BA (Hons) Fashion Atelier

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

BA (Hons) Fashion Atelier is ontwikkeld in overleg met en als reactie op de eisen van de mode-industrie voor hooggekwalificeerde afgestudeerden die bekwaam zijn in ontwerp, techniek en productontwikkeling.

We hebben een internationale reputatie opgebouwd voor het produceren van ongelooflijk getalenteerde afgestudeerden die werken op het hoogste niveau van de mode-industrie.

Als enige cursus in zijn soort biedt deze zeer praktische graad u een innovatieve, praktische benadering van experimenteren en realiseren, met een duidelijke focus en diepgaande kennis van specialistische, technische en creatieve vaardigheden.

De cursus is gebaseerd op de tradities van technische ambachtelijke vaardigheden die gedurende vele generaties zijn gecultiveerd, gecombineerd met een vooruitstrevende benadering van ontwerp en innovatie.

Je ontwikkelt gespecialiseerde technische vaardigheden in draperen, creatief patroonsnijden, machinaal naaien en realisatie, en de specifieke creatieve vaardigheden en expertise die nodig zijn voor maatwerk, couture-geïnspireerde mode en eigentijds design voor de moderne garderobe.

Je hebt toegang tot ruime studio's die zich toeleggen op onderzoek en ontwerp, patroonsnijden en productie, met gespecialiseerde industriestandaard faciliteiten. Ons team van zeer bekwame medewerkers en bezoekende beoefenaars bieden u een schat aan kennis en ervaring zodat u een reeks tastbare en overdraagbare vaardigheden kunt ontwikkelen die echte industriële waarde hebben.

Gebruikmakend van onze benijdenswaardige brancheverbindingen, pas je je kennis toe in de echte wereld door middel van een stageplaats in de branche, waardoor je de kans krijgt om onschatbare ervaring op te doen en je cv en vaardigheden voor je postdoctorale carrière verder te versterken.

Cursus details

Jaar 1

Het eerste jaar introduceert en ontwikkelt kernateliervaardigheden door het concept van ontwerprealisatie. Je leert specialistische technieken in draperen en creatief patroonsnijden, evenals productie- en afwerktechnieken door steeds complexere resultaten.

Een kwestie van hoeken en curven

 • Uw eerste eenheid is een introductie door middel van kritische analyse en herziening van het concept van het overzetten van tweedimensionale stoffen in driedimensionale kledingstukken met geometrische vormen. Het onderzoeken van basisvormen: vierkanten, cirkels en driehoeken stellen je in staat creativiteit te verkennen via een duidelijk, eenvoudig en bewerkt formaat. Schaal, constructie, herhaling en stof zullen het geometrische element allemaal transformeren in creatieve kledingresultaten. Bij het eerste startpunt zal ontwerprealisatie door zowel 2-D vlak snijden als 3-D standaardwerk u kennis laten maken met het concept van creatief draperen en snijden als het belangrijkste ontwerpvoertuig, in tegenstelling tot ontwerpen op papier.

Vorm en silhouet

 • Het begrijpen van de relatie tussen de pasvorm, de hang en de balans van het voltooide kledingstuk heeft betrekking op de succesvolle uitlijning van de juiste patroonvorm met de juiste lichaamsvorm met de juiste stofkeuze. Om al deze elementen succesvol op elkaar af te stemmen, leer je zowel de essentiële technische disciplines als de creatieve principes. In deze unit wordt van je verwacht dat je op een creatieve en analytische manier begint te verkennen, hoe dartmanipulatie zowel het silhouet als de driedimensionale vorm van een kledingstuk (lange top of jurk) kan verbeteren. Dit gaat samen met het begrijpen van stijllijnen in een kledingstuk.

Mouwen en kragen

De schouderlijn en het armsgat zijn essentiële aandachtsgebieden voor silhouet en creatieve snit. In deze unit verken je het scala aan ontwikkelingen binnen het mouwgebied van de creatieve snit, met een diepgaande focus op zowel de set van het armsgat als de vormgeving van de mouw zelf. Kragen en manchetten zullen ook een aandachtsgebied zijn, waar patroonontwerp- en modelleertechnieken worden geleerd en toegepast op een reeks stijlen. Deze eenheid gaat ook over teamwerk en je zult in kleine groepen werken om je vaardigheden te produceren en te promoten in een reeks laatste kledingstukken.

Contour en structuur

 • Contour en structuur zijn belangrijke aspecten bij het succesvol creëren van een avondjurk, door een goed begrip van bouwmethoden in relatie tot het silhouet. Jurken voor gelegenheidskleding voor evenementen zoals een receptie, feest, tot een volledige gala-baljurk of rode loper-awardjurk, vereisen twee zeer specifieke creatieve snijgebieden en een gespecialiseerde reeks technieken. In deze unit zullen we ons concentreren op het getailleerde en strapless lijfje zonder been.

Modegeschiedenis en theorie

 • Deze eenheid zal een basis voor de evaluatie en bespreking van de mode, kleding en textiel, die de praktijk ten grondslag ligt in uw belangrijkste vestigen Pathway . Het maakt gebruik van baanbrekende werken en het nieuwste academische onderzoek om de historische, culturele, sociale en economische betekenis van kleermakersmode te verkennen. Daarbij krijg je inzicht in mode in verschillende contexten, zowel historisch als theoretisch.

Jaar 2

U bouwt voort op uw vaardigheden en ontwikkelt uw specialistische praktijk in uw tweede jaar echt door een focus op maatwerk en couture-geïnspireerde 'zachte' naaiwerk voor hedendaagse mode. Je ontwikkelt je drapering, patroonconstructie, stofmanipulatie en handgemaakte naai- en afwerktechnieken, evenals geavanceerde ontwerpcommunicatieve vaardigheden.

The Tailoring Atelier: Craft and Heritage

 • Deze eenheid richt zich op het ontwikkelen van uw vermogen om geïnformeerd onderzoek te gebruiken, toegepast om te snijden, passen, balanceren en aandacht te besteden aan details om eigentijdse, op maat gemaakte kledingstukken te bereiken die verwijzen naar precisie en blijk geven van begrip van traditie. Door de realisatie van op maat gemaakte kledingstukken, zult u daarom de invloed en implicaties van erfgoed leren begrijpen en ermee werken om ambachtelijke vaardigheden te informeren die door de eeuwen heen zijn geëvolueerd.

Professionele voorbereiding: plaatsing in de industrie

 • Deze unit is bedoeld om je voor te bereiden op zowel je derde jaar als je toekomstige carrière. U selecteert een van de volgende opties:
 • Optie 1: Plaatsing in de branche: met deze optie kun je een zelfstartende stage van vijf weken volgen die relevant is voor je potentiële loopbaanbegeleiding en bijdraagt aan de verwezenlijking van de cursusdoelen en -doelstellingen.
 • Optie 2: casestudy in de branche: deze optie biedt de mogelijkheid om een aspect van de branche te bestuderen dat u als interessegebied heeft aangemerkt. Via de methode van case study-onderzoek voer je veldwerk uit naar een zelfgekozen onderwerp of vraag.

Het Flou Atelier

 • De Franse haute couture-werkkamers gebruiken de term 'le flou', wat betekent zacht genaaide kledingstukken met een soepel handvat. Deze unit richt zich op het 'zachte naaien' waarbij traditioneel crêpe de chine, georgette, mousseline, kant en andere kwetsbare / ongestructureerde stoffen worden gebruikt. Gespecialiseerde draperieën, stofmanipulatie en afwerkingstechnieken spelen een sleutelrol in deze unit.

Onderzoek en kritisch onderzoek ontwikkelen

 • Deze eenheid biedt ruimte om na te denken over de onderzoeks- en onderzoeksopties die het laatste jaar voor u beschikbaar zijn en om uw toekomstige richting te evalueren. Door de verkenning van een vakgebied dat verband houdt met bredere contextuele kwesties, of een zorg binnen de branche waarin je wilt werken, zul je geschikte onderzoeksvaardigheden ontwikkelen die van toepassing zijn op je laatste studiejaar.

Ontwerpconcepten en contexten

 • Deze eenheid laat je kennismaken met een reeks culturele en kritische theorieën en ontwerpcontexten en -concepten die essentieel zijn voor het ontwikkelen van een breder contextueel begrip dat je belangrijkste Pathway en toekomstige contextuele studie-eenheden ondersteunt. De unit onderzoekt belangrijke bewegingen en momenten in de geschiedenis van design en kunst om studenten te helpen een steeds grotere waardering te ontwikkelen voor de esthetische krachten, die de cultuur en mogelijk je eigen werk vormen.

Study Abroad (optioneel)

 • Met deze optionele eenheid kun je een periode in een buitenlandse onderwijsinstelling doorbrengen.

Jaar 3

In je derde jaar verfijn je je creatieve en technische vaardigheden in de productie van een definitieve collectie en professionele portfolio, zodat je de breedte van je vaardigheden kunt laten zien en je individualiteit kunt uiten. Je krijgt de kans om je werk te presenteren via onze eigen afgestudeerde show van Atelier, evenals spraakmakende evenementen zoals Graduate Fashion Week.

Atelier-handtekening

 • Deze unit biedt je de mogelijkheid om je begrip van atelierpraktijkvaardigheden ontwikkeld in fase één en twee te verifiëren, articuleren en manifesteren. Door diepgaand onderzoek, ontwerp en de praktische toepassing en het ambacht van het draperen en creatief snijden van gedefinieerde silhouetten, productie- en afwerkingsvaardigheden, zult u uw technisch en creatief leren uitdrukken door het creëren van een kenmerkende collectie. Dit is een uitgebreide eenheid, die zowel termen één als twee omvat, waardoor u zich volledig kunt concentreren op het ondervragen en realiseren van ideeën, van eerste prototypes tot voltooide kledingstukken, geproduceerd volgens de hoogste normen. Bovenal is deze unit bedoeld om u te helpen uw exitprofiel te ontwikkelen en u daarmee voor te bereiden op uw toekomstige carrière.

Professionele portfolio

 • Goede portfoliovaardigheden zijn net zo essentieel in de dagelijkse praktijk van Atelier als bij het verwerven van werk als creatieve professional. In deze unit bereidt u een laatste exitportfolio voor (bestaande uit een reeks verschillende, professioneel geproduceerde gebonden boeken) die u meeneemt bij het starten van uw professionele carrière.

Scriptie

 • Deze eenheid bestaat uit een aanzienlijke periode van aanhoudend, individueel onderhandeld onderzoek over een onderwerp dat waarschijnlijk verband houdt met de contextuele en / of theoretische zorgen van uw vakgebied of gekozen praktijkgebied, met het oog op het verschaffen van gestructureerd schriftelijk argument.

In het buitenland studeren

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een deel van je tweede jaar in het buitenland te studeren.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Deze cursus heeft een grote patroonknipstudio die wordt gebruikt voor zowel tutorials, seminars als persoonlijk werken; een extra atelierruimte voor persoonlijk en groepswerk; speciale studio's voor derdejaars studenten om met toegewijde technische assistentie aan hun laatste collecties en naaiatelier en proefruimte te werken.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

Onze Fashion Atelier-cursus bij UCA heeft sterke banden met de industrie, met studenten die samenwerken aan projecten voor modebedrijven zoals Ted Baker en Hardy Amies, en deelnemen aan spraakmakende wedstrijden met organisaties zoals de British Fashion Council.

Onze branchelinks zijn bijzonder waardevol voor de plaatsingsmodule in jaar 2, die u de kans biedt om authentieke branche-ervaring op te doen. We hebben bijzonder nauwe banden met bedrijven zoals:

 • Comme des Garçons
 • Marc Jacobs
 • Ann Demeulemeester
 • Aquascutum
 • Max Mara
 • Alexander McQueen
 • Hussein Chalayan
 • Céline
 • Haider Ackerman.

Deze bedrijven hebben ook regelmatig afgestudeerden in dienst van onze cursus Fashion Atelier.

Careers

Onze afgestudeerden hebben verschillende ontwerprollen, waaronder:

 • Leerlingen van Savile Row
 • Creatieve patroonsnijders voor high-end merken
 • Freelance of in-house ontwerp- en patroonsnijders
 • Productiemanagers
 • Studio managers.

Een aantal van onze afgestudeerden hebben een lonende rol bekleed in industriële domeinen zoals:

 • Mode ontwerp
 • Creatief patroon snijden
 • Patroontechnoloog
 • Ontwerp consultant
 • Studio manager
 • Productie Manager
 • Sample maker - freelance of in huis voor high-end merken
 • Leerling van Savile Row.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

Samen met uw portfolio zijn de standaard toelatingseisen * voor deze cursus:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. Zorg ervoor dat uw portfolio goed gepresenteerd en logisch georganiseerd is, met materieel bewijs dat aantoont dat u in staat bent om een project of idee te ontwikkelen - idealiter zou het ook een verkenning van tekentechnieken en experimenten met kleur en verschillende soorten media moeten omvatten. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder