Amerikaanse bachelor in internationale betrekkingen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

133731_img.jpg

De 21e-eeuwse wereld wordt bestuurd door regionale en wereldwijde geopolitieke kwesties. Economische hefboomwerking speelt in toenemende mate een dominante rol in de manier waarop staten met elkaar omgaan. Diplomatie en internationale economie worden zo snel samengevoegd tot een enkel concept, en het is op deze nieuwe basis dat overheid, bedrijfsleven en internationale organisaties in het nieuwe tijdperk zullen communiceren. Om deze redenen biedt het Department of International Relations bij UNYP een modern curriculum dat de studie van economie en internationale politiek combineert.

Ons programma is erop gericht studenten een sterke basis te bieden in de politieke, economische en internationale relatietheorie.

Het doel van dit programma is om studenten voor te bereiden om theoretisch en analytisch na te denken over politiek en economie in de wereld van vandaag, terwijl moderne technologie en ethisch denken worden gebruikt om problemen in een multiculturele omgeving op te lossen.

5 redenen om internationale betrekkingen te UNYP aan UNYP

 1. Je krijgt een solide theoretische basis in de economie, inclusief de micro-economische grondslagen van het economisch denken en de macro-economische problemen waarmee nationale staten en economische actoren worden geconfronteerd;
 2. Je verwerft een grondig begrip van de politieke, historische en diplomatieke omgeving vóór de 21ste eeuw;
 3. Je ontwikkelt het vermogen om theoretisch en analytisch te denken over hedendaagse kwesties in internationale aangelegenheden en economie;
 4. Je wordt bedreven in het gebruik van softwareapplicaties en informatietechnologie voor onderzoek tijdens je studies;
 5. Je leert samenwerken in teams in een multiculturele omgeving.

Carrière waarde

UNYP afgestudeerden zijn zeer succesvol in het verkrijgen van professionele posities in zowel de overheidssector (internationale organisaties, overheids- en niet-gouvernementele organisaties) als het internationale bedrijfsleven (managementposities in bedrijven met een sterke internationale oriëntatie).

Bovendien streven velen naar graduaten in de EU en de VS. Feedback van alumni duidt op een hoge mate van tevredenheid over het programma, en studenten geven herhaaldelijk aan dat de nadruk op mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en op kritische analyse-training een belangrijke rol heeft gespeeld bij het vinden en behouden van werk.

Uniek aan het programma is de interactieve en dynamische onderwijsstijl van de faculteit. Onze hoogleraren zijn aangeworven uit de VS en de EU, en hebben geavanceerde graden in hun vakgebied.

Ten slotte is de IR Bachelor's Degree een perfecte opstap naar het afstuderen. Veel van onze afgestudeerden hebben hun studies voortgezet aan prestigieuze universiteiten zoals de London School of Economics, Johns Hopkins University en de University of Cambridge. Graden Deze graad wordt toegekend door de State University van New York, Empire State College.

Studenten kunnen ook deelnemen aan Tsjechische staatsexamens aan het einde van hun studie en een diploma ontvangen van UNYP (bakalář - Bc.) Erkend door het Tsjechische ministerie van Onderwijs. Dit is een uniek voordeel dat open staat voor UNYP studenten, die kunnen afstuderen met twee verschillende academische titels, een uit de VS en een uit de EU, en daarom kansen hebben om over de hele wereld te werken.

cursussen

Kerncursussen omvatten:

 • Micro-economie
 • Macro-economie
 • Internationale politiek
 • Europese integratie
 • Vergelijkende economische systemen
 • Statistiek voor bedrijven en economie
 • Internationale organisaties
 • Internationale handel en financiën
 • Vergelijkende politieke systemen
 • Economisch beleid van de Europese Unie
 • Moderne diplomatie
 • Internationaal conflict en veiligheid
 • Publieke sector en overheidsbeleid
 • Sociale en economische context van globalisering
 • Externe betrekkingen van de Europese Unie

Keuzevakken omvatten:

 • Internationale zaken
 • Internationale relaties
 • Beheer
 • Buitenlands beleid
 • Ecologische economie
 • Gebiedsstudies
 • Hedendaagse problemen in de politieke economie

Succesverhaal

Juraj Antal, klasse van 2008, Dunajská Streda, Slowakije

De studie van Juraj omvatte een semester aan de universiteit van Georgetown in het voorjaar van 2007. Hij liep verschillende stages bij het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken en de Konrad Adenauer Foundation en werkte kort aan projecten bij de Boston Consulting Group. Na zijn afstuderen aan UNYP vervolgde Juraj zijn Masters in International Political Economy aan Warwick University, Engeland.

In september 2009 trad hij toe tot het in Brussel gevestigde public affairs-kabinet DN en werd in die tijd actief in studentenpolitiek. In juli 2011 werd hij verkozen tot voorzitter van de European Democrat Students - de grootste politieke studentenorganisatie in Europa.

De EDS is een overkoepelende organisatie van 36 nationale leden die 1,6 miljoen studenten vertegenwoordigen binnen en buiten de grenzen van de EU. Juraj gaf twee jaar leiding aan deze organisatie en lobbyde voor problemen van studenten op verschillende beleidsniveaus.

Juraj is nu terug in Slowakije, waar hij een privébedrijf leidt en actief is in de analyse van internationale zaken en lokale Slowaakse politiek. Hij keert regelmatig terug naar Praag om zijn voormalige klasgenoten en professoren bij UNYP in te UNYP

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Since 1998, UNYP has been offering the best in English-language higher education in Central Europe, with a focus on Business Administration, Communications, Finance, IT Management, Marketing, Internat ... Lees meer

Since 1998, UNYP has been offering the best in English-language higher education in Central Europe, with a focus on Business Administration, Communications, Finance, IT Management, Marketing, International Economic Relations, English Language & Literature, and Psychology. UNYP is the largest and leading English language higher education institution in the Czech Republic. Lees Minder