BA (Hons) Architectuur

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Cursus details

Architectuur is een dynamisch onderwerp met een breed scala aan activiteiten, van studio-ontwerp en modelbouw tot de studie van kunst, geschiedenis en cultuur. Het vereist verbeeldingskracht naast praktische en technische vaardigheden.

Centraal in deze cursus staat de tijd die je in de ontwerpstudio zult doorbrengen. U hebt toegang tot onze uitgebreide studiofaciliteiten - inclusief workshop- en computer-modelleringssoftware - in de bekroonde Broadcasting Place om uw projecten te ontwerpen en te bouwen.

Deze kwalificatie biedt ontheffing van het ARB-onderzoek (Architects Registration Board) en het RIBA Deel I-examen.

De Leeds School of Architecture biedt een PEDR-monitoringservice (Professional Experience and Development Record) aan voor afgestudeerden met BA (Hons) architectuur, Master of Architecture (MArch) of een vergelijkbare graad. De PEDR is een elektronische registratie van uw professionele ervaring, ontwikkeling en competentie in de architectuurpraktijk en biedt ondersteuning op de Pathway naar registratie of licentiestatus, voornamelijk bij de ARB.

Voordelen van de cursus

U wordt aangemoedigd om modellen te ontwerpen en te maken in onze ontwerpstudio en om onze computerfaciliteiten te gebruiken om uw projecten te ontwerpen en te bouwen. Je leert technische vaardigheden in workshops naast studenten van onze interieurarchitectuur

Gedurende de cursus worden er externe evenementen georganiseerd door personeel, waaronder lezingen en workshops, evenals de mogelijkheid voor buitenlandse bezoeken aan steden zoals Rome, Barcelona, ​​Venetië en Amsterdam.

Om een ​​volledig gekwalificeerde architect te worden, duurt het zeven jaar en we bieden de professionele instantie erkenning waarmee je verder kunt studeren op dit gebied. Je moet een MArch (Master of Architecture) voltooien waarin je vrijstelling krijgt van deel II van het RIBA-examen in de architectuur. Je zult dan het Postgraduate Diploma in Architectural Professional Practice voltooien, wat vrijstelling geeft van Deel III.

Toelatingseisen

UCAS-tariefpunten: 128 punten vereist. (Minimaal 80 van twee A-niveaus of gelijkwaardig, uitgezonderd algemene studies).

Aanvullende vereisten:

GCSEs:

GCSE Engelse taal en wiskunde in graad C of hoger (klasse 4 voor degenen die vanaf 2015 hun GCSE volgen) of gelijkwaardig. Sleutelvaardigheden Niveau 2, Functionele vaardigheden Niveau 2 en het certificaat inzake alfabetiseringscapaciteit / rekenvaardigheid worden geaccepteerd in plaats van GCSE's.

TOEGANG TOT HET DIPLOMA:

Over het geheel genomen met een minimum van 128 UCAS-tariefpunten.

SCHOTSE AWARDS:

Minimaal 5 vakken in niveau B op hoger niveau.

IERS VERLATEN CERTIFICAAT:

Minimaal 5 vakken in Grade C1 of hoger op hoger niveau, waarvan minimaal 3 op B2 moeten staan.

SELECTIECRITERIA:

We kunnen selectiecriteria gebruiken op basis van uw persoonlijke kenmerken; ervaring en / of betrokkenheid bij het studiegebied. Deze informatie zal worden afgeleid van uw persoonlijke verklaring en referentie en zal alleen worden gebruikt als u voldoet aan de algemene toegangseisen.

INTERVIEW

We voeren interviews als onderdeel van het toelatingsproces en geschikte sollicitanten worden uitgenodigd voor een interview - de data voor het interview worden te zijner tijd gepubliceerd. Uitnodigingen worden verzonden via UCAS en u moet uw UCAS Track-account controleren op verdere details van het interview. Tijdens het interview wordt u beoordeeld op uw portfolio (kunstwerken of foto's van kunstwerken samen met schriftelijke opdrachten), algemene kennis en uw enthousiasme voor Architectuur.

Internationaal baccalaureaat: 27 punten

Engelse Taal Vereiste: IELTS 6.5 zonder vaardigheden onder 6.0, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Deze cursus biedt de eerste stap om een ​​architect te worden en biedt ook een uitstekende basis in design. Naast het voortgaan van verdere studies in de architectuur, hebben afgestudeerden een verscheidenheid aan loopbanen opgedaan, van ontwerp van virtuele spellen, productontwerp en psychologie tot projectbeheer. Om een ​​volledig gekwalificeerde architect te worden, duurt het zeven jaar en we bieden de professionele instantie erkenning die u in staat stelt om uw studies en voortgang naar professionele accreditatie te bevorderen. Om je volledig als architect te kwalificeren, moet je een MArch (Master of Architecture) voltooien, waarvoor je vrijstelling krijgt van deel 2 van het RIBA-examen in de architectuur. Je zult dan het Postgraduate Diploma in Architectural Professional Practice voltooien, met uitzondering van deel 3.

  • Architect
  • Architectural Technologist
  • Interieur- en ruimtelijk ontwerper
  • Bouw landmeter

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

modules

Jaar 1 kernmodules

Architecturale context 1

We zullen u kennis laten maken met de geschiedenis en theorie van kunst en architectuur, en onderzoeken hoe culturele invloeden de industrie hebben beïnvloed.

Architectonische technologie 1

Krijg inzicht in de belangrijkste principes van duurzaamheid, structuur, constructie en milieuwetenschappen om de fundamentele elementen van een gebouw te begrijpen.

Architectuurontwerp 1

We moedigen u aan creatief te denken over design. Je doet dit door middel van een reeks onderzoeks-, onderzoeks- en praktische projecten.

Ontwerpcommunicatie 1

Jaar 2 kernmodules

Architecturale context 3

Een kans om je kennis op te bouwen van architectuurgeschiedenis en theoriekwesties met betrekking tot stedenbouw, gemeenschap en de stad.

Architectonische technologie 3

Bestudeer moderne technologieën die worden gebruikt in verschillende soorten gebouwen. Het doel is om technologische strategieën vast te leggen, te analyseren en te beoordelen die relevant zijn voor het werk in een ontwerpstudio.

Architectuurontwerp 3

Bestudeer de principes en precedenten van structuur, behuizing en materialiteit door middel van een reeks korte, door design geleide onderzoeksprojecten, ondersteund door studiebezoeken aan voorbeelden van hedendaagse architectuur. Je ontwikkelt een grotere schaal architectonische propositie als onderdeel van een stedelijke interventiestrategie. Uw innovatieve voorstel moet aansluiten bij de kunst, cultuur, sociale aspecten, technologie en materialiteit van de plaats.

Jaar 3 kernmodules

Architecturale context 5

Dit is een kans om je studies te richten op een bepaald gebied van architectuur dat je interesseert. U zult profiteren van een reeks lezingen van sprekers wiens werk gerelateerd is aan ontwerpatelierthema's.

Architectonische technologie 5

Bouw voort op de kennis die u in uw eerste en tweede jaar hebt opgedaan, terwijl u zich concentreert op de beweging van synthese naar praktische toepassing. Het werk dat u doet, zal uw project in de ontwerpstudio informeren.

Professionele studies

Versterk uw kennis van industrieën, organisaties, voorschriften en procedures die betrokken zijn bij het vertalen van ontwerpconcepten naar gebouwen en begrijp hoe kostenbeheersing een integraal onderdeel is van het ontwerp.

Architectuurontwerp 5

Ontwikkel een uitgebreid gebouwontwerp door een voorstel op te lossen dat technologische en professionele kwesties onderzoekt. Je verbetert je teken- en vaardigheden door workshops in casting, rendering, gedetailleerde grootschalige modelbouw, digitaal ontwerp en fotografische technieken.

vergoedingen

UK

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 9250. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de effecten van inflatie.

Educatieve bezoeken - De kosten voor deze reizen omvatten reis-, verblijf- en verblijfkosten. De prijs varieert van jaar tot jaar en aanwezigheid is optioneel.

Studiemateriaal - Wij bieden kernmateriaal tijdens je studie en je kunt ervoor kiezen om extra materialen aan te schaffen. Dit is niet verplicht en zal afhangen van de projecten die u onderneemt.

Internationaal 2018/19

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 12000. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgesteld.

Educatieve bezoeken - De kosten voor deze reizen omvatten reis-, verblijf- en verblijfkosten. De prijs varieert van jaar tot jaar en aanwezigheid is optioneel.

Studiemateriaal - Wij bieden kernmateriaal tijdens je studie en je kunt ervoor kiezen om extra materialen aan te schaffen. Dit is niet verplicht en zal afhangen van de projecten die u onderneemt.

uitrusting

Architectuur en kunststudio's

Onze studio's bieden ruimte voor individuele en groepsprojecten en faciliteiten omvatten parallelle bewegingsborden, flip-top tekenborden en werkplaatsen voor boekdrukkunst en grafiek. Onze 3D-printer en lasersnijders kunnen ook worden gebruikt voor het maken van modellen, vormen van kunststof, plasmasnijden en 3D-sculpturen.

Design Studios

Onze moderne multimediastudio's bevatten een speciale CAD-suite en gespecialiseerde software, zoals REVIT, waarmee studenten vaardigheden ontwikkelen op het gebied van 3D-ontwerp en het bouwen van informatiemodellering.

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Zendplaats

Broadcasting Place is een centrum voor creatieve geesten en innovatieve denkers en is de thuisbasis van onze studenten kunst, design en architectuur.

Gym- en sportfaciliteiten

Fit blijven is eenvoudig bij Leeds Beckett - onze fitness-suites zijn gemakkelijk bereikbaar, uitgerust met de nieuwste technologie en beschikbaar voor alle sportleden.

Laatst bijgewerkt op Februari 2018

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder