B.Sc. Business Administration

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bachelor's degree in Business Administration (B.Sc.)

Specialisten met visie

Economisch denken en handelen is goed, maar een goede leider vereist ook ondernemend denken, innovatieve visie, strategische planning en een teammotivatie.

Bij ons leer je deze vaardigheden en ben je klaar voor een carrière in de privésector. Bedrijfskunde (Business

Innovatie, praktijk en ondernemerschap op internationaal niveau zijn nauw met elkaar verbonden, wat betekent dat je direct wat je leert implementeert in de lezingen van internationale docenten.

Wij maken moedige en creatieve geesten van u, die toekomstgericht in de gewenste sector een bedrijf kunnen leiden.

In onze kleine, individuele studiegroepen studeer je in een vriendelijke en persoonlijke sfeer. Omdat onze ervaren docenten u in de loop van de tijd goed leren kennen, ontvangt u gerichte en individuele ondersteuning. Afhankelijk van je persoonlijke interesses, specialiseer je je in de loop van je studie op het gebied van bedrijfsbeheer, marketing, controlling, financiën, e-business, bedrijfsvorming en logistiek.

Daarnaast kun je extra accenten leggen via zelfgekozen specialisatieonderwerpen en je spectrum uitbreiden op een interdisciplinaire manier.

Tijdens je studie, doe je praktische ervaring met ons op in projecten met top zakelijke partners, wereldwijde excursies (bijv. Naar Silicon Valley) en semesters in het buitenland of stages.

De ondernemersvaardigheden die we je geven, je individuele keuzes en praktische ervaring geven je een goed beeld van je sterke punten en interesses, en je kunt het pad volgen dat je wilt nemen.

feiten:

 • Degree-programma: zakelijk
 • Graad: Bachelor of Science
 • Mogelijke studielocaties: Berlijn, Hamburg en Iserlohn
 • Voertaal: Duits (Hamburg
 • Duur van de studie: 6 semesters
 • Semester in het buitenland: 4e semester
 • Begin van de evaluatie:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Kredietpunten: 180 ECTS
 • Specialisatie-opties (selectie):
 • financiën
 • afzet
 • Digital Business
 • ondernemerschap
 • duurzaamheid
 • Focus van studie:
 • Focus op individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een familiale sfeer. Optimale carrièrekansen door vrij te kiezen specialisaties, praktische projecten, excursies, semester buitenland en stages. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de wetenschap en de praktijk.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 8.940 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: jaarlijks € 11.340

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

In onze kleine, individuele studiegroepen studeer je in een vriendelijke en persoonlijke sfeer met individuele zorg en persoonlijk contact met de professoren. Onze docenten zijn succesvolle bedrijfsexperts wiens bedrijfsnetwerk u kunt gebruiken.

Naast je focus kun je verder kijken dan de doos en je spectrum uitbreiden in interdisciplinaire onderwerpen. Als een bijzonder praktijkgerichte universiteit bieden we ultramoderne apparatuur, zoals videoprojectoren in alle kamers of MacPools. Natuurlijk is een stage en / of een semester in het buitenland vereist.

De University of Applied Sciences Europe is door de overheid erkend, heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept en is een van 's werelds top 25 internationale onderwijsinstellingen. Daarnaast behoren we tot de 10 beste universiteiten in Duitsland op het gebied van bedrijfskunde in de kwaliteit van het onderwijs.

U kunt ons NC-vrij aanmelden.

Inhoud - Seminars, praktijk, semester in het buitenland en meer

Elke persoon heeft verschillende talenten. Bij de University of Applied Sciences Europe we ze promoten. Onze zakelijke studies "Business

U hebt de keuze:

 • afzet
 • Controlling
 • Boekhouding, belastingen
 • financiën
 • ondernemerschap
 • duurzaamheid
 • Internationaal management

Met onze individueel selecteerbare specialisaties en focusprofielen kunt u uw carrière nog nauwkeuriger en individueel plannen. Bijvoorbeeld met een extra certificaat. Naast twee stages van meerdere weken, heb je de mogelijkheid om je kennis op internationaal niveau te verdiepen tijdens het semester in het buitenland.

Bedrijfskunde studeren en carrière maken

Als je bedrijfskunde studeert, staan alle deuren voor je open als bedrijfseconoom. Dankzij uw commerciële knowhow gecombineerd met een uitgesproken sociale competentie, kunt u gespecialiseerde en managementtaken op zich nemen in alle industrieën en bedrijven van elke omvang. Onze praktische studiebenadering vergemakkelijkt bovendien uw toegang tot het professionele leven.

Typische vakgebieden voor bedrijfskunde zijn:

 • Consultant in management consulting (nationaal en internationaal)
 • Assistent van het management
 • Marketing en sales management
 • Start-up bedrijven

Studenten vertellen over hun studies, in de #uestories

"Dat is grenzeloos denken voor mij. Dat vind ik heel leuk! "

"Het dichtst contact met de professoren", dat vindt Daniel altijd indrukwekkend aan de University of Applied Sciences Europe . Hij heeft dit nog nooit meegemaakt, zegt de inheemse Nigeriaan.

Jouw weg naar undergraduate studies aan de University of Applied Sciences Europe

Op de University of Applied Sciences Europe staan studenten eerst als individuen. We informeren onze aanvragers gedetailleerd en ontdekken in een intensief selectieproces wie ons echt past. Alleen op deze manier kunnen we de basis van vertrouwen garanderen die cruciaal is voor het succes van een opleiding. We willen met overtuiging achter u en uw carrière staan - en u zou net zo veilig moeten zijn.

U kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester bij ons. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomerse semester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Het geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

voorwaarden

De volgende vereisten zijn van toepassing op het begin van een bacheloropleiding:

 • Aanvragen kunnen vóór 15 augustus worden ingediend (niet-EU-aanvragers: 15 juni) of uiterlijk op 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari)
 • Algemene toelatingskwalificatie hoger onderwijs en / of Fachhochschulreife incl. Praktisch gedeelte *
 • Succesvolle toelatingsprocedure
 • Persoonlijk interview
 • Goed onderbouwde Engelse en Duitse vaardigheden op B2-niveau

Er is geen beperking door een NC (Numerus clausus).

* In uitzonderlijke gevallen is een studie ook mogelijk zonder de algemene (Fach-) Hochschulreife. Hiervoor is een afgeronde beroepsopleiding, minstens twee jaar beroepservaring in een professionele beroepsopleiding en de inschrijving voor een vakgerelateerd onderzoek noodzakelijk.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

registratieprocedures

Voor een volledige aanvraag vragen wij u om het online aanvraagformulier, een cv, een motivatiebrief (ten minste één DIN A4-pagina in het Duits) en uw Abitur- of Fachabitur-certificaat in te vullen. Alle documenten kunnen ook online worden ingediend. Als u nog geen geldig middelbare schooldiploma hebt, dient u het meest recente certificaat van de middelbare school in. De leden van ons selectiecomité zijn het eens over hun geschiktheid. Vervolgens voltooit u een online toelatingsproef. Mocht dit positief zijn, dan nodigen we u uit voor het selectiegesprek. U ontvangt binnenkort een bevestiging als u een studeerplek krijgt.

Tips voor motivatie schrijven

Het veilige gebruik van de Duitse taal vormt de basis voor een succesvolle studie. Daarom dient de motivatiebrief ook om ons van tevoren een idee te geven van je taalvaardigheden. Beschrijf ons op één tot anderhalve pagina A4 (Arial-lettertype, lettergrootte 12, single-spaced), wat u interesseert in uw gekozen studie, waarom u graag zou studeren aan de University of Applied Sciences Europe en wat uw verwachtingen zijn. Je mag geen karakteristieke eigenaardigheden of inspirerende ervaringen van reeds voltooide stages in je motivatiebrief achterhouden.

Verdere informatie

Voor meer informatie over de toelatingsprocedure, zie de toelatings- en registratieregeling van de University of Applied Sciences Europe .

De applicatie kan ook online worden voltooid.

Toelatingsproef en selectiegesprek

De ingangstest omvat:

Engels-test

De Engelse taaltest wordt online gedaan en bestaat uit een verscheidenheid aan taken die zijn gericht op grammatica, spelling en vocabulaire.

Als grammaticale of taalkundige tekortkomingen worden onthuld, kunnen we u aanbevelen om onze voorcursussen in het Engels bij te wonen voordat u aan uw studie begint.

performance test

De prestatietest is vergelijkbaar met een IQ-test. In totaal worden 105 minuten multiple-choice spraak, wiskundige en ruimtelijke intelligentie getest. Op taalkundig gebied is het belangrijk om toevoegingen van zinnen, analogieën of overeenkomsten van concepten te vinden.

De wiskundige vaardigheden worden bevraagd door eenvoudige rekenkundige taken, die kunnen worden opgelost door "smeervellen". Het tellen van breuken, het voltooien van getallenreeksen, het voltooien van rekenkundige symbolen moet onder tijdsdruk worden uitgevoerd.

Het detecteren van oppervlaktemodellen van kubussen, het vormen van driehoeken of cirkels, het ontdekken van groepen met identieke patronen zijn de taken waarmee de figurale ruimtelijke intelligentie wordt bepaald.

persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest biedt informatie over de individuele prestatiemotivatie. Onderzoeksgedrag in verschillende professionele of privésituaties biedt inzicht in persoonlijkheidskenmerken die zijn gegroepeerd in een "maatstaf voor bepaling van werkgerelateerde prestatiemotivatie". Sommige aanvragers herkennen persoonlijke sterke en zwakke punten die hen vaak aan het denken zetten.

toelatingsgesprek

Na de tests volgt een afsluitend gesprek met een van onze professoren of hun vertegenwoordiger op dezelfde dag. Hierin leggen we eerst de evaluaties van de tests uit en, indien nodig, vertellen we aan welke vereisten je nog moet voldoen voordat je aan je studie begint.

Verder bespreken we achteraf wat uw individuele verwachtingen zijn ten aanzien van de studie en uw doelen. Je leert ook hoe we werken, wat belangrijk is voor ons en wat we verwachten van onze toekomstige studenten. De eisen gesteld aan onze toekomstige studenten zijn hoog - we hechten bijzonder veel waarde aan analytisch denken, sociale competentie, mondelinge expressiviteit en doelgerichtheid en veerkracht. We willen je niet intimideren of overweldigen - integendeel! Laat ons zien wie je bent! Eerlijkheid en openheid zijn effectiever dan algemene frases of een gespeelde dynamiek.

Math Foundation Course

Wiskunde is niet noodzakelijk een van de meest populaire onderwerpen en veel dingen lijken onbelangrijk voor andere uitdagingen in lagere en middenkwaliteiten. Sommige kernelementen zijn echter belangrijk voor een op een graad gebaseerd onderzoek. Elementaire kennis van het lager en middelbaar niveau, evenals economische toepassingen van de onderwerpen op het hoogste niveau worden besproken tijdens onze voorbereidende cursus.

We bieden wiskunde-vooropleidingen in Hamburg en Iserlohn.

Breng een rekenmachine, schrijfblok en pen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en is beperkt tot 30 plaatsen. De kosten bedragen € 145 per cursus.

Hamburg:

De cursus vindt plaats van 4 maart tot 8 maart 2019 van 09.00-13.30 uur op de campus van Hamburg.

Neem voor registratie of meer informatie contact op met studentservice.hamburg@ue-germany.de via e-mail of bel 040 181 399 2119.

Iserlohn:

De cursus vindt plaats van 2 september tot 13 september 2019, van 9.00 tot 15.00 uur op de Campus Iserlohn.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder