BA (Hons) Grafisch en mediaontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus bevordert sterke creatieve en technische vaardigheden in grafisch en mediaontwerp, zodat u een breed scala aan communicatietaken kunt aannemen en deze op een creatieve manier kunt oplossen. U wordt aangemoedigd om uw reis door de cursus te personaliseren op basis van uw passies en vaardigheden, en om uw eigen, unieke grafische stijl te ontwikkelen. Dankzij onze kleinere groepsgroottes kunt u toegang krijgen tot hulp van branche-actieve docenten en technici - wanneer en wanneer u die nodig heeft. En onze studio's bieden een ontspannen leeromgeving met veel individuele werkplekken.

Wat bieden we

 • Leer van ervaren, praktiserende professionals wiens werk een breed scala aan moderne zeefdruk- en gedrukte media omvat.
 • Fantastische toegang tot onderwijzend personeel, werkplaatsen en apparatuur.
 • Werk samen met: studenten fotografie, illustratie, animatie en film maken.
 • Werk tijdens de cursus aan diverse 'echte' industrieprojecten.
 • Ontdek je eigen passies, met de optie van een grafisch Pathway .
 • Ontwikkel je unieke grafische stem, vrij van de beperkingen van een huisstijl.

Carrièremogelijkheden

 • redactioneel ontwerp
 • branding
 • ontwerp van verpakking
 • grafische kunst
 • informatie graphics
 • interactief ontwerp
 • grafische illustratie
 • webdesign
 • app ontwerp
 • bewegende beelden
 • boek kunsten
 • animatie
 • reclame

Wat te verwachten op de cursus

Naast deze branchegerichte vaardigheden, krijg je de kans om zelfgestuurd werk als grafisch kunstenaar te verkennen en te ontwikkelen.

We hanteren een meeslepende, projectmatige benadering van leren. Dit wordt ondersteund door regelmatige workshops waarin essentiële technische en softwarevaardigheden worden onderwezen. Tijdens de cursus werk je aan een breed scala aan externe projecten en ontwikkel je je professionele praktijk. In het verleden hebben studenten gewerkt aan live projecten voor Landor, een wereldwijd merkadviesbureau gevestigd in Londen, en met de beroemde ontwerper, professor Phil Cleaver, aan een kookboekontwerpproject met zijn ontwerpbureau 'Etal'. Onze studenten hebben ook het bewustzijn over milieukwesties vergroot door middel van t-shirtontwerpen voor The Marine Conservation Society en opwindende Motion Graphic-stukken voor Hay Festival.

Deel uitmaken van een toegewijde creatieve gemeenschap bij HCA betekent dat het gemakkelijk is om grenzen te overschrijden, toegang te krijgen tot een opwindend scala aan workshops en samen te werken met studenten uit andere disciplines. Onlangs hebben studenten van deze cursus samengewerkt met HCA Textile Design, Photography and Illustration-studenten aan een reeks innovatieve creatieve projecten.

Alle studenten volgen Critical Studies om fascinerende inzichten te krijgen in het onderwerp waar je van houdt. Je verkent je specialisme en het werk van degenen die je bewondert. We helpen je om je eigen praktijk in samenhang te zien met je leeftijdsgenoten en voorgangers; wat leidt tot, niet alleen een beter begrip van de rijke en gevarieerde praktijk van grafisch en mediaontwerp, maar ook tot wie je bent als ontwerper.

Afgestudeerden hebben misschien ook de mogelijkheid om te exposeren op D&AD 'New Blood' in Londen of vergelijkbare afstudeertentoonstellingen.

140222_BAHonsGraphicMediaDesign2.jpg

© Hereford College of Arts

Wat ga je studeren

Jaar een

Inleiding tot Year One

Tijdens het eerste jaar begin je een begrip te ontwikkelen van de fundamentele aspecten van grafisch en mediaontwerp. Deze omvatten het verkennen van het creatieve ontwerpproces en het toepassen van ontwerpprincipes om effectief te communiceren in zowel gedrukte als schermgebaseerde formaten.

Je maakt ook kennis met creatieve praktijk, inclusief modules zoals 'Type, Tekst en betekenis', evenals inleidingen tot 'Interactief ontwerp' en verkenningen van 'Narrative & Sequence'.

Het hele jaar door wordt de studio-activiteit aangevuld met een ondersteunend lezingenprogramma voor Culturele Studies. In deze lezingenreeks wordt de rol van de 'mediakunst' binnen het sociale, culturele en politieke kader van de westerse wereld tijdens de 20e en 21e eeuw onderzocht en uitgedaagd.

Jaar twee

Inleiding tot het tweede jaar

Het tweede jaar beoogt specialistische vaardigheden en kennis te bieden, door de steeds belangrijkere rol die 'imago en identiteit' speelt in de samenleving te onderzoeken. Naast een programma voor culturele en professionele studies, begin je in jaar drie met het formuleren van een businessplan voor ontwikkeling en neem je deel aan een module 'Ondernemerschap' waarin je grafisch werk gaat produceren en als team werkt om een pop- winkel of tentoonstelling. In het tweede deel van het jaar krijg je de kans om ons begrip van 'ontwerpen voor scherm' en 'bewegende beelden' te verkennen en uit te dagen. Je zult ook het hele jaar door een aantal verschillende ontwerpuitdagingen onderzoeken door te reageren op live briefings in opdracht van bedrijven en externe organisaties, en je wordt aangemoedigd om deel te nemen aan nationale ontwerpwedstrijden.

Jaar drie

Inleiding tot jaar drie

In het laatste jaar biedt de cursus nauw en voortdurend advies en aanmoediging van het personeelsteam. Dit geeft u een ondersteunend platform om uw ideeën en specialisme verder te ontwikkelen. Je werkt in toenemende mate zelfsturend, met een toenemende nadruk op aanpassingsvermogen, inclusief het nemen van verantwoordelijkheid voor je studie en werken op professioneel niveau. Er is een toenemende nadruk op onderzoek en kritisch denken. Er wordt een groot aantal werken geproduceerd, dat de basis vormt van je afgestudeerde portfolio dat cruciaal zal zijn voor je verdere traject na de cursus.

Je werkt ook aan een proefschrift en een definitief businessplan voor de professionele praktijk, inclusief het identificeren van potentiële markten en het selecteren van je eigen professionele doelwit. Tijdens de cursus verken je potentiële werkgebieden door ontwerpbedrijven te bezoeken en professionele ontwerpers te ontmoeten die je waardevolle feedback en advies over je portfolio kunnen geven.

140223_GraphicMediaDesign2.jpg

© Hereford College of Arts

Toelatingseisen

 • Minimum leeftijd 18.
 • Succesvol portfoliogesprek.
 • Academische prestaties - we zouden normaal gesproken verwachten dat kandidaten bij binnenkomst 80 UCAS-tariefpunten hebben behaald, maar hoewel kwalificaties belangrijk zijn, zijn onze aanbiedingen niet alleen gebaseerd op academische resultaten. We kunnen aanbiedingen doen op basis van ander bewijs van talent en geschiktheid voor de cursus.
 • 80 UCAS-punten op het nieuwe UCAS-tariefsysteem voor 2017 komt overeen met 200 UCAS-punten op het vorige puntensysteem - zie voor meer details de uitleg over de tarieven en het advies op de UCAS-website.
 • Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is - een bewijs van de IELTS-algemene score van 6,0 met een minimum van 5,5 in alle secties (lezen, schrijven, luisteren en spreken) is vereist.
 • Ook sollicitaties van volwassen studenten met relevante ervaring komen in aanmerking.
 • Erkenning van eerdere leermogelijkheden - het college verwelkomt aanvragen van studenten met eerdere leerervaringen en / of eerdere ervaring. Meer informatie over geschiktheid vindt u op pagina 15 van ons toelatingsbeleid.
 • U kunt ook contact met ons opnemen via registry @ HCA .ac.uk en we kunnen u verder advies geven over de vereisten van HCA en de UWTSD-verlenende instantie.

Een nieuwe creatieve campus voor Hereford:
Station aanpak studentenhuisvesting

Met een bezwaard hart kondigen wij u aan dat de nieuwe bouw van de nieuwe studentenhuisvesting Station Approach niet zoals gepland op 21 september 2020 voor studenten opengaat. inhalen het gebouw zal pas op 2 januari 2021 klaar zijn voor studenten. We begrijpen dat dit geen ideaal nieuws is en een impact zal hebben op de plannen van het nieuwe studentencohort 2020/21. Het City Heart Living-team heeft echter dingen opgezet zodat studenten in september kunnen komen en een tijdelijk comfortabel huis hebben om aan het nieuwe semester te beginnen.

Station Approach is een nieuwe, speciaal gebouwde accommodatie voor studenten van Hereford College of Arts in het hart van de stad, op loopafstand van de onderwijscampussen van de HCA .

De accommodatie is speciaal ontworpen voor de hogeschool, en HCA medewerkers en studenten zijn betrokken bij de ontwerpconcepten en de besluitvorming over hoe het gebouw zal functioneren als een huiselijke, creatieve hub.

De accommodatie bevindt zich naast het treinstation van Hereford en bevindt zich halverwege tussen de twee onderwijscampussen (College Road & Folly Lane) en het stadscentrum. Dit geeft gemakkelijke toegang tot alle sociale en culturele bronnen van de stad, evenals verbindingen met de bredere gemeenschap.

De meeste kamers zijn ingedeeld in clusters met een gedeelde keuken en leefruimte, alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Het gebouw heeft een unieke focus op het tentoonstellen van creatief werk, zowel intern als extern, en er is een uitzonderlijke, ruime sociale ruimte op de begane grond die is ontworpen voor tentoonstellingen en optredens, maar ook voor informele gezelligheid.

Dit nieuwe gebouw profiteert van een innovatief, 'slim' off-site bouwproces dat uitzonderlijke kwaliteit ondersteunt.

Plaats

Station Approach ligt op een paar minuten lopen van vele voorzieningen om het zelfstandig leven van studenten te ondersteunen, waaronder een grote supermarkt tegenover de camping.

Het moderne, multi-huisartsenpraktijk Medisch Centrum van Hereford opent een paar honderd meter langs de weg.

De site geeft studenten gemakkelijk toegang tot de prachtige groene ruimte van Churchill Gardens, evenals entertainment zoals de populaire Bowling Alley van Hereford.

Om verder te reizen, kan Station Approach niet beter worden geplaatst voor trein, bus, fiets en taxi.

Ethos

Station Approach zal worden uitgevoerd om de studentengemeenschap en het welzijn van studenten te bevorderen.

Het zal overdag een bemande receptie hebben en buiten openingstijden contact opnemen met noodgevallen.

Individuele slaapkamers zijn voorzien van creatieve wandplanken die studenten kunnen personaliseren met een presentatie van hun eigen werk of inspiratiebronnen.

Het hele jaar door evenementen en sociale programma's, samengesteld door het managementteam van Station Approach in samenwerking met studenten, zullen de creatieve gemeenschap ondersteunen.

Vertegenwoordigers van studenten en HCA medewerkers worden betrokken bij de lopende besluitvorming rond campusbeheer.

Abigail Appleton, de directeur, zei: “Het was erg spannend voor mij om samen te werken met partners die net zo toegewijd zijn aan het ondersteunen van de studentengemeenschap en het welzijn van studenten als Cityheart. We stellen de stationsbenadering open voor het tweede en derde jaar, evenals voor het eerste jaar, aangezien dit ons ethos weerspiegelt om een onderling verbonden universiteitsgemeenschap te ontwikkelen. Het bevordert gezelligheid, samenwerking, creativiteit en ondersteunend gedrag tussen jaargroepen. We werken ook samen met NMiTE, de nieuwe pionier op het gebied van technisch onderwijs, en studenten die aan hun nieuwe programma beginnen, worden ook uitgenodigd om kamers aan te vragen in Station Approach. Creatieve kunstpraktijk en innovatieve techniek hebben veel gemeen. Ik ben heel blij dat de studenten van HCA deze kans krijgen om in hetzelfde creatieve centrum te leven en ik kijk ernaar uit om veel creatieve samenwerkingen te zien ontstaan. "

Enkele van onze partners

Ontwikkelingsbedrijf Cityheart Partnerships is gespecialiseerd in het werken met de publieke sector en heeft zowel kleinschalige gebouwen voor studentenhuisvesting in het VK als gebouwen voor gezondheidszorg opgeleverd. Het heeft een sterk ethos van nauw samenwerken met partners en het leveren van duurzame oplossingen. Van directeur Alastair Gourlay tot Operations Manager Sian Evans, Cityheart is net zo gepassioneerd als wij om ervoor te zorgen dat studenten gelukkig zijn en worden ondersteund in hun woonruimte.

Engie is een van de grootste energie- en dienstenbedrijven in het VK met een diepgaande toewijding aan regeneratie, gemeenschap en placemaking. Engie is verheugd om kunst van studenten te promoten op zowel de reclameborden als het voltooide gebouw.

Caledonian Modular is een pionier op het gebied van offsite bouwen. Onze Caledonische ontwerper David Wallace heeft 'Art School' in zijn DNA en praat net zo graag Bauhaus als badkamerarmaturen met ons.

De Herefordshire Council ondersteunt de ontwikkeling van de historische kunstacademie van Hereford enorm en ondersteunt de verdere ontwikkeling van Hereford's internationale reputatie voor gespecialiseerd hoger onderwijs en maakt van Hereford een duurzame stad. We vinden het geweldig dat CEO Alistair Neill het college op zijn fiets komt bezoeken.

Huisvestingskosten

De huurprijs per week voor een clusterkamer is ongeveer £ 142 voor 42 weken, wat overeenkomt met £ 5.964 per jaar.

Het huurtarief per week voor een studio-appartement is ongeveer £ 163 voor 42 weken - gelijk aan £ 6.846 per jaar.

* Onder voorbehoud van algemene voorwaarden

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Lees meer

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Lees Minder