Adjunct-studies in het Duits

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Academie voor Muziek en Theater

Afdeling: Muziek en Podiumkunsten,

Spectacle (Roemeense en Duitse taal)

West University of Timisoara

Department of Acting in het Duits (BA)

Duur en graad:

6 termen; Bachelor of Arts (BA)

Studenten toegelaten tot de Duitse Afdeling:

10 plaatsen per semester

Onderwerpen van de bachelor fundamentele studies:

Acteren, improvisatie, beweging, dans, logopedie, stemvorming, geschiedenis van kostuum, kunst van make-up, creatief theater workshop, zang, kunst management, theatergeschiedenis, dramatische theorie, theater esthetiek

Korte omschrijving:

Het instituut, opgericht in 1992 voor het handelen in de Duitse taal heeft als doel geschoolde acteur, vooral voor de Duitse podium in Roemenië om te trainen. De training richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van het acteren vaardigheden door middel van improvisatie-oefeningen, probeert landschappelijke situaties op basis van verhalende teksten, scènes en de rol studie met toenemende moeilijkheidsgraad karakter, workshop producties met publieke optredens en theater stages.

De docenten zijn meestal staan ​​in het professionele theater beoefenaars, acteurs en regisseurs om een ​​actueel en direct contact tussen onderwijs en theater werk te garanderen. Nauwe samenwerking bestaat al jaren met de Duitse Staat Theater in Timisoara, de Duitse Cultureel Centrum en het Duitse consulaat. Docenten van de Duitstalige landen zich er regelmatig projecten en workshops op het instituut.

entree:

Toelatingsexamen (juli en als beschikbaarheid verblijf september).

Gesproken talen:

Duits, tenminste taalniveau B1.

inschrijving:

Winter semester, in oktober.

Aantal docenten:

2 hoogleraren, 3 en 5 faculteit University assistent.

Uitwisselings- en samenwerkingsprojecten:

Uitwisseling met faculteiten van Leipzig en Rostock; Deelname aan internationale theater vergadering van Duitstalige drama studenten in Bern, Essen, Graz, Hannover, Potsdam Rostock en Chemnitz;

Deelname aan het festival NONSTOP Chemnitz

Erasmus partners: Music and Arts University van de stad Wenen, Graz Art University, "Anton Bruckner" Private Universiteit voor Muziek, Drama en Dans Linz, Folkwang Universiteit Essen, Hogeschool voor de Kunsten in Social Ottersberg.

Potentiële gebieden van het werk:

Afgestudeerden hebben de mogelijkheid om toe te passen in overeenstemming met hun opleiding aan de Duitse Staat Theater in Timisoara of bij het Duitse ministerie van Sibiu theater of andere theaters in Duitsland. Daarnaast zijn er andere beroepen waar ze werk te vinden zijn: Moderators met Duitse televisie en radio, toneelschrijvers en theater opvoeders en de hoofden van culturele instellingen.

Aanvullende opleiding, zoals een Master diploma in acteren of regisseren, opent verdere carrièremogelijkheden door het verwerven van aanvullende kwalificaties.

Adres: Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Muzica şi Teatru

Departament: Muzica - Actorie

Artele spectacolului - Actorie (lb. română şi lb. Engleza)

Piaţa Libertăţii no. 1

RO-300077 Timişoara

Tel. 40-256-592654

www. UVT .ro

www.fmt. UVT .ro

contact opnemen met:

Univ. Prof. Dr. Eleonora Ringler Pascu

E-mail: eleonora.ringlerpascu@gmx.de; eleonora.ringlerpascu@e- UVT .ro

Informatie voor aanvragers uit het buitenland:

Bureau Internationale Betrekkingen

(In het Engels)

E-mail: internationaal @ e- UVT .ro

Telefoon: 40256592324

www. UVT .ro / internationaal

Laatst bijgewerkt op aug 2018

Over de school

Universitatea de Vest din Timi?oara (UVT) / West University of Timi?oara (WUT) is the main higher education institution and research center in Western Romania.

Universitatea de Vest din Timi?oara (UVT) / West University of Timi?oara (WUT) is the main higher education institution and research center in Western Romania. Lees Minder