BA (Hons) / BSc (Hons) In Het Onderwijs (secundair)

University of Stirling

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA (Hons) / BSc (Hons) In Het Onderwijs (secundair)

University of Stirling

Invoering

1e in Schotland voor onderwijsstudies

The Guardian University Guide, 2018

7e in het VK voor onderwijsstudies

De complete universiteitsgids, 2018

Waar kan ik in mijn denken worden uitgedaagd en praktische en hands-on ervaring opdoen waarmee ik me kan kwalificeren om les te geven op middelbare scholen? Hoe kan ik effectief leren ondersteunen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat alle leerlingen zich gewaardeerd, veilig en inclusief voelen?

Stirling onderscheidt zich al lang van de Schotse universiteiten door cursussen aan te bieden aan toekomstige leraren in het secundair onderwijs. Deze opleidingen stellen je in staat om een ​​op onderzoek gebaseerde graad in het beroepsonderwijs te behalen met een passend onderwijsvak (of vakken) voor secundair onderwijs in vier jaar, in plaats van de traditionele vijf.

Deze kwalificaties worden erkend in het VK en de wereld. Door de cursus met succes af te ronden, kun je je voorlopig inschrijven in de betreffende sector bij de Algemene Onderwijsbestuur voor Schotland en het Schotse Proeftijdschema ingaan.

Dit onderwerp kan worden bestudeerd in combinatie met een aantal andere onderwerpen - meer informatie .

Belangrijkste redenen om met ons te studeren

 1. Ons gelijktijdige onderwijsmodel stelt je in staat om geleidelijk te ontwikkelen als een leraar door middel van theorie en praktijk gedurende vier jaar in tegenstelling tot een traditionele route van een cursus van een jaar. Wij waren de eerste universiteit die deze benadering van lerarenopleiding gebruikte en onlangs heeft de Schotse regering aan alle andere Schotse universiteiten aanbevolen dat zij ons model zouden moeten gebruiken.
 2. Leraar Fellows gedetacheerd van lokale scholen, gebruik hun ervaringen om u te helpen het nieuwste in de praktijk van leraren te leren. Ze zullen je alle hints en tips kunnen geven die je nodig hebt als je een gekwalificeerde leraar bent.
 3. Door te kiezen voor onze opleiding Secundair Onderwijs met een van de gecombineerde specialismen, demonstreert u aan toekomstige werkgevers dat u een bekwame en gekwalificeerde docent bent, maar ook iemand die specialistische kennis bezit op een ander gebied dan het lesgeven.
 4. Je stages vinden plaats in verschillende scholen met leeftijdsgroepen in zowel het primaire als het secundaire jaar. Je wordt ondersteund door leraren op school en door middel van mentorbetrokkenheid.
 5. We werken in nauwe samenwerking met de lokale autoriteiten, scholen, onderwijs Schotland en de algemene onderwijsbestuur voor Schotland om ervoor te zorgen dat studenten tijdens hun studie worden ondersteund om effectieve professionele opvoeders te worden.

accreditatie

Recentelijk opnieuw geaccrediteerd door de algemene onderwijscommissie van Schotland met 7 aanbevelingen, waaronder studentgerichtheid en de hoge kwaliteit van onze onderzochte, geïnformeerde benaderingen.

Wat maakt ons anders?

Ontwikkel geleidelijk als een leraar

Door ons gelijktijdige onderwijsmodel kun je je geleidelijk ontwikkelen als een leraar met een langere periode om te reflecteren over de integratie van theorie en praktijk over een periode van vier jaar, in tegenstelling tot een traditionele route van een cursus van een jaar.

Krijg praktische ervaring

Leraar Fellows gedetacheerd van lokale scholen, gebruik hun ervaringen om u te helpen het nieuwste in de lerarenpraktijk te leren en zal waardevolle adviezen geven die u kunt gebruiken als u eenmaal een gekwalificeerde leraar bent.

Onderscheid jezelf

Door te kiezen voor onze opleiding Secundair Onderwijs in een van de genoemde onderwerpen, demonstreert u aan toekomstige werkgevers dat u een bekwame en gekwalificeerde leraar bent van uw onderwerp.

Toelatingseisen

Vierjarige Honours degree - behalve Lichamelijke Opvoeding

 • SQA hoger:
  ABBB - één zittend.
  AABB - twee vergaderingen.
 • GCE A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 32 punten
 • BTEC (niveau 3): DDM

Essentiële onderwerpen: de GTC vereist dat alle studenten de volgende Engelse en wiskundige vereisten hebben:

Engels:

 • Hoger Engels (B)
 • GCSE Engelse taal en Engelse literatuur (B) of niveau 6
 • Communicatie 4 (hoger) en literatuur 1

Wiskunde:
Wiskunde-eisen (SCQF-niveau 5) een van de volgende:

 • Nationale 5 wiskunde (B)
 • National 5 Lifeskills Maths (B)
 • Standaard cijferprijs in wiskunde in graad 2.
 • Nationale kwalificaties in wiskunde op gemiddeld niveau 2 - C of hoger.
 • GCSE Wiskunde klasse B of niveau 6 of gelijkwaardig (Engeland, Wales en Noord-Ierland).

Vierjarige Honours degree - alleen lichamelijke opvoeding

 • SQA hoger:
  AABB - één zittend.
  AAAB - twee vergaderingen.
 • GCE A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 32 punten
 • BTEC (niveau 3): DDM

Essentiële onderwerpen: de GTC vereist dat alle studenten de volgende Engelse en wiskundige vereisten hebben:

Engels:

 • Hoger Engels (B)
 • GCSE Engelse taal en Engelse literatuur (B) of niveau 6
 • Communicatie 4 (hoger) en literatuur 1

Wiskunde:
Wiskunde-eisen (SCQF-niveau 5) een van de volgende:

 • Nationale 5 wiskunde (B)
 • National 5 Lifeskills Maths (B)
 • Standaard cijferprijs in wiskunde in graad 2.
 • Nationale kwalificaties in wiskunde op gemiddeld niveau 2 - C of hoger.
 • GCSE Wiskunde klasse B of niveau 6 of gelijkwaardig (Engeland, Wales en Noord-Ierland).

Andere qualificaties

HNC / HND:
Jaar één item
Schotse HNC / D - Bs in gesorteerde eenheden
Engels, Welsh en NI HNC / D - verdiensten en onderscheidingen.
Geavanceerde invoer
Niet beschikbaar.

Toegang tot cursussen:
Toegangscursussen en andere Britse / EU- en internationale kwalificaties zijn ook welkom.

Essentiële onderwerpen: zoals hierboven vermeld of gelijkwaardig.

Extra informatie
Algemene toelatingseisen zijn van toepassing

Sommige onderwerpen hebben aanvullende vereisten. Raadpleeg de relevante onderwerpspagina.

Toegang tot het professionele programma is voorlopig tot het einde van het eerste jaar en afhankelijk van het interview, een PVG-check in het strafregister en met succes alle eerstejaarsmodules doorlopen. Als je een strafblad hebt, moet je het Admissions Heads in vertrouwen contacteren om de toegang tot deze cursus te bespreken.

Als examens over twee zittingen worden afgelegd of als er herhalingen of upgrades zijn, kunnen de toelatingseisen hoger zijn.

Admissions Requirements - Nieuwe gezamenlijke cursussen met Heriot-Watt University en Stirling University

BSc Hons in het beroepsonderwijs (secundair) en de chemie

Scottish Highers: ABBB in één vergadering en AABB over twee vergaderingen. Kandidaten moeten beschikken over hogere scheikunde en hoger Engels met een minimum van niveau B. Nationaal 5 Wiskunde B-niveau of gelijkwaardig is vereist.

A-niveaus: BBB. Aanvragers moeten A-niveau chemie hebben op minimaal niveau B. GCSE Engelse taal en Engelse literatuur op B-niveau of op niveau 6. GCSE Wiskunde B of niveau 6-cijfer is vereist.

IB: 32 punten met hogere chemie en hoger Engels op een 5 of hoger en standaard cijfer wiskunde in groep 5 of hoger.

HNC / D: B in de gesorteerde eenheid in Applied Science of BB in de gesorteerde eenheden in HND Chemical Technology. Geef communicatie 4 en literatuur 1 of equivalent door. Nationale 5 wiskunde B-graad of gelijkwaardig is vereist.

Toegang: SWAP Toegang tot Exacte Wetenschappen met BBB in profiel. Geef communicatie 4 en literatuur 1 of equivalent door. Nationale 5 wiskunde B-graad of gelijkwaardig is vereist.

BSc Hons in het beroepsonderwijs (secundair) en natuurkunde

Scottish Highers: ABBB in één vergadering en AABB over twee vergaderingen. Kandidaten moeten beschikken over hogere natuurkunde en hoger Engels met een minimum van niveau B. Nationaal 5 Wiskunde B-niveau of gelijkwaardig is vereist.

A-niveaus: BBB. Kandidaten moeten A-niveau natuurkunde hebben op minimaal niveau B. GCSE Engelse taal en Engelse literatuur op B-niveau of op niveau 6. GCSE Maths B-niveau of niveau 6 is vereist.

IB: 32 punten met Hogere Natuurkunde en Hoger Engels op een 5 of hoger en Standaard Graad Wiskunde op een 5 of hoger.

HNC / D: B in de gesorteerde eenheid voor inschrijving op jaar 1 in HNC Elektrotechniek; HNC Aircraft Engineering; HNC Applied Science; of BB in Graded-eenheden in HND Petroleum Engineering of HND Engineering Systems of HND Electrical Engineering. Geef communicatie 4 en literatuur 1 of equivalent door. Nationale 5 wiskunde B-graad of gelijkwaardig is vereist.

Toegang: SWAP Toegang tot Exacte Wetenschappen met BBB in profiel. Geef communicatie 4 en literatuur 1 of equivalent door. Nationale 5 wiskunde B-graad of gelijkwaardig is vereist.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6.0 met minimaal 5.5 in elke vaardigheid
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Grade C
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Grade C
 • Pearson-test van het Engels (academisch): 54 met 51 in elke component
 • IBT TOEFL: 80 zonder een subtest van minder dan 17

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Structuur en inhoud

Meestal volg je acht semesters (vier jaar), wat leidt tot een Honours diploma in de gekozen leervak ​​(en) en het professionele onderwijs. Als alternatief leiden zeven semesters (drie en een half jaar) naar een algemene graad of naar een bachelordiploma in beroepsonderwijs. Algemene universitaire studenten kunnen zich mogelijk slechts kwalificeren voor één onderwijsvak.

Semesters 1 - 2

Je neemt de volgende kernmodules:

 • Onderwijs: doelen, principes en praktijk
 • Onderwijs: leren en onderwijzen

Semesters 3 - 6

Je neemt een reeks kern- en geavanceerde modules in het onderwijs die een scala aan onderwijsvaardigheden in je academische vakken behandelen (zie onderwerplijsten).

Je onderneemt twee schoolstages, die elk twee tot vijf weken duren in januari, februari en juni tussen semesters 3 en 4 en tussen semesters 5 en 6.

Semesters 7 - 8

In Semester 7 heb je een schoolplaatsing die normaal gesproken 10 weken duurt, en volg je aanvullende lessen. In het laatste semester zullen secundaire studenten verder studeren in hun onderwijsvak en hun onderwijscertificaat voltooien.

Carrièremogelijkheden

De overgrote meerderheid van onze afgestudeerden treedt toe tot de Probationary Teacher Scheme van de Schotse regering, die hen recht geeft op een gegarandeerde baan gedurende een jaar als een nieuw gekwalificeerde leraar op een Schotse school voor plaatselijke autoriteiten. Natuurlijk kwalificeer je diploma en onderwijskwalificatie je om een ​​breed scala aan andere professionele rollen te vervullen, zoals bedrijfsopleiding en -ontwikkeling, museum- en vrijetijdsonderwijs, onderwijspsychologie, vertaling of media, evenals andere carrièreroutes die minder nauw met elkaar verbonden zijn om les te geven.

Kosten

2018/2019

 • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
 • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op April 20, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
4 jaar
Deeltijd
Voltijd
Price
Prijs
1,820 GBP
Locations
Verenigd Koninkrijk - Stirling, Schotland
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Price
Buitenlandse studenten (niet-EU): £ 12.140 - Schotse en EU-studenten: £ 1.820 - Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250