B.mus. populaire muziek

SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

B.mus. populaire muziek

SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Met een B.Mus. Populaire Muziek behartigt u de compositie- en instrumentale / vocale arrangement van muziektitels, evenals hun realisatie als performante muzikant. U weet hoe u uw creatieve ideeën kunt implementeren, helemaal van eerste inspiratie tot prestatie of opname. De nadruk ligt op het lied schrijven, instrument / zang en ensemble.

58616_IMG_47452Kopie.jpg

Inhoud, Doelstelling en Cursusstructuur

De creatieve populaire muzikant: songwriter, performer en bandmuzikant

De bacheloropleiding Populaire Muziek op hdpk in Berlijn bereidt talentvolle jonge muzikanten voor om professioneel muziek te verrichten op concerten en voor producties, door het uitvoeren van uitvoerende / zangschriftvaardigheden samen met een begrip van de geluidstechniek en organisatorische en educatieve knowhow.

De modulaire structuur van de B.Mus. Studiekursus Populaire Muziek in Berlijn omvat zeven semesters, waarin verwacht wordt dat u in totaal 210 creditpunten behaalt en de academische graad Bachelor of Music (B.Mus.) behaalt. Het programma bevat een breed scala aan modules, waaronder compositie, individuele sessies in je hoofd- en kleine vakken (zang, gitaar, piano / toetsenbord, bas, drums, wind- en snaarinstrumenten), evenals ensemble spelen. Het syllabus wordt voltooid door middel van cursussen over geluidsingenieurs, zoals opnamen en openbare adres systemen, door fundamentele muzikale, organisatorische, educatieve en juridische kennis, waardoor studenten vertrouwd raken met de muzikale toegevoegde waardeketen. Tal van concerten, projecten en producties stellen de leerlingen in staat hun theoretische kennis van liedjes, instrumenten / zang en band / solo performance te oefenen.

Het cursusschema geeft een overzicht van individuele eenheden van instructie, welke modules ze onderdeel zijn van en wanneer ze op tijd zijn. Tijdens hun 5de kwartaal voltooien studenten een stage of een semester in het buitenland. Een primair aspect van het studeren bij hdpk is om deel te nemen aan het netwerk van de zes grote studieprogramma's Populaire Muziek, Muziekproductie, Audio-ontwerp, Media Management, Creatief Industriebeheer en Media Design: Tussenwetenschappen zijn bedoeld om studenten van verschillende programma's, waardoor ze hun hoofdbaan beginnen, waarvoor zij samenwerken met klanten en partners. Deze interdisciplinaire projecten dienen ook om contacten te creëren bij toekomstige professionals, en dienen later vaak als eerste interdisciplinair professioneel en persoonlijk netwerk.

Carriere Perspectieven

Populaire Muziek: Uitmuntendheid voor de muziek van morgen

We trainen Populaire Muzikanten op een breed scala van terreinen om hen aan te moedigen om herkenbare artistieke profielen te vestigen. Individuele stijl- en geluidsopleiding zijn nodig om te kunnen overleven op een snelle markt.

Onze afgestudeerden kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan carrière-opties. Populaire Musici componeren en interpreteren liedjes, in overeenstemming met hun eigen creatieve ideeën of zoals vereist door anderen. Als songwriter, muzikant en bandlid zal je deelnemen aan optredens, evenementen en publicaties. De nadruk ligt op de opleiding van uitvoerende artiesten: we zullen u ondersteunen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om te werken als live-, band- of studio-muzikant, en voor aanpassing aan diverse instellingen en publiek. U kunt liedjes voor verschillende gelegenheden en mediaformaten schrijven en DAW-software en geluidsapparatuur gebruiken. Deze reeks vaardigheden wordt aangevuld met organisatorische, educatieve en juridische kennis.

Een B.Mus. in populaire muziek wordt u voorbereid op een aantal freelance carrières:

 • auteur / componist, adapter / arranger / orkestrator, performer / muzikant
 • geluid-ingenieur / geluidstechnicus voor concerten, evenementen, theater, radio, tv, geluidsdragers

.. je kan ook samenwerken met:

 • songwriters / componisten, lyrici, speakers, bands / muziekgroepen, orkesten
 • producenten, geluidsstudio's, klanten uit de industrie en het bedrijfsleven

... of werk met:

 • productiebedrijven, ensembles, concertorganisatoren, leerlingen
 • phono-industrie, labels, uitgeverijen, distributeurs, tv- en radiostations, PR en marketingbureaus

Toepassing

"Toon ons wat je hebt!" - Hoe om te zoeken naar het bachelorprogramma Populaire muziek bij hdpk:

Onze toelatingsprocedure is tweericht: een eerste voorselectie is gedaan op basis van de aanvraagdocumenten en de artistieke werkmonsters. Als u dit voorselectie-onderzoek doorgaat, nodigen wij u uit om naar Berlijn te komen voor onze praktische toelatingsexamen.

TOEPASSING

Aanvragers aan de SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) moeten een algemene toelatingscwalificatie hebben voor de universiteit of voor een geavanceerd technisch college en zullen als onderdeel van de inschrijvingsprocedure gevraagd worden om hun muzikale design talenten te bewijzen. We zullen specifiek op zoek zijn naar:

 • een sterke motivatie om jezelf uit te drukken en te ontwerpen
 • goed commando van je instrument / zang
 • basis theoretische en praktische kennis van populaire muziek
 • Studenten die uit het buitenland aanvragen, worden verzocht om een ​​bewijs van voldoende duitse taalvaardigheid te leveren, zowel mondeling als schriftelijk (niveau B2 minimum).

De volgende documenten moeten worden ingediend:

 • ingevuld en ondertekend aanvraagformulier
 • motivatiebrief (geïntegreerd in het aanvraagformulier) waarin staat: waarom ben je geïnteresseerd in het studeren bij de hdpk? Wat zijn uw verwachtingen? Wat zijn uw professionele perspectieven?
 • persoonsgegevens, samen met pasfoto, plaats, datum, handtekening
 • schoolverlof certificaat: notariële kopie, kan later worden ingediend
 • indien u eerder aan een andere universiteit heeft gestudeerd, geef dan de-registratiebewijs (kan ook later ingehandeld worden)
 • monsters van je werk: drie één minuut liedjesfragmenten (MP3), die je eigen instrumentale of vocale vaardigheden presenteren, naast schriftelijke beschrijvingen van deze inzendingen. Ten minste één monster moet door u samengesteld of geregeld zijn.

ENTRANCE EXAMINATION

Na uw succesvolle pre-selectie screening wordt u uitgenodigd voor een praktisch examen aan de hdpk. Dit stelt ons in staat om uw studieprogramma specifieke kennis, uw creativiteit, uw inzet om u creatief en uw motivatie uit te drukken te beoordelen. Tijdens het examen wordt u gevraagd om twee door u gekozen titels uit te voeren, waarvan er één samengesteld of aangepast / aangepast moet worden.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Duration
Duur
7 semesters
Voltijd
Price
Prijs
630 EUR
per maand voor regelmatige toepassingen; EUR 605, - per maand voor vroege vogels
Information
Deadline
Vraag informatie aan
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Locations
Duitsland - Berlijn, Berlin
Startdatum : Apr. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Apr. 2019
Duitsland - Berlijn, Berlin
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Einddatum Vraag informatie aan