BA (Hons) songwriting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De ICMP's BA (Hons) Songwriting mate is ontwikkeld door muziekindustrie schrijvers en producers, en biedt studenten een unieke kans om hun songwriting vaardigheden te ontwikkelen samen met getalenteerde kunstenaars en professionals uit de industrie.

Cursusoverzicht

De cursus is door de industrie geleid en praktisch gericht. Het is ontworpen voor degenen die willen professionele songwriters zijn. Het biedt een mogelijkheid voor een intensieve en praktisch onderwijs omvat in songwriting, terwijl het uitbreiden van uw creatieve repertoire, de uitbreiding van uw kennis van de muziekindustrie, en verdiepen uw begrip van de geschiedenis en cultuur van songwriting.

Op deze cursus, profiteert u van: de industrie-style 'Artist en Repertoire' (A & R) feedback aangepast aan uw individuele schriftelijk doelen; wekelijkse vermogensklassen om uw materiaal met een professionele band presenteren; een breed scala van studio-gebaseerde applicaties en opname vaardigheden op maat voor songwriters; mogelijkheden om samen te schrijven liedjes om echte muziek industrie slip met deskundige feedback en onderwijs; mogelijkheden om uw kennis van het lezen te verdiepen, schrijven en arrangeren van muziek; en een kans om uw creatieve praktijk door het verkennen van de muziek culturen en contexten door middel van een proefschrift onderzoek te verbeteren.

Daarnaast zullen de studenten op de BA (Hons) Songwriting mate worden aangeboden vele kansen om gezamenlijk werk te ondernemen, zowel met andere ICMP-programma's in Londen en naast een scala aan professionele organisaties. Deze mogelijkheden, aangeboden in aanvulling op het curriculum, bieden een fantastische kans voor studenten om hun showreels en netwerken op te bouwen. In het derde jaar van de opleiding, studenten profiteren van een mentorschap regeling met een gevestigde industrie practitioner, biedt een kans om te studeren en te verdiepen uw vaardigheden en kennis in een professionele omgeving.

Succesvolle afronding van het programma BA (Hons) Songwriting op ICMP leidt tot de toekenning van Bachelor of Arts van de Universiteit van East London. Volledig programma specificatie hier

Belangrijkste feiten

  • Een praktijkgerichte verkenning van de kunst en ambacht van de hedendaagse songwriting
  • De gepersonaliseerde leerervaring beschikt u over de kennis, inzicht en vaardigheden voor een succesvolle werkgelegenheid in de muziekindustrie
  • Ontwikkelt je unieke creatieve 'voice' door middel van gestructureerde wekelijkse individuele en gezamenlijke songwriting activiteiten
  • De locatie in Londen biedt mogelijkheden om te presteren in optredens in top Londen locaties en dompel je onder in de huidige muziekscene
  • Hoogwaardig onderwijs door actoren uit de sector
  • Uitgebreide muziekindustrie koppelingen en toegang kunt u dat alle belangrijke netwerk op te bouwen
  • Een creatieve en inspirerende leeromgeving
  • Een hoog niveau van contact lesuren wordt geleverd in kleine groepen in faciliteiten van wereldklasse

CURSUS DETAILS

Jaar 1 - Niveau 4

In het eerste jaar zal ontwikkelen en verbeteren van uw technische en creatieve vaardigheden, gericht op de kunst en ambacht van songwriting. Het werken in kleine groepen, zul je beginnen met je nummer portfolio ontwikkelen door middel van wekelijkse tutor en peer feedback, naast de ontwikkeling klassen. U zult ook schrijven, uitvoeren en produceren van je eigen, en mede-geschreven, materiaal. Naast deze, zal u uw muziek harmonie en theorie vaardigheden, met inbegrip chart-schrijven en repetitie notities te ontwikkelen, om je ontwikkeling te ondersteunen als een songwriter. Het eerste jaar van het programma is ook bedoeld om je kritisch bewustzijn met betrekking tot de bredere muzikale context te ontwikkelen. Niveau 4 bestaat uit de volgende onderdelen:

Creative Songwriting

Om een ​​succesvolle songwriter, zal je de vaardigheden nodig om te schrijven en uitvoeren van een repertoire van originele songs in een heel scala van thematische, structurele en stilistische slip. Deze module zal u toelaten om deze vaardigheden te ontwikkelen, en om co-schrijven van technieken en ervaring, een praktische op onderzoek gebaseerde benadering van het verkennen van je creativiteit en een dieper inzicht in de culturele, historische, sociale en politieke context van uw songwriting te ontwikkelen. Onze gepersonaliseerde aanpak leidt u door een verscheidenheid van stijlen, genres en vormen, en bieden gelegenheid om verschillende benaderingen te verkennen om te schrijven.

De Oefenen Songwriter

Voor een songwriter, de mogelijkheid om live en opgenomen demonstraties produceren van uw repertoire is van cruciaal belang. In deze module, zal je beginnen met het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die nodig is voor zowel de prestaties en productie. U leert om samen te maken met andere artiesten, produceren arrangementen van origineel repertoire van anderen, het verwerven van de kennis en vaardigheden om een ​​creatieve en stilistisch relevant aanpak lied productie mogelijk te maken, leren hoe ze geschikt grafieken te bereiden voor gebruik in showcase workshops en de noodzakelijke ontwikkeling inleidende instrumentale vaardigheden.

Theorie voor Songwriters

Theorie is een essentieel onderdeel van elke songwriter vaardigheden. Deze module zal u uitrusten met de kern vaardigheden lezen, schrijven, spelen en zingen muziek naar een standaard geschikt voor het schrijven van eigen nummers in een verscheidenheid aan muzikale genres. Je zult onderwerpen zoals muziek harmonie en theorie, auditieve en transcriberen en ritme studies.

Muziek, cultuur, context en kritiek die ik

Er zijn vele manieren om het herkennen en interpreteren van de ontwikkeling van de populaire muziek genres, en deze module zal u helpen de vaardigheden die nodig zijn om de intellectuele posities rechtvaardigen ontwikkelen en te beschrijven en verklaren populaire muziek als een cultureel fenomeen. Het wordt geleverd met behulp van een gestructureerde aanpak om te onderzoeken, te analyseren en te bekritiseren actuele debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Jaar 2 - Level 5

In het tweede jaar, zal je blijven ontwikkelen als een songwriter, met meer nadruk op de industrie applicatie. Dit omvat het schrijven van korte, maar het ontwikkelen van business en ondernemerschap bewustzijn en de vaardigheden, en de mogelijkheid om zich te concentreren op zowel live performance of de samenstelling en productie. Core modules verder te onderbouwen uw kritische en contextuele kennis ter voorbereiding van het proefschrift in jaar 3. Niveau 5 bestaat uit de volgende onderdelen:

Applied Songwriting

In deze module, zal je de vaardigheden en technieken die nodig zijn voor de toegepaste songwriting in een verscheidenheid aan muzikale contexten te ontwikkelen, en verken een aantal verschillende benaderingen van een scala van industriële slips te voldoen. In de individuele songwriting project, zult u uw creatief schrijven ontwikkeling voort te zetten, te onderzoeken A & R principes in meer detail en maak repertoire voor een bepaalde kunstenaar project, terwijl het brengen van muzikaal vakmanschap en de productie vaardigheden om de home / kleine studio-omgeving.

Marketing en Monetisering Your Music

Het is essentieel dat alle songwriters ontwikkelen van een bewustzijn van de verschillende facetten van de huidige, snel veranderende muziekindustrie en hun onderlinge relatie, met het oog op een succesvolle carrière op te bouwen. Deze module stelt u in staat om te verkennen en ontwikkelen van een professionele aanpak van de drie belangrijkste sectoren: opgenomen muziek, live muziek en uitgeverijen. Cruciaal is, zal het ook u in staat stellen om een ​​goed begrip van de huidige aanmunting modellen te ontwikkelen, hoe je een succesvolle marketing en promotie strategieën te ontwikkelen, de rol van het management, en hoe om te profiteren van veranderingen in de praktijk over de impact van het internet en nieuwe technologieën gebracht .

Muziek, Cultuur, Context en Kritiek II

Om een ​​succesvolle songwriter is het uiterst nuttig om in staat zijn om de relatie tussen populaire muziek genres en experimenteren verkennen met een scala aan benaderingen zijn. Deze module bouwt daarom voort op eerdere fundamentele werk, de verdere ontwikkeling van uw vermogen om intellectuele betrokkenheid bij de populaire muziek door middel van analyse en kritiek, boeiende u in de huidige debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Music Composition voor Songwriters (Option)

Op deze module, zal je in staat om je vaardigheden te ontwikkelen op gebieden zoals het lezen, componeren en uitvoeren van muziek, terwijl het aantonen van uw eigen originele materiaal. Je studeert en ontwikkelen van zulke belangrijke vaardigheden als het schrijven van melodieën, het regelen en creatieve harmonische constructie die aanzienlijk zal verbeteren uw compositie vaardigheden.

Principes van Creative Production (Option)

Op deze module vindt u verbreden en verbeteren van uw productie vaardigheden door het ontwikkelen van een 'sonic identiteit' bij uw schrijven projecten. Je zult in staat zijn om verdere studio, technische en creatieve vaardigheden die geschikt zijn voor het produceren van een verscheidenheid van originele en goed gedefinieerde opgenomen demo's voor songwriting plaatsen te bestuderen, en vormen een showreel voor een nieuwe kunstenaar project. U leert ook op hoger niveau vocale techniek voor zowel een studio omgeving en live performance, en gaan met de analyse en de praktijk van het mengen van technieken.

Principes van Creatieve Prestatie (Option)

Deze module stelt u in staat te ontwikkelen en te verbeteren cruciale live performance en opstelling vaardigheden, met inbegrip van de planning, het ontwerp en de live performance van passende regelingen van de originele songs. Je hebt ook de gelegenheid om te blijven analyseren en het ontwikkelen van uw individuele en gezamenlijke communicatie vaardigheden, waaronder de relatie met het publiek.

Jaar 3 - Niveau 6

In het derde jaar, krijgt u de gelegenheid om een ​​compleet portfolio van songs presenteren, bedenken en realiseren van een self-directed laatste professionele project, het creëren van een business-strategie voor de toegang tot de muziekindustrie, en auteur van een proefschrift over een onderwerp naar keuze . Het laatste jaar is het hoogtepunt van al je leren op de ICMP, en is ontworpen om real-wereld voorbereiding en ervaring te bieden. Niveau 6 bestaat uit de volgende onderdelen:

Creative Identiteit en Repertoire

Als songwriter, is het essentieel dat je een creatieve en commerciële vaardigheden om die nodig zijn om een ​​commercieel levensvatbare songwriting project succesvol uit te voeren niveau te ontwikkelen. Deze module zal die ontwikkeling mogelijk te maken, zodat u de identiteit en de korte verfijnen voor uw project, blijven om creatief relevant materiaal te schrijven en te leren over alle aspecten van creatief beheer en plaatsing van uw project in de markt.

De Business van Songwriting

Het is essentieel dat songwriters hebben een gedetailleerd inzicht in de moderne muziek-industrie, met bijzondere aandacht voor relevante zakelijke kansen en uitdagingen. Deze module is dan ook ontworpen om u in staat om ondernemende business modellen te verkennen en benaderingen op alle gebieden van de industrie, met inbegrip van zulke belangrijke gebieden als marketing, product management, reclame, PR en branding. Dit wordt bereikt door de analyse van case studies in combinatie met praktisch bezig met de ontwikkeling, het beheer en het verfijnen van uw eigen product.

professionele Project

Op deze module bent u voorzien van de ondersteuning die nodig is voor u te identificeren, plannen en een project van uw eigen keuze te voltooien naar een professionele standaard. U zult de gelegenheid om de uitdagingen en de eisen van het werk als creatief kunstenaar te begrijpen, en te bespreken en analyseren van projectmanagement best practices en methodieken overwegend in artistiek project contexten.

Proefschrift

Het proefschrift, een belangrijk onderdeel van uw undergraduate degree, moet u om te plannen, te ontwikkelen en een passend, onafhankelijk onderzoek onder relevant onderwerp-toezicht van een specialist te realiseren. Dit zal u toelaten om te zien hoe je hebt ontwikkeld en toegepast de vaardigheden van kritische en / of historische analyse verworven in het programma tot nu toe, bieden een kritische analyse van een breed scala bronmateriaal, demonstreren onafhankelijk denken en schrijven lucide. Het proefschrift is verdeeld in twee delen, die een reeks lezingen en seminars ontworpen om uw eigen werk, ondersteund door begeleide sessies te kijken naar de ontwikkeling en uitvoering van uw proefschrift op de hoogte zijn.

Toelatingseisen

Aanvragers zullen hebben meestal een niveau, BTEC Diploma of Extended Diploma of International Baccalaureate gelijk aan 200 UCAS punten, of een ICMP Hoger Diploma.

Daarnaast moet je vasthouden GCSE Grade C of hoger in het Engels en wiskunde, of een geschikt equivalent, zoals Level 2 Key Skills, Functionele vaardigheden of Adult Literacy / Rekenen.

We verwelkomen ook de aanvragen van volwassen aanvragers die geen diploma kunnen hebben, maar die kan toch blijk geven van hun geschiktheid voor onderzoek door middel van de juiste vaardigheden en ervaring.

Voor internationale student toelatingseisen, zie 'internationale aanvragen'. Alle aanvragers zullen worden uitgenodigd om auditie te doen.

Deze cursus is ook beschikbaar als een eenjarige Cert HE keuze.

Featured Success Story - Hannah Rose Platt

Hannah Rose Platt is een alumna van onze BA Songwriting graad. Haar debuutalbum 'Portretten', opgenomen in Nashville, heeft gewonnen goede kritieken, met inbegrip van 5 sterren beoordelingen van Maverick, Glamour en R2 Magazines, en heeft aanzienlijke hoorspel, waaronder BBC Introductie, Ralph McClean Land op BBC Radio Ulster, The Front had veranda met Baylen Leonard (Verbazend Radio) en CMR Nashville.

Amerikaanse songwriter Sid Griffin heeft dit gezegd Hannah: 'Hannah Rose Platt is een jonge, ten noorden van Engeland Emmylou Harris tot bloei komen voor onze ogen en oren.'

Aanbevolen Tutor - Chris Newland

Afkomstig uit Massachusetts, USA, Chris is een zeer ervaren pro gitarist met meer dan 20 jaar ervaring gitaar.

Na het bijwonen van Berkeley in Boston, werd hij meteen een drukke touren en opnemen gitarist, verhuizen naar deze kusten in 1992. Kunstenaars die hij heeft gewerkt met onder andere Caribbean Soca / Calypso kunstenaar Pijl, met zijn enorme hit 'Hot Hot Hot' als Sister Sledge, Odyssey, Mick Ronson en Felix Pappalardi.

Meer recent heeft hij diverse albums opgenomen en uitgevoerd met songwriter Jeb Loy Nichols en blijft een zeer drukke studio en live gitarist. Chris is een meester muzikant en speelt altijd met veel smaak, dat is de reden waarom hij zo in de vraag.

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Over de school

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in ... Lees meer

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in the very competitive and challenging environment of the music industry. Lees Minder