Academy for Circus and Performance Art (ACaPA)

Fontys University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Academy for Circus and Performance Art (ACaPA)

Fontys University of Applied Sciences

Academy for Circus and Performance Art (ACaPA)

Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) van Fontys School of Fine and Performing Arts biedt een vierjarig full-time studieprogramma met een baanbrekende, onderscheidende artistieke vorm. De internationaal georiënteerde studie leidt tot een internationaal erkend academisch bachelordiploma van beroepsopleiding als circusartiest en heeft een hooggekwalificeerd team en een duidelijke misson. We bieden ook uitzonderlijke trainingsfaciliteiten.

Hedendaags circus

Al meer dan twintig jaar revitaliseert het circus als een authentieke kunst, geïnspireerd op andere podiumkunsten en schone kunsten. Tegelijkertijd verrijkt circus deze kunstvormen en stimuleert een baanbrekende hedendaagse creatie in de podiumkunsten. De term 'hedendaags circus' omvat niet alleen het zogenaamde 'nieuwe circus' (dat vaak wordt geassimileerd met circustheater), maar alle hedendaagse soorten circuskunst.

Een professionele circusartiest is een zeer bekwame artiest, die op een uitzonderlijk niveau één of twee circustechnieken beheerst. Daarnaast heeft hij uitgebreide vaardigheden en kennis in andere kunstvormen (dans, theater, performance, scenografie, muziek) en is hij in staat om te experimenteren, deze kunstvormen te vermengen en samen te voegen en betekenis te geven aan zijn uitvoeringen.

Hij beheerst technieken van creatie en geeft zijn uitvoeringen een individuele vorm. Hij werkt als solo-uitvoerder of als lid van een groep. Hij is in staat zowel als tolk als auteur / schepper te werken. Als ondernemer kan hij zijn professionele carrière beheren, zichzelf promoten en zichzelf als kunstenaar in de samenleving positioneren.

Studieprogramma

De innovatieve inhoud van het studieprogramma combineert de verwerving van technische competenties op een hoog niveau met de implementatie ervan in een individueel en collectief creatieproces. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijke artistieke profiel te ontwikkelen, zowel als maker en performer in circuskunst. Het academische bestanddeel van de studie stimuleert een intense reflectie op kunst en de situatie van de kunstenaar in cultuur en maatschappij en heeft verschillende doelen. Een gemiddeld studiejaar start eind augustus en loopt tot de tweede helft van juli. Normale schoolactiviteiten duren 40 - 42 weken, inclusief examen- en productieperioden.

Het programma heeft tot doel:

 • Ontwikkel je als een veelzijdige, hoog opgeleide circusartiest die werk vindt als uitvoerder en maker in verschillende takken van het professionele veld van hedendaagse circus- en circusgerelateerde podiumkunsten;
 • Ontwikkel je fysieke, technische en creatieve talent tot het hoogst haalbare niveau;
 • Geef uw artistieke profiel individuele, duidelijke en duidelijke vorm;
 • Stimuleer zowel je aanleg als passie voor individueel en collectief uitvoeringswerk en
 • Stimuleer en faciliteer intensief contact met het professionele veld vanaf het begin van je studie, om je te confronteren met de realiteit en de actualiteit van de professionele praktijk.

Inhoud van het studieprogramma

Het programma bestaat uit acht modules. Elke module omvat een bepaald aantal onderwerpen die op een integrerende en progressieve manier deelnemen aan het bereiken van de educatieve doelen. De modules zijn gespreid over de vier studiejaren, afhankelijk van de specifieke doelstellingen van de verschillende fasen.

modules

 • circustechnieken
 • expressie en interpretatie
 • basis lichaamstraining
 • theorie en methoden
 • laboratorium en onderzoek
 • performances / producties
 • loopbaanplanning en -management
 • mineur

Internationale oriëntatie

Sinds het allereerste begin is het circus een wereldwijde kunstvorm. Het professionele veld van een circusartiest is niet beperkt door nationale grenzen. Het onderwijs is ondubbelzinnig gebouwd op internationale en grensoverschrijdende samenwerking. Deze filosofie wordt duidelijk weerspiegeld door de opleiding van de Academie.

ACaPA is lid van de Europese Federatie van Professionele Circusscholen (FEDEC).

We werken samen met internationale instellingen voor hoger kunstonderwijs, met name in het circus, met uitwisselingsprogramma's voor studenten en docenten. We moedigen onze studenten aan om een ​​deel van hun studie door te brengen aan een school in het buitenland, hun opleiding te verdiepen en te verbreden of zich te specialiseren in een bepaald professioneel profiel. Tegelijkertijd wil de Academie buitenlandse studenten uit Europese en overzeese landen aantrekken. Dit kan zowel een voltijdstudie als kortere perioden betreffen (als onderdeel van uitwisselingsprogramma's). Engels als de officiële onderwijstaal zou deze mogelijkheid moeten vergemakkelijken.

Intents Project

Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) maakt deel uit van het samenwerkingsverband van het project INTENTS voor de definitie en de erkenning van het lerarenberoep van circuskunsten.

uitrusting

De Academy for Circus and Performance Art biedt uitzonderlijke trainingsfaciliteiten. Onze ultramoderne trainingsfaciliteit is goed uitgerust en afgestemd op de behoeften van circusopleidingen zoals lucht- en vloeracrobatiek, tuimelen en trampoline, jongleren, strakke draad en meer. Samen met de Academies voor Dans en Theater delen we fantastische faciliteiten zoals dansstudio's met zwevende vloeren, een volledig uitgerust theater, collegezalen en klaslokalen voor theorielessen.

Als student heb je toegang tot studio's met multimedia-apparatuur, een multidisciplinaire bibliotheek en documentatiecentrum, talloze werkplekken met computerfaciliteiten en een elektronische leeromgeving, evenals volledig uitgeruste workshops voor hout, metaal en printen.

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Om toegelaten te worden tot de Fontys University of Applied Sciences moeten studenten in aanmerking komen voor hoger onderwijs via een diploma secundair onderwijs / middelbare school met goede resultaten. Dit betekent:

* Voor Nederlandse studenten: vwo-, havo- of mbo-diploma
* Voor Duitse studenten: Fachabitur of Abitur (Fachhochschulreife of Allgemeine Hochschulreife)
* Voor studenten met andere nationaliteiten: senior high school diploma / GCE of gelijkwaardig, bijv. De Britse GCE A-levels of GCSE-graden A, B of C, International Baccalaureate, de Franse Baccalaureat of de Amerikaanse middelbare school (topstream of plus 1 jaar college) )

Behalve uw diploma moet u, indien beschikbaar, aanvullende academische kwalificaties verstrekken (vooral op het gebied van wiskunde en economie). Bijv. Aanvullende cursussen, workshops, projecten of deelname aan wedstrijden.

Taalvereisten

Voor Engelstalige programma's wordt de vereiste minimumkennis van de Engelse taal in de volgende tabel uitgelegd:

 • IELTS 6.0
 • TOEFL-papier 550
 • TOEFL-computer 213
 • TOEFL internet 79/80
 • TOEIC * 670
 • Cambridge ESOL CAE-C

* alleen als de eenheden 'Spreken en schrijven' en 'Luisteren en lezen' met succes zijn doorlopen.

Het niveau van de Engelse taalvaardigheid moet altijd voldoen aan de toelatingseisen voor het gekozen Fontys-programma. Fontys behoudt zich altijd het recht voor om een ​​taalvaardigheidstoets voor alle categorieën van aanvragers te vereisen.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Fontys University of Applied Sciences

Laatst bijgewerkt op May 17, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
48 maanden
Voltijd
Price
Prijs
9,600 EUR
EER-studenten: € 2.060 Niet-EER-studenten: € 9.600
Locations
Nederlanden - Tilburg, Noord-Brabant
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Tilburg, Noord-Brabant
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan