Overzicht

De Bachelor of Arts (Honours) in Creative Arts and Culture - BA (CAC) -programma kent twee stromingen: muziek en beeldende kunst. Hoewel de twee stromen een aanzienlijk aantal elementen gemeen hebben, wordt elke stroom als een onafhankelijke keuze behandeld met het oog op toelating.

Doelstellingen van het programma

Dit is het eerste niet-gegradueerde programma in Hong Kong dat onderdelen voor kunstbeheer en culturele studies biedt als aanvulling op op discipline gebaseerde training in de creatieve kunsten. Het richt zich op de ontwikkeling van community-based kunstenaars, die in staat zijn om te werken in een reeks van gevestigde kunstvormen en een bijdrage leveren aan de promotie en ontwikkeling van het kunst- en kunstonderwijs in de lokale, regionale en internationale culturele en creatieve industrieën.

Geplande leerresultaten programmeren (PILO's)

Na voltooiing van het programma moeten studenten in staat zijn om:

  • de kunst en culturen begrijpen en interpreteren vanuit diverse theoretische en praktische perspectieven;
  • uiten en creëren door middel van muziek, beeldende kunst en interdisciplinaire kunstpraktijken;
  • verbanden leggen tussen de kunsten, aanverwante academische disciplines en culturele contexten in Hongkong, het vasteland van China en andere delen van de wereld;
  • nadenken over en een gemotiveerde analyse maken van de behoeften en kwesties die relevant zijn voor de culturele en creatieve industrieën; en
  • werk competent en professioneel in het ondersteunen van kunsteducatie en kunstadministratie in de culturele en creatieve industrieën.

Programmakenmerken

Cursussen Creative Arts and Culture Foundation bieden studenten een overzicht van de kunsten als een geïntegreerd en creatief vakgebied voordat ze overgaan tot geavanceerde studies in muziek en / of beeldende kunst.

Cursussen voor ervaringsgerichte studenten bieden een platform voor studenten om cross-culturele studies te waarderen en hun internationale kijk te verbeteren door deel te nemen aan een reeks activiteiten, waaronder regionale / internationale academische uitwisselingen, onderdompelingsprogramma's, tentoonstellingen of podiumvoorstellingen, creatieve kunst en cultuurstage, en internationale zomerprojecten.

Een multi- en interdisciplinaire benadering wordt aangenomen voor basiscursussen, verplichte cursussen en major keuzecursussen van de majoor. Deze cursussen zijn ontworpen om te worden gegeven met behulp van een integrale aanpak en het maken van interdisciplinaire verbindingen voor zover mogelijk.

Studie van de kunsten is een belangrijk kenmerk van dit programma, waardoor studenten zich kunnen concentreren op ten minste één basiskunstvorm, maar met koppelingen naar anderen.

Diversified Post-graduation Pathways staan open voor onze afgestudeerden. Met de gespecialiseerde studie in muziek en / of beeldende kunst wordt aangevuld met studies op het relevante gebied van menswetenschappen, sociale wetenschappen en het bedrijfsleven, afgestudeerden zijn voorbereid op een reeks van loopbanen in de culturele en creatieve industrie. Ze kunnen er ook voor kiezen om een loopbaan als leerkracht voort te zetten door een extra jaar professionele lerarenopleiding te volgen (bijv. De PGDE) of om verdere studies lokaal of overzee te doen.

Het Stageprogramma Creatieve Kunst en Cultuur biedt stageplaatsen voor studenten om uit eerste hand ervaring op te doen met het werken voor potentiële werkgevers in de culturele en creatieve industrie, zoals overheidsdepartementen, de particuliere sector, ngo's en internationale bedrijven.

Programmastructuur

Opmerking: De lessen worden gehouden in Tai Po Campus en Tseung Kwan O Study Center / Kowloon Tong Satellite Study Center / Sports Center zoals beslist door de universiteit.

Loopbaanvooruitzichten / Beroepskwalificaties

Vanwege de snelle groei van de culturele en creatieve industrieën in Azië en de toegenomen regionale concurrentie, is er een grote vraag naar culturele expertise die creatief, veelzijdig, flexibel, vindingrijk, ethisch en bekwaam is om te werken op gebieden waar multitasking vereist is hun belangrijkste studiegebied. Zo zijn er veelgevraagde gekwalificeerde afgestudeerden met interdisciplinaire training, kennis van cross-arts kwesties en management, alsmede culturele geletterdheid. Afgestudeerden zullen worden voorbereid op een scala van mogelijke werkgelegenheid in de culturele en creatieve industrie, de commerciële sector, de media en overheidsorganisaties. Afgestudeerden kunnen er ook voor kiezen om een loopbaancoach na te streven door een extra jaar professionele lerarenopleiding te volgen of om verdere studies ter plaatse of in het buitenland uit te voeren. De recent afgestudeerden hebben gewerkt bij verschillende private en publieke organisaties, zoals 100 Most, Baron School of Music, Chung Ying Theatre Company, Hong Kong Arts Festival, Lumenvisum, The Mills Gallery, Ming Pao Daily News, Moon Gallery, Microsoft, The Pottery Workshop in Jingdezhen, Theatre Ronin, The West Kowloon Cultural District Authority, etc.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 23 andere vakken van The Education University of Hong Kong »

Laatst bijgewerkt op May 1, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
140,000 HKD
Niet-lokale studenten per jaar | Lokale studenten: HK $ 42.100 per jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum