Agribusiness En Bedrijfskunde (BBA)

Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Agribusiness En Bedrijfskunde (BBA)

Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences

Betreed de dynamische wereld van eten en bloemen

Ben je ondernemend? Heeft u internationale ambitie? En wilt u uw horizon verbreden? Wil je deel uitmaken van de International Business Environment of Food

  • een internationale cursus met studenten van over de hele wereld, dus je werkt in een multiculturele omgeving;

  • een praktische cursus met innovatieve internationale projecten door het hele vakgebied heen;

  • een cursus met uitstekende werkperspectieven;

  • een optie om je stage te doen en deel uit te maken van je programma buiten Nederland.

Vanaf dag één stelt het programma je voor op het gebied van eten en bloemen via gastcolleges, excursies, projecten en vaardigheidstraining. Je werkt ook aan veldgerelateerde businesscases. Tijdens het programma leert u alles wat u nodig hebt om succesvol te kunnen opereren in het internationale bedrijfsleven, rekening houdend met zowel economische als sociale zaken.

Als een professionele en (toekomstige) manager kun je communiceren en werken met alle verschillende culturen die je in een bedrijf tegenkomt. Je kunt de leiding nemen, verantwoordelijkheid nemen, sterke organisatorische en ondernemersvaardigheden ontwikkelen en leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid. Door beslissingen te nemen die het verschil maken, zorgt u ervoor dat bedrijfsactiviteiten op een innovatieve, inspirerende en gestroomlijnde manier worden uitgevoerd.

Je kunt je specialiseren in het volgende vakgebied:

  • Internationale handel in voedsel en bloemen

De wereld is jouw werkplek! In deze dynamische, snel veranderende wereld zijn ondernemersgeest, professionalisme en communicatieve vaardigheden een must. Nederland heeft een uitstekende reputatie met betrekking tot de agrarische handel in voedsel en bloemen. Daarom specialiseer je je in een dynamisch en innovatief vakgebied tijdens je opleiding BBA bij Van Hall Larenstein: International Business in Food and Flowers.

Om succesvol te zijn in de internationale handel in voedsel en bloemen, heeft u niet alleen gedetailleerde productkennis nodig, maar ook een uitgebreid overzicht van de hele keten, van producent tot consument. U hebt daarom specifieke kennis nodig van zaken, logistiek, handel, internationale marketing, financieel management, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ben je geïnteresseerd in werken in de spannende wereld van eten en bloemen? Dan is dit professionele veld de juiste keuze voor jou!

Inhoudsprogramma

Je volgt objectieve cursussen, doet praktische periodes en bereidt je voor op een spannende afstudeeropdracht. In jaar twee zul je een stage doen. In jaar drie zult u enkele maanden doorbrengen op een praktische stage in een levensmiddelen-, voer- en / of bloemenhandel van uw keuze. Het wordt aanbevolen dat u uw plaatsing buiten Nederland doet. U kunt bijvoorbeeld werken als assistent voor een importeur of exporteur, een logistiek of inkoopmanager. Voor je afstudeeropdracht onderzoek je marktkansen, markttoegangstrategieën, logistieke optimalisaties en financiële planning.

Het programma is gebaseerd op competenties: elk theoretisch onderwerp ondersteunt werkgroepsituaties waarin studenten praktische problemen aanpakken en werkbare oplossingen onderzoeken. Dit betekent dat je vanaf de eerste dag actief zult zijn en zelfstandig leert werken als je met anderen samenwerkt. Het programma mondt uit in praktische stages en een afstudeerproject in een internationale setting.

Carrièremogelijkheden

Een bachelor in internationaal zakendoen in voedsel en bloemen is uw paspoort voor een carrière in bedrijfskunde of management in Nederland of waar ook ter wereld. Je zou kunnen merken dat je werkt in elk zakelijk deel van de internationale voedsel- en bloemenketen. In het begin van je carrière zou je als junior manager kunnen werken voor een bedrijf dat bloemen exporteert naar het Verre Oosten. U kunt ook accountmanager worden bij een voedselverwerkend bedrijf in Spanje, of marktonderzoek doen naar een frisdrankbedrijf in Oost-Europa. Later in je carrière word je waarschijnlijk een senior manager. Dit betekent dat u ook als importeur in de bloemenhandel kunt excelleren, de wereld rond reist om nieuwe leveranciers te vinden of u kunt uw eigen bedrijf starten. Het is aan jou!

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op February 21, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
Locations
Nederlanden - Velp
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Velp
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
Europees collegegeld € 2006, - (per jaar)