BA (Hons) creatieve muzikaliteit - gitaar, bas, drums, zang, ander instrument

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De BA (Hons) Creative Musicianship mate richt zich op uw creativiteit en de expressie van je eigen unieke 'creatieve voice'.

Cursusoverzicht

De BA (Hons) Creative Musicianship mate richt zich op het ontwikkelen van je creativiteit en de expressie van je eigen unieke 'creatieve voice'.

Dit wordt gedaan door middel van optredens, de samenstelling van het oorspronkelijke materiaal en multimedia interdisciplinaire samenwerking. Samen met de ontwikkeling van muzikaal vakmanschap en de prestaties vaardigheden, de cursus richt zich ook op essentiële ondernemende en kritische zakelijke vaardigheden die een creatieve muzikant nodig heeft om een ​​succesvolle carrière te smeden.

Door middel van deze cursus, zul je expertise te ontwikkelen in uw belangrijkste instrument, individueel door één-op-één instrumentale lessen in alle drie jaar, en gezamenlijk binnen een groep workshop omgeving. U vindt er ook de mogelijkheid om te verkennen en analyseren van een scala aan genres om uw eigen artistieke ontwikkeling en compositorische 'stem' in kennis worden gegeven. In het bedrijfsleven en ondernemerschap modules, krijgt u een goed begrip van marketing, branding, social networking en succesvolle nieuwe businessmodellen te krijgen, terwijl het ontwikkelen van een bredere communicatie, management en interpersoonlijke vaardigheden. Met behulp van de nieuwste technologie, krijg je de kans om een ​​portefeuille op te bouwen van je eigen originele muziek, het werken in samenwerking met andere disciplines en media, zoals film, dans, games en mode worden gegeven.

Succesvolle afronding van het programma BA (Hons) Creative Musicianship op ICMP leidt tot de toekenning van Bachelor of Arts van de Universiteit van East London. Volledig programma specificatie hier.

CURSUS DETAILS

Jaar 1 - Niveau 4

In het eerste jaar zal ontwikkelen en verbeteren van uw technische en creatieve vaardigheden, waaronder één-op-één-lessen op je hoofdvak instrument. In aanvulling op deze, zult u beginnen om uw compositorische 'stem' te ontwikkelen, terwijl het verkrijgen van een diepgaand begrip van de hedendaagse en traditionele muziek productieprocessen. Het eerste jaar van het programma is ook bedoeld om je kritisch bewustzijn met betrekking tot de bredere kunst, creatieve industrie, en muziek zakelijke sectoren te ontwikkelen. Niveau 4 bestaat uit de volgende onderdelen:

Prestaties en Context I

Op deze module kunt u uw prestaties vaardigheden te ontwikkelen door middel van de studie van een aantal verschillende prestatiegegevens tradities, genre conventies en eigenaardigheden en de identificatie van uw unieke kunstenaar 'voice' door middel van eerste en / of tweede instrument studie. Cruciaal is één-op-één instrumentale lessen opgenomen, die u in staat stelt om zich te concentreren op de aspecten van de studie ontworpen om de ontwikkeling en bevordering van technische vaardigheid, zelfexpressie en het vermogen om te contextualiseren op het eerste en / of tweede studie-instrument. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om te componeren, arrangeren en uitvoeren van originele muziek te ontwikkelen, het genereren van een goed begrip van genre conventies en hoe deze kunnen worden gemanipuleerd of opnieuw ingediend voor een hedendaags publiek.

Core Principles of Music Making

In deze module vindt u een goed begrip van de gevestigde methoden en modellen voor compositie, songwriting en creatieve praktijken te ontwikkelen door middel van een gestructureerde leertraject die de oprichting van een portefeuille van origineel repertoire omvat. U vindt de basisprincipes met betrekking tot melodie, harmonie en ritme en hoe deze worden toegepast in een componeren of het regelen context te bestuderen. U vindt er ook een geavanceerde bewustzijn van de muzikale structuren en het gebruik van muziek technologie aan te schaffen, terwijl de ontwikkeling elementaire toetsenbord vaardigheden om je leren te ondersteunen en verbeteren van uw vaardigheden basis.

Muziek, cultuur, context en kritiek die ik

Op deze module, zult u worden ingevoerd om effectieve manieren te herkennen en interpreteren van de ontwikkeling van de populaire muziek genres en ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om de intellectuele posities met behulp van kritische teksten en middelen te rechtvaardigen. De module maakt gebruik van de University of East London 'Skills Curriculum' als een kern kader voor het onderzoeken, analyseren en bekritiseren actuele debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Muziek, Nieuwe Media en de Kunsten

Op deze module kunt u een inzicht in hoe de muziek werkt in het kader van nieuwe en opkomende media kanalen en de bredere sector kunst, vooral door de oprichting van een portfolio van het werk bestaat uit interdisciplinaire en collaboratieve kunstprojecten te ontwikkelen. Je zal ook bestuderen en praktijken opgericht en meer recente vormen en methodieken van de muziek compositie voor nieuwe en opkomende media, en rekening houden met de onderliggende filosofische en esthetische verbindingen en draden die verwijzen en contextualiseren muziek binnen de bredere kunstensector.

Jaar 2 - Level 5

In het tweede jaar, zal je blijven ontwikkelen en zijn gespecialiseerd in uw hoofdvakstudie instrument door middel van één-op-één lessen. Voortbouwend op niveau 4, wordt u ook toevoegen aan uw portfolio van originele composities. Veel aandacht zal op het verkennen eigentijdse concepten en de huidige praktijk met betrekking tot de eerste eeuw ondernemerschap, zoals online marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) en convergentie theorie en twintig worden geplaatst. Het tweede jaar van het programma is ontworpen om u aan te moedigen om te beginnen met de vorming van kunstenaar merk concepten, ideeën en projecten voor je laatste jaar van de studie. Niveau 5 bestaat uit de volgende onderdelen:

Het uitvoeren en Context II

Deze module zal uw prestaties vaardigheden te verbeteren in de eerste plaats door de studie van de prestaties van tradities, genre conventies en eigenaardigheden en de ontwikkeling van uw unieke kunstenaar 'voice' door middel van principe of tweede instrument studie. Belangrijk is dat één-op-één instrumentale collegegeld is beschikbaar op deze module, gericht op aspecten van de studie ontworpen om de ontwikkeling en bevordering van technische vaardigheid, zelfexpressie en het vermogen om te contextualiseren op je eerste en / of tweede studie-instrument. In het 'genre and Performance Workshops' op deze module kunt u uw vermogen om te componeren, arrangeren en het uitvoeren van originele muziek en begrijpen genreconventies ontwikkelen en hoe deze kunnen worden gemanipuleerd of opnieuw ingediend voor een hedendaags publiek.

Exploring Music Making

Op deze module vindt u een goed begrip van de gevestigde compositie, songwriting en creatieve praktijken, methoden en modellen te ontwikkelen in de eerste plaats door het creëren van een portefeuille van origineel repertoire. Concreet zal je studie compositie, productie en songwriting, en ook de kernbeginselen met betrekking tot melodie, harmonie en ritme en hoe deze worden toegepast in een componeren en arrangeren context. U vindt er ook een embedded besef van muzikale structuren te verwerven, terwijl het verder ontwikkelen van uw toetsenbord vaardigheden om uw leren te ondersteunen en harmonie, theorie, arrangeren en muziek technologie in de gehele.

Muziek, Cultuur, Context en Kritiek II

Deze module zal u toelaten om de relatie tussen populaire muziek genres te verkennen door middel van een proces van kritische ondervraging, en om te experimenteren met een scala aan analytische aanpak van intellectuele posities te rechtvaardigen. De module zorgt ervoor dat u begrijpt hoe te ondervragen en te deconstrueren populaire muziek via een reeks van kritische en politieke 'lenzen', voortbouwend op het fundamentele werk van de niveau-4 module "Music Culture, Context en Kritiek I". Je zal bovendien verder je vermogen voor intellectuele betrokkenheid bij de populaire muziek te ontwikkelen door middel van analyse en kritiek, die betrokken zijn bij de huidige debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Marketing en Monetisising Your Music

Deze module zal u toelaten om een ​​bewustzijn van de verschillende facetten van de huidige, snel veranderende muziekindustrie en hun onderlinge relatie te ontwikkelen, die een solide basis in de kaders van opgenomen en live muziek en uitgeverijen. De module zal een overzicht van de hedendaagse muziekwereld te leveren en ontwikkelen van uw professionele capaciteiten meer in het algemeen, tot vaststelling van het kader van de muziekindustrie en het verkennen van de drie belangrijkste sectoren: opgenomen muziek, live muziek en uitgeverijen. Belangrijk is, krijgt u een inzicht in de huidige gelde modellen te ontwikkelen; marketing en promotie strategieën; en de rol van het management. U zult ook leren hoe te herkennen en de veranderingen in de praktijk die over door de impact van het internet en nieuwe technologieën hebben gebracht exploiteren.

Compositie voor Film en Media (Option)

De belangrijkste doelstellingen van deze module zijn dat je in staat om een ​​goed begrip van de fundamentele concepten, principes en modellen te ontwikkelen op het gebied van samenstelling voor film en media. Belangrijk is dat u ook het genereren van een portefeuille van origineel, gepersonaliseerde repertoire dat een bron van onschatbare waarde zal zijn als je je carrière in de muziek industrie te ontwikkelen.

Ondernemend Practice (Option)

Deze module stelt u in staat om een ​​goed begrip van de kern van ondernemerschap concepten, principes en modellen te ontwikkelen in de creatieve industrie, vaardigheden cruciaal voor de ontwikkeling van een succesvolle en lonende carrière. Concreet zal je studie marketing, reclame, public relations, branding en business modellen in zowel digitale als niet-digitale sferen, met behulp van als een primaire methode van de analyse van de huidige case studies.

Leef en Studio Recording Techniques (Option)

Deze module stelt u in staat om een ​​goed begrip van de belangrijkste concepten, principes en opname methoden heersen in een conventionele niet-home recording studio-omgeving te ontwikkelen. Concreet zal dit betrekking hebben op de ontwikkeling van de vaardigheden en kennis die je in staat zal stellen om deel te nemen met de faciliteiten en apparatuur in professionele middelgrote tot grote opnamestudio's met de capaciteit voor het opnemen van live instrumenten en vocalen.

Levende Prestaties Technology (Option)

Op deze module vindt u zowel een begrip en praktische kennis van hardware en software muziektechnologie in het kader van creatieve live performance contexten te ontwikkelen. Het belangrijkste onderwerp van de studie is 'Live Music Technology', waarbinnen u de vereiste muziek technologische vaardigheden te ontwikkelen voor gebruik in zowel solo- en ensemble prestaties contexten.

Jaar 3 - Niveau 6

In het derde jaar, zal u een definitieve prestaties project dat uw originele werk vitrines bedenken. Gekoppeld aan dit is de laatste creatief project, waarin u kunt ervoor kiezen om uw werk af te stemmen op die van de uiteindelijke prestaties project of wijken volledig in interdisciplinair grondgebied. Als aanvulling op deze twee modules is het proefschrift module, biedt u een ruimte waarin je kunt onderzoeken en concepten met betrekking tot uw eigen praktijk of interesse gebieden te verkennen. U zult één-op-één-lessen over beide semesters ontvangen. De focus van deze individuele lessen sessies zal op raffinage uitvoeringspraktijk met de bedoeling van het informeren van de grote projecten. Niveau 6 bestaat uit de volgende onderdelen:

Proefschrift

Op het proefschrift module, zal u van plan bent, te ontwikkelen en een passend, onafhankelijk onderzoek onder relevant onderwerp-toezicht van een specialist te realiseren. Dit zal u toelaten om de vaardigheden van kritische en / of historische analyse verworven in het programma tot nu toe te ontwikkelen en toe te passen op een vraag van uw zelf hebben uitgedacht; bieden een kritische analyse van een breed scala bronmateriaal; het bewijs van onafhankelijk denken te tonen; schrijven lucide; en vul een uitgebreid stuk van het schrijven, die is gebaseerd op de bovenstaande vaardigheden. De structuur van de module is gericht op ondersteuning bij onderzoek vaardigheden en projectontwikkeling, alsmede specifieke onderwerp ondersteuning en onderwerp specialisme bieden. Part One (lezing en seminar serie) bestaat uit een herziening van het veld / onderwerp discipline; een herziening van de conventies van wetenschappelijke schrijven en citatie; de theorieën en methoden die het gebied van onderzoek; identificeren en het selecteren van een geschikt object van onderzoek; primaire en secundaire bronnen (en hoe ze te gebruiken); proefschrift kader en de structuur; Dialogic onderzoek van de belangrijkste teksten en debatten in vakgebied (met inbegrip van de ethische implicaties); de formulering van een overeengekomen project, presentaties door u aan de bredere groep studenten over de voortgang van uw voorstel op te nemen; en de productie van de ontwerpen en herzieningen in verband met gestructureerde feedback en volgens de overeengekomen schema van de indiening Part Two (supervisie sessies en schrijf-up), bestaat uit een extra bezoek van de conventies van wetenschappelijke schrijven en citatie; een opnieuw van theorieën en methoden die het gebied van onderzoek; een herziening van het kader en de structuur van het proefschrift; een verfijning en ontwikkeling van uw overeengekomen proefschrift project; reguliere toezicht (zoals overeengekomen met de supervisor); en de productie van de ontwerpen en herzieningen in verband met gestructureerde feedback en volgens de overeengekomen planning van onderwerping.

opgenomen Project

Op de opgenomen Project vindt u de vaardigheden ontwikkeld door middel van de vorige modules op het programma synthetiseren om een ​​opgenomen project (EP, album) te produceren. U krijgt de mogelijkheid om te conceptualiseren, plannen, produceren, te presenteren, te analyseren en een laatste opgenomen project te evalueren, en bovendien de ontwikkeling van geavanceerde productie en het regelen van vaardigheden om de uitvoering van projecten ondersteunen.

prestaties Project

Op de prestaties van het project module, zal je de vaardigheden ontwikkeld in de vorige prestaties modules van de cursus te synthetiseren om een ​​showcase prestaties van uw eigen originele repertoire te produceren. U profiteert van één-op-één instrumentale lessen, die zal zich richten op die aspecten van de studie die de verfijning van technische vaardigheden, zelf-reflectie en een gevorderd niveau van zelfexpressie en contextualisering op zowel de eerste als tweede studie instrument te ondersteunen. In de 'performance workshops' vindt u het vermogen om te plannen, regelen en uitvoeren van muziek en de ontwikkeling van de repetitie technieken, leiderschap / MD vaardigheden en reflective practitioner vaardigheden te ontwikkelen.

Business Project (Option)

Op de Business Project module in drie jaar, zult u een persoonlijke, professionele business plan voor je eigen artistieke of creatieve project te ontwikkelen. Je zal ook bestuderen geavanceerde principes met betrekking tot marketing, reclame, public relations, branding en business modellen in zowel digitale als niet-digitale sferen, vooral door de analyse van de huidige artiest en start-up case studies.

Professionele Project (Option)

Het doel van deze module is om u te ondersteunen in het gebruik van de vaardigheden die je door het programma hebben ontwikkeld om vast te stellen, te plannen en een project om een ​​professionele standaard te voltooien. U bent bevoegd om de vorm van je eigen project te beslissen (bv muziek voor de media, een muziek-based community-project, een live performance, [de productie van een EP etc.). Belangrijkste onderwerpen van onderzoek zijn de kunstenaar en collaboratieve praktijk, waarbinnen u de uitdagingen en eisen van het werken als een kunstenaar in een collaboratieve en interdisciplinaire creatieve context zullen begrijpen, en een interdisciplinair project seminar, waarin u zullen bespreken en analyseren van project management best practice en methodologieën overwegend in artistiek project contexten.

Belangrijkste feiten

 • Ontwikkelt je creatieve vaardigheden en unieke creatieve stem
 • Leer ondernemend, het bedrijfsleven en netwerken vaardigheden om uw creatieve vermogen te maximaliseren
 • Ontwikkelt uw prestaties en muzikaliteit vaardigheden
 • Eén-op-één-lessen in uw belangrijkste instrument
 • Bereidt je voor op een portfolio carrière binnen de muziek industrie en de bredere creatieve sector
 • De gepersonaliseerde leerervaring beschikt u over de kennis, inzicht en vaardigheden voor een succesvolle werkgelegenheid in de muziekindustrie
 • De locatie in Londen biedt mogelijkheden om te presteren in optredens in top Londen locaties en dompel je onder in de huidige muziekscene
 • Hoogwaardig onderwijs door actoren uit de sector
 • Uitgebreide muziekindustrie koppelingen en toegang kunt u dat alle belangrijke netwerk op te bouwen
 • Een hoog niveau van contact lesuren wordt geleverd in kleine groepen in faciliteiten van wereldklasse
 • Een creatieve en inspirerende leeromgeving

Toelatingseisen

Aanvragers zullen hebben meestal een niveau, BTEC Diploma of Extended Diploma of International Baccalaureate gelijk aan 200 UCAS punten, of een ICMP Hoger Diploma.

Daarnaast moet je vasthouden GCSE Grade C of hoger in het Engels en wiskunde, of een geschikt equivalent, zoals Level 2 Key Skills, Functionele vaardigheden of Adult Literacy / Rekenen.

We verwelkomen ook de aanvragen van volwassen aanvragers die geen diploma kunnen hebben, maar die kan toch blijk geven van hun geschiktheid voor onderzoek door middel van de juiste vaardigheden en ervaring.

Deze cursus is ook beschikbaar als een eenjarige Cert HE keuze

Featured Success Story - Ben Martinez

Ben Martinez studeerde gitaar aan het ICMP. Hij is vooral bekend voor zijn werk het schrijven en arrangeren met de productieve singer / songwriter, Jessie J, en werkt momenteel samen met The Saturdays.

Aanbevolen Tutor - Giacomo Occhipinti

Giacomo heeft een optredende professionele musicus en docent sinds 2000. Terug in Italië behaalde hij een Bass diploma van de prestigieuze Lizard Academy, de toetreding tot de leer faculteit direct na het afstuderen. Als Coram Lethe's bassist bracht hij twee albums en toerde Italië.

Sinds de verhuizing naar Londen in 2005 heeft hij zich gevestigd als een leraar en live performer. Hij heeft een BA in Jazz van Middlesex University en een PGCE van de Universiteit van Greenwich verkregen.

Zijn live-kredieten omvatten internationale artiesten als Candi Staton, The Supremes, Jack Ashford's Funk Brothers van Motown, Brenda Holloway, Thelma Houston, Chris Clarke, Mable John. Andere credits inlcude: Erika (voorheen IMMA), Atlantic Soul Orchestra, PUSH !, Crowd Company, het werken met producers als dan Swift (Snow Patrol, Aqualung) en Mark Crew (Bastille, Taylor Swift) en opnemen met Mark Richardson (Skunk Anansie, Voeder).

Lopende projecten zijn onder andere zijn jazz-funk band GOGO en constante praktijk!

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in ... Lees meer

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in the very competitive and challenging environment of the music industry. Lees Minder