BA (Hons) Maatschappelijk Werk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit Volksgezondheid en Zorg Professions Council (HCPC) erkende diploma bereidt je voor op de rol van een maatschappelijk werker. Het is ontworpen om u in staat om vooruitgang te boeken op de arbeidsmarkt en integreert zowel academische en praktijk werk op basis van modules.

Wil je een verschil maken voor het leven van mensen te maken? Dan is onze Social Work mate voor u. U krijgt de kennis en vaardigheden die echt iemands leven kan veranderen te krijgen.

Waarom deze cursus te kiezen?

 • Wij werken nauw samen met werkgevers in de wettelijke en onafhankelijke sectoren te zorgen dat onze inhoud van de cursus een focus op de mensen het recht om de diensten te gebruiken behoudt. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de beroepspraktijk wanneer u in aanmerking komt.
 • Het onderwijs wordt uitgevoerd door personeel dat uit een reeks van professionele achtergronden en wordt ondersteund door onderzoek, waardoor u met een goede balans tussen academische en toegepaste educatieve ervaringen. In de loop van de cursus leggen we een sterke nadruk op professionaliteit, waarden en de koppelingen tussen maatschappelijke werk theorie en praktijk.
 • Je zult geëvalueerde stages, die u de mogelijkheid om waardevolle ervaring van een full-time maatschappelijk werker in een waaier van verschillende werkplekken te krijgen zal geven te voltooien.

Leer van onze experts

Je wordt gegeven door een deskundig team van enthousiaste medewerkers die gekwalificeerde professionals en komen uit een scala aan professionele omgevingen in het sociaal werk en de gezondheidszorg en sociale zorg. Zij worden op grote schaal gepubliceerd in hun vakgebied en de inhoud van de cursus wordt door hun specifieke onderzoeksbelangen geïnformeerd, waardoor u een actuele en relevante leerervaring krijgt.

Wat je studie

Dit Volksgezondheid en Zorg Professions Council (HCPC) erkende diploma bereidt je voor op de rol van een maatschappelijk werker. Het is ontworpen om u in staat om vooruitgang te boeken op de arbeidsmarkt en integreert zowel academische en praktijk werk op basis van modules.

Je zult een ingeschat plaatsing waarop u de gelegenheid om waardevolle ervaring van een full-time maatschappelijk werker in een waaier van verschillende werkplekken te krijgen zal geven ondernemen. Deze vormen een integraal onderdeel van het beoordelingsproces en zijn gerangschikt en beoordeeld door de universiteit in samenwerking met maatschappelijk werk organisaties. Bewijsgebaseerde praktijk en onderzoek ondersteunen werk in de sociale werk arena, zodat u kunt onderzoeken wat in praktijkinstellingen werkt.

Loopbaan en inzetbaarheid

Uitstekende werkervaring kansen

U onderneemt een geëvalueerde plaatsing, die u de gelegenheid biedt waardevolle ervaring op te doen om een ​​voltijdse maatschappelijk werker te zijn op verschillende werkplekken. Deze vormen een integraal deel van het beoordelingsproces, en worden door de universiteit geregeld en beoordeeld in samenwerking met maatschappelijke organisaties.

In het eerste jaar voltooit u 30 oefenvaardigheidsdagen, die zijn opgenomen in de voorbereidende voor professionele sociale werkpraktijkmodule - met inbegrip van een bereidheidsinterviewsinterview en 10 praktijkvaardigheidsdagen in lokale agentschappen op een schaduw- of observatiebasis.

In het tweede jaar voltooien u 70 plaatsingsdagen en dan 100 dagen in uw laatste jaar. We zullen proberen om uw uiteindelijke plaatsing te regelen in de instelling je hoopt om te werken nadat u in aanmerking komt.

We hebben gevestigde partnerschappen met lokale maatschappelijke werkbureaus die kansen bieden voor ervaring in diverse instellingen, vooral in Nottingham, Nottinghamshire en Derbyshire.

Uw loopbaanontwikkeling

U zult afstuderen met het vertrouwen, ervaring en het vermogen om een ​​verschil in het leven van mensen te maken.

Maatschappelijk werk is zeer veeleisend en draagt ​​een grote verantwoordelijkheid. Het is ook een gereglementeerd beroep. Alle hulpverleners moeten zich registreren bij de toezichthouder en akkoord gaat met een gedragscode. Na afloop van de opleiding kan u in aanmerking komen voor een registratie bij de Health and Care Professions Council (HCPC), en u moet zich houden aan een code van ethiek en gedrag in relatie tot het beroep. Daarnaast zullen veel werkgevers het aanbieden van een ingeschat jaar in dienst zijn genomen om pas afgestudeerde maatschappelijk werkers.

Houd er rekening mee dat een sollicitatiecertificaat dat een student toelaat om hun diploma te behalen ondanks ziekte enz. Of een andere afslaguitreiking toegekend aan studenten die de cursus niet afronden, geeft niet de mogelijkheid om te solliciteren op het register van de gezondheids- en zorgberoepen of voor annotatie van de huidige registratie van een individu.

De cursus heeft een uitstekende inzetbaarheidsrecord, en veel van onze studenten betreden het beroep door te werken in diensten voor kinderen of volwassenen. Mogelijkheden kunnen ook bestaan ​​in de diensten van de sociale dienstverlening, de particuliere en onafhankelijke sector, educatief welzijn, diensten zoals begeleidende agentschappen, loopbaandiensten en jeugdrecht.

Onderstaande maatschappelijk werk functiebenamingen geven een indicatie van de carrières van onze pas afgestudeerden zijn als volgt: *

 • Sociaal werker
 • Communautair zorgverlener
 • Kinderbescherming officer
 • Jongens team case manager
 • Onafhankelijke mentale capaciteit advocaat
 • Care manager
 • Volwassen geestelijke gezondheidswerker
 • Communautaire verzorger
 • Senior ondersteunend werker

* Laatste DLHE enquête voorjaarse resultaten, 2011-12 en 2014-15

Toelatingseisen

UK

Voor ingang van september 2018 moet u:

 • A-levels - BBB; of
 • BTEC Extended Diploma - DDM; of
 • 120 UCAS tarief punten uit drie A-niveau of gelijkwaardig diploma; en
 • GCSEs - Engels en Wiskunde rang C.

We houden ook rekening gelijkwaardige kwalificaties en combinaties. Zie voor meer informatie onze website of UCAS Course Search.

Als u aan uw GCSE English Language en / of Maths of gelijkwaardige kwalificatie werkt, zorg er dan voor dat u dit op uw aanvraagformulier vermeldt.

Naast de bovenstaande vermeldingsvereisten dient u een persoonlijke verklaring in te dienen die aantoont dat:

 • een begrip van de rol van een maatschappelijk werker en de huidige maatschappelijke problemen
 • een inzicht in de wettelijke en regelgevende aspecten van maatschappelijk werk en sociale werkopleiding
 • uw sociale zorg werkervaring (betaald of onbetaald), en hoe dit betrekking heeft op maatschappelijk werk
 • de tijdsduur besteedt relevante ervaringen op, en hoe dit je geschikt maakt voor sociale opleiding.

U moet ook:

 • een interview met een docent en beoefenaar of dienstgebruiker, een schriftelijke toets en een groepsoefening ondernemen
 • voltooi een controle op het niveau van openbaring en barring service op verbeterde wijze
 • een bevredigende gezondheidsverklaring
 • Verklaring van persoonlijke betrokkenheid bij Kinder- en / of Volwassenendiensten door het invullen van een tekenrekeningformulier
 • bevestig het vermogen om een ​​scala aan IT-faciliteiten te gebruiken, zoals e-mail, internet en tekstverwerking.

Er kunnen ook andere aanbevelingen, zoals een vaccinatieprogramma, voordat posities kunnen worden uitgevoerd.

Internationale

Wij accepteren de kwalificaties van scholen, hogescholen en universiteiten over de hele wereld voor de binnenkomst op onze undergraduate graden. Als u niet zeker weet hoe uw internationale kwalificatiewedstrijden onze cursus eisen kunt u terecht op onze internationale pagina kwalificaties.

Voor ingang van september 2018 moet u:

 • A-levels - BBB; of
 • BTEC Extended Diploma - DDM; of
 • 120 UCAS tarief punten uit drie A-niveau of gelijkwaardig diploma; en
 • GCSEs - Engels en Wiskunde rang C.

We houden ook rekening gelijkwaardige kwalificaties en combinaties.

Als u aan uw GCSE English Language en / of Maths of gelijkwaardige kwalificatie werkt, zorg er dan voor dat u dit op uw aanvraagformulier vermeldt.

Naast de hierboven genoemde toelatingseisen, moet u ook naar:

 • tonen in uw aanvraag uw motivatie om de cursus te doen
 • schets de tijdsduur van de relevante sociale zorgervaring en het type van sociale zorgervaring die u in uw aanvraag heeft, ofwel betaald of vrijwillig, dat u specifiek aantoont dat u geschikt bent voor het uitoefenen van sociaal werk
 • tonen een goed begrip van de rol van een maatschappelijk werker en de huidige maatschappelijke vraagstukken
 • deelnemen aan een gesprek met een docent en beoefenaar of dienstgebruiker, en een schriftelijke toets en een groepsoefening afronden
 • vertrouwd zijn met de eisen instapmodel de Professional Capability Framework
 • een controle op het niveau van de openbaring en de barringdienst af te ronden (formeel bekend als de openbaarmaking van een strafrechtelijk bureau)
 • een bevredigende gezondheidsverklaring
 • verklaren of u een persoonlijke betrokkenheid met kinderen en / of van een volwassene Services hebben gehad door het invullen van een formulier Character Conduct
 • bevestigen de mogelijkheid om een ​​scala van IT-faciliteiten, waaronder e-mail, internet en tekstverwerking te gebruiken.

Er kunnen ook andere aanbevelingen, zoals een vaccinatieprogramma, voordat posities kunnen worden uitgevoerd.

Stichting cursussen

Als u een basisopleiding nodig hebt om aan onze cursusbehoeften te voldoen, bezoek dan Nottingham Trent International College (NTIC). Als u al in het Verenigd Koninkrijk op school of college studeert en graag wilt weten of we uw kwalificatie kunnen accepteren, kunt u terecht op onze basiscursuspagina.

Engels taal toelatingseisen

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u ons laten zien dat uw taalvaardigheden sterk genoeg zijn voor intensieve academische studie. We vragen meestal een IELTS-test, en we accepteren enkele alternatieve Engelse taaltests.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of Social Sciences at Nottingham Trent University is a large and vibrant academic community which offers a wide range of qualifications in diverse disciplines including psychology, criminol ... Lees meer

The School of Social Sciences at Nottingham Trent University is a large and vibrant academic community which offers a wide range of qualifications in diverse disciplines including psychology, criminology, sociology, youth, health and social care, politics, international relations, education and social work. Lees Minder