B.Sc. Dubbele bachelor in bedrijfskunde

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Dual Bachelor's degree in Bedrijfskunde

De dubbele administratie en belastingstudies in een recordtijd: 2 graden in slechts 4 jaar

Het duale opleiding combineert de voordelen van zowel praktische als academische training: praktische training en veelzijdige carrièreperspectieven. Voor bedrijven is er het vooruitzicht van vroegtijdige werving van gekwalificeerde junior medewerkers, die tijdens de training kennis zullen maken met veeleisende activiteitsvelden.

De University of Applied Sciences Europe biedt je een duale opleiding, met als hoogtepunt een door de staat erkende Professional (Tax Apprentice) en Bachelor of Science graad, in een recordtijd van slechts vier jaar. In samenwerking met de Hagener Kaufmannsschule (Campus Iserlohn) en de Hamburg School of Economics Hamburg-Eimsbüttel (Campus Hamburg), leer je vanaf de eerste dag om de praktische taken te netwerken met de onderzoekstheorie en zo het optimale leersucces te verzekeren. Met uw diploma, uw noodzakelijke periode van praktische training tot de afronding van het onderzoek van de belastingconsulent en het onderzoek van de auditor is verkort van tien naar drie of vier jaar.

Ons onderwijs richt zich daarom op uw individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke, familiale sfeer. Onze gerenommeerde economische experts en docenten uit het veld weten welke wetenschappelijke benaderingen belangrijk zijn in het dagelijkse beroepsleven. Gecompliceerde onderwerpen worden zo tastbaar en begrijpelijk. Onze blended learning-concepten vullen de reguliere colleges aan en helpen u om uw drie leerlocaties (bedrijf, universiteit en vakschool) met elkaar te verbinden.

Om succesvol te zijn in het bedrijfsleven is een scherp oog en een solide know-how vereist. Als afgestudeerde in bedrijfskunde, gespecialiseerd in belasting, recht en accountancy of als getrainde belastingmedewerker, kunt u bedrijven en organisaties van elke omvang helpen met financiële en belastinggerelateerde diensten. De perfecte combinatie van studie en praktijk maakt van u een gewilde expert.

feiten:

 • Diploma: onderwijs en bachelordiploma (B.Sc.)
 • Mogelijke studielocaties: Iserlohn en Hamburg
 • Voertaal: Duits
 • Duur van de studie: 8 semesters
 • Deadline aanmelding: 25 juli
 • Begin van studies: Training en beroepsschool beginnen op 1 augustus van elk jaar
 • Kredietpunten: 180 ECTS
 • Partner bedrijven:
  • Samenwerkingspartner in Iserlohn
  • Samenwerkingspartner in Hamburg
 • Focus van studie: twee graden in recordtijd: Bachelor of Science
 • Collegegeld: voor EU

Wat maakt studeren aan de University of Applied Sciences Europe bijzonder

Bij de University of Applied Sciences Europe studeer je in kleine seminargroepen. We garanderen individuele ondersteuning en zorgen voor persoonlijk contact met de professoren. Al onze leraren zijn professionele experts wiens netwerk in de branche u van dienst kan zijn.

De interdisciplinaire selectie van onderwerpen stelt u in staat om de belangrijkste onderzoeksgebieden te bepalen en uit te breiden. Als een bijzonder praktijkgerichte universiteit garanderen we ultramoderne apparatuur, zoals videoprojectoren in alle kamers of MacPools.

De University of Applied Sciences Europe is door de staat erkend, bekroond met meerdere prijzen en wereldleider in internationale oriëntatie. Bij ons is een NC-vrije applicatie mogelijk!

Dit zijn de voordelen van de studie van de University of Applied Sciences Europe

 • Je ontvangt binnen vier academische jaren twee graden: Business Administration (B.Sc.) met een focus op belasting, recht en accountancy en belastingadviseur.
 • De praktische periode tot de afronding van het onderzoek van uw belastingconsulent en het onderzoek van uw accountant wordt verkort van tien naar drie of vier jaar.
 • Vaste bezoldiging vanaf de eerste dag: u ontvangt een maandsalaris via uw trainingsbedrijf.
 • Dankzij diepgaande praktische ervaring en een uitgebreid professioneel netwerk, zult u een duidelijk voordeel hebben bij de daaropvolgende loopbaantoegang.

Inhoud - Seminars, oefenen en meer

Bij de University of Applied Sciences Europe is het belangrijk dat we uw persoonlijke interesses en talenten bekijken en u de best mogelijke professionele ontwikkeling bieden. Om u een maximale praktische ervaring te bieden, werken wij nauw samen met de Hagener Kaufmannschule in Iserlohn en de vakschool voor economie Hamburg-Eimsbüttel in Hamburg, evenals met een aantal partnerbedrijven.

De duale studie aan de University of Applied Sciences Europe bestaat uit drie onderdelen: je volgt colleges bij ons aan de universiteit, leert waardevolle praktische vaardigheden aan de meewerkende vakschool en implementeert ze vanaf het begin in je trainingsbedrijf. Onze blended learning-concepten vormen een aanvulling op de reguliere hoorcolleges en helpen u om de verworven kennis overtuigend te combineren met uw drie leerlocaties.

Tijdens je studie brengen we je gefundeerde kennis op het gebied van auditing, belastingen en wetgeving. In de geavanceerde semesters heb je de mogelijkheid om je eigen prioriteiten te kiezen.

In bedrijfsstudies

 • Controlling
 • financiën
 • Bedrijfsbeheer

Tegelijkertijd verkrijgt u tijdens uw studie belangrijke praktische ervaring in het advocatenkantoor. Je krijgt al een vast salaris vanaf de eerste dag van de training.

In het eerste tot het vijfde semester brengen studenten één dag per week door aan de University of Applied Sciences Europe , een dag op de vakschool en drie dagen per week. In semesters zes tot acht, studenten brengen twee dagen met ons door aan de universiteit en drie dagen in het bedrijf.

Duale studie en carrière

Met een succesvolle graad in bedrijfskunde, waaronder training als belastingmedewerker, bent u gekwalificeerd voor alle activiteiten waarvoor diepgaande kennis van financiële en fiscale relaties vereist is. Dankzij deze expertise ben je onmisbaar in bijna alle industrieën.

Typische beroepenvelden voor bedrijfskunde

 • belasting
 • auditing
 • management consultancy
 • Luidspreker of luidspreker voor belastingen

Je vakschool

Als BWL-student met een focus op belastingen, rechten en auditing, besteed je een deel van je studietijd aan de Kaufmannsschule I Hagen, de Berufskolleg van de stad Hagen of de Berufsschule für Hagen tijdens de eerste vijf semesters, afhankelijk van je universiteitslocatie Economy Hamburg-Eimsbüttel.

Hier, naast de theoretische achtergrond van je studie, leer je de inhoud die je kwalificeert van het begin tot het werk in je trainingsbedrijf.

Uw trainingsbedrijf in Iserlohn

Praktische ervaring vanaf de eerste dag: in de duale opleiding werk je vanaf het begin verschillende keren per week in een van onze samenwerkende partnerbedrijven en heb je de mogelijkheid om je verworven kennis onmiddellijk toe te passen en zo sneller te laten stollen.

Voorwaarde voor de duale bacheloropleiding Bedrijfskunde

Uw trainingsbedrijf in Hamburg

Dankzij de dubbele structuur van onze bedrijfsadministratie

De University of Applied Sciences Europe werkt samen met regionale partners om u te helpen uw werkplek te vinden en u bij alle verdere stappen te helpen.

Voor een opleidingscontract voor de beroepsopleiding van / voor de belastingmedewerker is een voorwaarde voor een studieplek aan de University of Applied Sciences Europe .

Studiekosten en financiering

Het collegegeld bedraagt € 4.470 per jaar.

De maandelijkse kosten omvatten al alle kosten voor uw duale studies - er zijn geen verdere uitgaven voor inschrijving of examens. Desgewenst informeren wij u graag in detail over de verschillende opties waarmee u uw duale opleiding in bedrijfskunde kunt volgen

Jouw weg naar undergraduate studies aan de University of Applied Sciences Europe

Op de University of Applied Sciences Europe staan studenten eerst als individuen. We informeren onze aanvragers gedetailleerd en ontdekken in een intensief selectieproces wie ons echt past. Alleen op deze manier kunnen we de basis van vertrouwen garanderen die cruciaal is voor het succes van een opleiding. We willen met overtuiging achter u en uw carrière staan - en u zou net zo veilig moeten zijn.

U kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester bij ons. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomerse semester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Het geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

voorwaarden

De volgende vereisten zijn van toepassing op het begin van een bacheloropleiding:

 • Aanvragen kunnen vóór 15 augustus worden ingediend (niet-EU-aanvragers: 15 juni) of uiterlijk op 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari)
 • Algemene toelatingskwalificatie hoger onderwijs en / of Fachhochschulreife incl. Praktisch gedeelte *
 • Succesvolle toelatingsprocedure
 • Persoonlijk interview
 • Goed onderbouwde Engelse en Duitse vaardigheden op B2-niveau

Er is geen beperking door een NC (Numerus clausus).

* In uitzonderlijke gevallen is een studie ook mogelijk zonder de algemene (Fach-) Hochschulreife. Hiervoor is een afgeronde beroepsopleiding, minstens twee jaar beroepservaring in een professionele beroepsopleiding en de inschrijving voor een vakgerelateerd onderzoek noodzakelijk.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

registratieprocedures

Voor een volledige aanvraag vragen wij u om het online aanvraagformulier, een cv, een motivatiebrief (ten minste één DIN A4-pagina in het Duits) en uw Abitur- of Fachabitur-certificaat in te vullen. Alle documenten kunnen ook online worden ingediend. Als u nog geen geldig middelbare schooldiploma hebt, dient u het meest recente certificaat van de middelbare school in. De leden van ons selectiecomité zijn het eens over hun geschiktheid. Vervolgens voltooit u een online toelatingsproef. Mocht dit positief zijn, dan nodigen we u uit voor het selectiegesprek. U ontvangt binnenkort een bevestiging als u een studeerplek krijgt.

Tips voor motivatie schrijven

Het veilige gebruik van de Duitse taal vormt de basis voor een succesvolle studie. Daarom dient de motivatiebrief ook om ons van tevoren een idee te geven van je taalvaardigheden. Beschrijf ons op één tot anderhalve pagina A4 (Arial-lettertype, lettergrootte 12, single-spaced), wat u interesseert in uw gekozen studie, waarom u graag zou studeren aan de University of Applied Sciences Europe en wat uw verwachtingen zijn. Je mag geen karakteristieke eigenaardigheden of inspirerende ervaringen van reeds voltooide stages in je motivatiebrief achterhouden.

Verdere informatie

Voor meer informatie over de toelatingsprocedure, zie de toelatings- en registratieregeling van de University of Applied Sciences Europe .

De applicatie kan ook online worden voltooid.

Toelatingsproef en selectiegesprek

De ingangstest omvat:

Engels-test

De Engelse taaltest wordt online gedaan en bestaat uit een verscheidenheid aan taken die zijn gericht op grammatica, spelling en vocabulaire.

Als grammaticale of taalkundige tekortkomingen worden onthuld, kunnen we u aanbevelen om onze voorcursussen in het Engels bij te wonen voordat u aan uw studie begint.

performance test

De prestatietest is vergelijkbaar met een IQ-test. In totaal worden 105 minuten multiple-choice spraak, wiskundige en ruimtelijke intelligentie getest. Op taalkundig gebied is het belangrijk om toevoegingen van zinnen, analogieën of overeenkomsten van concepten te vinden.

De wiskundige vaardigheden worden bevraagd door eenvoudige rekenkundige taken, die kunnen worden opgelost door "smeervellen". Het tellen van breuken, het voltooien van getallenreeksen, het voltooien van rekenkundige symbolen moet onder tijdsdruk worden uitgevoerd.

Het detecteren van oppervlaktemodellen van kubussen, het vormen van driehoeken of cirkels, het ontdekken van groepen met identieke patronen zijn de taken waarmee de figurale ruimtelijke intelligentie wordt bepaald.

persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest biedt informatie over de individuele prestatiemotivatie. Onderzoeksgedrag in verschillende professionele of privésituaties biedt inzicht in persoonlijkheidskenmerken die zijn gegroepeerd in een "maatstaf voor bepaling van werkgerelateerde prestatiemotivatie". Sommige aanvragers herkennen persoonlijke sterke en zwakke punten die hen vaak aan het denken zetten.

toelatingsgesprek

Na de tests volgt een afsluitend gesprek met een van onze professoren of hun vertegenwoordiger op dezelfde dag. Hierin leggen we eerst de evaluaties van de tests uit en, indien nodig, vertellen we aan welke vereisten je nog moet voldoen voordat je aan je studie begint.

Verder bespreken we achteraf wat uw individuele verwachtingen zijn ten aanzien van de studie en uw doelen. Je leert ook hoe we werken, wat belangrijk is voor ons en wat we verwachten van onze toekomstige studenten. De eisen gesteld aan onze toekomstige studenten zijn hoog - we hechten bijzonder veel waarde aan analytisch denken, sociale competentie, mondelinge expressiviteit en doelgerichtheid en veerkracht. We willen je niet intimideren of overweldigen - integendeel! Laat ons zien wie je bent! Eerlijkheid en openheid zijn effectiever dan algemene frases of een gespeelde dynamiek.

Math Foundation Course

Wiskunde is niet noodzakelijk een van de meest populaire onderwerpen en veel dingen lijken onbelangrijk voor andere uitdagingen in lagere en middenkwaliteiten. Sommige kernelementen zijn echter belangrijk voor een op een graad gebaseerd onderzoek. Elementaire kennis van het lager en middelbaar niveau, evenals economische toepassingen van de onderwerpen op het hoogste niveau worden besproken tijdens onze voorbereidende cursus.

We bieden wiskunde-vooropleidingen in Hamburg en Iserlohn.

Breng een rekenmachine, schrijfblok en pen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en is beperkt tot 30 plaatsen. De kosten bedragen € 145 per cursus.

Hamburg:

De cursus vindt plaats van 4 maart tot 8 maart 2019 van 09.00-13.30 uur op de campus van Hamburg.

Neem voor registratie of meer informatie contact op met studentservice.hamburg@ue-germany.de via e-mail of bel 040 181 399 2119.

Iserlohn:

De cursus vindt plaats van 2 september tot 13 september 2019, van 9.00 tot 15.00 uur op de Campus Iserlohn.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder