BA (Hons) Creatief schrijven en media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Creatief schrijven

De studie Creative Writing op Cardiff Met maakt deel uit van het BA Humanities and Education Joint Honours-programma binnen de Cardiff School of Education and Social Policy.

Het Creative Writing-element van je studie zal je denken ontwikkelen door middel van tekstuele en praktische verkenning, en je voorzien van een breed scala aan schrijfvaardigheden en -methodes met betrekking tot verschillende genres (fictie, poëzie, scenarioschrijven, non-fictie, enz.).

Je wordt aangemoedigd om tekstuele invloed te overwegen en te experimenteren met verschillende stijlen. De kern van de opleiding is je ontwikkeling als schrijver en het aanscherpen van vaardigheden die je kunt gebruiken om banen te vinden in verschillende creatieve industrieën zoals uitgeverijen, journalistiek en marketing.

Je cultiveert je individuele stem en schrijfstijl door middel van revisie en bewerking, en deel je schrijven en denken met je medestudenten in een ondersteunende en evaluatieve omgeving. We moedigen en ondersteunen onze studenten om publicatie te zoeken en om een schrijfportfolio voor potentiële werkgevers te ontwikkelen.

Media

De Media-studie op Cardiff Met maakt deel uit van het BA Geesteswetenschappen en Onderwijs Joint Honours-programma binnen de Cardiff School of Education and Social Policy.

Het onderwerp combineert theoretische analyse van media, zoals film, tv en digitale media met praktische vaardigheden in digitale media, media schrijven en journalistiek, met speciale aandacht voor 'gespecialiseerde journalistiek', zoals film, muziek, mode en sportjournalistiek.

Dit academische personeel, onderwezen door academische stafleden en huidige onderzoekers en onderzoekers, heeft ook een sterke focus op inzetbaarheid, waardoor studenten theoretische perspectieven kunnen combineren met praktische beroepsvaardigheden. Studenten studeren af met een sterke communicatie en analytische vaardigheden die zeer worden gewaardeerd in de hedendaagse arbeidsmarkt. Deze vaardigheden worden versterkt door stages.

Als onderdeel van een Joint Honours degree is het programma goed geïntegreerd en moedigt het studenten aan om verbanden te leggen tussen het curriculum. Naast een rijke en gevarieerde academische focus, profiteert de cursus ook van opwindende extra-curriculaire mogelijkheden, waaronder mediaprofessionals en culturele excursies. Studenten hebben ook de mogelijkheid om een portfolio met werk op te bouwen door bij te dragen aan en regelmatig werk te publiceren in een aantal universitaire en externe publicaties.

Aan het leren

We maken gebruik van een reeks onderwijsomgevingen die het beste aansluiten bij uw leerbehoeften. De levering omvat workshops, seminars, onderzoeksseminars, lezingen, virtuele leeromgevingen, uitjes, excursies en bezoeken. Waar mogelijk wordt de nadruk gelegd op werk in een kleine groep en individuele leerbehoeften geïdentificeerd door uw persoonlijke en professionele ontwikkelingsplan. Je krijgt een persoonlijke privéleraar toegewezen die je gedurende het hele jaar zal ondersteunen.

Beoordeling

We zijn toegewijd aan innovatieve beoordelingsmethoden die overeenkomen met de vastgestelde eindkwalificaties voor uw module en mate. Dit betekent dat beoordeling, waar mogelijk, gekoppeld is aan het verbeteren van niet alleen uw vakkennis, maar ook vaardigheden die van vitaal belang zijn bij het ontwikkelen van uw kansen op werk. Voorbeelden van beoordelingen zijn onderzoekportfolio's, creatieve portfolio's, kritieke en reflectieve praktijken, beoordelingen en presentaties.

employability

Cardiff heeft een van de grootste media- en creatieve sectoren buiten Londen, waaronder BBC Wales, ITV Wales, S4C, BBC Radio Wales en Media Wales (walesonline.co.uk, Western Mail en Echo).

Je bent goed gesitueerd om een waaier aan mogelijkheden te benutten om theorie te combineren met 'toegepaste praktijk' en om ondersteund en aangemoedigd te worden om een portfolio van zeer gewaardeerde vaardigheden en praktijken te ontwikkelen, waardoor je een sterke positie hebt als het gaat om het gaan werken .

Onze afgestudeerden volgen een loopbaan in beroepen zoals schrijven (fictie, poëzie, script), journalistiek, publiceren, bewerken, mediaproductie, lesgeven, doceren, PR, copywriting, adverteren, productie van videogames, generatie van webcontent, onderzoek en de overheidsdienst . Er is ook veel ruimte om verder te studeren op PGCE-, Master- of PhD-niveau.

Media biedt studenten sterke communicatieve en analytische vaardigheden die zeer gewaardeerd worden op de arbeidsmarkt van vandaag, vaardigheden die worden versterkt door de mogelijkheid voor studentenstages. Afgestudeerden van de cursus hebben loopbaan nastreven in een verscheidenheid van industrieën, waaronder: media, journalistiek, uitgeverij, onderwijs, public relations, marketing en erfgoed. Een deel van de studenten is ook doorgegroeid naar een postdoctorale studie op het niveau van de master of doctor.

Veel van de vaardigheden die in het kader van het programma zijn verkregen, zijn ook nuttig in sectoren die verder gaan dan de hierboven genoemde. Het curriculum helpt bij het ontwikkelen van individuen als afgestudeerden, waarbij de volgende vaardigheden en attributen worden getoond:

  • Probleemoplossing
  • Interpersoonlijke en netwerkvaardigheden
  • Wereldburger (met kennis van diversiteit
  • Flexibiliteit
  • Effectieve communicatievaardigheden
  • Creatief
  • Digitale geletterdheid
  • Reflecterende oefening.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder