B.Sc. Sport & Event Management - Specialisatie Basketball Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Er zijn maar weinig branches die zoveel mensen inspireren als de sport- en evenementenbranche. Met het WK voetbal en muziekfestivals die nu worden gevierd als grote evenementen, en sportclubs zoals Real Madrid zich ontwikkelen tot grote bedrijven, worden sport- en evenementenbedrijven niet alleen spannender maar ook steeds lucratiever. Met een diploma in Sport & Event Management van de University of Applied Sciences Europe kun je een actieve rol spelen bij het vormgeven van deze levendige industrie.

In deze bacheloropleiding aan de University of Applied Sciences Europe ontwikkel je management- en leiderschapsvaardigheden op het gebied van sport- en evenementenbeheer, bedrijfskunde, economie en basisrecht. Onze vooraanstaande docenten hebben zowel een academische als professionele achtergrond. Je krijgt zelfs de kans om je studie en carrièrepad actief vorm te geven. Afhankelijk van uw persoonlijke carrièredoelen, kunt u uw eigen specialisaties selecteren en kiezen uit een scala aan interdisciplinaire onderwerpen.

Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je te specialiseren in Soccer Management of Basketball Management.

We hechten er veel waarde aan dat onze studenten praktijkervaring opdoen tijdens hun studie. Daarom bevat onze cursusinhoud altijd de nieuwste ontwikkelingen in de sport- en evenementenindustrie. Als onderdeel van je studie ontwerp, plan en organiseer je je eigen evenementen. U zult profiteren van individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een informele sfeer. Ons brede scala aan praktijkgerichte projecten met toonaangevende evenementenpartners en sportclubs (zoals ALBA Berlijn en Real Madrid), internationale excursies (bijvoorbeeld naar Silicon Valley), een semester in het buitenland en stages bieden u de beste voorbereiding op de toekomst arbeidsmarkt. De onschatbare soft skills die je in workshops zult verwerven, zullen je carrièrevooruitzichten verder verbeteren en je kwalificeren voor een managementrol.

Cursus benodigd heden

Aanmelding voor de BA Sport & Event Management BA voltijds of duaal programma

Alleen niet-EU-aanvragers:

 • EURO 3.000 (EURO drieduizend) - De reserveringskosten worden in mindering gebracht op het totale bedrag aan studiegelden. Uitzondering bij EU-aanvragers
 • Officiële vertaling van het Engels of Duits voor die documenten in verschillende talen.

Toepassingsvereisten:

 1. Aanvraagformulier
 2. Diploma en cijferlijsten secundair onderwijs (indien van toepassing toelatingsexamens voor de universiteit, cijferlijst bachelors, bachelordiploma's). Als de aanvrager in aanmerking komt voor toegang tot hoger onderwijs in zijn thuisland, komt hij in aanmerking om een aanvraag in te dienen bij UE.
 3. Engels / Duits taalcertificaat * of verzoek om afstand te doen **
 4. CV - up-to-date
 5. Paspoort kopie
 6. Motivatiebrief (ongeveer 500-800 woorden, met vermelding van de motivatie voor aanmelding bij UE en het betreffende programma)

7. Toelatingsgesprek

Zodra de aanvraag compleet is, moet de student een online test doen (UE stuurt de inloggegevens).

=> De online testen zijn de Intelligentie Structuur Test + Persoonlijkheidstest. Voor deze toetsen hoeft de student niet te studeren.

Taalvereisten:

 • IELTS 5.5 overall (niet minder dan 5.0 per component)
 • TOEFL IBT 72
 • TOEFL ITP 500-547 (290-300 luisteren, 280-300 taalvorm, 280-300 lezen)
 • Pearson-test van het Engels (academisch) 59
 • Pearson-test van Engels (algemeen) niveau 3
 • Cambridge Exam Advanced and Proficiency 162 in het algemeen
 • Cambridge Exam First (FCE) Grade C
 • TOEIC Luisteren / Lezen 785, 160 spreken, 150 schrijven
 • PASWOORD 5.5 (niet minder dan 5,0 in elk onderdeel)
 • EF SET 51 (alleen voor studenten die verschijnen met MOI-letter)

Taalvrijstelling

Om een vrijstelling voor taaltests aan te vragen, moet u hebben gestudeerd in een land waar Engels de officiële eerste taal is:

 • Minimaal negen maanden
 • Full time
 • Afgenomen bij een erkende instelling waar lesgeven en beoordelen gedurende de cursus volledig in het Engels is
 • Is afgerond binnen 2 jaar na de startdatum van de cursus waarop u solliciteert
 • Het Instructiemedium (MOI) moet Engels + EF SET of een geaccepteerd Engels vaardigheidscertificaat aangeven

Looptijd

 • 6 semesters (3 jaar) voor voltijds Sport & Event Management BSc
 • 8 semesters (4 jaar) voor duale Sport & Event Management BSc
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder