Lees de Officiële Beschrijving

BA (Hons) -animatie

Animatie is een van de snelstgroeiende industrieën ter wereld die steeds vaker in ons dagelijks leven zal worden gebruikt. Met de technologische ontwikkeling in het stadium dat ze vandaag de dag zijn, is het onmogelijk om de waarheid te vertellen vanuit fictie.

Animators kunnen verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van de productie van speelfilms tot en met de vervaardiging van modellen, fotosets, computergegenereerde afbeeldingen, art direction, commercieel materiaal en advertenties. Het ontwerp van CD Roms, webpagina's en korte geanimeerde titelreeksen bieden andere mogelijkheden voor de animators om hun vaardigheden toe te passen.

Deze unieke cursus is ontworpen om je te helpen geanimeerde personages en verhalen te creëren die niet alleen de verbeelding van een publiek vangen, maar ook een bewustzijn hebben van de sociale en culturele plaats binnen die kunstvorm. Vanaf de eerste dag richten projecten zich op de specialistische vaardigheden die nodig zijn om animatiefilms te maken. 3D stop-motion, het maken van modellen en de productie van poppen, 2D-cellen, illustratieve en door de computer gegenereerde animaties worden behandeld. Kans voor individualiteit en persoonlijke expressie wordt tijdens de cursus geboden. Aan het einde van het laatste jaar wordt werk tentoongesteld in een graadshow-screening.

De cursus laat je kennismaken met de discipline, het moedigt je aan om je te verdiepen in en te specialiseren in het specifieke gebied van Animatie dat je bijzonder interesseert.Toelatingseisen

De meeste van onze studenten hebben met succes een basiscursus in kunst en design voltooid.

Een specifieke toelatingseis voor deze cursus is een portfolio van werk dat bewijs van tekenvaardigheid en ideeën bevat.

Aanvragen van mensen met niet-standaard kwalificaties, relevante werk- of levenservaringen en die kunnen aantonen dat ze kunnen omgaan met en die baat hebben bij studies op graadniveau zijn welkom.


Studieprogramma

Deze unieke cursus is ontworpen om geanimeerde personages te maken die de verbeelding van een publiek vastleggen via hedendaagse verhalende film- en video-processen. Vanaf de eerste dag richten de projecten zich op de specialistische vaardigheden van animatie. 3D stop-motion, modelbouw en poppenproductie, 2D-cellen, illustratieve en door de computer gegenereerde animatie komen aan bod. Hoogwaardig technisch en creatief onderwijs staat centraal in de leerervaring van studenten. Kans voor individualiteit en persoonlijke expressie wordt tijdens de cursus geboden.

Animatie houdt zich voornamelijk bezig met het maken van bewegende beelden om iets te communiceren - ideeën, sensaties, feiten, gevoelens, emoties en verhalen, het bereik is eindeloos! Onze definitie

van animatie is inderdaad erg breed en werk kan op tekening gebaseerd zijn - hoewel collage, mixed media, fotografie of 3D-gebaseerde modellering in een reeks materialen - klei, glas, metaal, kunststoffen, textiel en hout, of elk ander geschikt materiaal.

We willen dat elk individu zijn eigen visuele taal ontdekt en om deze reden is het nastreven van persoonlijk werk een belangrijke vereiste van de cursus.

STUDIEMODUS: Voltijds 3 jaar


Cursusinhoud

Deze onderscheidende cursus wordt gerund door professionals uit de animatiesector en is geworteld in creatief denken en zelfexpressie, vergezeld van een goede technische kennis van de huidige branchepraktijken, waaronder het schrijven van scripts, het ontwerpen van personages, storyboards, animaties, bewerking en geluidsontwerp. Deze unieke cursus heeft fantastische faciliteiten en studio's voor CGI, stopframe, 2D, illustratief, set building, modelbouw en geluidsopname, montage en geluidsontwerp. De studenten krijgen de gelegenheid om aan individuele projecten te werken, evenals 'live' projecten in groepen voor echte bedrijven.

Het eerste jaar introduceert 'creatief denken' als middel voor het genereren van ideeën, tekenen als basisvaardigheid, fotografie, beeldmanipulatie, modellering (in de breedste zin) en technologieën - zowel modern als oud. De modules die je leert zijn:

 • Inleiding tot animatie
 • Creatief denken
 • Historische contextstudies
 • Levenstekenen en Model MakenIn het tweede jaar worden de cursusthema's en -vaardigheden verder ontwikkeld en wordt er van je verwacht dat je de gebieden begint te identificeren die voor jou van bijzonder belang zijn. Animatie als kunstvorm, animatie als illustratie en animatie als een verhaal-vertellend apparaat worden allemaal onderzocht. De modules die je leert zijn:

 • Animatie-exploratie
 • Animatie Productie
 • Hedendaagse contextstudies
 • Geavanceerde levens Tekening en Model Maken


Het derde jaar biedt ruimte voor individualiteit, creativiteit en ontwikkeling. Zowel ingesteld als persoonlijk projectwerk wordt uitgevoerd. Aan het eind van het jaar zal het werk dat u produceert worden tentoongesteld in een "mate" -programma. De modules die je leert zijn:

 • Honours Project
 • Animatie onderzoek en ontwikkeling
 • Animation Business Awareness
 • Contextuele studies - Animatie Futures
Beoordeling

Beoordeling is een onderdeel van uw leren. Academisch debat, externe examinatorrapporten en observaties van studenten beïnvloeden beoordelingsstrategieën. De cursus maakt gebruik van een reeks van formatieve en summatieve strategieën en deze worden ingezet om u te helpen in termen van de ontwikkeling van uw begrip van Design en Design gerelateerde disciplines.

Beoordelingscriteria worden gecommuniceerd in het generieke handboek, de modulebeschrijvingen en ook in de module-informatiepakketten. Project korte beoordelingscriteria met betrekking tot modulebeoordeling staan vermeld aan het einde van een korte opdracht. Feedback heeft betrekking op module- en projectbeoordelingscriteria.


Careers

Op de BA (Hons) -animatiecursus streven we ernaar animators te produceren die in staat zijn om de industrie binnen te gaan op de creatieve afdeling ervan of te werken als animators, regisseurs en ontwerpers van kunstenaars - onder andere.

Veel van onze afgestudeerden hebben een loopbaan bij grote ontwerpadviesbureaus en animatiebedrijven.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 4 andere vakken van AAS College »

Laatst bijgewerkt op February 19, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019