B.Sc. in de internationale betrekkingen en mondiale zaken

Algemeen

6 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bent u geïnteresseerd in het leren over de verschillende maatschappijen, culturele tradities en instellingen over de hele wereld? Vraag je je af waarom sommige landen zijn rijker dan anderen? Sommige zijn in vrede en anderen in oorlog? Bent u geïnteresseerd in het leren hoe internationale geschillen vreedzaam kunnen worden opgelost? Wilt u weten hoe de verschillende regionale beschavingen zijn geëvolueerd en hoe deze kenmerken blijven samenlevingen beïnvloeden vandaag de dag? De B.Sc. Internationale Betrekkingen en Internationale Zaken (IRGA) is een uniek programma te combineren geschiedenis en politieke wetenschappen, economie en recht, sociologie en psychologie. Deze onderwerpen zorgen voor een samenhangend interdisciplinaire curriculum dat geeft studenten de mogelijkheid om hun begrip van hoe mensen, groepen, landen en internationale organisaties samenwerken in verschillende delen van de wereld te ontwikkelen.

Leerdoelen

IRGA geeft studenten de mogelijkheid om een ​​interdisciplinaire kennis van de politieke, economische, historische, sociologische en juridische aspecten van complexe internationale vraagstukken te ontwikkelen. Bestuderen hoe deze disciplines te benaderen, te definiëren en analyseren van de internationale betrekkingen geeft onze studenten een goede basis voor graduate studies. Het biedt ook studenten met essentiële vaardigheden om interdisciplinair onderzoek en samenwerking, en de instrumenten voor het begrijpen van complexe situaties leiden. interdisciplinaire aanpak zoekopdrachten van het programma onder de taal van de economie en recht aan de historische, sociale en politieke problemen die echt op het spel staan, en vice versa waarnemen.

De School voor Politieke en Sociale Wetenschappen

De School voor Politieke en Sociale Wetenschappen heeft een lange traditie als het was een van de eerste scholen op te richten bij Università Cattolica in 1921, gebaseerd op de principes van algemeen welzijn, menselijke waardigheid solidariteit en subsidiariteit. De internationale scope is duidelijk door de beroemde persoonlijkheden die zijn bekroond met een Laurea Honoris Causa. Deze inspirerende namen zijn, Jacques Delors (voorzitter van de Europese Commissie), Javier Pérez de Cuéllar (secretaris-generaal van de VN), C. Corazon Aquino (president van de Filippijnen) Shimon Peres (president van Israël), Michel Camdessus (Managing Director van het IMF), Helmut Kohl (kanselier van Duitsland), Romano Prodi (Italiaanse premier en voorzitter van de Europese Commissie), José María Aznar (minister-president van Spanje), Irina Bokova (directeur-generaal van UNESCO).

Carrièremogelijkheden & De erkenning van beroepskwalificaties

Het houden van een diploma in Internationale Betrekkingen en Internationale Zaken zal u toelaten om een ​​aantal verschillende opties overwegen voor uw toekomstige carrière: je politiek, geschiedenis en economische vaardigheden zullen de perfecte uitvalsbasis voor de journalistiek of een internationale carrière in overheidsinstellingen en NGO's; uw greep van de psychologie en de groepsdynamica kon je fit voor een management trainee programma, en je kwantitatieve vaardigheden voor internationale marketing onderzoek.

Een klasse die een verschil maakt

De B.Sc. Internationale Betrekkingen en Internationale Zaken zal bestaan ​​uit internationale studenten en binnenlandse studenten Cattolica.

Faculty & onderwijzend personeel

Simona Beretta, Barbara Boschetti, Patrizia Catellani, Fausto Colombo, Mario A. Maggioni, Martino Mazzoleni, Massimiliano Monaci, Beatrice Nicolini, Riccardo Redaelli, Teodora Uberti, Cristina Bon, Paolo Gomarasca, Gianluca Pastori. Elk academisch jaar worden een of twee internationaal gerenommeerde academici geroepen om een ​​deel van de B.Sc. zijn faculteit op een "gasthoogleraarschap" basis voor het aanleren van een aantal keuzevakken.

Kan ik Italiaans leren tijdens de studie?

Italiaanse cursussen worden niet ingebed in de B.Sc. Internationale Betrekkingen en Internationale Zaken curriculum. Echter, wordt u aangemoedigd om de Italiaanse taal en cultuur Course (tegen een kleine meerprijs), dacht door een team van gekwalificeerde en ervaren native speakers Italiaans te volgen.

Zijn er stages kansen?

De School voor Politieke en Sociale Wetenschappen erkent mogelijke praktische ervaringen in bedrijven, organisaties en internationale instellingen.

Kan ik werken tijdens de studie?

Ja. Niet-EU-studenten het invoeren van Italië op een VISA worden toegestaan ​​om part-time (20 uur per week) werken.

1e jaar

 • Public Law en systemen voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap
 • Principles of Economics
 • politicologie
 • sociologie
 • Kwantitatieve methoden voor Sociale Wetenschappen
 • Geschiedenis van de politieke instellingen
 • Geavanceerde Engels voor Internationale Betrekkingen

2e jaar

 • Law International en de Europese Unie
 • Global Ethics
 • Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen
 • Geschiedenis van het politieke denken
 • internationale betrekkingen
 • internationale Organisatie
 • Vreemde talen: Duits, Frans of Spaans

3e jaar

 • Economische Geografie
 • International Geschiedenis: het bredere Middellandse Zeegebied
 • Internationale Macro-economie
 • sociale psychologie
 • Geo-politiek en Geo-geschiedenis
 • Politiek in Media
 • Twee Keuzevakken

Algemeen Undergraduate eisen

 • Studenten moeten een middelbare school diploma, na een minimum van 12 jaar van de vorige scholing verleend (vanaf het begin van de basisschool tot aan het einde van de middelbare school) vast te houden en dat voldoet aan de eisen voor de toegang tot de universiteit bij de gunning land.
 • Indien de student thuisland toelating tot universitair niveau studies is onderworpen aan een speciaal examen (bijv Selectividad in Spanje; Prova de Aferiçao of Prova Geral de Acesso oa Ensino Superior in Portugal; Veveossi Prosvassis in Griekenland), zal de aanvragers worden verplicht om te bieden bewijs van een dergelijke selectie gepasseerd met de vereiste scores.
 • De volgende diploma's nodig hebben om aanvullende criteria te voldoen: de Amerikaanse High School Diploma en het Verenigd Koninkrijk kwalificaties.

Engels taalvaardigheid

Voor aanvragers wier eerste taal niet Engels is zullen ze nodig hebben om een ​​van de volgende certificaten op het moment van de aanvraag te verstrekken: - Academic IELTS met een score van ten minste 6,0 - TOEFL iBT met een minimale score van 80 - First Certificate van het Engels (FCE ) met een minimum B Kwaliteit of Certificate of Advanced Engels

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Università Cattolica del Sacro Cuore is the largest private university in Europe boasting over 41 000 students across 12 Schools. Cattolica distinguishes itself for its multidisciplinary curriculum, i ... Lees meer

Università Cattolica del Sacro Cuore is the largest private university in Europe boasting over 41 000 students across 12 Schools. Cattolica distinguishes itself for its multidisciplinary curriculum, industrial ties, and strong international focus. Lees Minder
Milaan , Milaan , Rome , Piacenza , Accra , Cremona + 5 Meer Minder