BA (Hons) in Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Meer dan 400 miljoen mensen over de hele wereld spreken Spaans - en daarom is het leren van de taal voor jezelf een krachtige aanwinst voor werkgevers in een tijdperk van wereldwijde kansen.

Deze cursus biedt Spaans voor iedereen - van complete beginners tot gevorderden - en stelt je in staat om de taal te lezen, schrijven en spreken tot een geavanceerd niveau dat past bij de eisen van de huidige arbeidsmarkt. Je krijgt ook de kans om een kritisch bewustzijn te verwerven van de samenlevingen en culturen van Spanje en Latijns-Amerika, evenals overdraagbare vaardigheden die kunnen worden toegepast in een aantal professionele en academische omgevingen.

Om jezelf echt onder te dompelen in de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur, zul je een langere periode in het buitenland studeren in Spanje, Mexico, Chili of Argentinië. Deze kans om uw taalvaardigheid te verfijnen wordt versterkt door het door onderzoek geleide onderwijs dat u in Stirling zult genieten.

Als je meerdere vakken wilt verkennen, kunnen Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies worden gecombineerd met tal van andere cursussen. Van onderwijs of bedrijfskunde tot rechten en journalistiek, elke combinatie is ontworpen om u vanaf het begin van uw studie te helpen bij het toewerken naar uw visie voor de toekomst.

Cursus details

In de semesters 1-4 volg je Spaans op beginner- of gevorderd niveau plus twee modules in andere vakken, zodat je je interesses kunt ontwikkelen en je kritische vaardigheden kunt oefenen. De gevorderde cursus omvat onderricht in geschreven en gesproken Spaanse en Latijns-Amerikaanse culturen. Beginners richten zich uitsluitend in de eerste twee semesters op het ontwikkelen van hun Spaans met een speciale taalcursus.

Tijdens semesters 3-4 zullen beginners en gevorderde taalstudenten de taal blijven leren, terwijl ze ook Spaanse en Latijns-Amerikaanse culturen leren.

In de semesters 5-8, ga je verder in de studie van taal in geschreven en gesproken vorm, en kies je uit een verscheidenheid aan optionele modules. Keuzes zijn onder andere: Andescultuur; Geschiedenis en politiek in de Argentijnse cultuur; Nationale identiteiten in Baskenland en Catalonië; en seksualiteit en gender in Latijns-Amerikaanse film.

Voor veel van onze Spaanse graden is er een verplichte periode van Study Abroad voor een semester in een Spaanssprekend land. In uw laatste studiejaar kunt u een dissertatie schrijven over uw gekozen onderwerp in plaats van een ingeleerde module. Als je een Single Honours diploma haalt in Spaans en Latijns-Amerikaans Studies, is het schrijven van een proefschrift verplicht.

Welke banen kan je krijgen met een Spaanse graad?

Taalvaardigheden zijn zeer gewild bij werkgevers en openen een breed scala aan carrières. Afgestudeerden van de University of Stirling met een diploma in Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies hebben banen bemachtigd met lesgeven in zowel Spaans als Engels, vertalen en tolken - evenals functies in financiën, overheidsdiensten, industrie en handel, marketing, administratie, liefdadigheidswerk, uitgeverij en public relations.

Spaanse studies zullen je helpen om goede communicatieve en interculturele vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens je opleiding tijd doorbrengen in het buitenland helpt ook om cultureel bewustzijn te ontwikkelen, evenals het vermogen om je aan een nieuwe omgeving aan te passen en zelfstandig of in teamverband te werken. Op een arbeidsmarkt die steeds mondialer wordt, is er in de meeste carrièresectoren veel vraag naar deze vaardigheden.

Modern%20Languages.JPGVergoedingen - 2021/22

  • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ £ 15.100
  • Schotse studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
  • EU-studenten: £ 15.100 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder