BA (Hons) Keramiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Klei is de enabler van elke beschaving op aarde. Het is synoniem met menselijke vindingrijkheid en het overwinnen van de natuur door de mensheid.

Wanneer je je aansluit bij de BA Ceramics-opleiding, word je vaardig in het werken met deze meest veelzijdige materialen. Je leert de wereld door je handen te voelen. U neemt risico's en stapt op tot creatieve uitdagingen - met behulp van zowel traditionele methoden als geavanceerde benaderingen.

Dit dynamische en vooruitstrevende programma heeft een langdurige wereldwijde reputatie voor excellentie op het gebied dat studenten, praktijkmensen en academici van over de hele wereld aantrekt. Je komt terecht in een levendige gemeenschap van keramisten, die van elkaar leren terwijl je vorm geeft en vormt om betekenis over te brengen en verhalen te vertellen.

Tegen de tijd dat je afstudeert, ben je begonnen met je carrière, heb je visionaire ideeën ontwikkeld en de perceptie van de materiële wereld veranderd.

Cursusinhoud

We belichamen het materiaal van keramiek van het ijzer in ons bloed tot het calcium in onze botten; van de stenen waaruit onze huizen bestaan, tot de beker waaruit we drinken. Het is gemakkelijk om te herkennen dat klei het enige materiaal is dat we delen met elke persoon op aarde.

De levendigheid van het materiaal heeft Ceramics bij CSAD in staat gesteld voortdurend risico's te nemen en creatieve uitdagingen aan te gaan. Dit komt voort uit het koesteren van een gemeenschap van keramisten die werkzaam zijn op undergraduate, postdoctorale en doctorale niveaus, die een schat aan kritisch geëngageerd onderzoek produceren.

Onze toegewijde studio's zullen gedurende de cursus uw thuis zijn. Je werkt in een breed scala aan processen, waarbij je het volledige potentieel van keramiek ontdekt en geavanceerde vaardigheden opdoet. Je leert van een team van praktiserende keramisten en hebt de mogelijkheid om verschillende onderrichtpraktijken te ervaren, waaronder:

 • Alchemie - glazuurtechnologie, die een geografisch en socio-historisch debat omvat
 • Werpen - traditionele aardewerktechnieken van huishoudelijke artikelen en dubbelwandige vaten tot sculpturale composietvormen
 • Hand modelleren - de menselijke vorm in klei, van sier- en sculpturaal werk tot fijn basreliëf
 • Cob building - traditionele werkwijzen met een hedendaagse toepassing, inclusief duurzame builds en milieubewuste praktijken
 • Matrijzenbouw - gieten in gips, mixed-media mallen (stof / brandbaar), composiet mallen, draaien van draaibanken
 • Oppervlaktepatroon - druktechnieken - inclusief transfers, zeefdruk en on-glaze
 • Vuren - elektrisch, gas, raku, soda, saggar, het bouwen van externe ovens om zowel functie als prestaties te onderzoeken
 • Digitale fabricage - inclusief leersoftware en toepassing van 3D-printen, lasersnijden, CNC-modellering

De cursus is zo gestructureerd dat je een waardevol inzicht krijgt in de keramische industrie als je van plan bent voor je toekomst - of je nu je eigen studio wilt opzetten, je studie wilt uitbreiden of wilt deelnemen aan een professionele praktijk. Er zijn mogelijkheden voor stages in de industrie, studeren in het buitenland of samenwerken aan een onderzoeksproject.

In je derde jaar kun je een proefschrift of een bedrijfsplan invullen om de weg vrij te maken voor je carrière nadat je bent afgestudeerd.

Aan het leren

Vanaf het begin zul je hands-on ervaring opdoen in praktische studio sessies en workshops - het ontwikkelen van je belangrijkste materiële vaardigheden. Lezingen, geleid door leden van het academisch personeel, zullen je theoretisch inzicht in je onderwerp verbreden, terwijl kleinere, doelgerichte seminars zijn ontworpen om begeleiding te bieden voor het voldoen aan meer individuele intellectuele en praktische vereisten.

Tijdens hun eerste studiejaar kan elke student verwachten tussen de 14 en 22 uur contacttijd per week te ontvangen via lezingen, seminars, tutorials en praktische workshops.

employability

Terwijl je leren is ontworpen om je te ontwikkelen tot een afgeronde en capabele kunstenaar / ontwerper en intellectueel, is je curriculum op dezelfde manier gestructureerd met je potentieel in gedachten.

Als zodanig wordt de nadruk die op uw werkethiek is gelegd, zowel creatief als academisch, gekoppeld aan een significante focus op real-world ervaring; van het opbouwen van contacten en het uitvoeren van stages tot live-briefings en, als u dat wilt, ondersteuning bij het vormen van uw eigen bedrijf.

Je kunt kiezen om een route te nemen door je tweede en laatste jaren van studies, waar je contact kunt opnemen met bedrijven of je eigen kunt starten voor het moment dat je afstudeert. In je laatste jaar, in plaats van een proefschrift in te dienen, heb je de mogelijkheid om een gedetailleerd businessplan op te stellen.

Gedurende uw tijd bij CSAD ontmoet en hoort u van professionals in uw branche, die uw vaardigheden en ideeën voor commercieel en professioneel voordeel aanscherpen. Crossdisciplinaire projecten zullen je later voorbereiden op teamwork, terwijl live-briefs je voorbereiden op deadlines en de eisen van strakke specificaties.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten beschikken over een sterke kunst- en / of designportfolio en blijk geven van hun toewijding aan kunst en / of design, en bij voorkeur vijf GCSE-passen om Engelse taal en wiskunde * op te nemen in graad C of hoger / graad 4 of hoger (voor kandidaten die recentelijk hervormd zijn). GCSE's in Engeland)

Na een interview en evaluatie van de portfolio, kunnen onze typische aanbiedingen variëren van:

 • 96 - 120 punten van een succesvol afgesloten art
 • 96 - 120 punten uit ten minste 2 A-niveaus; Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge-certificaat zal worden beschouwd als een derde onderwerp
 • RQF BTEC National Extended Diploma / Cambridge Technical Extended Diploma: MMM - DDM
 • 96 - 120 punten uit een combinatie van Scottish Highers en Scottish Advanced Highers
 • 96 - 120 punten van het Ierse Leaving Certificate bij Highers met 2 x H2-cijfers van elk onderwerp (minimumbeoordeling H4 overwogen)
 • 96 - 120 punten van het Access to HE Diploma binnen een relevant onderwerp

* Voor Welshe sollicitanten die zitten aan de gereformeerde GCSE-wiskunde, accepteren we GCSE- wiskunde of wiskunde - numeriek .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder