BA (Hons) Geluidskunsten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Lancering in september 2021

* Onder voorbehoud van validatie

We zijn verheugd om deze nieuwe cursus voor 2021 te lanceren, terwijl we ons gevestigde undergraduate-curriculum verbeteren. Graden die worden vermeld als onderhevig aan validatie, bevinden zich in de laatste fase van ons rigoureuze goedkeuringsproces, ontworpen om ervoor te zorgen dat ze de cursusinhoud en werkgelegenheid voor studenten nauwkeurig weerspiegelen. Door nauw overleg met professionals uit de industrie, academici, studenten en alumni kunnen we ervoor zorgen dat uw leren u voorbereidt op een dynamische en steeds veranderende toekomstige arbeidsmarkt.

BA (Hons) Sound Arts is een dynamische studiocursus waar je geluid in al zijn vormen verkent als een creatieve artistieke expressie binnen een kritische en historische context. Je wordt ondergedompeld in de culturele evolutie van geluid en het gebruik ervan als creatief medium, terwijl je inzicht ontwikkelt in de objecten, software en live aspecten van het maken en spelen.

Gelegen in een kunst- en mediapraktijk met natuurlijke affiniteiten voor beeldende kunst en film, legt deze cursus een sterke nadruk op experimenteren, waarbij je jezelf kunt onderdompelen in alle aspecten van geluid; inclusief luisteren, veldopname, montage, spelen, exposeren, componeren en optreden.

Zelfstandig en in samenwerking met collega's bestudeer je een breed scala aan onderwerpen, van geluidssynthese en akoestiek tot muziekcompositie en het creëren van instrumenten. Je analyseert ook muziek, muzikale interfaces en audiomanipulatie. Deze cursus is voornamelijk praktijkgericht, maar je leert ook de theorie en geschiedenis van geluid en alternatieve vormen van muziek en scoren door middel van een reflectief leerproces dat kritisch schrijven omvat.

Om een breed scala aan mogelijke benaderingen van geluidskunst te ondersteunen, biedt de cursus een aantal gespecialiseerde studiegebieden, waar je wordt ondersteund bij het focussen op je ontwikkeling en ervaring, inclusief locatiespecifiek en omgevingsgeluid, multimedia en toegepast geluid en live prestatie. Om u hands-on te leren, zal de cursus uitgebreid gebruik maken van ons Multimedia Lab, Digital Fabrication Lab en het Materials Lab om de mogelijkheden en grenzen van ruis, geluid en experimentele muziek te testen.

Betrokkenheid bij de industrie is fundamenteel voor al onze bacheloropleidingen, waarbij studenten regelmatig originele werken maken als onderdeel van de Tate Exchange in Londen, filmmakers betrekken bij projecten onder leiding van de BFI, geluidsscores ontwerpen voor Illuminate Light Festival en deelnemen aan residenties in het iconische Venetië Biënnale.

Je krijgt de kans om je begrip van geluid als expressiemedium te ontwikkelen en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om professioneel te werken in de film-, kunst-, design- en andere creatieve sectoren.

Denken en maken

Studeer bij ons en je breidt je kritische benadering uit naast het ontwikkelen van vaardigheden in onderzoek en analyse. Onze academisch robuuste en intellectueel stimulerende opleidingen worden verzorgd door ons team van academici, technische demonstranten en uitgenodigde experts die samen excellentie leveren in leren, onderwijzen en beoordelen. Onze programma's moedigen diversiteit in denken en maken aan - van praktische toepassingen tot reflectief, analytisch schrijven.

We bieden een dynamische, stimulerende leeromgeving om nieuwe praktijkmodellen te testen en tegelijkertijd te investeren in de rijke relatie tussen praktijk en theorie - gebaseerd op het potentieel in materiële en visuele verkenning, samenwerking, kruisbestuiving van ideeën en de verkenning van geschiedenissen en hedendaagse contexten.

Mogelijkheden om in het buitenland te studeren zijn beschikbaar bij onze partnerinstellingen.

modules

Onze eenheidsstructuur is van toepassing op al onze niet-gegradueerde cursussen en creëert een cultuur die nieuwsgierigheid en creatief denken stimuleert die verder gaan dan de vakgrenzen. Thematische benaderingen stimuleren een omgeving van vrij stromend creatief leren en kansen voor samenwerking. Elke eenheid wordt gecontextualiseerd door het vakspecialisme en de levering zal zich op unieke wijze manifesteren door de specialistische lens van elke cursus.

Aanmelden voor een vierjarige Extended BA-graad?

Als je ervoor kiest om een Extended BA te studeren, zal dit je een voorbereidend jaar opleveren dat je creatieve ontwikkeling ondersteunt via een breed scala aan kunst-, ontwerp- en mediavaardigheden, als basis voor een vervolgstudie in de door jou gekozen specialistische opleiding. In jaar 0 leer je door te experimenteren, te verkennen en te ontdekken. Succesvolle afronding van dit jaar maakt automatische voortgang mogelijk naar jaar 1 van je gekozen driejarige BA aan het Plymouth College of Art .

Jaar 1

 • Unit 1: Methoden en materialen
 • Unit 2: ontmoetingsplaats
 • Deel 3: Onderwerp verkennen
 • Unit 4: Uitwisselingsplatforms

Jaar 2

 • Unit 1: Speculatieve strategieën
 • Unit 2: wereldwijde uitdagingen
 • Unit 3: Ideeën en publiek
 • Unit 4: Emergent practice

Jaar 3

 • Unit 1: Onderzoek en ontwikkeling
 • Unit 2: Publicatie
 • Unit 3: Positioneringsoefening
 • Unit 4: Final project

Carrières en alumni

De beroepspraktijk is ingebed in al onze programma's. Tijdens je studie krijg je de kans om de belangrijkste professionele, overdraagbare vaardigheden voor inzetbaarheid in de creatieve industrieën te ontwikkelen en mogelijk samen te werken met andere sectoren lokaal, regionaal, nationaal of internationaal. Van het schrijven en optimaal benutten van uw cv tot het opdoen van branche-ervaring, het verwerven van professionele vaardigheden is in de studieprogramma's opgenomen door onze stafteams, die ervaring hebben in de 'echte wereld'. Ze worden ook ondersteund door onze Industry Liaison Groups, die helpen bij de ontwikkeling van het curriculum voor hoger onderwijs.

Je krijgt de kans om je begrip van geluid als expressiemedium te ontwikkelen en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om professioneel te werken in de film-, kunst-, design- en andere creatieve sectoren.

Afgestudeerden kunnen worden:

 • Geluidskunstenaars
 • Media-artiesten
 • filmmakers
 • muzikanten
 • Geluidsontwerpers
 • Geluidsproducenten
 • Fijne kunstenaars
 • Video-artiesten
 • Muziekcritici
 • Galerie- en museumprofessionals

Middelen

Onze uitstekende faciliteiten omvatten geluidsopname- en postproductiestudio's, vocale opnamecabines en Foley-studioruimte, naast ultramoderne filmstudio's en green screen. Ons Equipment Resource Center is uitgebreid gevuld met een breed scala aan professionele geluidsontwerpapparatuur en uitgebreide ondersteunende apparatuur. Onze professionele bewerkingsfaciliteiten voor postproductie maken gebruik van de huidige professionele softwarepakketten, waaronder Adobe Creative Suite (Premiere Pro, After Effects, Photoshop), Final Cut Pro, Avid Media Composer en ProTools.

We hebben een team van enthousiaste en zeer ervaren docenten en technici, en we bieden een gastdocentprogramma van internationaal erkende experts uit diverse geluidskunst-, film- en mediacontexten, waaronder schrijvers, productieontwerpers, cinematografen, producenten en editors van tv en film.

Faciliteiten op het college zijn onder meer:

Animatie-, film- en fotostudio's

Onze studenten maken volledig gebruik van onze industriestandaard speciale studioruimtes - inclusief onze infinity cove, green screen en gespecialiseerde geluidsstudio (met Foley pit en vocale opnamecabine) - plus onze stop-motion suite, onze donkere kamers en tal van individuele bewerk suites, allemaal up-to-date met de nieuwste industriestandaard software.

Tekenstudio's

Met ramen op het noorden, een ruimte voor methoden en processen, een individuele studioruimte en een gespecialiseerde tekenstudio, is onze indrukwekkende, open, driedubbele tekenstudio een enorme ruimte, perfect voor veel verschillende activiteiten en specialismen.

Fab Lab

Ons 'fabricagelaboratorium' is uitgerust met de nieuwste digitale ontwerptechnologieën - van 3D-printers tot 3D-scanners, een vinylsnijder, CNC-freesmachine, CNC-router en lasersnijder. Het voegt een geheel nieuw niveau van kansen toe voor studenten in alle creatieve lagen van de bevolking.

Fine Art Printmaking Studios

Onze speciale ruimte is een fantastische faciliteit die het maken van beeldende kunst ondersteunt en geschikt is voor een breed scala aan programma's en processen. Je krijgt toegang tot een 150 jaar oude Colombiaanse pers, een Albion-pers, een historische en zeldzame behangpers en een automatische FAG-proofingpers, plus een brede selectie van metaal- en houtsoorten, vacuümzeefdrukbedden en vier etspersen.

Sieraden Design Studio

Deze prachtige ruimte, gehuisvest in onze fantastische nieuwe werkplaatsen voor ambacht, ontwerp en fabricage, biedt alles voor moderne en traditionele technieken in het ontwerpen van sieraden, inclusief banken met gas en zuurstof, eigen middelen voor het gieten van metaal, hand- en machinevormende gereedschappen, faciliteiten voor glasachtig emailleren en een aparte chemische ruimte voor etsen, anodiseren en patroonvorming. We hebben ook grotere metaalbewerkingsapparatuur voor lassen, solderen, snijden en slijpen.

Digital Print Bureau en Equipment Resource Center

Ons Digital Print Bureau biedt betaalbare en snelle printservices voor al onze studenten die op zoek zijn naar iets van grootformaat printen of printen met solvent tot foto printen, scannen of vinyl snijden, en een breed scala aan afwerkingsservices. Onze zeer ervaren medewerkers van het Equipment Resource Center kunnen u adviseren welke van onze 6000 stuks industriestandaardkits - van onderwatercamera's tot traditionele grootformaatcamera's en allemaal gratis te huren - het beste aan uw behoeften voldoen.

Textielstudio's

Met uitzicht op zee en 35 meter aan printtafels om experimenten aan te moedigen, beschikken onze Printed Textile Design Studios ook over een fantastische Mimaki-stoffenprinter, digitale borduurmiddelen, industriële naaimachines, sublimatieprinters, een verflaboratorium, hittepersen, een tuftpistool en een Mac-suite. Het moet een van de best bedrukte textielateliers in het VK zijn.

Werkplaats voor hout en kunststof

Naast de laatste nieuwe technologie waarderen we de jarenlange tradities van het maken van hout en plastic - en hebben we een workshop met uitstekende middelen ontwikkeld die openstaat voor al onze studenten. Het beschikt over een breed scala aan sets, waaronder een indrukwekkende CNC-router, veel zagen en draaibanken, en stripverwarmers, evenals faciliteiten voor greenwood-bewerking.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom ... Lees meer

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom making is as important as reading and writing, and where the purpose of learning is inseparable from that of living your life. A place for making things, and making things happen. For making a difference. Lees Minder