BA (Hons) Schilderen, tekenen en grafiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Door specialistische technische en kritische studie in schilderen, tekenen en grafiek aan te bieden op universitair niveau, is ons BA (Hons) -programma voor schilderen, tekenen en prentkunst uitzonderlijk in het VK.

Dit dynamische programma is bedoeld voor studenten die enthousiast zijn over het vooruitzicht van een rigoureuze, op materialen gebaseerde en procesgestuurde opleiding in de kunstpraktijk.

Je bestudeert materialen en technieken, terwijl je ook je eigen professionele praktijk binnen de kunsten ontwikkelt en contextualiseert.

Gevestigd in grote open studio's met dubbelhoge plafonds en noorderlichtvensters, wordt u aangemoedigd om een ambitieuze werkpraktijk te ontwikkelen in alle drie de disciplines.

In de Nationale Studenten Enquête (NSS) 2017 had ons BA (Hons) -programma voor schilderen, tekenen en grafiek een algemene tevredenheidsscore van 90%, waarbij 100% van de studenten het ermee eens was dat "de bibliotheekbronnen en -diensten goed genoeg zijn voor mijn behoeften", "Feedback op mijn werk kwam op het juiste moment" en "mijn communicatieve vaardigheden zijn verbeterd" als resultaat van het programma.

Je vorderingen gedurende de drie jaar worden aangestuurd door een uitgebreide reeks technische workshops, ondersteund door het onderwijzen van tekenen als een kerncomponent van je studiopraktijk.

Je krijgt ook een grondig, kritisch inzicht in de belangrijkste theorieën in de hedendaagse kunst, aangezien ze betrekking hebben op je opkomende praktijk, en je krijgt de kans om deel te nemen aan live tentoonstellingen en projecten om je voor te bereiden op je professionele carrière na je afstuderen.

Wat ga ik bereiken?

Je studeert schilderen, tekenen en grafiek, en neemt deel aan een breed scala aan professionele kansen om het soort kunstenaar te ontdekken dat je wilt worden.

Je ontwikkelt een ambitieuze werkpraktijk op basis van een onderzoek naar de materiële en technische mogelijkheden van je creatieve werk, waarbij tekenen centraal staat bij alles wat je doet en maakt.

We zullen je aanmoedigen om na te denken over het maken, waarbij je eigen studiowerk je een onderzoekscentrum en een vertrekpunt biedt door het diepgaande leren van een kerndiscipline.

Naast het werken aan hun technische schildervaardigheden, krijgen onze studenten ook de kans om te exposeren en tentoonstellingen te organiseren in de vele professionele galerijen en kunstruimtes van Plymouth.

Denken en maken

Studeer bij ons en je breidt je kritische benadering uit naast het ontwikkelen van vaardigheden in onderzoek en analyse. Onze academisch robuuste en intellectueel stimulerende opleidingen worden verzorgd door ons team van academici, technische demonstranten en uitgenodigde experts die samen excellentie leveren in leren, onderwijzen en beoordelen. Onze programma's moedigen diversiteit in denken en maken aan - van praktische toepassingen tot reflectief, analytisch schrijven.

We bieden een dynamische, stimulerende leeromgeving om nieuwe praktijkmodellen te testen en tegelijkertijd te investeren in de rijke relatie tussen praktijk en theorie - gebaseerd op het potentieel in materiële en visuele verkenning, samenwerking, kruisbestuiving van ideeën en de verkenning van geschiedenissen en hedendaagse contexten.

Mogelijkheden om in het buitenland te studeren zijn beschikbaar bij onze partnerinstellingen.

BA (Hons) Schilderen, tekenen en grafiek - Hoogtepunten:

 • Ontwikkel essentiële technieken, aangeleerd door praktiserende kunstenaars, in olieverf, schilderen op waterbasis, tekenen en kleine lettertjes.
 • Ervaar de vrijheid om je eigen creatieve stem na te jagen en werk in een groep gelijkgestemde studenten die allemaal jouw toewijding aan schilderen, tekenen en prentkunst delen.
 • Werk in je eigen creatieve ruimte in onze speciaal gebouwde studio's, die enkele van de meest inspirerende ruimtes zijn om kunst te beoefenen in het VK.
 • Oefen regelmatig tekenen in aangeleerde sessies gedurende je hele driejarige opleiding.
 • Ontwikkel uw professionele praktijk door middel van kansen zoals residenties, live briefs of internationaal via het Erasmus + -programma; of leer meer over tekenen en schilderen in onze eigen creatieve school voor 4 tot 16-jarigen.
 • Krijg een hoogwaardige, kritische en technische opleiding in schilderen, tekenen en grafiek.
 • Stel tentoon en cureer, met frequente shows gedurende het programma en aanmoediging om je eigen galeriemogelijkheden te ontwikkelen, en om verbindingen te leggen met andere professionele galerijen en kunstruimtes.
 • Vertrek met een diep begrip van uw eigen kunstpraktijk, de technieken en de theorieën erachter, samen met het vermogen om samen te werken met andere creatieve disciplines. We leren je kritisch na te denken over je eigen professionele identiteit als opkomend kunstenaar en voorzien je van de nodige vaardigheden om een stap vooruit te maken in je creatieve toekomst.

modules

Jaar 1

 • BAPD101 Inleiding tot schilderen, tekenen en grafiek
 • BAPD102 Schilderen en tekenen
 • BAPD103 Grafiek en tekening
 • BAPD104 Inleiding tot collaboratieve en professionele praktijk
 • BAIS300 Interdisciplinaire studies
 • BCOP100 Praktijkcontexten 1

Jaar 2

 • BAPD201 Begeleide studiopraktijken 1
 • BAPD202 Professionele praktijk in schilderen, tekenen en grafiek
 • BAPD203 Begeleide studiopraktijken 2
 • GCOP200 Praktijkcontexten 2

Jaar 3

 • BAPD301 Onderzoek en experimenten
 • BAPD302 Creatieve en professionele ontwikkeling
 • BAPD303 Creatieve en professionele conclusie
 • BAPD304 Praktijkcontexten 3
  • Pathway One - Written Research Project (WRP) is een kans om een inhoudelijk stuk onafhankelijk onderzoek uit te voeren, dat is gericht op een gebied dat verband houdt met de creatieve praktijk.
  • Pathway Two - Contextual Inquiry Project (CEP) is een praktijkgericht onderzoeksproject met kritisch commentaar, waarin studenten een diepgaand onderzoek doen om hun creatieve praktijk te informeren en te herpositioneren.

Alle vermelde modules zijn verplicht.

Carrières en alumni

We hebben een indrukwekkend aantal bezoekende artiesten en professionals die u kunnen laten profiteren van hun ervaring in de sector. Het programma heeft een sterk netwerk van industriële contacten, zoals kunstleveranciers Winsor & Newton, Art Mill Gallery, die jaarlijkse tentoonstellingen organiseren met onze studenten, en met Q-art, die regelmatig samenwerken met studenten voor hun beroemde Crit Club, meest recentelijk op Tate Modern.

Je krijgt de kans om je werk vanaf het begin van je eerste jaar te laten zien in een professionele tentoonstelling die open is voor het publiek, georganiseerd, samengesteld en geproduceerd door je groep.

Ons Careers & Enterprise-kantoor biedt ondersteuning door een toegewijd team dat gericht is op inzetbaarheid en het ontwikkelen van creatieve kansen voor studenten. En dat houdt niet op als je eenmaal bent afgestudeerd - we willen contact met je houden via ons groeiende alumninetwerk.

Dankzij onze sterke internationale connecties kunnen onze studenten ook een semester studeren bij een van onze partnerinstellingen in Europa en Noord-Amerika, en op hun beurt verwelkomen we buitenlandse studenten van die instellingen om met ons mee te doen in onze studio's, waardoor een opwindende culturele uitwisseling ontstaat.

Huidige studenten krijgen de kans om Madrid te bezoeken voor de ARCO Art Fair, om te werken met en ervaring op te doen op Port Eliot Festival, Plymouth City Museum and Art Gallery, Plymouth hedendaagse kunstruimte KARST, Plymouth School of Creative Arts, Maker Heights, en ook bezoek het Rabley Contemporary Drawing Centre.

Afgestudeerden worden:

 • Schilders
 • Tekenaars en visualisatoren
 • Fijne printmakers
 • Studio-gebaseerde artiesten
 • illustratoren
 • Art-therapeuten
 • Publieke artiesten
 • Galeriehouders
 • Docenten / docenten
 • Kunstondernemers

'Carrière en onderneming in het curriculum' aan het Plymouth College of Art

De beroepspraktijk is ingebed in al onze programma's. Tijdens je studie krijg je de kans om de belangrijkste professionele, overdraagbare vaardigheden voor inzetbaarheid in de creatieve industrieën te ontwikkelen en mogelijk samen te werken met andere sectoren lokaal, regionaal, nationaal of internationaal.

Van het schrijven en optimaal benutten van uw cv tot het opdoen van branche-ervaring, het verwerven van professionele vaardigheden is in de studieprogramma's opgenomen door onze stafteams, die ervaring hebben in de 'echte wereld'. Ze worden ook ondersteund door onze Industry Liaison Groups, die helpen bij de ontwikkeling van het curriculum voor hoger onderwijs.

Afgestudeerden van de BA (Hons) Schilderen, tekenen en grafiek hebben een breed portfolio aan expertise om specialistische kennis op een bepaald gebied te begeleiden. De meerderheid van de afgestudeerden zal doorstromen naar een kunstgerelateerde baan of zelfstandige, hetzij als ateliergebaseerde kunstenaar, openbaar kunstenaar of door middel van een baan op het gebied van kunstbeheer of kunstadministratie. De cursus trekt ook veel studenten aan die een carrière in het onderwijs willen nastreven.

De MA-cursussen aan het Plymouth College of Art bieden logische voortgangsroutes voor afgestudeerden van BA (Hons) schilderen, tekenen en grafiek maken. Alle afgestudeerden Plymouth College of Art krijgen korting op het collegegeld als ze ervoor kiezen om door te gaan met hun postdoctorale studie aan het college.

Onze studenten zeggen

Julie Ellis, BA (Hons) Schilderen, tekenen en grafiek

"Ik koos voor Schilderen, Tekenen & Grafiek aan het Plymouth College of Art omdat ik erg onder de indruk was van de visie ervan. Er zijn niet veel andere plaatsen in het land waar je deze cursus kunt volgen, dus ik vond het geweldig om een van de eersten te zijn. !

Mijn tutor was briljant in het begeleiden van mij en ik heb een aantal geweldige dingen meegemaakt, zoals het laten zien van mijn werk in een open kunsttentoonstelling in het stadscentrum waar ik zelf een aanvraag voor had ingediend en het geluk had om geselecteerd te worden voor . Ik heb dit jaar ook de Corporate Student Prize gewonnen, dus daar was ik echt blij mee.

"Op dit moment gaan er deuren open en komen er voortdurend kansen. Professionele ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van onze cursus, en dat is alles over je werk naar buiten brengen, netwerken, mensen ontmoeten en je werk tentoonstellen. Ik zou het geweldig vinden dat is mijn baan, maar ik ben ook echt gepassioneerd door kunstonderwijs voor kinderen, dus dat is misschien de weg die ik inslaat. "

Caitlin Lewis, BA (Hons) Schilderen, tekenen en grafiek

"Mijn tijd op BA (Hons) schilderen, tekenen en grafiek maken aan het Plymouth College of Art was een ervaring die ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik koos voor deze cursus nadat ik had geleerd dat als onderdeel ervan wekelijkse levenssessies worden gehouden, we worden aangemoedigd als individuen, en dat we tegen de tijd dat we in ons derde jaar zitten, worden aangemoedigd om onszelf te verplaatsen in de professionele wereld.

Het eerste en tweede jaar zorgden voor veel experimenten, wat voor mij in het prentenkabinet was om allerlei processen te leren, zoals aquatint, zeefdruk, droge naald en meer. In de drie jaar van mijn opleiding heb ik mijn praktijk ontwikkeld door open te staan voor mezelf, wetende dat er altijd ondersteuning was wanneer dat nodig was. De docenten zijn enthousiast en moedigen ideeën van studenten aan. Print Club was een van deze ideeën, wat ertoe leidde dat een kleine groep van ons in 2018 een workshop organiseerde bij Tate Exchange.

Er zijn een aantal mogelijkheden waar studenten tijdens het programma bij betrokken kunnen raken. Deze kansen leidden tot rijke ervaringen als onderdeel van mijn tijd aan deze cursus, waaronder het deelnemen aan zeefdrukworkshops geleid door de Turner Prize-genomineerde Ciara Phillips, en het nemen van een live takuhon-printproject naar Santander, Spanje als onderdeel van Impact 10, een internationale prentkunst conferentie.

Deze sociaal geëngageerde projecten hebben me aangemoedigd om zeefdrukworkshops te geven met een aantal van mijn leeftijdsgenoten, en we hebben onze samenwerkingsworkshops meegenomen naar scholen om te leren, en naar liefdadigheidsinstellingen zoals St. Luke's Hospice, om een inclusieve omgeving te helpen creëren voor deelnemers. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst dit soort workshops te blijven geven. "

Toelatingseisen

Vanaf 2020: een portfolio en 112-120 UCAS-punten (verdiend via A-levels, BTEC National Diploma of Foundation Diploma enz.).

We verwelkomen ook sollicitaties van studenten die geen formele kwalificaties hebben, maar die hun creativiteit, vaardigheden en ervaring kunnen aantonen. U moet ook persoonlijk of via Skype, Google Meet of een vergelijkbaar online platform een interview bijwonen.

Internationale studenten

Taalvereisten voor studie op HBO-niveau

 • Trinity College London
  • Geïntegreerde vaardigheden in het Engels II (niveau B2), minimaal vereiste cijfer: lezen: geslaagd luisteren: geslaagd certificaat geldig voor twee jaar
 • IELTS SELT-consortium
 • IELTS (niveau B2), minimaal vereiste cijfer: IELTS algemene score van 6,0 met een minimumscore Luisteren: 5,5, spreken: 5,5, lezen: 5,5, schrijven: 5,5,
 • Certificaat geldig voor twee jaar

Visum vereisten

 • Als internationale student heb je een Tier 4 (algemeen) studentenvisum nodig dat je online kunt aanvragen.

Middelen

Momenteel bevindt het programma zich in een open, dubbelhoge, noordlichtige studioruimte van 5500 vierkante meter. Dat is genoeg ruimte om 33 Londense bussen te stapelen met ruimte over.

We hebben docenten en technici die actief zijn, professionele beoefenaars zijn, die hun eigen werk maken en tentoonstellen, naast een reeks bezoekende kunstenaars uit de disciplines schilderen, tekenen en grafiek.

Onze professionele grafische studio's voor beeldende kunst bieden een scala aan reliëf- en diepdrukprocessen, onderwezen door zeer ervaren technisch personeel. Ons digitale Fab Lab herbergt de nieuwste lasersnij- en 3D-printtechnologieën, waardoor je ideeën kunt uitdragen voor diverse resultaten.

Faciliteiten op het college zijn onder meer:

Animatie-, film- en fotostudio's

Onze studenten maken volledig gebruik van onze industriestandaard speciale studioruimtes - inclusief onze infinity cove, green screen en gespecialiseerde geluidsstudio (met Foley pit en vocale opnamecabine) - plus onze stop-motion suite, onze donkere kamers en tal van individuele bewerk suites, allemaal up-to-date met de nieuwste industriestandaard software.

Keramiek- en glasworkshops

Met een glasoven die werkt op 1.100 graden, 10 pottenbakkerswielen, middelen voor warme, warme en koude glasprocessen, een gipskamer voor het maken van mallen, 16 ovens, een goed gevulde glazuurmengruimte en individuele atelierruimte, onze keramiek en glas Workshops hebben een echte 'wow'-factor en kunnen wedijveren met elke kunstacademie in het hele land.

Tekenstudio's

Met ramen op het noorden, een ruimte voor methoden en processen, een individuele studioruimte en een gespecialiseerde tekenstudio, is onze indrukwekkende, open, driedubbele tekenstudio een enorme ruimte, perfect voor veel verschillende activiteiten en specialismen.

Fab Lab

Ons 'fabricagelaboratorium' is uitgerust met de nieuwste digitale ontwerptechnologieën - van 3D-printers tot 3D-scanners, een vinylsnijder, CNC-freesmachine, CNC-router en lasersnijder. Het voegt een geheel nieuw niveau van kansen toe voor studenten in alle creatieve lagen van de bevolking.

Modestudio's

Deze grote professionele studio biedt een levensechte mode-ervaring in een fantastische ruimte met uitzicht op zee. Gespecialiseerde industriële en huishoudelijke naaimachines, een reeks breimachines en een brede voorraad stoffen en breigaren staan naast een Mac-suite voor media en marketing, een volledig operationele CAD-snijfaciliteit en een bibliotheek met designerkleding om te inspireren.

Fine Art Printmaking Studios

Onze speciale ruimte is een fantastische faciliteit die het maken van beeldende kunst ondersteunt en geschikt is voor een breed scala aan programma's en processen. Je krijgt toegang tot een 150 jaar oude Colombiaanse pers, een Albion-pers, een historische en zeldzame behangpers en een automatische FAG-proofingpers, plus een brede selectie van metaal- en houtsoorten, vacuümzeefdrukbedden en vier etspersen.

Sieraden Design Studio

Deze prachtige ruimte, gehuisvest in onze fantastische nieuwe werkplaatsen voor ambacht, ontwerp en fabricage, biedt alles voor moderne en traditionele technieken in het ontwerpen van sieraden, inclusief banken met gas en zuurstof, eigen middelen voor het gieten van metaal, hand- en machinevormende gereedschappen, faciliteiten voor glasachtig emailleren en een aparte chemische ruimte voor etsen, anodiseren en patroonvorming. We hebben ook grotere metaalbewerkingsapparatuur voor lassen, solderen, snijden en slijpen.

Textielstudio's

Met uitzicht op zee en 35 meter aan printtafels om experimenten aan te moedigen, beschikken onze Printed Textile Design Studios ook over een fantastische Mimaki-stoffenprinter, digitale borduurmiddelen, industriële naaimachines, sublimatieprinters, een verflaboratorium, hittepersen, een tuftpistool en een Mac-suite. Het moet een van de best bedrukte textielateliers in het VK zijn.

Digital Print Bureau en Equipment Resource Center

Ons Digital Print Bureau biedt betaalbare en snelle printservices voor al onze studenten die op zoek zijn naar iets van grootformaat printen of printen met solvent tot foto printen, scannen of vinyl snijden, en een breed scala aan afwerkingsservices. Onze zeer ervaren medewerkers van het Equipment Resource Center kunnen u adviseren welke van onze 6000 stuks industriestandaardkits - van onderwatercamera's tot traditionele grootformaatcamera's en allemaal gratis te huren - het beste aan uw behoeften voldoen.

Werkplaats voor hout en kunststof

Naast de laatste nieuwe technologie waarderen we de jarenlange tradities van het maken van hout en plastic - en hebben we een workshop met uitstekende middelen ontwikkeld die openstaat voor al onze studenten. Het beschikt over een breed scala aan sets, waaronder een indrukwekkende CNC-router, veel zagen en draaibanken, en stripverwarmers, evenals faciliteiten voor greenwood-bewerking.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom ... Lees meer

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom making is as important as reading and writing, and where the purpose of learning is inseparable from that of living your life. A place for making things, and making things happen. For making a difference. Lees Minder