B.Sc. in Global Environmental and Sustainability Studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wil je vaardigheden verwerven waarmee je actief kunt bijdragen aan duurzame ontwikkeling? Zou je dat graag op mondiaal niveau willen kunnen doen met een internationaal perspectief? Kom dan Global Environmental and Sustainability Studies studeren in een internationale setting in de historische stad Lüneburg. Onze nieuwe opleiding met zijn interculturele aanpak bereidt je voor op een carrière bij instellingen en organisaties die internationaal opereren. Word onderdeel van de Leuphana University Lüneburg, die op het snijvlak van inter- en transdisciplinaire wetenschap staat en al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is in duurzame ontwikkeling in onderzoek en onderwijs.

Cursusstructuur

Op het Leuphana College bestaat de bacheloropleiding uit vier componenten: de cursus begint met Leuphana Semester, waarin je de basismethodiek leert en de fundamentele gebieden voor een academische graad in je major Environmental Sciences beslaat.

Vanaf het tweede semester is je bacheloropleiding verdeeld in een major (hoofdvak), minor (nevenvak) en complementaire studies. In Complementary Studies onderzoek je de benaderingen en methodes die in andere disciplines zijn gebruikt en onderzoek je maatschappelijk relevante vragen.

Duurzaamheidsstudies in Duitsland met een internationaal perspectief

Ondanks dat het een industriële natie is met een sterke afhankelijkheid van technologie en een van de grootste bijdragers aan milieuproblemen is, is Duitsland een van de pioniers op het gebied van klimaatbescherming en onderwijs voor duurzame ontwikkeling .

Duurzaamheidsvragen zijn vaak mondiaal en vereisen oplossingen die transnationaal moeten worden ontdekt en ontwikkeld. Het is deze kijk waar onze internationaal georiënteerde opleiding Global Environmental and Sustainability Studies op is gebaseerd.

Alle vakken in deze major worden in het Engels gedoceerd en worden aangevuld via interculturele formats. Je studeert met studenten uit veel verschillende landen en ontmoet hoogleraren met een grote verscheidenheid aan culturele achtergronden.

Als student van de grote mondiale milieu- en duurzaamheidstudies, zul je de huidige duurzaamheidsuitdagingen verkennen vanuit het oogpunt van verschillende disciplines, zoals sociologie, ecologie en economie, om een holistisch begrip van de problemen te krijgen. Je ontwikkelt een stevige kennisbasis in de sociale en natuurwetenschappen en leert instrumenten en methoden uit beide gebieden toepassen. Om dit te doen, zul je werken met modellen en statistieken, maar ook tijd doorbrengen in het lab en buiten of met partners uit de verschillende velden in kwestie.

Je verwerft vaardigheden die je in staat stellen complexe verbanden tussen verschillende problemen te begrijpen, op een samenhangende manier te denken, onderling verbonden processen te analyseren en duurzame oplossingen te vinden. Daarnaast krijg je door te studeren in een internationale omgeving interculturele ervaring en interpersoonlijke en praktische vaardigheden voor transcultureel teamwerk en projectbeheer. Dit maakt je een onmisbare afgestudeerde op de internationale arbeidsmarkt van duurzame economie en de duurzame ontwikkeling van onze samenleving.

In een oogopslag

  • einddiploma: Bachelor of Science (B.Sc.)
  • toelatingsbeperking: ja
  • standaard cursusduur: 6 semester
  • deadline voor aanvragen: 15 juli van elk jaar
  • begin van de cursus: oktober van elk jaar (wintersemester)
  • aantal studentenplaatsen: 35
  • onderwijs- en examentaal: Engels (geen Duits vereist)
  • semester in het buitenland: mogelijk
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Lees meer

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Lees Minder