BA (Hons) in het Frans

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het studeren van een moderne taal opent een wereld van kansen, en een Franse graad aan de University of Stirling is ontworpen met uw toekomst in gedachten.

We willen u een grondige kennis bijbrengen, niet alleen van de taal, maar ook van de factoren die Frankrijk en de Franstalige wereld van vandaag de dag vormgeven. Deze eigentijdse, allesomvattende aanpak betekent dat je afstudeert met een goed begrip van de plaats van Frankrijk in de wereld en een diep begrip van de voortdurende evolutie en het bereik van de taal. Je bent gekwalificeerd om deze kennis toe te passen in tal van professionele arena's - met voormalige Franse afgestudeerden uit Stirling die zijn gaan werken in uiteenlopende gebieden als journalistiek, onderwijs, recht en vertaling. Er is geen formule of limiet voor wat u kunt doen met een tweede taal, en de mogelijkheid om een ​​langere periode in het buitenland te studeren, zal uw horizon en aanpassingsvermogen verder verbreden.

Een ander voordeel van studeren in Stirling is de flexibiliteit van onze opleiding. Je kunt Frans combineren met een van de 17 andere cursussen om je inzetbaarheid te verbeteren en van bij het begin specifieke carrièredoelen na te streven. Van marketing en wiskunde tot informatica en beroepsonderwijs, onze aanvullende onderwerpkeuzes zijn net zo uniek als uw ambities.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 3e in Schotland en top 20 in het VK voor Frans (The Complete University Guide 2019)

# 2 Breng een Semester door dat in het buitenland studeert aan een van onze partneruniversiteiten in Frankrijk, Zwitserland, Quebec of Marokko

# 3 Meer dan 96% van de studenten van University of Stirling volgen zes maanden na afstuderen hun werk of verdere studie (HESA DLHE 2017)

Cursus details

Je kunt je Franse studies beginnen in onze geavanceerde stream (voor alle studenten met een hoger Frans of gelijkwaardig) of in de stream van onze beginners. Als je deelneemt aan de beginnersstroom, ligt de focus eerst en vooral op intensief leren van talen en op het opbouwen van schriftelijke en gesproken taalvaardigheid in de eerste semesters van de studie. Studenten in onze geavanceerde stream bestuderen een aantal aspecten van moderne en hedendaagse Franse en Franstalige geschiedenis, politiek en cultuur, naast wekelijkse taalcursussen voor geschreven en gesproken talen. De twee leerstromen vloeien samen vanaf semester 4.

In semesters 5-8, neem je kerntaalmodules in gesproken en geschreven Frans en kies je specialismen in een reeks modules. In de meeste diplomacombinaties, waaronder Frans, is Semester 6 een verplichte buitenlandse studieperiode - die wordt besteed aan een partneruniversiteit in Frankrijk, Zwitserland, Marokko of Quebec. Studenten die Semester 6 Abroad niet volgen, moeten aan onze minimale verblijfsplicht voldoen (meestal 4 weken doorgebracht in een Franstalig land, vaak op een talenschool). Deze minimumverblijfplaats wordt voor rekening van de student en tijdens de vakantieperiode genomen.

Onderwijs

Je krijgt les door een mix van lezingen, tutorials en kleuterklaslessen. De ontwikkeling van taalvaardigheden op hoog niveau en cultureel bewustzijn wordt verder aangemoedigd door ervaren moedertaalsprekers en het gebruik van de nieuwste taallerende software.

Beoordeling

Je wordt op verschillende manieren beoordeeld op de vaardigheden die je aan het leren bent, bijvoorbeeld via vertalingen, composities in het Frans, essays, grammaticatests en mondelinge examens (individueel en in groep). Single Honours-studenten schrijven een dissertatie in hun laatste semester over een onderwerp dat hen bijzonder interesseert, werkend onder begeleiding van een academische supervisor. Studenten in vele andere graadcombinaties, waaronder Frans, hebben de mogelijkheid om een ​​proefschrift te schrijven.

In het buitenland studeren

Tijdens je studie verblijf je in het buitenland - meestal in Semester 6 - aan een universiteit of bedrijfsschool in Frankrijk, Quebec, Zwitserland of Marokko.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een ​​jaar in het buitenland door te brengen tussen semesters 4 en 5 - meestal als een taalassistent die Engels lesgeeft op een school. Let op: dit is een competitief schema, georganiseerd door de British Council en komt niet in de plaats van de vereiste voor Semester 6 Abroad waar het verplicht is voor een opleiding.

Frans bij Stirling heeft uitwisselingsovereenkomsten met de universiteiten van Aix, Clermont-Ferrand, Genève, Laval, Limoges, Nancy, Perpignan, Rabat, Tours, UCO Angers en Sciences Po - en ook met business schools in Cergy-Pontoise, in de buurt van Parijs en Straatsburg .

Contact

Dr. Cristina Johnston

44 (0) 1786 467534
cristina.johnston@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
  • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Aan de University of Stirling , want het verschil zit in ons DNA: onderwijs voorzien van een doel en onderzoek doen dat helpt de maatschappij vorm te geven.

Aan de University of Stirling , want het verschil zit in ons DNA: onderwijs voorzien van een doel en onderzoek doen dat helpt de maatschappij vorm te geven. Lees Minder