BA (Hons) Modeontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Onze BA (Hons) Fashion Design-cursus heeft een internationale reputatie opgebouwd voor het produceren van professionele, zeer getalenteerde en bekwame design afgestudeerden met geavanceerde technische en zakelijke kennis om hen de industrie in te stuwen.

Onze studenten hebben uitzonderlijk succes behaald tijdens de Graduate Fashion Week, met prijzen zoals de FatFace-ontwerpwedstrijd, de algemene gouden prijs voor de beste collectie en de SmartFocus People's Choice Award.

Met toegang tot de nieuwste technologie, waaronder een Gerber-suite voor geautomatiseerde patroonontwikkeling, beheers je alle vaardigheden die nodig zijn om het in de industrie te halen, in de voetsporen van vele succesvolle modeontwerpers.

Je wordt gevoed door professionele ontwerpmedewerkers met een enorme hoeveelheid gevarieerde ervaring in de branche, binnen een creatieve en ondersteunende omgeving die je zal helpen je individuele ontwerpidentiteit te ontwikkelen.

Je wordt aangemoedigd om live briefings aan te pakken, samen te werken met bekende bedrijven zoals Reiss, Warehouse en Tommy Hilfiger, en de kans krijgen om te pronken met je werk op internationale, spraakmakende evenementen.

We zijn er trots op dat we geen specifieke huisstijl hebben - dus je hebt de vrijheid om je eigen creatieve aanpak te ontwikkelen, ondersteund door een gemeenschap van gelijkgestemde collega's uit disciplines uit de creatieve industrie.

Gelegen voor de deur van Londen, heb je ook gemakkelijk toegang tot een van 's werelds grootste modesteden, waar je kunt profiteren van onze uitgebreide brancheverbindingen voor werkervaringsmogelijkheden en voor het verbeteren van je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Cursus details

Jaar 1

In jaar 1 leg je de nadruk op het ontwikkelen van de kernvaardigheden en het begrip van Fashion Design, en maak je kennis met de basistechnieken om je te helpen bij het ontwikkelen en communiceren van je ontwerpideeën en deze vervolgens te vertalen naar productresultaten.

Een snee hierboven

 • U zult uw begrip van het belang dat realisatie speelt in het ontwerpproces uitbreiden. De focus zal liggen op de designermarkt, zodat u kunt beginnen met het verkennen en begrijpen van het bewustzijn van de modemarkt.

De markt veroveren

 • Vergroot uw kennis van mode door te kijken naar een ander aspect van de modemarkt en hoe design daarop wordt toegepast. De massamarkt of high street fashion-component binnen de structuur van de mode-industrie is in belang toegenomen en heeft de afgelopen jaren meer macht gekregen.

Instrumenten van de handel

 • Je begint verschillende communicatiemethoden te verkennen door de introductie van tekenvaardigheden en het schetsboek als een hulpmiddel voor het vastleggen en communiceren van informatie. De toepassing van tekenvaardigheden in portfoliopresentatietechnieken wordt verkend, zowel handmatig als via computersoftwareprogramma's. Communicatie van productbeheerinformatie via Computer Aided Manufacture (CAM) wordt geïntroduceerd.

Modegeschiedenis en theorie

 • Deze eenheid zal een basis voor de evaluatie en bespreking van de mode, kleding en textiel, die de praktijk ten grondslag ligt in uw belangrijkste vestigen Pathway . Het maakt gebruik van baanbrekende werken en het nieuwste academische onderzoek om de historische, culturele, sociale en economische betekenis van kleermakersmode te verkennen. Daarbij krijg je inzicht in mode in verschillende contexten, zowel historisch als theoretisch.

Jaar 2

In jaar 2 daag je beproefde ontwerpbenaderingen uit, waarbij je een experimentele en individuele benadering van je werk hanteert. Je krijgt de kans om live briefings aan te pakken, in samenwerking met bekende bedrijven.

Creatieve samenwerking

 • De kunst van het interpreteren van ontwerpen door middel van prototypebemonstering om een reeks kledingstukken voor een specifieke markt te ontwikkelen, wordt diepgaand onderzocht. Deze eenheid zal zich richten op de productie van het ontwerpstatement bij de ontwikkeling van een capsulecollectie van kledingstukken voor een bepaalde prijs / markt. Het onderzoek en de productontwikkeling voor de gespecificeerde markt zal uw kennis van mode verder uitbreiden, zowel technologisch als conceptueel. De competitieve realiteit van commerciële goederen door marktonderzoek en snelle respons wordt geoefend.

Creatieve identiteit

 • Je wordt aangemoedigd om een meer experimentele en individuele benadering van hun ontwerpwerk te nemen, de gepercipieerde ideeën over ontwerp en knippen uit te dagen en nieuwe perspectieven te presenteren. De unit stelt u in staat om uw identiteit als ontwerper te overwegen en een individuele esthetiek en benadering van design te formuleren, die hun toekomstige ontwerppraktijk zal informeren.

Op maat gesneden

 • Voortbouwend op uw patroon snijden en productievaardigheden die u in het eerste jaar hebt geleerd, maakt u kennis met een reeks technieken die worden toegepast in zowel de massamarkt als maatwerk op maat. Door onderzoek te doen naar historische en eigentijdse designer-kleding op maat, krijgt u onschatbare kennis van de stofkeuze, interne constructietechnieken, patroon en afwerking. Met behulp van de vaardigheden die zijn opgedaan tijdens het lesgeven in de studioworkshop, kunt u een product op maat reproduceren en de theorie achter de aangeleerde principes op maat testen.

Industrieplaatsing of casestudy

 • Je selecteert een van de volgende opties:
  1. Plaatsing in de branche: stelt u in staat om een zelfstartende stage van vijf tot acht weken te volgen die relevant is voor hun potentiële loopbaanrichting en bijdraagt aan de vervulling van de cursusdoelen en -doelstellingen.
  2. Industry case study: je bestudeert een aspect van de industrie dat je hebt geïdentificeerd als een interessegebied, door middel van de methode van case study-onderzoek. Je onderneemt veldwerk in een zelfgekozen onderwerp of vraag.

Onderzoek en kritisch onderzoek ontwikkelen

 • Deze eenheid biedt ruimte om na te denken over de onderzoeks- en onderzoeksopties die het laatste jaar voor u beschikbaar zijn en om uw toekomstige richting te evalueren. Door de verkenning van een vakgebied dat verband houdt met bredere contextuele kwesties, of een zorg binnen de branche waarin je wilt werken, zul je geschikte onderzoeksvaardigheden ontwikkelen die van toepassing zijn op je laatste studiejaar.

Ontwerpconcepten en contexten

 • Deze eenheid laat je kennismaken met een reeks culturele en kritische theorieën en ontwerpcontexten en -concepten die essentieel zijn voor het ontwikkelen van een breder contextueel begrip dat je belangrijkste Pathway en toekomstige contextuele studie-eenheden ondersteunt. De unit onderzoekt belangrijke bewegingen en momenten in de geschiedenis van design en kunst om je te helpen een steeds grotere waardering te ontwikkelen voor de esthetische krachten, die de cultuur en mogelijk je eigen werk vormen.

Study Abroad (optioneel)

 • Met deze optionele eenheid kun je tijd doorbrengen met studeren bij een van onze partnerinstellingen.

Jaar 3

In jaar 3 stelt je definitieve collectie, portfolio en scriptie je in staat om diepgaand, zelfvoorzienend onderzoek te doen en de mogelijkheid om een designcollectie te creëren. Je krijgt de kans om te pronken met je werk op internationale, spraakmakende evenementen zoals Graduate Fashion Week.

Verzameling

 • Deze unit richt zich op de uiteindelijke collectie. De unit biedt u de mogelijkheid om het ontwerp- en productieproces individueel te benaderen en dit efficiënt en effectief te beheren.

Portefeuille

 • Biedt de mogelijkheid om uw individuele creatieve identiteit aan te tonen die is afgestemd op uw loopbaanambities, door de productie van een kenmerkend portfolio, waarbij de kennis en vaardigheden die tijdens de cursus zijn opgedaan, worden geconsolideerd. Het portfolio zal doorgaans bestaan uit een scala aan onderzoek, concept en sfeer, illustraties, ontwerpschetsen / assortimentontwikkeling en planning, evenals productbeheer.

Scriptie

 • Deze eenheid bestaat uit een aanzienlijke periode van aanhoudend, individueel onderhandeld onderzoek over een onderwerp dat waarschijnlijk verband houdt met de contextuele en / of theoretische zorgen van uw vakgebied of gekozen praktijkgebied, met het oog op het verschaffen van gestructureerd schriftelijk argument.

In het buitenland studeren

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een deel van je tweede jaar in het buitenland te studeren.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Bij UCA Rochester for Fashion Design zijn er ruime ontwerp-, patroon- en productiestudio's met toegang tot computer-aided design (CAD) -faciliteiten met Gerber-technologie voor het snijden van patronen. Er zijn ook gespecialiseerde naaigebieden met technische assistentie.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

Onze opleiding Fashion Design geniet een internationale reputatie. We hebben sterke banden opgebouwd met veel spraakmakende merken, waaronder:

 • Alexander McQueen
 • Jenny Packham
 • Jonathan Saunders
 • Reiss
 • Roksanda Ilinic
 • Roland Mouret.

Careers

UCA's Fashion Design-graad geniet een internationale reputatie en onze afgestudeerden zijn doorgegroeid naar een verscheidenheid aan lonende carrières - van ontwerp en illustratie tot patroonknippen en kledingtechnologie, en bij toonaangevende modebedrijven over de hele wereld. Waaronder:

 • Comme Des Garçons
 • Balenciaga
 • Lanvin
 • Givenchy
 • Max Mara
 • Pucci
 • Burberry
 • Stella McCartney
 • Reiss
 • Jigsaw
 • riviereiland
 • Karen Millen.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

Samen met uw portfolio zijn de standaard toelatingseisen * voor deze cursus:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. Zorg ervoor dat uw portfolio goed gepresenteerd en logisch georganiseerd is, wat aantoont dat u in staat bent om een project of idee te ontwikkelen. We zouden graag een verkenning zien van tekentechnieken, experimenten met kleur en een verscheidenheid aan media, aandacht voor presentatie en bewijs van ten minste één modeontwerpproduct - van moodboard tot ontwerpontwikkeling. Geannoteerde schetsboeken en persoonlijk ontwikkelingswerk zijn altijd welkom. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder