Afgestudeerd in Journalistiek

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

In lijn met de digitale markt behandelt het op praktische wijze alle informatieprocessen, zoals verificatie, schrijven, redactie en publicatie

De gediplomeerde journalist van ESPM draagt al de naam van een van de meest prestigieuze communicatiescholen in Latijns-Amerika. Maar dat niet alleen. Hij vertrekt hier klaar om op te treden in verschillende media en met technologische convergentie. Je kunt ook werken bij communicatiebureaus en perskantoren.

138659_pexels-photo-1615824.jpeg

Professionals die spreken over de wereld en de wereld

De ESPM-cursus journalistiek maakt je een professional die voorbereid is om te werken in een voortdurend veranderende communicatiemarkt, rekening houdend met technologische vooruitgang en sociale ontwikkeling. De cursus biedt essentiële training voor journalisten, met de nadruk op multimedia, marketing en corporate content, naast ondernemerschap. Tijdens het afstuderen verken je je ideeën, je creativiteit en je kritisch denken maximaal, op zoek naar transformaties voor de ontwikkeling van een duurzamere wereld.

Differentiëlen

ESPM is anders, dus de professionals die hier worden opgeleid, zijn dat ook!

Naast de typische opleiding journalistiek heb je bij ESPM:

 • Projectleiderschap
 • Marktkennis
 • Kennis van consumentengedrag
 • Strategisch management en ondernemerschap
 • Bedrijfscommunicatie

Keuzevakken

Vanaf het 2e semester kun je vakken kiezen (halfjaarlijks) die deel uitmaken van andere cursussen op de school. Zo heb je de mogelijkheid om je professionele perceptie uit te breiden en je keuzes te rijpen.

LifeLab

ESPM LifeLab heeft tot doel technische, gedrags- en cognitieve kennis toe te voegen aan uw training. Dus als je afstudeert, ben je veel beter voorbereid om zowel in traditionele beroepen te werken als in beroepen die relationele en zelfkennisvaardigheden vereisen, zoals wetenschappers, leidinggevenden en creatievelingen. Tijdens de cursus heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een cyclus van disciplines, georganiseerd in drie pijlers:

Metacognitief

Zelfstudie

 • Learning Lab
 • Creativiteit
 • Wetenschappelijk denken

Techquant

Digitale vloeiendheid

 • Logica en gegevensvisualisatie
 • Computationeel redeneren

Socio-emotioneel

Zelfkennis

 • Doel, carrière en zelfrealisatie
 • Presentatie van ideeën en projecten
 • ondernemerschap
 • Arts
 • Leiderschap en multicultureel werk

Arbeidsmarkt

ESPM is een van de meest gerespecteerde communicatiescholen in Latijns-Amerika, dus je bent klaar om te handelen in verschillende ruimtes en mediaplatforms, met beheersing van technologische convergentie, in de communicatie van bedrijven en in communicatiebureaus, naast bereid bent om de leiding te nemen in projecten en strategisch management in uw vakgebied.

88% inzetbaarheid

ESPM-pas afgestudeerden hebben 88% * inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

* 2018 ESPM Employability Survey-informatie verzameld van 1.000 professionals die onlangs zijn afgestudeerd aan ESPM. Dit percentage is algemeen voor niet-gegradueerde cursussen in alle eenheden.

De grootste en meest relevante

Grote communicatiemiddelen in het land ondersteunen ESPM op verschillende fronten met inhoud en integratie tussen de zakelijke omgeving en de academische wereld.

Sao Paulo

Rio de Janeiro

Porto Alegre

Meer info hier.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, ... Lees meer

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, formando profissionais preparados para o futuro. Lees Minder
São Paulo , São Paulo , São Paulo , Rio de Janeiro , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Florianópolis + 6 Meer Minder