Education Major - Muziekwetenschappen

Onderwijs Major voorziet studenten van een bekwame, veelzijdige en creatieve muziekleraar met een stevige basis in muzikaal begrip en professionele praktijken om tegemoet te komen aan hun toekomstige professionele behoeften in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Het curriculum beslaat vier gebieden: muziekgeschiedenis, theorie en compositie, performance en muziekeducatie. De studie in de muziekdiscipline vergemakkelijkt studenten om professionele musici te worden door zich actief en geleidelijk bezig te houden met muziekstudie in de integratie van kritisch luisteren, creëren en uitvoeren. Het gebied Muziekeducatie biedt gespecialiseerde training in hedendaagse methoden en benaderingen om de vaardigheden, kennis en houding te ontwikkelen voor leraren om effectief en professioneel te werken in de hedendaagse scholen. Terwijl studenten hun eerste instrument tijdens de studies verder kunnen verbeteren, vergemakkelijkt het programma ook het leren van een tweede instrument door studenten. Verder ligt de nadruk op leren door deel te nemen aan verschillende uitvoerende groepen, muziekworkshops en masterclasses.

Discipline Major - Creative Arts and Culture (CAC) Studies

De discipline Majorcursussen bieden studenten een breed inzicht in de diversiteit van de kunsten in de culturele en creatieve industrie. Het Foundation Seminar in the Arts en drie Foundation Courses stellen studenten bloot aan dans, drama, theater en media. De verplichte cursussen zijn progressief van aard, met zes cursussen in Cultural Studies en Arts Management. Deze cursussen benadrukken het belang van kunst en creativiteit, culturele geletterdheid, kunstbeheer en de verwevenheid tussen verwante disciplines buiten de kunst. De vijf cursussen Music Subject Focus zijn ontworpen om de vaardigheden en kennis van studenten in de vakdiscipline te verscherpen en om het inzicht van studenten in de kunstvorm te consolideren, zowel theoretisch als praktisch. Studenten kunnen ook kiezen uit een groot aantal belangrijke keuzevakken, waarin relevante kwesties met betrekking tot de kunsten in verschillende contexten en instellingen worden behandeld. Deze cursussen hanteren een integrerende en interdisciplinaire benadering, onderbouwd door de overtuiging dat de kunsten nauw aansluiten bij studies in andere disciplines zoals literatuur, sociologie en culturele theorie.

Doelstellingen van het programma

Het programma is bedoeld om professionele muziekdocenten en community-artiesten voor te bereiden die:

  • kan een solide basis aantonen in muziekvaardigheden, verwante academische competenties en muziekleerpraktijken om tegemoet te komen aan hun toekomstige onderwijsbehoeften;
  • een passie hebben voor professionele uitmuntendheid en toegewijd zijn aan levenslang leren;
  • kan samenwerken met studenten, ouders, collega's, schoolbestuurders en andere professionals om muziek en gerelateerd kunsteducatie te promoten in een lagere school; en
  • kunnen werken aan een reeks gevestigde kunstvormen en bijdragen aan de promotie en ontwikkeling van het kunst- en kunstonderwijs in de lokale, regionale en internationale culturele en creatieve industrieën.

Programmastructuur

110746_Clipboard02.jpg

Opmerking: De lessen worden gehouden in Tai Po Campus en Tseung Kwan O Study Center / Kowloon Tong Satellite Study Center / Sports Center zoals beslist door de universiteit.

Loopbaanvooruitzichten / Beroepskwalificaties

Afgestudeerden van het programma zullen creatieve en gedisciplineerde denkers zijn, vloeiend in schriftelijke, mondelinge en muziekcommunicatie. Met professioneel enthousiasme zijn studenten uitgerust met gespecialiseerde vakkennis, hedendaagse onderwijstrategieën en vaardigheden in curriculumplanning voor muziekonderwijs in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Verder zal het stageprogramma studenten opleiden tot culturele expertise met interdisciplinaire kennis van cross-arts kwesties en management. Toekomstige banen / geavanceerde studiemogelijkheden zijn talrijk. Onze afgestudeerden beschikken over de volgende kwalificaties en werk- en studiekansen:

  1. Qualified Teacher Status (QTS) in Hong Kong;
  2. Bekwaam om competent te werken in een breed scala aan functies, zoals curatoren voor kunstmusea en galeries, beheerders van kunstorganisaties, onderzoekers in culturele studies, musici en kunstpedagogen; en
  3. In aanmerking komen voor lokale en buitenlandse hogeregraadsprogramma's in onderwijs en creatieve kunstdisciplines.
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 23 andere vakken van The Education University of Hong Kong »

Laatst bijgewerkt op May 1, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
5 jaar
Voltijd
Prijs
140,000 HKD
Niet-lokale studenten per jaar | Lokale studenten: HK $ 42.100 per jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum