BA (Hons) Filmmaking

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Cursus details

In deze praktische mate leer je films te maken en je creatieve en technische filmmaken te ontwikkelen in drama, documentaire en experimentele filmproductie.

Je theoretische studies zullen je praktijk informeren en onze ervaren docenten zullen je begeleiden in een reeks specialismen, waaronder regisseren (drama, experimentele film en documentaire), produceren, cinematografie, scenarioschrijven, productieontwerp, bewerken en post-productie, en locatie en post -productiegeluid.

Je leert hoe je een publiek kunt engageren en je zult de verantwoordelijkheden van je praktijk onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen wie je bent als filmmaker.

Je wordt onderwezen in onze eigen Northern Film School, die meer dan 200 films per jaar maakt en een van de beste vijf internationale filmscholen ter wereld is om te zien door de Hollywood Reporter.

Voordelen van de cursus

De Northern Film School is gevestigd in de Electric Press in het centrum van Leeds. Op de school heb je toegang tot een indrukwekkend scala aan faciliteiten. Deze omvatten digitale productieapparatuur, productiestudio's, suites voor professioneel bewerken, productiebureaus, screeningfaciliteiten, een rekwisietenwinkel en een film- en scriptarchief.

De school was de eerste filmschool in het Verenigd Koninkrijk die de JAMES-accreditatie ontving, als erkenning voor de professionele expertise van onze medewerkers, het professionele niveau van onze faciliteiten en de mogelijkheden voor onze studenten om professionele shoots te maken. JAMES vertegenwoordigt creatieve en technische organisaties in de mediasector, zoals de Association of Professional Recording Services (APRS), de Music Producers Guild (MPG), UK Screen en UK Drama. Op onze door JAMES goedgekeurde cursus, zult u de nieuwste ontwikkelingen in de industriepraktijk bestuderen en toegang krijgen tot professionele contacten en werkervaring.

Je hebt ook toegang tot studio's in het hart van de professionele film- en televisieproductie in Leeds. Verschillende speelfilms en BBC-televisiedrama's werden opgenomen in Prime Studios.

Al onze docenten zijn filmbeoefenaars, dus u zult profiteren van een breed scala aan professionele productie-ervaring. Het team heeft een schat aan expertise, van documentair maken tot cinematografie en omvat medewerkers die BAFTA- en Oscar-nominaties hebben ontvangen. Onze benadering van gezamenlijk filmmaken zorgt ervoor dat u zelfredzaam bent en kunt werken als onderdeel van een professionele unit.

Er zijn ook mogelijkheden om studie-uitwisselingsprogramma's uit te voeren op filmscholen, waaronder Famu in Praag en Griffiths in Australië.

Toelatingseisen

UCAS-tariefpunten: 128 punten vereist. (Minimaal 80 van twee A-niveaus of gelijkwaardig, uitgezonderd algemene studies).

Aanvullende vereisten:

GCSEs:

GCSE Engelse taal en wiskunde in graad C of hoger (klasse 4 voor degenen die vanaf 2015 hun GCSE volgen) of gelijkwaardig. Sleutelvaardigheden Niveau 2, Functionele vaardigheden Niveau 2 en het certificaat inzake alfabetiseringscapaciteit / rekenvaardigheid worden geaccepteerd in plaats van GCSE's.

TOEGANG TOT HET DIPLOMA:

Over het geheel genomen met een minimum van 128 UCAS-tariefpunten.

SCHOTSE AWARDS:

Minimaal 5 vakken in niveau B op hoger niveau.

IERS VERLATEN CERTIFICAAT:

Minimaal 5 vakken in Grade C1 of hoger op hoger niveau, waarvan minimaal 3 op B2 moeten staan.

SELECTIECRITERIA:

We kunnen selectiecriteria gebruiken op basis van uw persoonlijke kenmerken; ervaring en / of betrokkenheid bij het studiegebied. Deze informatie zal worden afgeleid van uw persoonlijke verklaring en referentie en zal alleen worden gebruikt als u voldoet aan de algemene toegangseisen. Alle aanvragers moeten blijk kunnen geven van interesse in film en bewegend beeld.

PORTEFEUILLE:

Alle geschikte kandidaten zullen worden gevraagd om een ​​portfolio in te dienen, waarvan voorbeelden kunnen zijn: tekenfilms; fotografie; video; scripts; storyboards; kunstwerk; geschreven kritische artikelen of recensies; radio-opnames. Richtlijnen voor het portfolio zijn toegankelijk via deze link.

Internationaal baccalaureaat: 27 punten

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

U bent goed geplaatst om deel te nemen aan een industrie die veeleisend is, voortdurend verandert en zeer concurrerend is. Je zult tevoorschijn komen met een goed begrip van je specialisme en met een gerichte benadering van persoonlijke ontwikkeling en loopbaanplanning. Onze afgestudeerden hebben gewerkt aan tv-series zoals Game of Thrones, 24: Live Another Day en Utopia, en films zoals Star Wars: The Force Awakens, Fury and Maleficent. Sommige van onze studenten hebben stage gelopen bij Working Title Films en ITV of zijn doorgegaan met postdoctorale studie aan onze Northern Film School.

 • Assistent-directeur
 • Cinematographer
 • Editor
 • Producent

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

modules

Jaar 1 kernmodules

 • Productie
 • Documentaire Filmmaking
 • Specialistische workshop 1
 • Verhaal
 • Story to Screen

Jaar 2 kernmodules

 • Film Art
 • Experimentele film
 • filmmaking
 • Specialistische workshop 2
 • Specialistische workshop 3
 • Filmonderzoek

Jaar 3 kernmodules

 • Proefschrift
 • Specialistische workshop 4
 • Professionele Futures
 • Filmproject

vergoedingen

UK

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 9250. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de effecten van inflatie.

Educatieve bezoeken - De kosten voor deze reizen omvatten reis-, verblijf- en verblijfkosten. De prijs varieert van jaar tot jaar en aanwezigheid is optioneel.

Studiemateriaal - Wij bieden kernmateriaal tijdens je studie en je kunt ervoor kiezen om extra materialen aan te schaffen. Dit is niet verplicht en zal afhangen van de projecten die u onderneemt.

Internationaal 2018/19

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 12000. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgesteld.

Educatieve bezoeken - De kosten voor deze reizen omvatten reis-, verblijf- en verblijfkosten. De prijs varieert van jaar tot jaar en aanwezigheid is optioneel.

Studiemateriaal - Wij bieden kernmateriaal tijdens je studie en je kunt ervoor kiezen om extra materialen aan te schaffen. Dit is niet verplicht en zal afhangen van de projecten die u onderneemt.

uitrusting

Elektrische pers

Onze Northern Film School is gevestigd in de Electric Press en heeft toegewijde faciliteiten en apparatuur die u kunt gebruiken. Deze omvatten studio's, camera- en gripapparatuur, verlichtingsapparatuur, bewerkingssuites voor postproductie en een HD-kijktheater met 75 plaatsen.

Prime Studios

De Northern Film School heeft ook een basis in Prime Studios op Kirkstall Road, het centrum van professionele film- en televisieproductie in Leeds. BBC televisiedrama's Death Comes to Pemberley and The Syndicate and speelfilms Get Santa and The Rise zijn allemaal in de studio's opgenomen.

Filmstudio's

Onze twee expansieve productiestudio's, East en West Side, zijn gevestigd in de Electric Press en maken het bouwen van substantiële filmsets mogelijk. Dit biedt filmstudenten de kans om volledig setontwerp en prop-building te verkennen.

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Gym- en sportfaciliteiten

Fit blijven is eenvoudig bij Leeds Beckett - onze fitness-suites zijn gemakkelijk bereikbaar, uitgerust met de nieuwste technologie en beschikbaar voor alle sportleden.

Laatst bijgewerkt op Februari 2018

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder