B.Sc. Digitaal zakendoen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor in Digital Business

Word een expert in digitale transformatie - Bedrijven zoals Amazon, Google

"Big Data" en data-analyse vormen de basis voor groot zakelijk succes voor (wereldwijde) bedrijven zoals Google, Facebook of Amazon. Met onze opleiding Digital Business

Bij de University of Applied Sciences Europe hechten wij veel belang aan u als student die niet alleen spreekt over Digital Business, Industry 4.0 en Innovation. Je programmeert en realiseert je eigen ideeën vanaf dag één en wordt een gewilde ontwikkelaar en ondernemer. Ons onderwijs richt zich op uw individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke, familiale sfeer.

In de bacheloropleiding Digital Business

Word een expert in innovatie, digitaal management en technische programmering! Hoe? Met een geaccrediteerde Bachelor Degree in Data Science aan onze universiteit.

feiten:

 • Graadcursus: Digital Business
 • Graad: Bachelor of Science
 • Mogelijke studielocaties: Berlijn en Hamburg
 • Voertaal: Duits (Hamburg), Engels (Berlijn)
 • Duur van de studie: 6 semesters
 • Semester in het buitenland: 4e semester
 • Begin van de evaluatie:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Kredietpunten: 180 ECTS
 • Verdieping van opties:
 • Customer Relationship Management
 • afzet
 • ondernemerschap
 • Focus van studie:
 • Focus op toekomstgerichte big data-expertise. Optimale carrièrekansen door vrij te kiezen specialisaties, praktische projecten, excursies, semester buitenland en stages. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de wetenschap en de praktijk.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 8.940 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: jaarlijks € 11.340

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

Onze filosofie is om onze studenten kleine seminargroepen aan te bieden om persoonlijke aandacht en nauw contact met de docenten te verzekeren. Zonder uitzondering zijn onze docenten experts uit het bedrijfsleven, waarvan u het netwerk al tijdens hun studie kunt gebruiken.

Een breed scala aan onderwerpen stelt u in staat om de inhoud van de cursus mede te bepalen en uit te breiden. Als een bijzonder praktijkgerichte universiteit garanderen we ultramoderne apparatuur, zoals videoprojectoren in alle kamers of MacPools. Een stage en / of een semester in het buitenland zijn geïntegreerd in het studieprogramma.

De University of Applied Sciences Europe is door de overheid erkend, heeft meerdere onderscheidingen ontvangen en behoort tot de top 10 van Duitse universiteiten op het gebied van bedrijfskunde in de kwaliteit van het onderwijs. Bij ons past u NC-vrij toe.

Inhoud van de studie - semester in het buitenland, stages en meer

Je studie hier is verdeeld in twee gebieden: in het eerste deel krijg je diepgaande inzichten in de vaardigheden die je kwalificeren voor een carrière in de economie: van controlling tot marketing tot innovatiemanagement.

In het tweede deel leert u over de programmeertalen, -systemen en -technologieën die u gebruikt om databases te evalueren en programmeren.

In je 5e en 6e semester verdiep je je in business management en marketing, in de exploitatie van data en in coderen (programmeren).

Onderzoek Data Science en maak carrière

Tegenwoordig gebruikt 35 procent van de bedrijven al big data en het aantal groeit gestaag. Als afgestudeerde heb je veel vraag! De nauwe integratie van uw technische en zakelijke vaardigheden maakt u winstgevend voor een groot aantal sectoren.

Typische beroepenvelden voor data science zijn:

 • Business Development Manager
 • Online Marketing Manager
 • Data-wetenschapper, strateeg
 • onderzoek
 • Softwareontwikkelaar, webontwikkelaar, app-ontwikkelaar
 • management consultant
 • Chief Technical Officer

Jouw weg naar undergraduate studies aan de University of Applied Sciences Europe

Op de University of Applied Sciences Europe staan studenten eerst als individuen. We informeren onze aanvragers gedetailleerd en ontdekken in een intensief selectieproces wie ons echt past. Alleen op deze manier kunnen we de basis van vertrouwen garanderen die cruciaal is voor het succes van een opleiding. We willen met overtuiging achter u en uw carrière staan - en u zou net zo veilig moeten zijn.

U kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester bij ons. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomerse semester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Het geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

voorwaarden

De volgende vereisten zijn van toepassing op het begin van een bacheloropleiding:

 • Aanvragen kunnen vóór 15 augustus worden ingediend (niet-EU-aanvragers: 15 juni) of uiterlijk op 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari)
 • Algemene toelatingskwalificatie hoger onderwijs en / of Fachhochschulreife incl. Praktisch gedeelte *
 • Succesvolle toelatingsprocedure
 • Persoonlijk interview
 • Goed onderbouwde Engelse en Duitse vaardigheden op B2-niveau

Er is geen beperking door een NC (Numerus clausus).

* In uitzonderlijke gevallen is een studie ook mogelijk zonder de algemene (Fach-) Hochschulreife. Hiervoor is een afgeronde beroepsopleiding, minstens twee jaar beroepservaring in een professionele beroepsopleiding en de inschrijving voor een vakgerelateerd onderzoek noodzakelijk.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

registratieprocedures

Voor een volledige aanvraag vragen wij u om het online aanvraagformulier, een cv, een motivatiebrief (ten minste één DIN A4-pagina in het Duits) en uw Abitur- of Fachabitur-certificaat in te vullen. Alle documenten kunnen ook online worden ingediend. Als u nog geen geldig middelbare schooldiploma hebt, dient u het meest recente certificaat van de middelbare school in. De leden van ons selectiecomité zijn het eens over hun geschiktheid. Vervolgens voltooit u een online toelatingsproef. Mocht dit positief zijn, dan nodigen we u uit voor het selectiegesprek. U ontvangt binnenkort een bevestiging als u een studeerplek krijgt.

Tips voor motivatie schrijven

Het veilige gebruik van de Duitse taal vormt de basis voor een succesvolle studie. Daarom dient de motivatiebrief ook om ons van tevoren een idee te geven van je taalvaardigheden. Beschrijf ons op één tot anderhalve pagina A4 (Arial-lettertype, lettergrootte 12, single-spaced), wat u interesseert in uw gekozen studie, waarom u graag zou studeren aan de University of Applied Sciences Europe en wat uw verwachtingen zijn. Je mag geen karakteristieke eigenaardigheden of inspirerende ervaringen van reeds voltooide stages in je motivatiebrief achterhouden.

Verdere informatie

Voor meer informatie over de toelatingsprocedure, zie de toelatings- en registratieregeling van de University of Applied Sciences Europe .

De applicatie kan ook online worden voltooid.

Toelatingsproef en selectiegesprek

De ingangstest omvat:

Engels-test

De Engelse taaltest wordt online gedaan en bestaat uit een verscheidenheid aan taken die zijn gericht op grammatica, spelling en vocabulaire.

Als grammaticale of taalkundige tekortkomingen worden onthuld, kunnen we u aanbevelen om onze voorcursussen in het Engels bij te wonen voordat u aan uw studie begint.

performance test

De prestatietest is vergelijkbaar met een IQ-test. In totaal worden 105 minuten multiple-choice spraak, wiskundige en ruimtelijke intelligentie getest. Op taalkundig gebied is het belangrijk om toevoegingen van zinnen, analogieën of overeenkomsten van concepten te vinden.

De wiskundige vaardigheden worden bevraagd door eenvoudige rekenkundige taken, die kunnen worden opgelost door "smeervellen". Het tellen van breuken, het voltooien van getallenreeksen, het voltooien van rekenkundige symbolen moet onder tijdsdruk worden uitgevoerd.

Het detecteren van oppervlaktemodellen van kubussen, het vormen van driehoeken of cirkels, het ontdekken van groepen met identieke patronen zijn de taken waarmee de figurale ruimtelijke intelligentie wordt bepaald.

persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest biedt informatie over de individuele prestatiemotivatie. Onderzoeksgedrag in verschillende professionele of privésituaties biedt inzicht in persoonlijkheidskenmerken die zijn gegroepeerd in een "maatstaf voor bepaling van werkgerelateerde prestatiemotivatie". Sommige aanvragers herkennen persoonlijke sterke en zwakke punten die hen vaak aan het denken zetten.

toelatingsgesprek

Na de tests volgt een afsluitend gesprek met een van onze professoren of hun vertegenwoordiger op dezelfde dag. Hierin leggen we eerst de evaluaties van de tests uit en, indien nodig, vertellen we aan welke vereisten je nog moet voldoen voordat je aan je studie begint.

Verder bespreken we achteraf wat uw individuele verwachtingen zijn ten aanzien van de studie en uw doelen. Je leert ook hoe we werken, wat belangrijk is voor ons en wat we verwachten van onze toekomstige studenten. De eisen gesteld aan onze toekomstige studenten zijn hoog - we hechten bijzonder veel waarde aan analytisch denken, sociale competentie, mondelinge expressiviteit en doelgerichtheid en veerkracht. We willen je niet intimideren of overweldigen - integendeel! Laat ons zien wie je bent! Eerlijkheid en openheid zijn effectiever dan algemene frases of een gespeelde dynamiek.

Math Foundation Course

Wiskunde is niet noodzakelijk een van de meest populaire onderwerpen en veel dingen lijken onbelangrijk voor andere uitdagingen in lagere en middenkwaliteiten. Sommige kernelementen zijn echter belangrijk voor een op een graad gebaseerd onderzoek. Elementaire kennis van het lager en middelbaar niveau, evenals economische toepassingen van de onderwerpen op het hoogste niveau worden besproken tijdens onze voorbereidende cursus.

We bieden wiskunde-vooropleidingen in Hamburg en Iserlohn.

Breng een rekenmachine, schrijfblok en pen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en is beperkt tot 30 plaatsen. De kosten bedragen € 145 per cursus.

Hamburg:

De cursus vindt plaats van 4 maart tot 8 maart 2019 van 09.00-13.30 uur op de campus van Hamburg.

Neem voor registratie of meer informatie contact op met studentservice.hamburg@ue-germany.de via e-mail of bel 040 181 399 2119.

Iserlohn:

De cursus vindt plaats van 2 september tot 13 september 2019, van 9.00 tot 15.00 uur op de Campus Iserlohn.

href = "https://www.bachelorstudies.com/B.Sc.-Digital-Business-and-Data-Science/Germany/UEurope/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder