BA (Hons) Fashion Textiles

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

BA (Hons) Fashion Textiles, bij UCA Rochester, geeft je de vrijheid om bedrukt textiel te verkennen door middel van een breed scala aan design-geleide projecten - van het creëren van een catwalkcollectie tot modieuze interieurs en textielkunst.

Deze modecursus onderscheidt zich van de rest door u te helpen niet alleen een uitstekende modeontwerper te worden, maar ook een specialist in printontwerp, waarbij u een diepgaand begrip van hand- en digitale technieken ontwikkelt. Onze studenten hebben een passie voor kleur, textuur, patroon en gebruiken de nieuwste geavanceerde technieken in hun werk.

Als je in de mode-industrie wilt werken en wilt leren hoe je patronen kunt knippen, op de standaard kunt draperen, met verschillende stoffen kunt werken en spannende kledingcollecties kunt maken, maar zonder kleur, patroon en print niet kunt leven, dan is dit de cursus voor jou.

Je krijgt de kans om te werken aan live-industrieprojecten met grote merknamen, waaronder Alexander McQueen en Peter Pilotto, en je werk te exposeren op shows zoals Graduate Fashion Week en de New Designers Exhibition.

Je leert hoe je naam kunt maken in de branche, je kunt voorbereiden op werk en afstudeert met een diep begrip van de mode.

Met ons gespecialiseerde digitale textiellab heb je toegang tot hoogwaardige prints die kunnen worden aangebracht op een grote verscheidenheid aan stoffen, waaronder katoen, zijde, wol, synthetisch materiaal en leer.

De textieldrukkerij beschikt over een kleurlaboratorium, zeefdruktafels, zeefscheiding en -voorbereiding, textielverwerking en textielverven.

Onze patroon- en productieworkshops zijn uitgerust met patroon-snijtafels, industriële naaimachines en borduurmachines.

Onze afgestudeerden gaan door met het bekleden van posities bij veel toonaangevende mode- en textielmerken zoals Jimmy Choo, Monsoon, Debenhams en House of Fraser, die in veel belangrijke sectoren van de industrie werken, waaronder: textielontwerp voor kleding en accessoires, CAD-ontwerp voor bedrukt textiel, printtoepassingen binnen en buiten, ontwerpvoorspellingen, stoffen en printproducten.

Cursus details

Jaar 1

Naast een inleiding tot mode en bedrukt textielontwerp, visuele studies, tekenen en illustratie, leer je over de opwindende mogelijkheden van print door creatieve studiopraktijk en culturele studies.

Je studies omvatten ook:

 • Inleiding tot digitaal textielontwerp en -productie (CAD en CAM)
 • Onderzoek en culturele studies
 • Afdrukken, traditioneel en digitaal
 • Inleiding tot kledingproductie (patroon snijden en naaien)
 • Seminars, discussie en presentaties.

Aan de slag met afdrukken

 • Je komt direct in de printroom en werkt aan stof, en vertaalt je ideeën naar print. Je leert de basis van fundamentele praktische, technische kennis en de basis in gedrukte textieltechnieken, patroonsnijden en onderzoek - vereist voor de cursus en voor je carrière.

Patroon en herhaal

 • In deze unit kun je het printontwerp verkennen door herhalend en niet-herhalend patroonontwerp. We laten u kennismaken met het opwindende creatieve potentieel binnen de structurele toepassingen van patronen en herhalingen in textielontwerp en hoe deze apparaten uw ontwerpwerk kunnen informeren. Het formele en informele gebruik van herhaling, gecombineerd met schaal en kleur, zal worden verkend om innovatief en origineel ontwerp te creëren.

Digitale Technicolor

 • In deze unit kunt u uw creatieve ideeën vertalen naar digitale print. Een belangrijk aandachtspunt is de introductie en verkenning van digitaal textielontwerp en productiemethoden CAD (computerondersteund ontwerp) en CAM (computerondersteunde fabricage). De digitale manipulatie van met de hand gegenereerde ontwerpideeën die klaar zijn voor digitale printproductie, zal worden onderzocht terwijl u leert hoe u uw tekeningen en schilderijen in digitale formaten kunt vertalen. U wordt aangemoedigd om in detail te onderzoeken hoe digitaal ontwerp en productiemethoden uw creatieve ideeën kunnen verbeteren en uitbreiden.

Modegeschiedenis en theorie

 • Je zult ontdekken hoe mode door de geschiedenis heen is gevormd. Een reeks lezingen, seminars, workshops en tutorials zal een basis vormen voor de evaluatie en bespreking van mode, kleding en textiel in zowel schriftelijke als mondelinge vorm. Deze eenheid maakt gebruik van baanbrekende werken en het nieuwste academische onderzoek om de productie en consumptie van mode en textiel in hun historische en theoretische context te verkennen. Dit geeft u inzicht in de methodologie van modeonderzoek voor zowel het historische als het recente verleden.

Jaar 2

Het tweede jaar van de cursus is gericht op de industrie met een live project en mogelijkheden voor een stage en om in het buitenland te studeren. Je breidt je kennis en vaardigheden uit door dieper te experimenteren in een grote verscheidenheid aan materialen, technieken en processen.

Je studies omvatten ook:

 • Voorbereiding op de werkgelegenheid en zakelijke praktijken
 • Hedendaagse mode en professionele industrie
 • Gedrukt textielontwerp en innovatie, productietechnieken, patroonsnijden en naaien
 • Onderzoek en zelfkritische praktijk
 • Digitaal printen, zeefdrukken en verven zijn verder uitgediept.

Textiel Futures

Bij deze unit draait alles om experimenteren en het innovatieve gebruik van print. Je zult diepgaande experimenten ondernemen met een breed scala aan materialen, technieken en processen terwijl je een verzameling monsters, prints, stofmonsters, stofmanipulatie en printstalen maakt. Deze zullen worden geïnspireerd door het idee van "textiel-futures", vooruitgang in printtechnologie, nieuwe vezels, producten en concepten met betrekking tot de hedendaagse samenleving.

Afdruktoepassing

 • Je leert een reeks constructie- en naaimethoden voor een reeks producten. Een belangrijk aandachtspunt van de cursus is om te leren hoe printideeën kunnen worden toegepast op een reeks producten en contexten. Deze unit biedt nog een mogelijkheid om het potentieel van een verscheidenheid aan technieken voor het snijden van patronen en het maken van patronen te verkennen en een bewustzijn op te bouwen over hoe deze technieken uw gedrukte textielwerk kunnen verbeteren.

Plaatsing in de industrie

 • Je zult ervaren hoe het is om in de mode-textielindustrie te werken. Deze optie stelt je in staat om een zelf geïnitieerde stage te ondernemen die relevant is voor je cursusdoelen en potentiële loopbaanrichting.

OF

Casestudy industrie

 • Deze optie biedt je de mogelijkheid om een aspect van de sector waarin je geïnteresseerd bent te bestuderen. Je doet veldwerk in een zelfgekozen onderwerp of vraag, waarbij je zowel primaire als secundaire onderzoeksmethoden gebruikt.

Ontwerpen in de industrie

 • U kunt een commercieel afgestemd printontwerp maken voor een specifiek bedrijf en een ontwerpverklaring opstellen voor de ontwikkeling van een capsulecollectie met gedrukte ontwerpideeën voor een specifieke markt / bedrijf. De unit richt zich op een live projectscenario waarin een geselecteerd bedrijfsprofiel, productlijnen, promotie en branding en toekomstige markten worden onderzocht.

Ontwerpconcepten en contexten

 • Je onderzoekt belangrijke bewegingen en momenten in de geschiedenis van design en kunst om je waardering te helpen ontwikkelen over hoe deze bewegingen en momenten cultuur vormen - en mogelijk je eigen werk.

Onderzoek en kritisch onderzoek ontwikkelen

 • Door de verkenning van een vakgebied dat verband houdt met bredere contextuele kwesties, of een zorg binnen de branche waarin je wilt werken, zul je geschikte onderzoeksvaardigheden ontwikkelen die van toepassing zijn op je laatste studiejaar.

Study Abroad (optioneel)

 • Dit is een optionele eenheid waarmee u een periode in een buitenlandse onderwijsinstelling kunt doorbrengen.

Jaar 3

Jaar drie draait helemaal om de uiteindelijke collectie die je wilt ontwerpen, maken en presenteren aan de industrie. U zult uw verworven kennis en inzicht te consolideren, zodat u voor te bereiden op de beroepspraktijk in uw gekozen carrière Pathway met uw laatste grote project.

Je studie omvat:

 • Final Major Project en proefschrift
 • Individuele ontwerpopdracht, branchecompetitie en gespecialiseerde beroepspraktijk
 • Onderzoek, ontwerp en creëer een definitieve collectie naar keuze voor mode, interieur of textielkunst
 • Presenteer je werk tijdens je Degree Show of Londense showcases zoals Graduate Fashion Week en de New Designers Exhibition
 • Productie van een professioneel portfolio.

Laatste grote project

 • Je bereidt je voor, ontwikkelt en realiseert je laatste grote project, definieert je creatieve identiteit als ontwerper en demonstreert je vermogen om je project onafhankelijk, efficiënt en professioneel te beheren.
 • Onderzoeksactiviteit naar een reeks ideeën met betrekking tot het door u gekozen projectthema kan ook betrekking hebben op het werken met een bedrijfssponsor, terwijl u zich afstemt op uw vaardigheden, interesses en loopbaanambities op de behoeften van de mode-industrie.

Professionele portfolio

 • In deze unit demonstreer je je individuele creatieve identiteit door het creëren van een professioneel gepresenteerde portfolio. Dit zal meestal bestaan uit kunstwerken, ontwerpwerk, stofstalen, stof / papier textielcollecties, stalen, illustraties en foto's die uw uiteindelijke collectie in het best mogelijke licht laten zien. U wordt gevraagd na te denken over het belang van het creëren van een online aanwezigheid om uw werk aan de branche te promoten en te presenteren. Dit kan ook het definitieve inzamelingswerk en live project- / wedstrijdwerk omvatten.

Proefschrift

 • Deze eenheid bestaat uit een aanzienlijke periode van aanhoudend, individueel onderhandeld onderzoek over een onderwerp dat waarschijnlijk verband houdt met de contextuele en / of theoretische zorgen van uw vakgebied of gekozen praktijkgebied, met het oog op het verschaffen van gestructureerd schriftelijk argument.

In het buitenland studeren

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een deel van je tweede jaar in het buitenland te studeren.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Onze uitstekende faciliteiten omvatten: textielbedrukkerij met een volledig uitgerust kleurlaboratorium, traditionele zeefdruktafels, textielverwerking en verven van stoffen; gebied voor digitale textielbronnen; digitale textielprinters; grote en goed uitgeruste patroon- en productiestudio's en werkplaatsen met industriële naaimachines, borduurmachines en gespecialiseerde afwerkingsmachines.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

We hebben sterke brancheverbindingen met een reeks toonaangevende organisaties, waaronder:

 • Zandra Rhodos
 • Alexander McQueen
 • Peter Pilotto
 • Jonathan Saunders
 • erdem
 • Tom Cody
 • Keeler Gordon
 • gladstrijken
 • Vooprint Studios
 • TO3 Textiles Innovation Center
 • Cite de la Dentelle et de la Mode Museum, Calais
 • Turner Contemporary
 • Quex Park Museum

Careers

Afgestudeerden van deze cursus hebben posities bekleed bij veel mode- en textielbedrijven - slechts een paar van hen zijn:

 • Jimmy Choo
 • Debenhams
 • Naaktzwemmen
 • Moesson
 • House of Fraser
 • Circleline Design
 • print.one.

De belangrijkste gebieden van afstudeerwerk zijn:

 • Textielontwerp voor kleding
 • CAD-ontwerp voor bedrukt textiel
 • Stoffen en printproducten
 • Mode accessoires
 • Interieuren en exterieur printtoepassingen
 • Freelance ontwerp of onderzoek
 • Ontwerpprognoses
 • Ondernemerschap en artiesten in residentie.

Verdere studie

Er is ook de mogelijkheid om door te gaan naar een postdoctorale cursus bij UCA.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

Samen met uw portfolio zijn de standaard toelatingseisen * voor deze cursus:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. Zorg er bij het produceren van uw portfolio voor dat u een sterke affiniteit voor materialen en de toepassing van patroon en kleur op een verscheidenheid aan media toont, ondersteund door een creatieve benadering van tekenen en duidelijk bewijs van interesse in de historische en hedendaagse elementen die vorm en invloed hebben de mode-industrie. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder