BA (Hons) Fotografie - (Birmingham City University)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

122615_yB2LNf9C_400x400.png

Tijdens onze BA (Hons) Fotografie-cursus zal een creatieve, professionele identiteit en handtekeningstijl worden ontwikkeld door techniek, theorie en ethische praktijk te combineren met experiment.

Je zult de hedendaagse fotografische praktijk verkennen, inclusief documentaire, bewegend beeld, landschap, portret- en beeldende kunstfotografie, waarbij je een afgeronde kennis krijgt van deze gevarieerde en opwindende disciplines.

Samenwerking met andere disciplines wordt aangemoedigd, het ontwikkelen van nieuwe ideeën en verbindingen met onderwerpen zoals grafische communicatie en film en animatie. De cursus laat je zien hoe creatieve, documentaire en kunstgebaseerde fotografen commercieel succesvol kunnen worden in verschillende carrières, van galeries en publicaties tot reclamecampagnes.

Wat wordt er in de cursus behandeld?

Je leert door oefening, door vertrouwen te ontwikkelen als een hedendaagse fotograaf. Je kennis wordt geïnformeerd door een dieper inzicht in de huidige fotografische praktijk te ontwikkelen, van commerciële informatie tot publiceren, tentoonstellen, redactioneel en fotojournalistiek.

Je leert van bekroond personeel met internationale reputatie en een schat aan ervaring in de industrie, na te hebben gewerkt voor klanten zoals de BBC, de Brit Awards, Studio Wayne McGregor, British Telecom, Adidas, Channel 4, Condé Nast, The Guardian, Hyundai , Liverpool FC, Marie Claire, Microsoft, The Sunday Times Magazine, Tesco, The Daily Telegraph, de Royal Society of Arts, Tate Britain en de Royal Opera House.

Er is ook een toegewijd technisch ondersteuningsteam en uitzonderlijke faciliteiten op de City Center Campus. Deze omvatten industriestandaard fotostudio's, donkere kamers, televisiestudio's, montagesuites, een gigantische studio met groen scherm en een uitgebreide afdeling Hires and Loans.

We helpen je om zowel binnen de universiteit (bijvoorbeeld met de cursussen Fashion, Conservatoire, Acting of Product Design) als extern samen te werken, met live-instructies voor echte klanten. Je hebt ook de mogelijkheid om in het buitenland te studeren voor een deel van de cursus, of om te reizen naar bestemmingen zoals New York, Berlijn en Parijs.

Dit alles, in combinatie met onze innovatieve cursusstructuur, heeft ertoe geleid dat we door Creative Skillset zijn erkend. Deze prijs erkent dat we een centre of excellence zijn, standaarden in de branche onderwijzen en studenten uitrusten met de vaardigheden en kennis waarnaar werkgevers op zoek zijn. We hebben ook uitzonderlijke niveaus van externe betrokkenheid, met bezoekcolleges gegeven door nationaal en internationaal erkende fotografen, en hebben tal van links met de industrie, workshops, seminars, masterclasses, loopbaanadvies, portfolio-beoordelingen, mentorschappen en stages.

In een omgeving van verbeelding en experimenten, zullen we uw talent voeden en u helpen zich te ontwikkelen tot een inzetbare en creatieve fotograaf.

Waarom voor ons kiezen?

 • De School of Visual Communication is trots op een gevestigde nationale en internationale reputatie voor interdisciplinaire praktijk. Al onze cursussen vieren innovatie en stellen u in staat uw creatieve ambities te realiseren.
 • Je portfolio wordt getoond aan potentiële werkgevers via onze eigen en onafhankelijke talentenpool We Grow Cherries, evenals tijdens je graduate-show en de shows in Londen waaraan we deelnemen.
 • Je wordt onderwezen door docenten die nog steeds in de branche aan het werk zijn en je kunnen helpen om een vaste plaats in het beroep te verwerven.
 • Je hebt toegang tot enkele van de beste media-faciliteiten van een universiteit in Groot-Brittannië.
 • Onze cursus heeft tal van bekroonde studenten opgeleverd, lokaal, nationaal en internationaal.
 • We stellen studenten in staat om een reeks aanverwante carrières te verkennen, zoals retouchers, filmmakers, creatieve regisseurs, foto-editors of permanente educatie (zoals een MA of PhD).
 • We hebben de AOP-studentenfotograaf van het jaar 2015 en 2016 gewonnen.

122616_lens-1209823_960_720.jpgGratis foto's | Pixabay

Natuurlijk diepgaand

Eerste jaar

In het eerste jaar van de cursus zullen we u de basis leggen voor het oefenen van foto's en bewegende beelden. Dit omvat essentiële technische vaardigheden met behulp van onze ultramoderne faciliteiten, een begrip van hoe u uw creativiteit kunt benutten en ontwikkelen, middelen om een boodschap via uw werk te communiceren en een waardering voor de ethische en sociale kwesties die alle moderne fotografen moet zich bewust zijn van.

 • Inleiding tot visuele communicatie - 20 studiepunten
 • Principes en praktijk van fotografie - 40 studiepunten
 • Enterprise of Photography - 20 credits
 • Discours - 20 studiepunten

Om deze cursus te voltooien, moet een student met succes ten minste 20 studiepunten uit de volgende indicatieve lijst met optionele modules voltooien.

 • Optionele modules

Kernmodules worden gegarandeerd uitgevoerd. Optionele modules variëren van jaar tot jaar en de gepubliceerde lijst is slechts indicatief.

In het tweede jaar zul je je kenmerkende stijl verder ontwikkelen, snel op weg naar je gekozen carrièredoel. Dit wordt bereikt door het ontwikkelen van uw portfolio, uw fotografische intelligentie en uw conceptuele kennis. Bovendien ga je het type fotograaf definiëren dat je wilt worden, en zul je je steeds meer specialiseren op dat gebied.

Creatieve instructies helpen je om inzicht te krijgen in de persoonlijke fotografische richting en kunnen een samenwerkingsmodule bevatten waarmee je kunt samenwerken met grafische ontwerpers, illustrators, geluidskunstenaars, filmmakers, animators en galerijen.

Je wordt ook aangemoedigd om samen te werken met mensen buiten de school, om links te leggen die je werk en vaardigheden verbeteren.

Je zult ook essentiële zakelijke vaardigheden opdoen om je voor te bereiden op opdrachten en projecten. Live briefs zijn een belangrijk onderdeel van het tweede jaar, zodat je ervaart hoe het is om als professionele creatieve fotograaf te werken.

Tweede jaar

 • Context van de fotografie - 40 credits
 • Live project - 20 credits
 • Identificatierichting - 40 studiepunten

Om deze cursus te voltooien, moet een student met succes ten minste 20 studiepunten behalen uit de volgende indicatieve lijst van optionele modules.

 • Optionele modules

Kernmodules worden gegarandeerd uitgevoerd. Optionele modules variëren van jaar tot jaar en de gepubliceerde lijst is slechts indicatief.

Derde jaar

In het laatste jaar definieer je, onder deskundige begeleiding van een docent, je eigen projecten, zodat je universitaire werk perfect op jou is afgestemd. Je werkt toe naar een eindresultaat, opnieuw gekozen door jou, zoals een boek, tijdschrift, film, installatie, tentoonstelling en / of portfolio. Net als voorheen zullen we je helpen om je bedrijfsprofiel te ontwikkelen en een praktiserend fotograaf te worden voordat je bent afgestudeerd, wat alleen maar je portfolio en je inzetbaarheid versterkt.

Wij zullen er zijn om u zowel professioneel als pastoraal te ondersteunen. Naast ons eigen collegegeld hebben we een breed scala aan fotografen van wereldklasse en portfolio-beoordelaars die u zullen inspireren om uw werk naar een hoger niveau te tillen. Je hebt toegang tot het enorme netwerk van contacten dat de universiteit heeft, zowel nationaal als internationaal, evenals onze nauwe banden met andere cursussen binnen de universiteit.

Je zult ook een stukje kritisch schrijven dat de bedrijfspraktijken van je gekozen carrière onderzoekt. Dit zal je voorzien van de nodige kennis om de commerciële fotografische markt te benaderen, je voor te bereiden op je toekomstige ambities en je niveau van inzetbaarheid te vergroten, waardoor je niet alleen tijdens je studie kunt bloeien, maar ook voor vele jaren daarna.

 • Kritische praktijk 60 studiepunten
 • Major Project 60 studiepunten

Cursus structuur

Tijdens de cursus fotografie ontwikkel je jezelf als een creatieve beoefenaar, waarbij je praktische ervaring ontwikkelt, dynamisch werk van hoge kwaliteit produceert. Creatief denken wordt overal aangemoedigd en u zult een hoge mate van betrokkenheid van de industrie ervaren door creatief, praktijkgericht leren.

Studio contactsessies bestaan meestal uit lezingen, tutorials, workshops, seminars en groepsactiviteiten in verschillende combinaties. Naast deze geplande uren wordt van u verwacht dat u begeleide onafhankelijke leeractiviteiten volgt. U zult de faciliteiten binnen de faculteit en daarbuiten gebruiken om uw individuele projecten verder te ontwikkelen.

De school biedt een reeks optionele technische workshops, waaronder prentkunst, studiolicht en een breed scala aan softwarepakketten. 122618_jakob-owens-T7TLYFHgKt0-unsplash.jpg Jakob Owens | Unsplash

Toelatingseisen

We accepteren een reeks kwalificaties, waarvan de meest populaire hieronder worden beschreven.

Essentiële benodigdheden

Naast kwalificaties hebben aanvragers ook een goede fysieke of digitale portfolio nodig.

112 UCAS-tariefpunten of gelijkwaardig, zie typische aanbiedingen hieronder.

Typische aanbiedingen (Britse studenten)

 • GCE A niveau / AS niveau: BBC op A niveau of 112 UCAS tariefpunten van A / AS niveau met een minimum van 2 A niveaus
 • Toegang tot hoger onderwijsdiploma: algemeen geslaagd met 60 studiepunten, 45 op niveau 3 en 15 op niveau 2. Moet zich in een relevant onderwerp bevinden Pathway
 • BTEC Nationaal Diploma (12 eenheden exclusief vroege jaren): D * D * of gecombineerd met 3 kwalificaties om een minimum van 112 UCAS-punten te behalen
 • BTEC Extended Diploma (18 eenheden exclusief vroege jaren): DMM - 112 UCAS-punten
 • BTEC Subsidiary Diploma / National Award (6-eenheden exclusief vroege jaren): D * of gecombineerd met 3 kwalificaties om een minimum van 112 UCAS-punten te behalen
 • BTEC-diploma in funderingsstudies in kunst en design: onderscheid
 • Internationaal baccalaureaatdiploma: behaal minimaal 28 punten. Studenten die het IB-diploma niet voltooien, worden in aanmerking genomen op basis van hun IB-certificaten als ze in totaal 14 punten of meer behalen uit drie vakken van een hoger niveau en naast een ander acceptabel niveau 3-kwalificaties om te voldoen aan 112 UCAS-tariefpunten.
 • Irish Leaving Certificate: slaag voor het Irish Leaving Certificate met een minimum van 112 tariefpunten, behaald in vier vakken van een hoger niveau.
 • Scottish Higher / Advanced Higher: Bereik minimaal 112 tariefpunten. Waar drie Advanced Highers zijn genomen om een minimum aan CCD te behalen. Wanneer een combinatie van Highers en Advanced Highers is genomen, moet u het volgende bereiken (kwaliteiten van CD in twee Advanced Highers plus kwaliteiten van CC in twee Highers). Waar alleen Highers zijn genomen, is een minimum van (BBCCC) vereist.
 • Welsh Baccalaureate (kern plus opties): Grade Pass plus cijfers CC op A-niveau (of vergelijkbare kwalificaties) in combinatie met andere kwalificaties om een minimum van 112 UCAS-punten te behalen

Aanvullende informatie voor EU / internationale studenten

 • IELTS: 6.0 overall met 5.5 minimum in alle bands. Als u niet aan de vereiste IELTS-score voldoet, komt u mogelijk in aanmerking voor een van onze pre-zittingen Engelse cursussen. Houd er rekening mee dat u een veilige Engelse taaltest (SELT) moet hebben om te kunnen studeren voor de pre-zittingen Engelse cursus.
 • International Baccalaureate Diploma (of gelijkwaardig, inclusief internationaal erkende Foundation-cursussen): landspecifieke toelatingseisen en kwalificaties.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Ulearn has partnered with over 100 Universities in UK, USA and Canada. The Ulearn Universe includes prestigious Universities across the UK, offering hundreds of courses, including the most sought afte ... Lees meer

Ulearn has partnered with over 100 Universities in UK, USA and Canada. The Ulearn Universe includes prestigious Universities across the UK, offering hundreds of courses, including the most sought after, career-focused courses, panning through the most popular domains. Lees Minder
Halifax , Birmingham , London Borough of Ealing , Manchester , Dundee , Royal Borough of Greenwich , Gillingham , Court Yard , Birmingham , Twickenham , Leicester , Coventry + 11 Meer Minder