BA (Hons) Professionele accountancy

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Accounting en Finance bij Stirling staat in de top 15 van het Verenigd Koninkrijk (Times and Sunday Times Good University Guide 2018) en krijgt consistent hoge scores in de Nationale Studenten Enquête (NSS).

De BA (Hons) in professionele accountancy is een driejarige Honours-graad, ontworpen voor studenten met gevorderde kwalificaties die een loopbaan in de accountancy willen volgen. Het diploma biedt een aanzienlijke vrijstelling van de professionele examens van de ACCA, CIMA en CIPFA.

Door in deze richting te studeren, leert u dat accountancy bestaat uit het opstellen en interpreteren van financiële informatie zodat beleggers, geldschieters, management, werknemers, overheid en anderen financiële beslissingen kunnen nemen.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Het biedt de mogelijkheid om af te studeren met een geaccrediteerde graad in drie jaar

# 2 Accountancy en financiën bij Stirling behoren tot de top 5 in Schotland, top 15 in het VK (Times and Sunday Times Good University Guide 2018)

# 3 Je docenten zijn experts in hun vakgebied, met veel met aanzienlijke industriële ervaring.

Cursus details

In het eerste jaar van de opleiding, bestudeer je een reeks kernmodules om je een basis te geven voor volgende fasen van meer geavanceerde studies. Deze kernmodules zijn in Financial Accounting, Management Accounting, Finance, Economics and Business Law.

In de daaropvolgende jaren ontwikkel je een meer kritische en analytische benadering van je studie. Je neemt modules in Advanced Financial Accounting, Accounting Information en Employment, en Applied Management Accounting, samen met modules in Persoonlijke Financiële Planning, Kwantitatieve Methoden, Internationale Financiering en Financiële Analyse, plus modules in Auditing en Belasting. Hogere niveaus van kritische evaluatie, analyse en synthese worden uitgebreid in de modules Issues in Accountancy en Critical Analysis of Accountancy and Finance.

Er zullen talloze kansen zijn om je werkgerelateerde vaardigheden te ontwikkelen in elke fase van je studie.

Onderwijs

De normale leveringswijze is voor drie 20-creditmodules die gedurende een periode van 11 weken in twee semesters per jaar moeten worden geleverd. Elke module bestaat meestal uit twee uur colleges en één seminar van een uur per week.

Beoordeling

Om professionele accreditatie te bereiken, worden veel van de modules beoordeeld als een ongezien, gesloten boek van twee uur, een schriftelijk examen plus een ongeziene, gesloten boek, computergebaseerde klassetest van een uur.

In het laatste jaar wordt meer nadruk gelegd op beoordeling via essays en presentaties.

In het buitenland studeren

Je hebt de mogelijkheid om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze gevestigde connecties met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

De heer Christopher Coles, cursusdirecteur

44 (0) 1786 466415

accountingandfinance@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
  • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder