BA (Hons) Handborduurwerk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

BA (Hons) Hand Embroidery is een wereldberoemde cursus die wordt gegeven door de Royal School of Needlework (RSN) in speciale studio's in Hampton Court Palace.

Als de enige fulltime specialistische graad in handborduren, word je volledig ondergedompeld in deze specialistische discipline, verken je traditionele technieken in een hedendaagse context en leer je over de branche en de carrièremogelijkheden daarin.

De studie is in kleine groepen met nauwe steun en begeleiding van ervaren academici en professionele RSN-borduurtutoren, met vitale verbindingen met een verscheidenheid aan spraakmakende merken, namen en bedrijven die u de gelegenheid zullen geven om met uw werk te netwerken.

Je hebt ook toegang tot de kunst- en designbibliotheek van RSN en het unieke textielarchief en de collectie voor het verwerken ervan.

Je onderzoekt creatieve benaderingen van tekenen, ontwerpen en praktijkgericht onderzoek om je evoluerende stekenpraktijk te informeren. Door middel van een reeks thematisch geleide projecten wordt u aangemoedigd om uw eigen identiteit als creatieve beoefenaar te ontwikkelen.

Je krijgt de kans om portfolio-collecties van borduurwerk te ontwikkelen en om prototypes te maken en werken te produceren voor mode, interieurs en textielkunst, en om te werken aan spraakmakende live-projecten.

Je bestudeert traditionele handborduurtechnieken die je vervolgens ontwikkelt en vertaalt naar hedendaagse resultaten. Je voorbereiden op een succesvolle carrière in de creatieve industrie is een belangrijk aandachtspunt, en je wordt aangemoedigd om jezelf te betrekken bij professionele kansen - waardoor je je bewustzijn van je huidige praktijk binnen het door jou gekozen vakgebied verdiept.

De Royal School of Needlework heeft al lang gevestigde en internationale brancheverbindingen die mogelijkheden bieden om deel te nemen aan live projecten, evenals inzicht in de branche van een uitgebreide gastdocent en een professioneel ontwikkelingsprogramma.

Bekend om de creatieve expertise van haar studenten en afgestudeerden, RSN's Studio maakt op maat gemaakt handborduurwerk voor particuliere opdrachten. Onze connecties omvatten werk met Sarah Burton voor Alexander McQueen: handborduurwerk voor de trouwjurk van ZKH de hertogin van Cambridge; en Red Carpet Green Dress: handborduurwerk voor de Oscar-jurk gedragen door actrice Naomie Harris.

RSN-studenten hebben samengewerkt met spraakmakende klanten in de mode-, interieur- en galerijsector, waaronder Alexander McQueen, Burberry for Makers House, Hussein Chalayan, Jasper Conran, Nicholas Oakwell Couture voor de campagne GREAT Britain, HBO / Game of Thrones, Luxury Made for 100 % Design, The New Craftsmen, Devon Guild of Craftsmen, Hand & Lock en Cockpit Arts.

Handborduren is zo'n divers en specialistisch onderwerp dat het een breed scala aan carrièremogelijkheden biedt. Afgestudeerde afgestudeerden zijn doorgegroeid naar functies als borduurmannen voor couture en mode, studioborduursters voor film- en tv-kostuums, freelance borduurontwerpers, studioontwerpers voor interieurontwerpbedrijven en onafhankelijke ontwerpers. Velen zijn ook doorgegaan met postdoctorale studie.

Dankzij genereuze supporters kan RSN beursprijzen toekennen aan enkele van haar Hand Embroidery-studenten.

Let op: voor 2019 is deze cursus getiteld: BA (Hons) Handborduurwerk voor mode, interieur, textielkunst

Cursus details

Jaar 1

Het eerste jaar maakt u kennis met kunst en ontwerppraktijken, het leren van gespecialiseerde handborduurtechnieken en vaardigheden. Naarmate het jaar vordert, werk je aan vaste projecten om de hedendaagse benaderingen van het onderwerp te verkennen, inclusief theoretisch werk om je studies in context te plaatsen.

Onderzoek en experimenten One

 • Deze inleidende eenheid stelt u in staat om een reeks visuele onderzoeksmethodologieën, ontwerpprocessen en experimentele benaderingen van tekenen, manipulatie van stoffen en materialen voor gemengde media te verkennen; om uw opkomende praktijk van handborduren te informeren.

RSN technisch handborduurwerk

 • Deze eenheid laat u kennismaken met de praktijk van handborduren, waarbij u een syllabus van de formele steekstructuren en technische processen van de Royal School of Needlework verkent. Deze praktische kennis en leren zullen al uw toekomstige handborduurpraktijken ondersteunen en de daaropvolgende toepassing rechtstreeks informeren over hedendaagse contexten. De eenheid wordt gegeven door RSN-opgeleide docenten en u leert gespecialiseerde handborduursteken, technieken en processen.
 • Er zijn studiokosten om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde hoogwaardige materialen voor de technische steekeenheden. Dit zal ongeveer £ 180 zijn voor eerstejaars studenten en ongeveer £ 225 voor tweedejaars studenten.

Hand borduren in context

 • In deze unit bestudeer je handborduurwerk binnen het bredere culturele veld. U maakt ook kennis met enkele belangrijke bronnen voor handborduurwerk, waaronder bezoeken aan galerijen, musea en archieven. Met behulp van belangrijke methodologieën, waaronder kritische beoordelingen van tentoonstellingen en analyse van de materiaalcultuur, kunt u uw vaardigheden opbouwen in observatie, onderzoek en onderzoek.

Hand borduurwerk praktijk

 • De unit laat u kennismaken met hedendaagse handborduur- en textielprocessen die worden onderwezen door middel van een reeks praktische workshops en studio-gebaseerde projecten. Deze unit stelt u in staat om een reeks nieuwe visuele onderzoeks- en ontwerpmethodes volledig te gebruiken voor een reeks aangewezen projectopgaven; er wordt van je verwacht dat je veel experimenteert.

Jaar 2

Het tweede jaar is een kans om je praktijk te richten op een specialistisch interessegebied. Je gaat verder met geavanceerdere technieken, waaronder Tambour-borduurwerk, en werkt toe naar externe competities en projecten. Uw theoriewerk stelt u in staat om het bredere gebied van de textielpraktijk te verkennen.

Onderzoek en experimenten Twee

 • Met deze unit kun je een portfolio van ambitieuze en originele visuele en praktijkgerichte onderzoeken en experimenten creëren. Er wordt van u verwacht dat u uw kennis van visuele onderzoeksmethodologieën, ontwerpontwikkelingsprocessen en experimentele benaderingen voor handborduurwerk vergroot. Dit zal uw evoluerende praktijk van handborduren informeren en u in staat stellen om een context voor uw praktijk te creëren.

RSN Advanced Technical Hand Embroidery

 • Deze unit is bedoeld om u een geavanceerd vocabulaire van RSN-handborduurwerk te bieden, waarbij een syllabus van handborduurtechnieken voor een gedefinieerde context wordt verkend. Voortbouwend op de eenheid RSN technisch handborduurwerk, zal deze eenheid u geavanceerde RSN handborduurprocessen leren met behulp van gespecialiseerde materialen en apparatuur. De syllabus wordt geleverd door middel van onderwezen praktische workshops met technische ondersteuning tijdens de begeleide tijd in studio / workshop.
 • Er zijn studiokosten om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde hoogwaardige materialen voor de technische steekeenheden. Dit zal ongeveer £ 180 zijn voor eerstejaars studenten en ongeveer £ 225 voor tweedejaars studenten.

Textiel in context

 • Met dit toestel kunt u uw eigen handborduurpraktijk positioneren in relatie tot de bredere textielcontext. De unit behandelt een verscheidenheid aan textielpraktijken met betrekking tot ontwerp en conceptuele methodologieën, ontwerptrends, textielproductie, bemiddeling en consumptie.

Live project

 • Biedt u de mogelijkheid om een persoonlijk antwoord te ontwikkelen op een of meer 'live' of gesimuleerde projectopdrachten waarmee u uw kennis van handborduren verder kunt uitbreiden.

Jaar 3

In je derde jaar ga je aan de slag met praktijkgericht onderzoek dat wordt geleid door het voorstel. Je voltooit een proefschrift en ontwikkelt tegelijkertijd een groot project dat wordt ondersteund door de beroepspraktijk. Je definitieve collectie en portfolio worden tentoongesteld in een geselecteerde tentoonstelling.

Contextualiserende praktijk

 • Deze eenheid bestaat uit een periode van aanhoudend, individueel onderhandeld academisch onderzoek dat rechtstreeks informeert en wordt geïnformeerd door uw handborduurpraktijk.

Onderzoek en experimenten voor groot project

 • De unit biedt u de mogelijkheid om uw praktijk kritisch te onderzoeken en vooruit te helpen en de context van uw praktijk te definiëren ter voorbereiding op de dubbele eenheid 'Groot project'. U moet voor deze eenheid een leerovereenkomst voor studenten (SLA) voltooien.

Enorm project

 • Uw schriftelijke voorstel voor een groot project wordt bepaald door de resultaten die zijn geproduceerd en kritisch zijn geëvalueerd in de eenheid Onderzoek en experiment voor groot project. Je grote project moet origineel, ambitieus en uitdagend zijn, met concepten en technieken die in de voorhoede van je praktijk staan. Dit is een dubbele unit en omvat 50% van de totale unit credits van het derde jaar.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Voor studenten die studeren aan de Royal School of Needlework, is er een studiokosten om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde hoogwaardige materialen voor de technische steekeenheden. Dit zal ongeveer £ 200 zijn voor eerstejaars studenten en ongeveer £ 300 voor tweedejaars studenten. Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

De cursus wordt gegeven in op maat gemaakte appartementen in Hampton Court Palace met uitzicht op de prachtige tuinen. Er zijn studio- en tentoonstellingsruimten met gespecialiseerde handborduurgereedschappen en -apparatuur, naaimachines, embellisher en warmteoverdrachtpers. Er is ook een gespecialiseerd bibliotheek- en tijdschriftenarchief met IT-suite en ontwerpsoftware. Je hebt ook toegang tot prachtige en zelden lijkende borduursels om je leren te ondersteunen en je praktijkonderzoek te informeren.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

Bekend om de creatieve expertise van zijn studenten en afgestudeerden, zijn de studenten van de Royal School of Needlework geselecteerd om te werken aan een aantal spraakmakende opdrachten.

Onze recente connecties omvatten:

 • Sarah Burton voor Alexander McQueen: handborduurwerk voor de trouwjurk van ZKH The Duchess of Cambridge
 • Red Carpet Green Dress: handborduurwerk voor de Oscar-jurk gedragen door actrice Naomie Harris
 • Nicholas Oakwell Couture voor de campagne GREAT Britain, een couturejurk met struisvogelveren, gemodelleerd door Erin O'Connor en gedragen door Cheryl Versini-Fernandez tijdens de Britse X-Factor Live-finale
 • Hussein Chalayan voor de Paris Fashion Week
 • Patrick Grant en E.Tautz voor London Collections Men
 • Giles Deacon voor London Fashion Week
 • Jasper Conran voor London Fashion Week
 • Liberty Art Fabrics Interiors en het V&A Museum of Childhood's 'Small Stories: At Home in a Doll's House'
 • Marks & Spencer en Oxfam 'Love Mum - Shwop'-campagne.

Careers

Handborduren is zowel een divers als een gespecialiseerd onderwerp, maar het biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden. Afgestudeerden van de Royal School of Needlework zijn doorgegroeid naar rollen als:

 • Borduur ambachtslieden voor couture en mode
 • Studioborduursters voor film- en tv-kostuum
 • Freelance borduurontwerpers
 • Studio-ontwerpers voor interieurontwerpers
 • Onafhankelijke designer-makers
 • Bijles borduurwerk en textiel voor hoger onderwijs en voortgezet onderwijs
 • leerkrachten
 • Postdoctorale onderzoekers en academici.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Applicatie procedure

Houd er rekening mee dat dit een selectieve cursus is die slechts 20 studenten per jaar kan accepteren. Daarom hanteert de cursus een verzameld veldtoelatingsproces. Aanvragers die zich vóór de deadline van 15 januari hebben aangemeld, worden tussen 17 en 22 februari geïnterviewd en besluiten worden pas genomen nadat alle aanvragers zijn geïnterviewd. Sommige aanvragers die geschikt zijn om de cursus te volgen maar die geen plaats krijgen aangeboden, worden toegevoegd aan een wachtlijst, die zal worden gebruikt als er plaatsen beschikbaar komen.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

Samen met uw portfolio zijn de standaard toelatingseisen * voor deze cursus:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. Uw portfolio moet een bewerkte selectie van uw beste werk bevatten. Idealiter willen we bewijs zien van visueel onderzoek, waaronder een reeks benaderingen om te putten uit primaire en secundaire bronnen; een verkenning van uw onderzoek ontwikkeld door middel van ontwerpbladen, schetsboeken en maquettes; bewijs van praktische verkenning door materialen zoals textiel en borduurwerk. Schetsboeken die uw onderzoeksmethoden en vaardigheden voor kritisch denken, essays en contextueel onderzoek inclusief galerijbezoeken tonen, zijn allemaal belangrijke componenten van uw portfolio. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder