Read the Official Description

Cursus details

De beste schrijvers zijn geweldige lezers. Verken de principes van grote literatuur. Laat je verbeelding de vrije loop en ontwikkel je eigen creatieve stem, met korte verhalen en poëzie, en ook scripts voor podium en scherm. Bespreek en debatteer met bekroonde auteurs en studeer af met een erkende graad en inzetbare vaardigheden in literair onderzoek en creatieve communicatie.

In uw laatste jaar voltooit u een proefschrift over literatuur of een project voor creatief schrijven. Het aantal keuzemodules dat u bestudeert, hangt af van welke onafhankelijke leerroute u kiest. Als u het proefschrift kiest, neemt u modules over levensschrijven en experimenteren, naast twee module met literatuuropties. Als u ervoor kiest om het project voor creatief schrijven te volgen, heeft u de keuze uit vier optionele literatuurmodules. Afgestudeerd met een erkende graad en inzetbare vaardigheden in literair onderzoek en creatieve communicatie.

Research Excellence Framework 2014

Research Excellence Framework 2014: 38% van ons onderzoek werd beoordeeld als wereldleider of internationaal excellent in de cel Communicatie, Cultuur en Mediastudies, Bibliotheek en Informatiebeheer.

Voordelen van de cursus

We vieren studenten en personeel met een ware passie voor kunst en geesteswetenschappen.

Door geïnspireerd lesgeven en intellectueel debat, plus dagelijkse interactie met bekroonde auteurs en toneelschrijvers, een doorlopend programma van media-industrieprofessionals, gepubliceerde docenten en wereldberoemde onderzoekers, zullen we je passie koesteren door je creatieve en kritische denken te ontwikkelen.

Dan zullen we je open stellen voor het brede scala aan mogelijkheden om een ​​carrière van je na te streven, of het nu gaat om schrijven en lesgeven, door journalistiek en copywriting, zaken doen en marketing, tot onderzoek en publiceren.

Leeds is het noordelijke hart van cultuur en kunst. Je campus ligt in het centrum van de stad, omringd door meer dan 18 musea, 10 kunstgalerieën, 17 theaters, 4 filmproductiebedrijven en 3 opnamestudio's (plus de oneven bar, restaurant en club!). We werken rechtstreeks samen met Leeds musea en galeries en vele regionale evenementen, waaronder het Ilkley Literature Festival en het Leeds West Indian Carnival.

Ons onderzoek en onderwijs verkennen een verscheidenheid aan onderwerpen, van Zuid-Afrika onder Apartheid tot de culturele impact van de LGBTQ-gemeenschap en van online racisme in voetbal tot 21ste-eeuwse genres. We zijn ook erg hands-on: van reguliere conferenties, seminars en evenementen georganiseerd door ons Centrum voor Cultuur en Kunsten, tot samenwerkingen met instituten en culturele organisaties.

Er zijn fantastische kansen om te ontdekken wie je bent als schrijver door in het buitenland te studeren. We hebben momenteel negen Erasmus-uitwisselingsprogramma's, inclusief locaties in Hongarije, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Ierland.

Toelatingseisen

UCAS-tariefpunten: 104 punten vereist. (Minimaal 64 van twee A-niveaus of een equivalent daarvan, met uitzondering van algemene studies.) Moet ten minste een B in Engelse taal of literatuur bevatten).

Aanvullende vereisten:

GCSEs:

GCSE Engelse taal op niveau C of hoger (klasse 4 voor degenen die vanaf 2015 hun GCSE volgen) of gelijkwaardig. Sleutelvaardigheden Niveau 2, Functionele vaardigheden Niveau 2 en het certificaat inzake geletterdheid voor volwassenen worden geaccepteerd in plaats van GCSE's.

TOEGANG TOT HIJ DIPLOMA:

Over het geheel genomen met een minimum van 104 UCAS-tariefpunten.

SCHOTSE AWARDS:

Minimaal 5 vakken in niveau B op hoger niveau.

IERS VERLATEN CERTIFICAAT:

Minimaal 5 vakken in Grade C1 of hoger op hoger niveau, waarvan minimaal 3 op B2 moeten staan.

SELECTIECRITERIA:

We kunnen selectiecriteria gebruiken op basis van uw persoonlijke kenmerken; ervaring en / of betrokkenheid bij het studiegebied. Deze informatie zal worden afgeleid van uw persoonlijke verklaring en referentie en zal alleen worden gebruikt als u voldoet aan de algemene toegangseisen.

Internationaal baccalaureaat: 24 punten

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Afstuderen met geavanceerde vaardigheden op het gebied van communicatie, lezen, schrijven, presenteren en creatief denken zal een groot aantal potentiële loopbaanpaden openen. Je krijgt overdraagbare vaardigheden die werkgevers zoeken in een breed scala van sectoren, waaronder motivatie en enthousiasme, interpersoonlijke vaardigheden, teamwerk, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Kunstadministratie, onderwijs, uitgeverij, uitzending, marketing, PR, verkoop en HR zijn slechts enkele van de gebieden waar onze afgestudeerden mogelijk zullen gaan werken.

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

modules

Jaar 1 kernmodules

 • Hedendaagse literatuurwetenschappen
 • Writers 'Workshop 1
 • teksten
 • Writers 'Workshop 2
 • Poëzie
 • Vroegmoderne komedie

Jaar 2 kernmodules

 • Literaturen van de Romantiek
 • Postkoloniaal schrijven
 • Fictions schrijven
 • Theorie in de praktijk
 • Poëzie schrijven: stem

Optiemodules van het jaar 2

 • 20e-eeuwse literatuur: vervreemding
 • Toegepaste menswetenschappen: leef kort leren
 • 19e-eeuwse contexten

Jaar 3 kernmodules

 • Life Writing
 • Dissertatie of creatief schrijven Project
 • Experimenteel schrijven

Jaar 3 optie modules

 • The Gothic: Literature, Culture, Theory
 • Mannelijkheid
 • Literatuur
 • Modern Amerikaans drama
 • Culturele overtochten: Race, schrijven
 • Postcolonial Cities
 • Schrijven in een tijd van geweld: literatuur
 • Mannelijkheid
 • Twentieth-Century Women Novelists: Genre
 • Reizen schrijven
 • Hedendaagse genres
 • Dusk of Nations: The Fin de Siecle
 • Wild Justice: Power, Geweld

vergoedingen

UK

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 9250. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de effecten van inflatie.

Internationaal 2018/19

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 12000. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgesteld.

Leerruimtes

Online bronnen en collecties

Of u nu de verslagen van 17e-eeuwse strafprocedures van de Old Bailey wilt analyseren, meer dan 355.000 werken van Engelse en Amerikaanse poëzie, proza ​​en drama doorbladert of het grootste archief van de twintigste-eeuwse populaire cultuur ter wereld wilt bekijken, de online bronnen van onze bibliotheek bieden gemakkelijke toegang tot een reeks uiteenlopende collecties.

Zendplaats

Officieel een van 's werelds beste hoge gebouwen en een groot sprekend punt in Leeds, Broadcasting Place is de thuisbasis van onze cursussen voor culturele studies en geesteswetenschappen. Het biedt ruimte voor studenten om zich aan te sluiten bij een academische gemeenschap die een actieve rol speelt in het vormgeven van hedendaagse debatten over de toekomstige richting van die disciplines.

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Program taught in:
Engels

See 9 more programs offered by Leeds Beckett University »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Het collegegeld voor het jaar voor EU
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum