BA (Hons) Fine Art

University Campus Suffolk

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA (Hons) Fine Art

University Campus Suffolk

Overzicht

Studio praktijk en exploratie liggen in het hart van de kunst opleiding, en de studenten hebben hun eigen studio ruimte in een levendige en creatieve gemeenschap. De BA (Hons) schone kunsten graad bouwt voort op de studenten 'ervaring en vaardigheden om hen te helpen bij steeds vertrouwen kunstenaars met een sterke professionele bewustzijn. Studenten zullen een breed scala van hedendaagse beeldende kunst praktijken, waaronder sculpturen, installaties, grafiek en lens-based media te ontwikkelen. Onze faciliteiten omvatten hout, metaal en beeldhouwkunst workshops, print en tekening studio, computer suites met huidige software en grootformaat digitale printers, alsmede speciaal gebouwde installatie ruimten en technische ondersteuning.

Studenten profiteren van een levendig programma van de bezoekende kunstenaars en professionals met inbegrip van nationaal en internationaal gerenommeerde Martin Creed, Matthew Derbyshire, Michael Landy en Langlands & Bell, die worden meegenomen in en een aanvulling modules.

In het eerste jaar richten de studenten op het verwerven en het ontwikkelen van technische vaardigheden in de schilderkunst, grafiek, beeldhouwen, installatie, lens-based media en het leven tekenen. Theorie wordt onderwezen het hele jaar door een sterk contextueel kader voor hun praktijk. In het tweede jaar, studenten specialiseren in een bepaald gebied of werken in een aantal disciplines, het verkennen van hun eigen gekozen thema.

Leerlingen leren ook over een professionele kunstenaar door het aangaan van samenwerkingsverbanden werken met externe bureaus evenals deelname aan groepstentoonstellingen. De focus van het derde jaar op het proefschrift en van de productie van een aanzienlijke hoeveelheid van de studio is gevestigd werk, dat culmineert in de Degree Show.

Inhoud en Modules

Het eerste jaar (niveau 4) biedt studenten met een basis in de studio de praktijk een heel scala van beeldende kunst media, waaronder schilderkunst, grafiek, beeldhouwen, installatie en lens-based media. Dit werk wordt ondersteund door een tekening module die vaardigheden en technieken studenten ontwikkelt door middel van nauwe observatie van figuur, object en locatie-specifieke onderwerpen. Leerlingen maken kennis met een scala aan kunsthistorische ideeën en werken, en hun schrijf- en analytische vaardigheden worden ontwikkeld door middel van korte tekst gebaseerde opdrachten.

In het tweede jaar (niveau 5) eigen onderzoek en professionele vaardigheden van studenten worden uitgebreid door middel van studio werk en professionele projecten, zoals stages, opdrachten, tentoonstellingen en samenwerkingsverbanden. Studenten contact te onderhouden met een aantal externe partners, waaronder DanceEast, Suffolk County Council, Addebrookes Ziekenhuis en Salthouse Hotel. Studenten hebben veel mogelijkheden om deel te nemen aan openbare tentoonstellingen thoroughout de cursus en leer meer over de tentoonstelling praktijk, met inbegrip tentoonstelling ontwerp, curation, marketing en de herziening van het werk in een publieke tribune setting. Hedendaagse kunst en ideeën worden onderzocht door middel van kritische discussie, presentatie en essays.

In het laatste jaar (niveau 6) studenten werken aan het creëren van een aanzienlijke hoeveelheid werk voor hun einddiploma voorstelling. Hun conceptuele en kritische ideeën worden uitgedaagd door één-op-één en groepsdiscussie. Hun kennis van de theorie wordt uitgebreid door middel van de primaire bron van onderzoek naar de hedendaagse praktijk voor hun eindwerk en kritische beoordeling. Tegen het einde van hun laatste jaar, hebben de studenten hun eigen persoonlijke beeldtaal ontwikkeld. Ze kunnen hun creatieve ideeën te verwoorden door middel van visuele, schriftelijke en mondelinge communicatie. Ze zijn goed geplaatst om professionele leven te beginnen, om hun studie voort te zetten op post-graduate niveau als creatieve beoefenaars, of hun lateraal denken, creatieve en analytische vaardigheden toe te passen op andere vakgebieden.

Verdere Informatie

Pedagogische aanpak

Discussies en demonstraties vormen het decor voor activiteiten en praktische studio werken met de nadruk op zelfstandig werk. Ons onderwijs is gericht op het individu. Studenten worden gevoed en uitgedaagd door onze academische team door middel van praktische workshops en één-op-een-tutorials. Ze worden aangemoedigd om te debatteren en discussiëren over het werk met hun collega's door middel van groep seminars en studio kritieken. Studiereizen, galerij tours, stages en stages aan te vullen studio studies en studenten in staat stellen hun werk in relatie contextualiseren om een ​​verscheidenheid aan beeldende kunst arena's in de regio, nationaal en internationaal.

Leeromgeving

Studio praktijk ligt in het hart van de kunst natuurlijk. Vanaf dag één studenten hebben toegang tot ons assortiment van studio's, goed geoutilleerde werkplaatsen, waaronder prentenkabinet, hout en metaal workshops, speciaal gebouwde installatie ruimtes, life-studio en IT-kamers met digitale printers.

We hebben een levendig programma met een bezoek aan internationaal gerenommeerde kunstenaars en professionals, waaronder Martin Creed, Matthew Derbyshire, Laurence Edwards, Michael Landy, Robert Pacitti en Caroline Wright.

Studenten profiteren van het maken en het vinden van bronmateriaal in het prachtige landschap van Suffolk.

International Trips en studiebezoeken

We regelmatig regelen internationale studiebezoeken waaronder uitstapjes naar het Venetië Bienale en studenten residenties in Cyprus College of Art, en Vilnius Academie in Litouwen. UCS is een onderdeel van het Erasmus uitwisselingsprogramma met partnerinstellingen in Europa.

Stages

Beroepspraktijk wordt benadrukt via live-projecten die zijn geweven in modules op alle niveaus. Studenten worden aangemoedigd om te onderzoeken en contact te onderhouden met alle gebieden van de sector beeldende kunst, om onderzoek te contextualiseren en het bevorderen van toekomstige carrière ambities. Wij ontwikkelen extra stageplaatsen voor studenten om samen te werken met een scala aan regionale kunst organisaties, groepen kunstenaars en niet-arts industrie om studenten professionele kennis en ervaring uit te breiden in de echte wereld.

Alle beoordelingen zijn gebaseerd op praktische en theoretische cursussen essays. De cursussen is over het algemeen op projectbasis, als gevolg van de manier waarop professionals en hoger niveau studenten werken.

Na de cursus

Afgestudeerden zijn gegaan om een ​​breed scala van een loopbaan als freelance kunstenaars, beursorganisatoren, galerij managers, curatoren, leraren en docenten, kunst therapeuten, arts beheerders alsmede postdoctorale opleidingen, waaronder het Royal College of Art, Universiteit van Essex en de Universiteit van Sussex.

Professionele Mogelijkheden

Personeel regelmatig informeren studenten over externe mogelijkheden om werk professioneel vertonen, verbinden commissies, wonen symposia, netwerken, samenwerken en maken internationale verbindingen. We zien dit als een belangrijk onderdeel van leren en stimuleren en ondersteunen studenten op alle niveaus van de studie toe te passen voor de mogelijkheden. Hier zijn slechts een paar voorbeelden van recente student succes: recent afgestudeerde Andrei Costache is één van zevenendertig nationale afgestudeerden geselecteerd uit meer dan 1600 kandidaten te werken in Bloomberg New Tijdgenoten zien in Nottingham en Londen 2015.

Tweedejaars student Emily Godden is werk dat in Tate Britain tentoongesteld had als onderdeel van Tate Nights serie en werd genomineerd voor de nationale student Battisford Prize.

Laatste jaar student Alex Woolcock overgenomen door Print Dealer Monica Petzal van Rijksprentenkabinet Galleries.

Ten eerste hebben de tweede en derdejaars studenten samengesteld en deelgenomen aan de artist-in-residence programma 10 PRJCT op UCS.

Studenten van alle niveaus zijn geselecteerd om deel te SNIP driejaarlijkse nemen is een curator programma van de student het werk, een deel van het Aldeburgh Festival in Sneep.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Price
Prijs
9,000 GBP
Price
per jaar