BA (Hons) creatieve muziekproductie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De ICMP's BA (Hons) in Creative Music Production biedt u, als een aspirant muziek maker en producer, de mogelijkheid om uw unieke sound en professionele profiel te ontwikkelen ter voorbereiding op een carrière in de industrie.

Cursusoverzicht

De ICMP's BA (Hons) Creative Music Production ontwikkelt natuurlijk verder de centrale ICMP praktijk van nauwe industrie connectiviteit en engagement via zowel de werkgelegenheid van de dubbele beoefenaar docenten, met de nadruk op de 'echte wereld' beroeps- en ondernemende ontwikkeling. De belangrijkste voordelen van deze cursus zijn:

 • Het zal u toelaten om te creëren, produceren en lanceren marktrijpe originele muziek.
 • Het zal u toelaten om de industrie-relevante technische en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen.

De BA (Hons) Creative Music Production cursus is ontworpen rond vier voornaamste programma heeft tot doel:

 1. Om de student artistieke en creatieve skillset te ontwikkelen op het gebied van muziek productie, muziek technologie, compositie en creatie lied
 2. Om ervoor te zorgen studenten verwerven en in staat zijn om de praktische vaardigheden, kennis toe te passen en attributen die nodig zijn om succesvol samen te werken in de professionele muziek-productie-instellingen
 3. Om de creativiteit van leerlingen te ontwikkelen in een context van analytisch, kritisch en technische kennis van muziek en muziek productie
 4. Om ervoor te zorgen studenten verwerven en in staat zijn om de juiste zaken, ondernemers- en sociale vaardigheden toe te passen die nodig zijn voor het bouwen en onderhouden van dynamische en levensvatbare carrièremogelijkheden

Het curriculum richt zich op de ontwikkeling van digitale en computer-based muziekproductie praktijken, zodat de ontwikkeling van uw praktische en technische vaardigheden op gevestigde en erkende industrie software platformen en aanverwante beroepspraktijk.

Belangrijk is, zullen de studenten in dit programma de toegang tot de Hub, een toegewijd team ICMP die directe en de betrokken industrie connectiviteit. The Hub biedt u de mogelijkheid om deel te nemen met een reeks gepersonaliseerde kansen en training in uw hele tijd op de ICMP om uw kansen te maximaliseren voor de werkgelegenheid en de creatieve ontwikkeling na je afstuderen.

Succesvolle afronding van het programma BA (Hons) Creative Music Production bij ICMP leidt tot de toekenning van Bachelor of Arts van de Universiteit van East London.

Volledig programma specificatie kan worden gevonden hier.

Belangrijkste feiten

 • Ontwikkelt je muziekproductie vaardigheden en unieke creativiteit
 • Professionele muziek productie-omgeving en faciliteiten
 • Carrière-gerichte kunstenaar ontwikkeling ontworpen om u zaken-klaar als een muziek producer te maken
 • Leer hoe te ontwikkelen, de markt, en het bevorderen van uw muziek
 • Ontwikkelt ondernemend, zakelijke en netwerkvaardigheden
 • Persoonlijke leerervaring
 • Hoogwaardig onderwijs door actoren uit de sector
 • Een hoog niveau van contact lesuren geleverd in kleine klassen
 • Werk samen met uw collega's op andere ICMP-programma's

CURSUS DETAILS

Een grote verscheidenheid aan professionele musici zijn betrokken bij de levering van dit programma. Studenten leren van een ervaren en betrokken faculteit toonaangevende opvoeders en top professionele muzikanten die een curriculum in lijn zijn ontwikkeld met de eisen van de hedendaagse dynamische muziekindustrie. Dit zorgt ervoor dat studenten in staat zijn om samen te werken en te netwerken met professionele musici en ervaren praktijk van het bedrijfsleven door het programma. Belangrijk is dat er een grote verscheidenheid aan muzikale activiteiten die deel te nemen, met inbegrip van showcase evenementen en publieke prestaties kansen, en de kans om te werken in opnamestudio's en andere professionele instellingen.

Jaar 1 - Niveau 4

Digital Music Production (30 Credits)

Deze module zal nagaan hoe de computer-technologie wordt gebruikt om hedendaagse muziek te produceren. Met behulp van Pro Tools, Logic Pro en Ableton Live, zal je muziek programmering en productietechnieken, inclusief synthese en bemonstering te ontwikkelen, naast de ontwikkeling van kritische luistervaardigheden.

Studio Recording and Engineering (30 Credits)

U vindt de fundamenten van audio theorie binnen de context van een professionele muziek opnamestudio te verkennen. Door te leren hoe te gebruiken industrie-standaard opname en productie-apparatuur die u bedreven met zowel het opnemen en engineering (editing en sound productie) processen.

Muziek, Cultuur, Context en Kritiek (30 Credits)

Op deze module, zult u worden ingevoerd om effectieve manieren te herkennen en interpreteren van de ontwikkeling van de populaire muziek genres en ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om de intellectuele posities met behulp van kritische teksten en middelen te rechtvaardigen. De module maakt gebruik van de University of East London 'Skills Curriculum' als een kern kader voor het onderzoeken, analyseren en bekritiseren actuele debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Creatieve compositie en arrangement (30 Credits)

Deze module zal u uitrusten met de vaardigheden om te schrijven en uitvoeren van een repertoire van originele composities en remixen. Je zult beginnen te schrijven, samenstelling en remixen technieken afgestemd op de rol van de creative producer ontwikkelen. Naast dit, zult u een praktische benadering van het verkennen van je creativiteit, evenals een dieper begrip van de geschiedenis en de context van de creatieve samenstelling en ontwikkeling van de productie.

Jaar 2 - Level 5

Geavanceerde Music Production (30 Credits)

Deze module verder ontwikkelt je opname en productie vaardigheden, het verkennen van geavanceerde muziekproductie technieken voor het opnemen en mixen van muziek naar een professionele standaard, met inbegrip van bestanden levering en de mastering keten. Daarnaast is de module wordt ingegaan op de rol van de producent met aandacht voor de muzikale beslissingen - bijvoorbeeld de ontwikkeling en het creëren van een gewenste geluid.

Applied Songwriting (30 Credits)

Je verkent uw aanpak te schrijven in verschillende configuraties van creatieve rollen en teams en concurreren om een ​​scala van industriële slips, waaronder voldoen: • Individuele Songwriting Project: voortzetting van de creative writing ontwikkeling en onderzoek van A & R principes in meer detail, zul je repertoire te creëren voor een bepaalde kunstenaar project van uw eigen ontwerp. • Schrijver Producent: brengen muzikaliteit vaardigheden samen met uw productie vaardigheden om de studio-omgeving aan het schrijven en opstelling technieken met behulp van productie-software te onderzoeken.

Muziek, Cultuur, Context en Kritiek II (15 studiepunten)

Deze module zal u toelaten om de relatie tussen populaire muziek genres te verkennen door middel van een proces van kritische ondervraging, en om te experimenteren met een scala aan analytische aanpak van intellectuele posities te rechtvaardigen. De module zorgt ervoor dat u begrijpt hoe te ondervragen en te deconstrueren populaire muziek via een reeks van kritische en politieke 'lenzen', voortbouwend op het fundamentele werk van de niveau-4 module "Music Culture, Context en Kritiek I". Je zal bovendien verder je vermogen voor intellectuele betrokkenheid bij de populaire muziek te ontwikkelen door middel van analyse en kritiek, die betrokken zijn bij de huidige debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Marketing en Monetisering Your Music II (15 studiepunten)

De module zal het kader van de muziek-industrie vast te stellen; het verkennen van de drie belangrijkste sectoren: opgenomen muziek; live muziek en uitgeverijen, het leveren van een overzicht van de hedendaagse muziek business. U krijgt een inzicht in de huidige gelde modellen te ontwikkelen; marketing en promotie strategieën; de rol van het management; het herkennen van veranderingen in de praktijk, die over door de impact van het internet en nieuwe technologieën hebben gebracht.

Creative Live Sound Production (15 studiepunten)

Via projectwerk vindt u meer begrip en de toepassing van de fundamentele concepten, principes en productie methoden, waaronder de ontwikkeling van:

 • het opnemen op locatie
 • Geluid vs. muziek
 • audio theorie
 • Creatieve opnametechnieken

Jaar 3 - Niveau 6

Music for Multimedia (30 Credits)

U zult kritisch bewustzijn en analyse van de compositorische methoden, stijlfiguren en benaderingen gebruikt in de muziek voor film, televisie en multimedia, met inbegrip van computerspelletjes ontwerp te ontwikkelen. Dit bewustzijn en analyse zal de praktijk worden toegepast door middel van compositie, post-productie en bewerken.

De Business of Music Production (30 Credits)

U zult reclame, PR, branding en ondernemende business modellen te bestuderen door de analyse van case studies, alsook praktisch bezig met de ontwikkeling, het beheer en het verfijnen van uw eigen product. Je zal ook worden aangemoedigd en gericht aan de pols van de zich snel ontwikkelende bedrijf van muziek met voortdurende verwijzing naar de hedendaagse nieuwsverhalen en analyse te houden.

Proefschrift (30 studiepunten)

Op het proefschrift module, zal u van plan bent, te ontwikkelen en een passend, onafhankelijk onderzoek onder relevant onderwerp-toezicht van een specialist te realiseren. Dit zal u toelaten om de vaardigheden van kritische en / of historische analyse verworven in het programma tot nu toe te ontwikkelen en toe te passen op een vraag van uw zelf hebben uitgedacht; bieden een kritische analyse van een breed scala bronmateriaal; het bewijs van onafhankelijk denken te tonen; schrijven lucide; en vul een uitgebreid stuk van het schrijven, die is gebaseerd op de bovenstaande vaardigheden. De structuur van de module is gericht op ondersteuning bij onderzoek vaardigheden en projectontwikkeling, alsmede specifieke onderwerp ondersteuning en onderwerp specialisme bieden. Part One (lezing en seminar serie) bestaat uit een herziening van het veld / onderwerp discipline; een herziening van de conventies van wetenschappelijke schrijven en citatie; de theorieën en methoden die het gebied van onderzoek; identificeren en het selecteren van een geschikt object van onderzoek; primaire en secundaire bronnen (en hoe ze te gebruiken); proefschrift kader en de structuur; Dialogic onderzoek van de belangrijkste teksten en debatten in vakgebied (met inbegrip van de ethische implicaties); de formulering van een overeengekomen project, presentaties door u aan de bredere groep studenten over de voortgang van uw voorstel op te nemen; en de productie van de ontwerpen en herzieningen in verband met gestructureerde feedback en volgens de overeengekomen schema van de indiening Part Two (supervisie sessies en schrijf-up), bestaat uit een extra bezoek van de conventies van wetenschappelijke schrijven en citatie; een opnieuw van theorieën en methoden die het gebied van onderzoek; een herziening van het kader en de structuur van het proefschrift; een verfijning en ontwikkeling van uw overeengekomen proefschrift project; reguliere toezicht (zoals overeengekomen met de supervisor); en de productie van de ontwerpen en herzieningen in verband met gestructureerde feedback en volgens de overeengekomen planning van onderwerping.

Professionele Project (30 studiepunten)

Het doel van deze module is om u te ondersteunen in het gebruik van de vaardigheden die je door het programma hebben ontwikkeld om vast te stellen, te plannen en een project om een ​​professionele standaard te voltooien. U bent bevoegd om de vorm van je eigen project te beslissen (bv muziek voor de media, een muziek-based community-project, een live performance, [de productie van een EP etc.). Belangrijkste onderwerpen van onderzoek zijn de kunstenaar en collaboratieve praktijk, waarbinnen u de uitdagingen en eisen van het werken als een kunstenaar in een collaboratieve en interdisciplinaire creatieve context zullen begrijpen, en een interdisciplinair project seminar, waarin u zullen bespreken en analyseren van project management best practice en methodologieën overwegend in artistiek project contexten

Toelatingseisen

Aanvragers zullen hebben meestal een niveau, BTEC Diploma of Extended Diploma of International Baccalaureate gelijk aan 200 UCAS punten, of een ICMP Hoger Diploma.

Daarnaast moet je vasthouden GCSE Grade C of hoger in het Engels en wiskunde, of een geschikt equivalent, zoals Level 2 Key Skills, Functionele vaardigheden of Adult Literacy / Rekenen.

We verwelkomen ook de aanvragen van volwassen aanvragers die geen diploma kunnen hebben, maar die kan toch blijk geven van hun geschiktheid voor onderzoek door middel van de juiste vaardigheden en ervaring.

Voor internationale student toelatingseisen, zie 'internationale aanvragen'.

Alle aanvragers zullen worden uitgenodigd om auditie te doen.

Featured Success Story -Fraser T Smith

Fraser T Smith is een award-winnende producer, songwriter, mix ingenieur en gitarist.

Hij is verantwoordelijk voor zo'n hit songs als James Morrison's 'Broken Strings', Taio Cruz "Break Your Heart" en Tinchy Stryder's "Nummer 1", "Take Me Back" en "Never Leave You".

"Break Your Heart ', geschreven en geproduceerd met Taio Cruz, hebben 3 weken op nummer 1 in de Britse hitlijsten. Op 2 maart 2010, bereikte # 1 op de Amerikaanse iTunes chart en debuteerde op nummer 53 op de Amerikaanse Billboard Hot 100 chart voor de week die eindigde op 13 maart 2010. Ze zetten ook het record voor de grootste sprong naar nummer 1 in 2010 in de Billboard Hot 100 door een act met zijn eerste kaart brengen enkel wanneer "Break Your Heart" sprong 53-1 voor de week die eindigde op 20 maart 2010.

Smith schreef ook het lied 'Set Fire the Rain' voor internationale superster Adele op haar Grammy bekroonde album '21', die nummer 1 in de VS bereikt. Hij heeft meer recentelijk geproduceerd en geschreven liedjes voor Sam Smith's nummer 1 album 'In de Lonely Hour', de Kaiser Chief's nummer 1 album 'Onderwijs, onderwijs, Onderwijs en War' en Lily Allen's nummer 1 album 'Sheezus'.

Aanbevolen Tutor - Marcel Van Limbeek

Marcel Van Limbeek was een belangrijk lid van de Alchemea gemeenschap, en zal blijken te zijn een waardevolle aanwinst voor Alchemea @ ICMP zijn. Zijn begrip van zowel de studio en live geluid zal de productie van de studenten een zeldzaam inzicht in hoe opnamen kunnen werken in een live omgeving te geven, en kunnen ze inzicht in hoe om records naar het beste dat ze eventueel kunnen klinken te geven zal zijn. Afgezien van het onderwijs, heeft Marcel gewerkt met artiest Tori Amos voor de laatste 20 jaar, gedurende welke tijd hij heeft opgenomen, gemixt en gemasterd 15 albums / DVD releases, waarvan 4 zijn Grammy genomineerd. Hoewel alle records Tori's te doen, heeft hij ook gedaan 14 wereldtournees met haar, als haar beeldscherm ingenieur.

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Over de school

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in ... Lees meer

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in the very competitive and challenging environment of the music industry. Lees Minder