BA (Hons) Muziek Business Management met Foundation Year

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je een aspirant-muziekmanager, platenlabelmanager, organisator van live evenementen of een zakelijke artiest die voorop wil lopen met verbeterde kennis en vaardigheden?

Tijdens onze Music Business Management-opleiding leer je van professionals uit de industrie en krijg je de kans om je ideeën en nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen met stages of ondernemende projectgebaseerde modules in je derde jaar.

Om te slagen voor dit diploma, moet je basiskennis hebben in ten minste een van de onderliggende vakken: muziektechnologie, bedrijfskunde of economie, Engelse taal of media en communicatie. Als je geen niveau 3-kwalificatie (A-niveau of gelijkwaardig) in een van deze vakken hebt of verwacht niet te behalen, moet je de vierjarige opleiding met een geïntegreerd basisjaar aanvragen.

Onze Foundation in Music Business (jaar 0) is bedoeld voor studenten die nog niet eerder een van de kernvakken hebben bestudeerd en de vaardigheden willen verwerven of versterken die nodig zijn voor succes op bachelorniveau of instapniveau in de entertainmentsector.

Het basisjaar bouwt voort op je passie en ervaring met muziek als fan of hobbyist en geeft je de nodige vaardigheden en kennis om je voor te bereiden op een studie op niveau 4. Je leert essentiële zakelijke, academische en digitale vaardigheden waarmee je klaar bent voor zowel je toekomstige studies als je professionele carrière.

Je ontwikkelt de nodige schriftelijke en online communicatieve vaardigheden om anderen te betrekken, te overtuigen en te overtuigen van de verdiensten van je ideeën en muziekprojecten. Naarmate je een actieve nieuwsgierigheid en vloeiendheid ontwikkelt in de terminologie en principes van zaken, media en communicatie, ben je klaar om het meeste uit de rest van je studie te halen en voor de realiteit van het werk in de industrie.

Cursus benodigd heden

UCAS-tarief

 • Toegangscriteria en vereisten: 4 jaar
 • Een minimum van 96 UCAS-punten behaald met ten minste twee volledige niveau 3-kwalificaties (bijv. A-niveau, BTEC-diploma) waarvan er ten minste één moet zijn in de volgende vakgebieden:
  • Muziektechnologie, bedrijfskunde of economie, mediastudies of Engelse taal
 • Een cursus Toegang tot hoger onderwijs of een BTEC Extended Diploma wordt beschouwd als gelijkwaardig aan twee volledige niveau 3 kwalificaties.

Engelse taalvereisten

 • GCSE-graad C / 4 of hoger in wiskunde en Engels of een niveau 2-equivalent (bijv. Functionele vaardigheden).

We verwelkomen ook sollicitaties van volwassen studenten (21+ jaar) en studenten zonder formele kwalificaties maar met een aantoonbare passie voor en praktische ervaring in de muziekindustrie.

Persoonlijke verklaring

De persoonlijke verklaring is een belangrijk onderdeel van uw aanvraag en is uw kans om ons te vertellen wat uw doelstellingen in de muziekbusiness zijn en waarom het u interesseert. Je vermogen om effectief te communiceren is belangrijk, dus de kwaliteit van je schrijven is een factor in hoe we onze beslissing nemen. We vragen u in het bijzonder interesse te tonen in de muziekbusiness, aangetoond door een of meer van de volgende zaken:

 • Enthousiasme voor het luisteren naar live of opgenomen muziek
 • Lezen over muziek / de muziekindustrie
 • Het organiseren van optredens of muziekevenementen
 • Social media gebruiken om muziek te publiceren of te promoten

Auditie-informatie

U kunt worden uitgenodigd voor een gesprek om te beoordelen of u in aanmerking komt voor de cursus als:

 • Je hebt niet voldaan aan de minimale toelatingscriteria, maar toont binnen je sollicitatie een sterke interesse en belofte van bekwaamheid voor de cursus;

of

 • Uw aanvraag bevat onvoldoende informatie om een beslissing te kunnen nemen.
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

LCCM is a specialist higher education college for creative people. We are the only independent college in the UK offering degrees in music, words, along with a postgraduate degree in creative entrepr ... Lees meer

LCCM is a specialist higher education college for creative people. We are the only independent college in the UK offering degrees in music, words, along with a postgraduate degree in creative entrepreneurship. Lees Minder