B.Sc/BA. Wiskunde

Nipissing University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

B.Sc/BA. Wiskunde

Nipissing University

B.Sc/BA. Wiskunde

Wiskunde kan worden toegepast op meerdere disciplines, en het openstellen van een breed scala aan mogelijkheden om u als een afgestudeerde. De vierjarige (Honours) graad heeft drie verschillende stromen: zuivere wiskunde, toegepaste wiskunde, of (niet-gespecialiseerde) Wiskunde. Onze docenten zijn toegewijd aan het succes van hun studenten en hebben ontwikkeld een Math Drop-in Centre voor degenen die willen ontvangen (of geven) hulp bij het oplossen van problemen wiskunde. Als student Wiskunde student heb je het voordeel van deelname aan het onderzoek, dat meestal is gereserveerd voor afgestudeerde studenten.

Als student in de wiskunde programma Nipissing's, zal het voltooien van een of meer cursussen in Calculus, Lineaire Algebra, Discrete Wiskunde en Kansrekening en Statistiek in je eerste jaar van de studie. Deze cursussen zullen ervoor zorgen dat u een solide basis in de wiskunde te krijgen.

In het Honours programma's, kunt u kiezen voor een zuivere wiskunde stroom, een Applied Mathematics stroom of een Niet-gespecialiseerde stream. Deze keuzes kunt u uw diploma te passen aan uw specifieke carrière interesses en sterke punten.

Onze Honours programma's hebben een sterke nadruk op onderzoek, dat een enorme kans voor onze studenten biedt. Onder direct toezicht van een of twee docenten, alle Honours studenten volledig onderzoek in hun derde of vierde jaar.

Onderzoek

Alle voltijdse leden van de afdeling Informatica en Wiskunde zijn actief betrokken bij hoog kaliber onderzoeksprojecten. Het fundamentele, productieve onderzoek van onze afdeling leden wordt nationaal en internationaal erkend. Momenteel zes leden van de afdeling Informatica en Wiskunde houden NSERC subsidies. Dit geeft onze studenten een uitstekende gelegenheid om deel te nemen aan een cutting-edge onderzoek in de vorm van hogere undergraduate onderzoeksprojecten en USRA's (zomer onderzoeksbeurzen).

In de wiskunde, de volgende gebieden van onderzoek zijn met name actief:

Topologie is een studie van zeer vergaande generalisatie van geometrische eigenschappen van objecten, invariant onder speciale soorten vervormingen. Topologische methoden worden veel gebruikt in de functionele analyse, differentiaalvergelijkingen, algebra, en andere gebieden van de wiskunde. De volgende onderwerpen zijn van bijzonder belang voor de leden van de afdeling: dimensietheorie (klassiek, cohomologische, uitbreiding, en asymptotische afmetingen; oneindig-dimensionale ruimten), selecties, continuüm theorie, dynamische systemen. Meer informatie over het onderzoek in de topologie kan worden gevonden op Topology Research Group website.

Computational Geometry is gericht op algoritmes en datastructuren die pakken geometrische problemen en hun implementaties. Optimale triangulaties, reconstructie van polygonen op basis van de zichtbaarheid van gegevens en het berekenen van pitten van orthogonale polygonen behoren tot de recente onderwerpen.

Algoritmische Grafentheorie is gericht op onderzoek naar de combinatorische eigenschappen van bepaalde grafiek klassen en het ontwerp van algoritmen voor een efficiënte oplossing van het algemeen hard computationele problemen in de volgende grafiek klassen. Hamiltonicity, langste paden, vertex scheiding, structurele indices en kleurbaarheid behoren tot de recente onderwerpen.

Industrial Mathematics onderzoek is gericht op technieken en benaderingen voor optimalisatie. Recent voorbeeld is de studie van optimale bus planning met behulp van geometrische benaderingen, dichtheid modellen en multi-objectieve evaluatie.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Open Inschrijving
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Locations
Canada - Toronto, Ontario
Startdatum: Open Inschrijving
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Open Inschrijving
Canada - Toronto, Ontario
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan