BA (Hons) Drama en creatief schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Creatief schrijven

De studie Creative Writing op Cardiff Met maakt deel uit van het BA Humanities and Education Joint Honours-programma binnen de Cardiff School of Education and Social Policy.

Het Creative Writing-element van je studie zal je denken ontwikkelen door middel van tekstuele en praktische verkenning, en je voorzien van een breed scala aan schrijfvaardigheden en -methodes met betrekking tot verschillende genres (fictie, poëzie, scenarioschrijven, non-fictie, enz.).

Je wordt aangemoedigd om tekstuele invloed te overwegen en te experimenteren met verschillende stijlen. De kern van de opleiding is je ontwikkeling als schrijver en het aanscherpen van vaardigheden die je kunt gebruiken om banen te vinden in verschillende creatieve industrieën zoals uitgeverijen, journalistiek en marketing.

Je cultiveert je individuele stem en schrijfstijl door middel van revisie en bewerking, en deel je schrijven en denken met je medestudenten in een ondersteunende en evaluatieve omgeving. We moedigen en ondersteunen onze studenten om publicatie te zoeken en om een schrijfportfolio voor potentiële werkgevers te ontwikkelen.

Drama

De studie van Drama op Cardiff Met maakt deel uit van het BA Geesteswetenschappen en Onderwijs Joint Honours-programma binnen de Cardiff School of Education and Social Policy.

De Drama-kant van de opleiding laat je kennismaken met een scala aan theatergenres, toneelschrijvers en beoefenaars die tekstuele en praktische verkenning gebruiken. Je zult worden aangemoedigd om de invloeden van theater te overwegen, te experimenteren met uitvoeringsstijlen en de theaterpraktijk te analyseren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen vaardigheden als theatermaker te ontwikkelen, zowel als uitvoerder en regisseur.

Je zult ook onderzoeken hoe drama kan worden toegepast op een reeks gemeenschaps- en onderwijsinstellingen, die je werkbasis in het tweede jaar zullen aanvullen.

Aan het leren

We maken gebruik van een reeks onderwijsomgevingen die het beste aansluiten bij uw leerbehoeften. De levering omvat workshops, seminars, onderzoeksseminars, lezingen, virtuele leeromgevingen, uitjes, excursies en bezoeken. Waar mogelijk wordt de nadruk gelegd op werk in een kleine groep en individuele leerbehoeften geïdentificeerd door uw persoonlijke en professionele ontwikkelingsplan. Je krijgt een persoonlijke privéleraar toegewezen die je gedurende het hele jaar zal ondersteunen.

Sessies zullen een mix zijn van praktische workshops, begeleide repetities, individuele tutorials en lezingen. Er zijn ook één-op-één sessies en groepsessies met de afdelingstechnicus. Hierdoor kunt u profiteren van het gebruik van onze volledig uitgeruste dramastudio's in onafhankelijke repetitiesessies en tijdens workshops met een rooster.

Beoordeling

We zijn toegewijd aan innovatieve beoordelingsmethoden die overeenkomen met de vastgestelde eindkwalificaties voor uw module en mate. Dit betekent dat beoordeling, waar mogelijk, gekoppeld is aan het verbeteren van niet alleen uw vakkennis, maar ook vaardigheden die van vitaal belang zijn bij het ontwikkelen van uw kansen op werk. Voorbeelden van beoordelingen zijn onderzoekportfolio's, creatieve portfolio's, kritieke en reflectieve praktijken, beoordelingen en presentaties.

employability

Cardiff heeft een van de grootste media- en creatieve sectoren buiten Londen, waaronder BBC Wales, ITV Wales, S4C, BBC Radio Wales en Media Wales (walesonline.co.uk, Western Mail en Echo).

Je bent goed gesitueerd om een waaier aan mogelijkheden te benutten om theorie te combineren met 'toegepaste praktijk' en om ondersteund en aangemoedigd te worden om een portfolio van zeer gewaardeerde vaardigheden en praktijken te ontwikkelen, waardoor je een sterke positie hebt als het gaat om het gaan werken .

Na afloop van de cursus zijn er verschillende opties voor u beschikbaar. Misschien wilt u uw academische studie voortzetten of een carrière nastreven.
Academische routes zijn onder meer:

  • Meld je aan voor een postdoctorale studie in acteren, regisseren en community theater
  • Secundaire PGCE-dramacursus op Cardiff Met
  • Primary PGCE Course a Cardiff Met

Carrière-opties zijn onder meer:

  • Associate posts bij gevestigde theater / kunst bedrijven (bijv. Education officer, marketing en administratie)
  • Opzetten van eigen community arts-projecten
  • Graduate toegangsposities in verschillende branches.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder