BA (Hons) Internationaal gastvrijheid management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

 • Een van de weinige niet-gegradueerde programma's in Griekenland, gericht op de toegepaste, gespecialiseerde gebied van gastvrijheid en niet op generieke en theoretische studies in het toerisme.
 • Internationaal erkend diploma uitgereikt door de University of Derby, de TOP-6 UK University for Tourism and Hospitality studies (Guardian University Guide 2017).
 • Een gestructureerd stage / betaald stageplan in het netwerk van horecabedrijven van het College maakt integraal deel uit van de cursus.
 • Focus op ervaringsleren door middel van excursies, rollenspellen, observatie, stages en gastcolleges door professionals uit de industrie.
 • Een internationaal netwerk van samenwerkende horecabedrijven en uitstekende vooruitzichten op werk nog voor het afstuderen.

Gastvrijheid is nu een van de grootste en snelst groeiende sectoren in het Grieks en de wereldeconomie. Dit programma is bedoeld om studenten een moderne en praktische training te geven in alle essentiële elementen van International Hospitality Management, om hen voor te bereiden op een succesvolle carrière. Het programma biedt een theoretische en praktische achtergrond op alle gebieden van de horecasector en helpt studenten bij het verbreden van hun inzicht in de economische en zakelijke omgeving, door recente en actuele zaken in het bedrijfsleven, op Europees en internationaal niveau.

Het BA (Hons) International Hospitality Management omvat praktische modules (bijv. Rooms-afdeling), terwijl de nadruk ligt op ondernemerschap en op de internationale oriëntatie van de horecasector, elementen die met name essentieel zijn gezien de huidige toestand van de Griekse economie. Met zijn krachtige mix van real-world leren, industriële inzichten, theoretisch inzicht, academische nauwkeurigheid en een echt internationaal curriculum, geeft ons BA (Hons) International Hospitality Management u een voorsprong op de concurrentie. Onze cursus beschrijft de belangrijkste trends die de sector vandaag veranderen - van een grotere nadruk op duurzaamheid tot technologische vooruitgang, van veranderende verwachtingen van klanten naar nieuwe concepten van luxe.

Stuur een e-mail met een foto of scan van je school of universiteits transcipt voor snelle toegangsevaluatie: e.skourti@medcollege.edu.gr

Admissions

Het programma is bedoeld voor afgestudeerden van de middelbare school die carrière willen maken in de toeristische en horecasector.

Vereisten voor registratie:

 • High School leaving certificate (Apolyterion) van een algemene of beroeps hogere school (of gelijkwaardig)
 • Referentiebrief (1)
 • Adequate kennis van het Engels (IELTS 4.5 of gelijkwaardig) *
 • Academisch interview
 • Foto's (2)
 • ID-kaart / paspoort

* Het vereiste niveau Engels voor het Engelstalige programma is gelijk aan IELTS 6.0 of B2. Kandidaten zonder officiële Engelse taalcertificaten kunnen de Engelse taaltest van Mediterranean College volgen.

Houders van Hoger Nationaal Diploma (HND), studenten van Technologische (TEI) of Hoger Onderwijs Instellingen (AEI) van relevante velden kunnen worden toegelaten tot een gevorderd stadium van de cursus, na een Erkenning van voorafgaande leerprocedure. Ze moeten bovendien het volgende indienen:

 • Diploma en / of academische transcriptie
 • Programmahandboek (indien beschikbaar)

Structuur

De cursus bevat modules met 20 studiepunten, die meestal op semesterbasis worden gegeven, terwijl er een paar jaar durende modules zijn. Eerstejaars modules en 50% van de 2de jaar modules worden gegeven

Door de structuur en inhoud van de modules ontwikkelen studenten onafhankelijk leren, reflectie, inzetbaarheid en groepswerkvaardigheden, allemaal nodig voor hun succesvolle betrokkenheid bij de sector.

Jaar 1

Onderwijs

De onderwijs- en leerstrategieën die in het programma worden gebruikt, leggen grote nadruk op de contextualisering van de managementkwesties die worden bereikt in de hedendaagse internationale horecabranche.

Het testen van kennis en vaardigheden gebeurt door een combinatie van beoordeeld werk, normaal in de vorm van individuele schriftelijke opdrachten en praktische beoordelingen, groeps- of individuele mondelinge presentaties. Beoordelingen zijn ontworpen, in overleg met professionals uit de industrie, om de praktische en theoretische vaardigheden van studenten uit te dagen en te ontwikkelen. Sommige beoordelingen zijn probleemgericht en weerspiegelen de complexe aard van de horeca.

Na succesvolle afronding van jaar 1 en 2, nemen studenten een industriële stage van 12-16 weken. Dit is een onmisbare gelegenheid om praktische en professionele vaardigheden in een professionele omgeving verder te ontwikkelen. Hiermee kunt u alle praktische en theoretische input van het programma contexualiseren en realiseren en, bij terugkeer naar het laatste jaar, de eerdere studie- en werkervaring kwantificeren in een bredere sector en managementcontext. Studenten die eerder deze optie hebben gekozen, vonden het een verrijkend en waardevol onderdeel van het programma, met een groot gevoel voor validiteit voor hun leren, professionele ontwikkeling en inzetbaarheid. Velen zijn teruggekeerd naar hun plaatsingswerkgevers in afgestudeerde functies.

De leerervaring wordt verder verrijkt door de activiteiten van de School of Tourism

Waarom kiezen voor deze cursus

 • Het programma is ontworpen en aangeboden door de University of Derby, No6 UK University for Tourism
 • Het programma wordt zowel in het Grieks als in het Engels afgeleverd, zodat studenten geleidelijk en soepel kennis maken met het studeren in het Engels. Engelse lessen worden gegeven tijdens het 1e en 2e studiejaar, speciaal ontworpen om de terminologie te dekken en om studenten te helpen aan de vereisten van het Engelstalige deel van het programma te voldoen (studenten hebben daarom geen extra Engelse les nodig). Studenten krijgen de steun van de Engelse afdeling van het College gedurende hun studie. Als afgestudeerden van een Britse universiteit (die in het Engels wordt onderwezen), certificeren ze hun Engels als een vreemde taalvaardigheid op een vaardigheid (C2).
 • Lesgeven in de Engelse taal geeft een concurrentievoordeel aan onze studenten, die in de praktijk hun taalvaardigheid kunnen aantonen.
 • De cursus is in kaart gebracht tegen de Institute of Hospitality (IoH) -normen, waarmee de geloofwaardigheid en verbondenheid met de industrie wordt bevestigd.
 • Het programma heeft een internationaal en toegepast perspectief, omdat het geen theoretische cursus in toerisme is, maar een toegepast programma in Hospitality Management. Daarom is het het best geschikt voor de personeelsbehoeften van hotels, caterings, resorts, etc., bedrijven die duizenden banen bieden in Griekenland en internationaal.
 • Studenten krijgen stageplaatsen in het brede netwerk van horecabedrijven van het College (hotels, resorts, cruiseschepen en andere locaties).
 • De cursus omvat moderne, innovatieve en toegepaste modules, zoals resortmanagement, rooms divisie, event / catering management, het beheren van culturele kwesties in gastvrijheid, het beheren van de klantervaring.
 • Leren en beoordelen wordt op verschillende manieren bereikt, niet alleen door lezingen en examens (bijv. Workshops, casestudy's, excursies, gastdocenten). Beoordelingen zijn ontworpen in overleg met experts uit de sector en zijn professioneel georiënteerd en creatief.
 • Mediterranean College legt bijzondere nadruk op de academische ondersteuning van studenten: een persoonlijke tutor is toegewezen aan elke student; docenten zijn beschikbaar op kantoortijden; studenten met problemen kunnen gebruik maken van de diensten van het counseling en learning support center; studenten ontvangen regelmatig feedback over hun studievoortgang; studenten hebben volledige toegang tot de bibliotheken en elektronische bronnen van het College.

Mediterranean College heeft een geïntegreerd Employability-plan ontwikkeld, de MC Employability Scheme, gericht op de hedendaagse behoeften van onze Hospitality-studenten: loopbaanbegeleiding en professionele ontwikkeling, regelmatige gastcolleges, echte projecten, seminars, netwerkevenementen, arbeidsmarkt voor werknemers, stageplan.

Alle academische medewerkers zijn geaccrediteerde docenten van de University of Derby voor elke module die zij geven. Het Mediterranean College implementeert een geïntegreerd systeem van werving, beoordeling en voortdurende professionele ontwikkeling van academisch personeel, zodat studenten uitstekend onderwijs en persoonlijke ondersteuning krijgen om hun sociale en professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Verdere studie

Afgestudeerden van het programma, volgens de Griekse wet, zijn houders van een geaccrediteerde universitaire graad, beroepsmatig gelijkwaardig aan die toegekend door Griekse staatsinstellingen voor hoger onderwijs. Als ze dat willen, kunnen ze hun diploma laten erkennen door de Griekse autoriteiten. Klik hier voor meer informatie over de procedure voor graadherkenning.

Afgestudeerden zullen in staat zijn om een ​​reeks van spannende carrières binnen deze sector na te streven; ofwel managementposities bereiken of ondernemer worden en hun eigen bloeiende bedrijven vestigen. Dit programma biedt ook een basis voor verdere studie op postdoctoraal niveau, in de horeca of soortgelijke studiegebieden, zoals toerisme, vrije tijd of zakelijke studies.

Na het afronden van het BA (Hons) International Hospitality Management kunnen afgestudeerden postacademisch onderwijs volgen aan de Mediterranean College of aan universiteiten in het buitenland. De masterprogramma's van Mediterranean College waaraan zij kunnen deelnemen:

 • MSc International Hospitality Management
 • MBA Global
 • MSc Marketing Management

Als alternatief kunnen ze zich verder specialiseren door een CPD-cursus bij Mediterranean Professional Studies bij te wonen:

 • Leiderschap
 • Marketing Management
 • Digitaal
 • Financieel beheer voor klein

Afgestudeerden die ervoor kiezen om deel te nemen aan de arbeidsmarkt, komen in aanmerking voor posities in een zakelijke omgeving in de horeca of in het bredere veld van toerisme, in Griekenland en internationaal. Meer specifiek, afgestudeerden kunnen een loopbaan volgen:

 • in toeristische bedrijven
 • in hotels
 • in pretparken
 • in cruisemaatschappijen
 • in cateringbedrijven
 • bij touroperators en VVV-kantoren
 • in adviesbureaus
 • als freelancers / ondernemers
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece.

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece. Lees Minder
Thessaloniki , Athene + 1 Meer Minder