BA (Hons) Contemporary Design Crafts

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat we bieden

 • Individuele werkplekken
 • Uitstekende contacttijd en beschikbaarheid voor docenten
 • Toegang tot alle werkplaatsfaciliteiten om ideeën te ontwikkelen en werk te produceren
 • Lezingen & masterclasses met bezoekende ontwerpers & makers
 • Gezamenlijke evenementen, live briefs, tentoonstellingen
 • Lokale, nationale en internationale reizen
 • Academische ondersteuning en mentoring
 • Uitgebreide beroepspraktijkmodules

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig ondernemer: Designer Maker / Craftsperson
 • Postdoctorale studie: Masters
 • Onderwijs
 • Tentoonstellingscoördinator / curatie
 • Galerie Management / Exhibitions Officer
 • Erfgoed & museum werkgelegenheid / administratie
 • Technicus / technisch demonstrator

Wat te verwachten op de cursus

Bij Contemporary Design Crafts is het onze ethos om moderne ontwerpprincipes en innovatieve nieuwe processen te combineren met hands-on maken. We helpen je om zowel specialistische materiaalkennis als je eigen beeldtaal te ontwikkelen als onderdeel van je reis om een succesvolle maker te worden.

Je wordt lid van een gemeenschap van studenten die voortdurend kritisch discussiëren over hedendaagse ambachten. In deze stimulerende omgeving zullen uw ideeën worden uitgedaagd en ontwikkeld door middel van regelmatige groepsfeedbacksessies en individuele tutorials. Je krijgt ook de kans om deze gesprekken op bredere fora te brengen, met anderen in contact te komen en nieuwe perspectieven te ontdekken.

Als student aan het Hereford College of Arts leer je om een maker van kansen te worden, waarbij je vaak werkt aan projecten binnen de bloeiende ambachten- en ontwerpsector. Live briefs zijn beschikbaar voor alle jaren, met bijzondere aandacht voor stage-activiteiten in je tweede jaar.

140218_ContemporaryDesignCrafts.jpg

© Hereford College of Arts

Contemporary Design Crafts biedt een verbazingwekkende reeks media en processen om te ontdekken: keramiek, print, textiel, kleine metalen en nog veel meer. Uw ervaring met de cursus zal u voorzien van de kennis en het begrip om een volledig gestructureerd professioneel portfolio te ontwikkelen. Bovendien bieden de netwerken en partnerschappen die u vormt ondersteuning en uitdagingen, zowel tijdens de cursus als als een voortdurende erfenis erna. Materialen en maken vormen de kern van veel van wat we doen. Onze werkplaatsfaciliteiten bieden u de ruimte om na te denken, vragen te stellen en ideeën uit te werken. Je krijgt een solide basis in het maken van vaardigheden, onder deskundige begeleiding van ons werkplaatsteam.

Onze workshops vormen de basis voor het leren van nieuwe vaardigheden en processen. Masterclasses worden elk jaar gegeven door gastdocenten die gespecialiseerd zijn in verschillende materiële benaderingen en disciplines.

Je krijgt de kans om samen te werken in een reeks disciplines, wat leidt tot een dieper begrip en opwindende innovaties. Als onderdeel van het proces van het definiëren van uw praktijk als maker, wordt u ook aangemoedigd om uw kritische denkvaardigheden en contextuele kennis te ontwikkelen door middel van kritische studiesessies die tot nadenken stemmen,

Tijdens de cursus word je aangemoedigd om grenzen uit te dagen en te verleggen om nieuwe gebieden op het gebied van ambacht en ontwerp te verkennen.

Wat ga je studeren

Jaar een

Inleiding tot jaar 1

Onderzoekend, experimenteel en analytisch

Het eerste jaar richt zich op het bieden van een grondige basis in techniek samen met onderzoek en verkenning voor interdisciplinair en mixed media-ontwerp. Het programma is gebaseerd op studio- en workshopprojecten die creatief denken, experimenteren en mondiger worden over designambachten aanmoedigen. De nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van teken-, ontwerp- en materiaalvaardigheden. Je gebruikt persoonlijk visueel onderzoek en leerjournaals om een reflectieve, analytische en evaluatieve benadering van je praktijk te ontwikkelen.

Jaar twee

Inleiding tot jaar 2

Oefening tot stand brengen

Het tweede jaar van de opleiding moedigt je aan om je te specialiseren in bepaalde materialen en processen. U krijgt meer kennis van materialen met verwijzing naar hun geschiedenis. We moedigen studenten aan om traditionele benaderingen te combineren met nieuwe technologieën. Gestructureerde projecten bieden zowel live- en door onderzoek geleide projecten als professionele werkervaringsactiviteiten.

Jaar drie

Inleiding tot jaar 3

Resolutie van de praktijk

Dit laatste jaar biedt je de intellectuele en creatieve ruimte om je creatieve ambitie volledig te realiseren. De nadruk wordt gelegd op het vermogen van studenten om te evalueren en weloverwogen keuzes te maken bij het selecteren van technieken en processen, en op het creëren van innovatieve resultaten. Je werk zal steeds meer zelfsturend worden, naar een professionele standaard, naarmate je een oeuvre maakt voor openbare tentoonstellingen.

De professionele en ondernemersvaardigheden die je nodig hebt voor een zelfvoorzienende praktijk zijn ingebed in het laatste jaar. Studenten nemen deel aan een reeks zakelijke seminars, voltooien een volledig kostend bedrijfsplan, creëren een professionele portfolio en ontwikkelen een online digitale aanwezigheid.

Uw praktijk zal ook worden ontwikkeld en geïnformeerd door uw uitgebreide onderzoeksproject: het proefschrift of proefschrift alternatief.

140219_BAHonsContemporaryDesignCrafts.jpg

© Hereford College of Arts

Toelatingseisen

 • Minimum leeftijd 18.
 • Succesvol portfoliogesprek.
 • Academische prestaties - we zouden normaal gesproken verwachten dat kandidaten bij binnenkomst 80 UCAS-tariefpunten hebben behaald, maar hoewel kwalificaties belangrijk zijn, zijn onze aanbiedingen niet alleen gebaseerd op academische resultaten. We kunnen aanbiedingen doen op basis van ander bewijs van talent en geschiktheid voor de cursus.
 • 80 UCAS-punten op het nieuwe UCAS-tariefsysteem voor 2017 komt overeen met 200 UCAS-punten op het vorige puntensysteem - zie voor meer details de uitleg over de tarieven en het advies op de UCAS-website.
 • Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is - een bewijs van de IELTS-algemene score van 6,0 met een minimum van 5,5 in alle secties (lezen, schrijven, luisteren en spreken) is vereist.
 • Ook sollicitaties van volwassen studenten met relevante ervaring komen in aanmerking.
 • Erkenning van eerdere leermogelijkheden - het college verwelkomt aanvragen van studenten met eerdere leerervaringen en / of eerdere ervaring. Meer informatie over geschiktheid vindt u op pagina 15 van ons toelatingsbeleid.
 • U kunt ook contact met ons opnemen via registry @ HCA .ac.uk en we kunnen u verder advies geven over de vereisten van HCA en de UWTSD-verlenende instantie.

Een nieuwe creatieve campus voor Hereford:
Station aanpak studentenhuisvesting

Met een bezwaard hart kondigen wij u aan dat de nieuwe bouw van de nieuwe studentenhuisvesting Station Approach niet zoals gepland op 21 september 2020 voor studenten opengaat. inhalen het gebouw zal pas op 2 januari 2021 klaar zijn voor studenten. We begrijpen dat dit geen ideaal nieuws is en een impact zal hebben op de plannen van het nieuwe studentencohort 2020/21. Het City Heart Living-team heeft echter dingen opgezet zodat studenten in september kunnen komen en een tijdelijk comfortabel huis hebben om aan het nieuwe semester te beginnen.

Station Approach is een nieuwe, speciaal gebouwde accommodatie voor studenten van Hereford College of Arts in het hart van de stad, op loopafstand van de onderwijscampussen van de HCA .

De accommodatie is speciaal ontworpen voor de hogeschool, en HCA medewerkers en studenten zijn betrokken bij de ontwerpconcepten en de besluitvorming over hoe het gebouw zal functioneren als een huiselijke, creatieve hub.

De accommodatie bevindt zich naast het treinstation van Hereford en bevindt zich halverwege tussen de twee onderwijscampussen (College Road & Folly Lane) en het stadscentrum. Dit geeft gemakkelijke toegang tot alle sociale en culturele bronnen van de stad, evenals verbindingen met de bredere gemeenschap.

De meeste kamers zijn ingedeeld in clusters met een gedeelde keuken en leefruimte, alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Het gebouw heeft een unieke focus op het tentoonstellen van creatief werk, zowel intern als extern, en er is een uitzonderlijke, ruime sociale ruimte op de begane grond die is ontworpen voor tentoonstellingen en optredens, maar ook voor informele gezelligheid.

Dit nieuwe gebouw profiteert van een innovatief, 'slim' off-site bouwproces dat uitzonderlijke kwaliteit ondersteunt.

Plaats

Station Approach ligt op een paar minuten lopen van vele voorzieningen om het zelfstandig leven van studenten te ondersteunen, waaronder een grote supermarkt tegenover de camping.

Het moderne, multi-huisartsenpraktijk Medisch Centrum van Hereford opent een paar honderd meter langs de weg.

De site geeft studenten gemakkelijk toegang tot de prachtige groene ruimte van Churchill Gardens, evenals entertainment zoals de populaire Bowling Alley van Hereford.

Om verder te reizen, kan Station Approach niet beter worden geplaatst voor trein, bus, fiets en taxi.

Ethos

Station Approach zal worden uitgevoerd om de studentengemeenschap en het welzijn van studenten te bevorderen.

Het zal overdag een bemande receptie hebben en buiten openingstijden contact opnemen met noodgevallen.

Individuele slaapkamers zijn voorzien van creatieve wandplanken die studenten kunnen personaliseren met een presentatie van hun eigen werk of inspiratiebronnen.

Het hele jaar door evenementen en sociale programma's, samengesteld door het managementteam van Station Approach in samenwerking met studenten, zullen de creatieve gemeenschap ondersteunen.

Vertegenwoordigers van studenten en HCA medewerkers worden betrokken bij de lopende besluitvorming rond campusbeheer.

Abigail Appleton, de directeur, zei: “Het was erg spannend voor mij om samen te werken met partners die net zo toegewijd zijn aan het ondersteunen van de studentengemeenschap en het welzijn van studenten als Cityheart. We stellen de stationsbenadering open voor het tweede en derde jaar, evenals voor het eerste jaar, aangezien dit ons ethos weerspiegelt om een onderling verbonden universiteitsgemeenschap te ontwikkelen. Het bevordert gezelligheid, samenwerking, creativiteit en ondersteunend gedrag tussen jaargroepen. We werken ook samen met NMiTE, de nieuwe pionier op het gebied van technisch onderwijs, en studenten die aan hun nieuwe programma beginnen, worden ook uitgenodigd om kamers aan te vragen in Station Approach. Creatieve kunstpraktijk en innovatieve techniek hebben veel gemeen. Ik ben heel blij dat de studenten van HCA deze kans krijgen om in hetzelfde creatieve centrum te leven en ik kijk ernaar uit om veel creatieve samenwerkingen te zien ontstaan. "

Enkele van onze partners

Ontwikkelingsbedrijf Cityheart Partnerships is gespecialiseerd in het werken met de publieke sector en heeft zowel kleinschalige gebouwen voor studentenhuisvesting in het VK als gebouwen voor gezondheidszorg opgeleverd. Het heeft een sterk ethos van nauw samenwerken met partners en het leveren van duurzame oplossingen. Van directeur Alastair Gourlay tot Operations Manager Sian Evans, Cityheart is net zo gepassioneerd als wij om ervoor te zorgen dat studenten gelukkig zijn en worden ondersteund in hun woonruimte.

Engie is een van de grootste energie- en dienstenbedrijven in het VK met een diepgaande toewijding aan regeneratie, gemeenschap en placemaking. Engie is verheugd om kunst van studenten te promoten op zowel de reclameborden als het voltooide gebouw.

Caledonian Modular is een pionier op het gebied van offsite bouwen. Onze Caledonische ontwerper David Wallace heeft 'Art School' in zijn DNA en praat net zo graag Bauhaus als badkamerarmaturen met ons.

De Herefordshire Council ondersteunt de ontwikkeling van de historische kunstacademie van Hereford enorm en ondersteunt de verdere ontwikkeling van Hereford's internationale reputatie voor gespecialiseerd hoger onderwijs en maakt van Hereford een duurzame stad. We vinden het geweldig dat CEO Alistair Neill het college op zijn fiets komt bezoeken.

Huisvestingskosten

De huurprijs per week voor een clusterkamer is ongeveer £ 142 voor 42 weken, wat overeenkomt met £ 5.964 per jaar.

Het huurtarief per week voor een studio-appartement is ongeveer £ 163 voor 42 weken - gelijk aan £ 6.846 per jaar.

* Onder voorbehoud van algemene voorwaarden

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Lees meer

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Lees Minder