BA (Hons) Sieraden & zilversmeden

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Onze BA (Hons) Jewellery & Silversmithing-cursus is gebaseerd op de tradities van vakmanschap, gecombineerd met een vooruitstrevende benadering van ontwerpen en maken.

Je wordt aangemoedigd om verschillende benaderingen van sieraden en zilversmeden te verkennen en krijgt de specialistische technische en creatieve vaardigheden die nodig zijn om je ideeën te ontwikkelen, ontwerpen en realiseren.

We bieden een stimulerende creatieve omgeving waar fysiek maken en materiaalonderzoek de kern vormen van wat je gaat doen, het leren van gevestigde handvaardigheden en het erkennen van de mogelijkheden die digitaal maken biedt. Je hebt toegang tot uitstekende workshops die je de mogelijkheid bieden om te werken met een scala aan materialen, waaronder metaal, keramiek, glas, hout, kunststoffen en textiel.

Ons team van docenten, die praktiserende ontwerpers, makers of onderzoekers zijn, zorgt ervoor dat wat je leert op de cursus actueel en relevant is voor de branche. UCA's ambachtelijke expertise en nalatenschap worden binnen de branche goed gerespecteerd.

Je doet onschatbare ervaring op door deel te nemen aan wedstrijden en live projecten en getalenteerde studenten hebben in de loop der jaren uitstekend succes behaald door prijzen te winnen zoals de Goldsmith's Company Precious Metal Bursary, de Guild of Enamellers 'Bursary Award, Young Artist of the Year, British Art Medal Student Project Awards en nieuwe ontwerper van het jaar.

Cursus details

Jaar 1

Oefenproces 1

 • Je maakt kennis met het onderzoeken, ontwikkelen van ideeën, tekenen, ontwerpen en essentiële maakprocessen in metaal en andere materialen door middel van een reeks creatieve studioprojecten.

Contextuele studies 1

 • Je onderzoekt waar ambachten en ontwerppraktijken passen in bredere sociale en culturele landschappen. Om u te helpen bij uw onderzoek, leert u een reeks historische en hedendaagse contexten.

Oefenproces 2

 • Door middel van een reeks projectinstructies ontwikkel je een beter begrip van aspecten van het ontwerpproces en het maken van holle vormen voor zowel sieraden als zilversmeden. Je verbetert je onderzoeks- en ontwerpmethoden, CAD en het maken van vaardigheden.

Oefenproces 3

 • Je consolideert je maakvaardigheid ontwikkeld in eerdere eenheden en verwerft nieuwe vaardigheden, waaronder basissteenzetting, brochevangsten en gieten. Om met vertrouwen te reageren op complexere projectopgaven terwijl u zich voorbereidt op uw tweede jaar, breidt u uw begrip van de onderwerpcontext voor uw werk uit en begint u de relevante sectorfocus te verkennen.

Jaar 2

Praktijkverkenning 1

 • Een belangrijk onderdeel van de tweedejaars ervaring is het ontwikkelen van een individuele praktijkbenadering. Je identificeert je interesses en breidt je onderzoeksvaardigheden uit, waarbij je een kritische en reflectieve benadering van ontwerpen en maken bevordert door middel van verschillende projectopgaven. Je maakt kennis met een reeks industriële contexten, waaronder competities van live projecten, samenwerkingen of plaatsingen.

Contextuele studies 2

 • Objecten en omgevingen zijn fundamenteel voor ons begrip van de wereld en deze eenheid introduceert een reeks contexten die het belang van betekenis aantonen en hoe dit kan worden gebruikt om waarde te creëren en uit te drukken binnen de objecten die u maakt. Je behandelt alles, van de eisen van de consument tot emotionele gehechtheid, tot het idee van luxe en materiële cultuur.

Praktijkverkenning 2

 • Voortbouwend op uw ervaring in Praktijkverkenning 1, blijft u uw ontwerpidentiteit en interesses ontwikkelen. Een belangrijk element van de tweedejaarservaring is het ontwikkelen van een individuele praktijkbenadering. Je onderzoekt en ontwikkelt processen van ontwerpen en maken, als juwelier die artefacten voor het lichaam maakt of als zilversmid die ideeën voor functionele huishoudelijke objecten onderzoekt.

Praktijkverkenning 3

 • Je definieert je eigen studiepatronen en consolideert je creatieve praktijk door werk te ontwikkelen in reactie op je eigen zorgen, interesses en persoonlijke richting, klaar voor je laatste jaar. Je voltooit projectoverzichten van aanvang tot oplossing en neemt alle stadia van het ontwerpproces op, waarbij je meer leert over de beroepspraktijk en de hedendaagse context.

Internationaal jaar (optioneel)

Studenten aan de School of Crafts and Design hebben de unieke kans binnen UCA om een extra studiejaar toe te voegen aan een buitenlandse instelling (hetzij aan een instelling voor hoger onderwijs of op een werkplek).

Dit optionele jaar is bedoeld om je educatieve ervaring te verbreden en je begrip van culturele diversiteit te verdiepen, zodat je binnen een andere culturele context kunt studeren en nieuwe perspectieven kunt krijgen.

Studeren in het buitenland kan een levensveranderende ervaring zijn. Als je in een ander land woont, ervaar je nieuwe plaatsen, mensen, culturen en mogelijkheden. Je ontwikkelt initiatief, onafhankelijkheid, motivatie en, afhankelijk van waar je naartoe gaat, werkkennis van een andere taal - alle kwaliteiten waar werkgevers naar op zoek zijn. Je keert terug om je studie af te ronden met alle voordelen van de internationale jaarervaring achter je.

Jaar 3

Oefenportfolio

 • Deze unit, die je klaarstoomt voor het leven na het afstuderen, zal je helpen bij de overgang van student naar de beginnende beroepsbeoefenaar of een andere relevante carrière. Je ontwikkelt een oefenportfolio dat je individuele interesses weerspiegelt, die je vaardigheden aantonen om kansen te creëren en jezelf te promoten, evenals je kennis van de branche.

Oefenhouding 1

 • Je begint je individuele oefenpositie te schetsen, met deze voorbereidende eenheid voorafgaand aan je laatste grote project. Om dit te bereiken, neemt u een van de twee routes: onderzoek en verkennende prototyping en testen, of onderzoek naar oplossing. Welke route u ook neemt, u ontwikkelt en realiseert uw eigen ontwerpideeën.

Contextuele studies 3

 • Je bedenkt, ontwikkelt en bouwt een persoonlijk betekenisvol portfolio van contextueel onderzoek dat je studiopraktijk lokaliseert en evalueert in relatie tot een reeks contextuele kaders en perspectieven. Kritische betrokkenheid met een reeks contextuele en theoretische kaders ondersteunt de positionering van individuele praktijk in relatie tot eerdere, huidige en mogelijke toekomstige inspanningen.

Oefenhouding 2

 • In navolging van het voorbereidende werk dat is voltooid in praktijkpositie 1, identificeer je een persoonlijke creatieve richting en definieer je je praktijk binnen de discipline kritisch. Je ontwikkelt een werkcollectie voor je afstudeerontwerpproject, dat openbaar wordt tentoongesteld en voorbereid op kansen en bewustzijn van toekomstige richting na het afstuderen.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

We hebben gespecialiseerde sieraden- en zilversmeedfaciliteiten, waaronder een onlangs gerenoveerde sieradenstudio en hamerruimte, een emailleerruimte, een gietruimte en bijbehorende machinekamers. Daarnaast is er een keramische ruimte, een glazen ruimte, een houtwerkplaats en een warmmetalen werkplaats.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

We hebben nauwe banden met een reeks professionele organisaties die onze studenten kunnen helpen in de vorm van beurzen, prijzen, seminars en wedstrijden. Waaronder:

 • Worshipful Company of Goldsmiths
 • Tatty Devine
 • British Art Medal Society

Naast mogelijkheden in het buitenland met stages in het buitenland of het extra internationale studiejaar als optie, wordt er elk jaar een Europese studiereis georganiseerd die openstaat voor alle jaargroepen.

Careers

Onze afgestudeerden zijn doorgegroeid naar een verscheidenheid aan professionele rollen, waaronder ontwerper-maker worden, ontwerpen, werken voor sieradenbedrijven, marketing, detailhandel en lesgeven, terwijl anderen ervoor hebben gekozen om een postdoctorale studie te beginnen.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

De standaard toelatingseisen * voor deze cursus zijn:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. Op de Applicant Day krijg je de kans om het cursusteam en andere sollicitanten te ontmoeten en een rondleiding te krijgen door al onze faciliteiten. Studenten met verschillende educatieve achtergronden worden aangemoedigd om te solliciteren. We verwelkomen studenten met een breed scala aan A-niveau onderwerpen, evenals studenten met de juiste Art & Design Foundations of BTEC / UALAB-diploma's waarmee je kunt aantonen dat je in staat bent om creatieve oplossingen te onderzoeken, te evalueren en te produceren. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder