BA (Hons) Beheer van muziekindustrieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

Deze cursus bereidt je voor op de bloeiende muziekindustrie, onderdeel van de groeiende creatieve economie in het VK, die nu bijna twee miljoen mensen landelijk inzet.

Je bent misschien een muzikant die je creativiteit wil aanvullen en je kansen op werk wilt vergroten door een diepgewortelde kennis van verschillende facetten van de industrie te ontwikkelen, of je kunt een ondernemer zijn met ambities om je zakelijke inzichten over te brengen naar de wereld van muziek en entertainment. Eenvoudiger gezegd, u kunt gewoon van muziek houden en manieren ontdekken om van uw passie een lonende carrière te maken.

Je leert over de belangrijkste gebieden van de muziekindustrie, waaronder marketing, het ontwikkelen van online-inhoud, het beheren van livemuziekevenementen, auteursrecht en HR. Onder academisch personeel met een schat aan ervaring in de industrie word je betrokken bij projecten in de echte wereld en kun je netwerken met experts en creatieve professionals tijdens gastcolleges en muziekevenementen in de stad en daarbuiten.

Voordelen van de cursus

Als student aan de School of Film, Music & Performing Arts krijg je de kans om samen te werken met andere studenten die jouw passie voor muziek delen. Je zou kunnen werken aan projecten met muzikanten van onze BA (Hons) Music Performance & Production-cursus, om hen te helpen de beste creatieve outlets voor hun talenten te vinden, of je zou kunnen samenwerken met studenten van cursussen rond de universiteit, waaronder BA (Hons) Entertainment Management, bij de planning van muziekevenementen. Je krijgt ook de kans om met professionele artiesten te werken via ons Artist in Residence-programma. Folk-rockzanger Tom Williams was Artist in Residence in 2016 en onze studenten konden hem helpen met het uitvoeren, arrangeren en opnemen van zijn album.

U kunt profiteren van de uitgebreide banden van de universiteit met de muziekindustrie. We maken deel uit van het Music Academic Partnership, een baanbrekende samenwerking tussen een selecte groep onderwijsinstellingen en UK Music, die tot doel heeft studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière in de muziekindustrie. De samenwerking geeft je toegang tot carrièreadvies en werkervaringsmogelijkheden bij verschillende organisaties, waaronder Live Nation, de Association of Independent Music en PRS for Music.

Deskundige medewerkers staan ook voor u klaar om u tijdens uw studie te ondersteunen en hun ervaring zal uw leerproces ten goede komen. Het cursusteam bestaat uit Sam Nicholls, een voormalig lid van! Forward, Rusland! en oprichter van Dance to the Radio platenlabel dat platen van Leeds acts The Pigeon Detectives, The Sunshine Underground en Pulled Apart by Horses uitbracht. Het omvat ook Justin Morey die onderzoek heeft gedaan naar sampling als creatieve praktijk en het effect van copyrightbeheer op dit gebied, en Vivienne Gaskin, wiens speciale interesse in performance art haar Vivienne Gaskin Cultural Management Ltd., een agentschap voor hedendaagse kunstenaars, leidde. en consultancy, voor vijf jaar.

Toelatingseisen

UCAS-tariefpunten 112 punten vereist. (Minimaal 72 van twee A-niveaus of gelijkwaardig, exclusief algemene studies).

Als u via UCAS solliciteert, lees dan meer over hoe uw kwalificaties in het UCAS-tarief passen.

Aanvullende vereisten:

GCSEs:

GCSE Engelse taal en wiskunde in graad C of hoger (klasse 4 voor degenen die vanaf 2015 hun GCSE volgen) of gelijkwaardig. Sleutelvaardigheden Niveau 2, Functionele vaardigheden Niveau 2 en het certificaat inzake alfabetiseringscapaciteit / rekenvaardigheid worden geaccepteerd in plaats van GCSE's.

TOEGANG TOT HIJ DIPLOMA:

Over het geheel genomen met een minimum van 112 UCAS-tariefpunten.

SCHOTSE AWARDS:

Minimaal 5 vakken in niveau B op hoger niveau.

IERS VERLATEN CERTIFICAAT:

Minimaal 5 vakken in Grade C1 of hoger op hoger niveau, waarvan minimaal 3 op B2 moeten staan.

SELECTIECRITERIA:

We kunnen selectiecriteria gebruiken op basis van uw persoonlijke kenmerken; ervaring en / of betrokkenheid bij het studiegebied. Deze informatie zal worden afgeleid van uw persoonlijke verklaring en referentie en zal alleen worden gebruikt als u voldoet aan de algemene toegangseisen.

Internationaal baccalaureaat: 25 punten

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren dat beschikbaar is op onze website.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Het evoluerende karakter van de muziekindustrie heeft de afgelopen jaren een schat aan nieuwe banen geschapen. De praktische focus van je cursus is toegevoegd aan de sectorervaring die je tijdens je opleiding zult opdoen

studies zullen een breed scala aan carrièremogelijkheden openen. Je zou kunnen werken voor een platenfirma, op live-evenementen, in uitzendingen of in marketing en PR, of je zou je eigen artistieke carrière in de muziekindustrie kunnen voortzetten. Je overdraagbare vaardigheden zullen je ook het perfecte platform bieden om een ​​onbeperkt aantal culturele industrieën te betreden die verder gaan dan muziek.

 • A&R Manager
 • Artist Manager
 • Brand / Product Manager
 • Live evenementpromotor

Post Grad-onderzoek

Uw toekomstige carrière is ons vak. Daarom bieden we in al onze vakgebieden verdere studiemogelijkheden. Onze postdoctorale cursussen zijn een geweldige manier om de vaardigheden die je al hebt geleerd te verbeteren, te profiteren van onze banden met de industrie en je een cv te geven dat de aandacht zal trekken van werkgevers.

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven over het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

Onderwijzen en leren

Jaar 1 kernmodules

 • Inleiding tot de muziekindustrie
 • Muziek- en entertainmentmarketing
 • Online-inhoud voor de muziekindustrie
 • Artiestenbeheer
 • Muziekindustrieën in context
 • Beroepspraktijk 1: vaardigheden in inzetbaarheid

Jaar 2 kernmodules

 • Mensen beheren in muziek- en entertainmentorganisaties
 • Copyright & Law in Music Industries
 • Live evenementenplanning en -beheer
 • Muziek, politiek en samenleving
 • Beroepspraktijk 2: Onderzoeks- en supervisievaardigheden

OPTIE MODULES KUNNEN BEVATTEN:

 • Massa media
 • Muziektechnologieën voor professionals in de muziekindustrie
 • Videoclip

Jaar 3 kernmodules

 • Groot onafhankelijk project
 • Innovatie in muziekzaken
 • Professional Practice 3: Consultancy Project

OPTIE MODULES KUNNEN BEVATTEN:

 • Arts & Festival Management
 • Creatieve en culturele industrieën
 • Radio productie
 • Hedendaagse muziek in context
 • Muziek in de gemeenschap

Vergoedingen en financiering

VK & EU

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 9250. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de gevolgen van inflatie.

Internationale

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 12000. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgelegd.

uitrusting

Live geluidsbronnen

Naast het bijwonen van live-evenementen, bieden we u ook ruimte en faciliteiten om uw eigen evenementen te hosten. We hebben nauwe banden met onze Students 'Union en je zou een evenement kunnen plannen in hun 1100 podia The Stage en 350 capaciteit Stage 2 muzieklocaties als onderdeel van je cursus.

Muziekstudio's

Je zult een goed beeld krijgen van de studiomilea door samen met onze muziekstudenten te werken in onze hypermoderne studio's.

Bewerkings-, ontwerp- en creatieve software

U krijgt toegang tot onze klaslokalen met de nieuwste audio- en videobewerkingssoftware, evenals ontwerp- en creatieve mediaprogramma's zoals gebruikt in onze Creative Media Technologies-cursussen.

Bibliotheek en online bronnen

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Headingley Campus

Onze historische Headingley Campus ligt in een park van 100 hectare met gemakkelijke toegang tot het centrum van Leeds.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder