BA (Hons) Textielpraktijken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma, dat verschillende textieldisciplines doorsnijdt, geeft je een geweldige introductie tot een breed scala aan technologieën en technieken voor het ontwerpen en maken van textiel voor mode, interieur en installatie.

Je wordt aangemoedigd om te experimenteren en je eigen ideeën te bedenken, design te verkennen om je benadering van tactiel, structureel, driedimensionaal maken te onthullen.

Wat dit programma onderscheidt van andere textielprogramma's, is de multidisciplinaire kijk op materialen en textieltoepassing.

Door de hele school heen waarderen we de samensmelting van traditioneel maken met digitale en nieuwe technologieën - van lasersnijden en 3D-printen tot print- en kleurstofapplicaties, gebreid textiel, getufte oppervlakken, borduurwerk en innovatieve stofmanipulatie.

Je krijgt toegang tot de nieuwste digitale ontwerp- en maaktechnologie, onderzoekt textielwerken en het potentieel van de ontwerper-maker.

We richten ons op de ontwikkeling van materiaalideeën en hun toepassing op veel verschillende soorten producten en resultaten, waarbij we uw vakmanschap, maak- en textielmanipulatievaardigheden verfijnen.

Zelfgestuurde projecten zullen je aanmoedigen om je visie en ideeën te verkennen, en de toepassing van hedendaags multimediatextiel - in navolging van ons ethos van Live Make, terwijl vaste projecten je kennis laten maken met live briefs en het ervaren van echte designer-maker scenario's.

Door toegang tot diverse technologieën en onze aanmoediging van geavanceerde, speelse en innovatieve ideeën, krijgt u de tools en kennis die nodig zijn om high-end, op maat gemaakte en limited edition-textiel te ontwerpen en te maken.

Wat ga ik bereiken?

Je zult ervaring opdoen met textiel, vooral in de context van mode en interieur - door over de hele universiteit te werken met productontwerpers, fotografen en beeldende kunstenaars in een echt multidisciplinaire omgeving.

Dit programma heeft een nationale en internationale interesse en moedigt studenten aan om actuele kunstruimtes te bezoeken, zoals London Design Fair, Tate Modern, The Design Museum en Dutch Design Week - we moedigen je aan om modestofshows in New York te bezoeken en interieurs laten dergelijke zien als Maison & Objet in Parijs.

Door op de London Design Fair te exposeren, hebben onze afgestudeerden in textiel een baan aangeboden gekregen van gevestigde bedrijven zoals Heals, Londen en Desso, Londen en Luxemburg.

Je maakt kennis met het grote potentieel van hedendaags textiel, hun toepassingen en plaatsen om je ideeën te verkopen en een carrière te ontwikkelen. Je wordt aangemoedigd om werkervaringsmogelijkheden en stages aan te gaan die passen bij jouw interessegebied, en om netwerken op te bouwen van leveranciers, agenten en gespecialiseerde maker-evenementen.

De mode- en textielindustrie in het VK dragen naar schatting £ 37 miljard per jaar bij.

Denken en maken

Studeer bij ons en je breidt je kritische benadering uit naast het ontwikkelen van vaardigheden in onderzoek en analyse. Onze academisch robuuste en intellectueel stimulerende opleidingen worden verzorgd door ons team van academici, technische demonstranten en uitgenodigde experts die samen excellentie leveren in leren, onderwijzen en beoordelen. Onze programma's moedigen diversiteit in denken en maken aan - van praktische toepassingen tot reflectief, analytisch schrijven.

We bieden een dynamische, stimulerende leeromgeving om nieuwe praktijkmodellen te testen en tegelijkertijd te investeren in de rijke relatie tussen praktijk en theorie - gebaseerd op het potentieel in materiële en visuele verkenning, samenwerking, kruisbestuiving van ideeën en de verkenning van geschiedenissen en hedendaagse contexten.

Mogelijkheden om in het buitenland te studeren zijn beschikbaar bij onze partnerinstellingen.

BA (Hons) Textielpraktijken - Hoogtepunten:

 • Evolueer uw beeldtaal door expressief gebruik van media, tekeningen en digitaal ontwerp.
 • Krijg inzicht in een breed scala aan technieken, technologieën en media, en hoe deze zich verhouden tot textiel en producten.
 • Ontwikkel inzicht in consumenten- en kunsttrends die van invloed zullen zijn op de door u gekozen praktijk.
 • Verken, experimenteer en innoveer.
 • Kies ervoor om u te specialiseren of om brede multimediale benaderingen toe te passen.
 • Profiteer van onze geweldige banden met bedrijven en ondernemingen.
 • Werk samen met ontwerpprofessionals die je zullen koesteren en ontwikkelen als een eigentijdse ontwerper.

modules

Jaar 1

 • BATP101 Tekenen en visueel onderzoek
 • BATP102 Werkplaatsmateriaal en digitale processen
 • BATP103 Materiaalontwikkeling
 • BATP104 Professional Practice & Professional Development Plan (POP) 1
 • BAIS300 Interdisciplinaire studies
 • BCOP100 Praktijkcontexten 1

Jaar 2

 • BATP201 Manipulatie en constructie van textiel
 • BATP202 Zelfgestuurd project
 • BATP203 Professional Practice & Professional Development Plan (POP) 2
 • GCOP200 Praktijkcontexten 2

Jaar 3

 • BATP301 Onderzoek en experimenten
 • BATP302 Creatieve en professionele ontwikkeling
 • BATP303 Creatieve en professionele conclusie
 • BATP304 Praktijkcontexten 3
  • Pathway One - Written Research Project (WRP) is een kans om een inhoudelijk stuk onafhankelijk onderzoek uit te voeren, dat is gericht op een gebied dat verband houdt met de creatieve praktijk.
  • Pathway Two - Contextual Inquiry Project (CEP) is een praktijkgericht onderzoeksproject met kritisch commentaar, waarin studenten een diepgaand onderzoek doen om hun creatieve praktijk te informeren en te herpositioneren.

Alle vermelde modules zijn verplicht.

Carrières en alumni

Het Zuidwesten heeft een rijke traditie van onafhankelijk creatief ondernemen. We hebben een lange geschiedenis van betrokkenheid bij evenementen op het Contemporary Craft Festival en Port Eliot Festival en moedigen studenten aan om het hele jaar door producten te presenteren en op de markt te brengen op nationale designevenementen.

Onze medewerkers en studenten zijn betrokken bij de tweejaarlijkse Making Futures-conferentie van het college, waar afgevaardigden van over de hele wereld de ontwikkelingen op het gebied van ambachten, het maken, de samenleving en de cultuur bespreken.

Het bewustzijn van de huidige ontwerpkansen wordt verder onderbouwd door wedstrijden en live-projecten met een indrukwekkende lijst van nationale en internationale links.

Door onze sterke internationale connecties kunnen onze studenten een semester studeren bij een van onze partnerinstellingen in Europa en Noord-Amerika, en op hun beurt verwelkomen we buitenlandse studenten van die instellingen om zich bij ons aan te sluiten in onze ontwerpstudio's, waardoor een opwindende culturele uitwisseling ontstaat.

Afgestudeerden worden:

 • Ontwerper-makers
 • Freelance textielontwerpers
 • Textielkunstenaars
 • Ontwerpstylisten
 • Ontwerponderzoekers
 • Trend voorspellers

'Carrière en onderneming in het curriculum' aan het Plymouth College of Art

De beroepspraktijk is ingebed in al onze programma's. Tijdens je studie krijg je de kans om de belangrijkste professionele, overdraagbare vaardigheden voor inzetbaarheid in de creatieve industrieën te ontwikkelen en mogelijk samen te werken met andere sectoren lokaal, regionaal, nationaal of internationaal.

Van het schrijven en optimaal benutten van uw cv tot het opdoen van branche-ervaring, het verwerven van professionele vaardigheden is in de studieprogramma's opgenomen door onze stafteams, die ervaring hebben in de 'echte wereld'. Ze worden ook ondersteund door onze Industry Liaison Groups, die helpen bij de ontwikkeling van het curriculum voor hoger onderwijs.

Onze studenten zeggen

Ildiko Hurley - BA (Hons) Textiles student:

"In 2013 regelde ik een bezoek aan Plymouth College of Art en kreeg een plaats aangeboden. Sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken. Ik koos voor een graad in Textiel omdat die het dichtst bij leerambacht staat en ze goed met elkaar om kunnen gaan. Hier komen is een van de beste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan.

De volgende grote levensveranderende gebeurtenis kwam voor mij in mijn tweede jaar op de universiteit. Via ons internationale Erasmus-programma heb ik de herfstperiode van mijn tweede jaar gestudeerd aan de Moholy-Nagy University of Art and Design in Boedapest. Dit was de universiteit die ik 20 jaar geleden zo graag wilde studeren. Het was absoluut een geweldige ervaring - zo erg zelfs dat ik het Erasmus-programma verplicht zou stellen als ik kon.

Nu ik in het derde jaar van mijn studie zit, ben ik nog steeds geïnteresseerd in natuurlijke stoffen zoals leer, wol en zijde. Ik heb veel waardevolle vaardigheden aangescherpt, zoals zeefdrukken, machinaal breien en wol vilten. Ik zal doorgaan met het maken van producten voor huisdieren, maar ik kan nu diversifiëren om ingelijste textielkunst en praktische items zoals kleding en kussens te maken.

Ik verwacht dat de dingen die ik verkoop in de toekomst een specialisme gaan vormen, maar voorlopig werk ik graag met veel verschillende stoffen en technieken en wil ik me nog niet beperken. Ik maak al deze dingen met zoveel vreugde. Ik ben erg blij! "

Toelatingseisen

Vanaf 2020: een portfolio en 112-120 UCAS-punten (verdiend via A-levels, BTEC National Diploma of Foundation Diploma enz.).

We verwelkomen ook sollicitaties van studenten die geen formele kwalificaties hebben, maar die hun creativiteit, vaardigheden en ervaring kunnen aantonen. U moet ook persoonlijk of via Skype, Google Meet of een vergelijkbaar online platform een interview bijwonen.

Internationale studenten

Taalvereisten voor studie op HBO-niveau

 • Trinity College London
  • Geïntegreerde vaardigheden in het Engels II (niveau B2), minimaal vereiste cijfer: lezen: geslaagd luisteren: geslaagd certificaat geldig voor twee jaar
 • IELTS SELT-consortium
 • IELTS (niveau B2), minimaal vereiste cijfer: IELTS algemene score van 6,0 met een minimumscore Luisteren: 5,5, spreken: 5,5, lezen: 5,5, schrijven: 5,5,
 • Certificaat geldig voor twee jaar

Visum vereisten

 • Als internationale student heb je een Tier 4 (algemeen) studentenvisum nodig dat je online kunt aanvragen.

Middelen

Als onderdeel van een ontwikkeling van £ 8 miljoen aan studio's en werkplaatsen, bieden we onze studenten een inspirerende leerruimte met uitzicht op de stad en de zee. Deze speciale ruimte geeft studenten zowel groepswerkplekken als individuele werkplekken, met toegang tot een enorm scala aan andere gespecialiseerde werkplaatsen verspreid over het college.

Het is onze ambitie dat u verder gaat dan uw huidige begrip van het mogelijke. We laten u kennismaken met ons digitale fabricagelaboratorium, Fab Lab Plymouth, dat eindeloze mogelijkheden biedt om te experimenteren en te innoveren, waardoor u 3D-scannen, 3D-printen en lasersnijden kunt toepassen op textiel.

Je hebt ook toegang tot AVA-, Photoshop- en Illustrator-ontwerpsoftware, brei- en digitale borduurmachines, kleurlaboratoria en digitale en zeefdrukfaciliteiten. We hebben ook een tuftpistool voor het maken van vloerkleden, tapijten en wandkleden, evenals apparatuur voor verlijming en warmtefusie.

We moedigen u aan om de nieuwste ontwikkelingen en ontwerpbewegingen voor te blijven, en laten u kennismaken met WGSN en de tools voor trendvoorspelling van Future Laboratory, zodat uw werk altijd actueel is.

Onze docenten zijn allemaal zelf professionele textielontwerpers en kunstenaars, die werken met stoffen, galerieprojecten, mode en interieurs. Je krijgt de kans om te horen van bezoekende professionals uit de industrie, zoals Studio Silo, Katie Schwab en het Nederlandse designcollectief Envisions.

We streven ernaar om je creatieve opleiding aan te moedigen en je te helpen je carrière te ontwikkelen tijdens je studie en daarna. Ons Careers & Enterprise-kantoor biedt ondersteuning door een toegewijd team dat puur gericht is op het ontwikkelen van creatieve kansen. En dat houdt niet op als je afstudeert - we willen contact houden en je helpen tijdens de eerste twee jaar van je carrière.

Faciliteiten op het college zijn onder meer:

Animatie-, film- en fotostudio's

Onze studenten maken volledig gebruik van onze industriestandaard speciale studioruimtes - inclusief onze infinity cove, green screen en gespecialiseerde geluidsstudio (met Foley pit en vocale opnamecabine) - plus onze stop-motion suite, onze donkere kamers en tal van individuele bewerk suites, allemaal up-to-date met de nieuwste industriestandaard software.

Keramiek- en glasworkshops

Met een glasoven die werkt op 1.100 graden, 10 pottenbakkerswielen, middelen voor warme, warme en koude glasprocessen, een gipskamer voor het maken van mallen, 16 ovens, een goed gevulde glazuurmengruimte en individuele atelierruimte, onze keramiek en glas Workshops hebben een echte 'wow'-factor en kunnen wedijveren met elke kunstacademie in het hele land.

Tekenstudio's

Met ramen op het noorden, een ruimte voor methoden en processen, een individuele studioruimte en een gespecialiseerde tekenstudio, is onze indrukwekkende, open, driedubbele tekenstudio een enorme ruimte, perfect voor veel verschillende activiteiten en specialismen.

Fab Lab

Ons 'fabricagelaboratorium' is uitgerust met de nieuwste digitale ontwerptechnologieën - van 3D-printers tot 3D-scanners, een vinylsnijder, CNC-freesmachine, CNC-router en lasersnijder. Het voegt een geheel nieuw niveau van kansen toe voor studenten in alle creatieve lagen van de bevolking.

Modestudio's

Deze grote professionele studio biedt een levensechte mode-ervaring in een fantastische ruimte met uitzicht op zee. Gespecialiseerde industriële en huishoudelijke naaimachines, een reeks breimachines en een brede voorraad stoffen en breigaren staan naast een Mac-suite voor media en marketing, een volledig operationele CAD-snijfaciliteit en een bibliotheek met designerkleding om te inspireren.

Fine Art Printmaking Studios

Onze speciale ruimte is een fantastische faciliteit die het maken van beeldende kunst ondersteunt en geschikt is voor een breed scala aan programma's en processen. Je krijgt toegang tot een 150 jaar oude Colombiaanse pers, een Albion-pers, een historische en zeldzame behangpers en een automatische FAG-proofingpers, plus een brede selectie van metaal- en houtsoorten, vacuümzeefdrukbedden en vier etspersen.

Sieraden Design Studio

Deze prachtige ruimte, gehuisvest in onze fantastische nieuwe werkplaatsen voor ambacht, ontwerp en fabricage, biedt alles voor moderne en traditionele technieken in het ontwerpen van sieraden, inclusief banken met gas en zuurstof, eigen middelen voor het gieten van metaal, hand- en machinevormende gereedschappen, faciliteiten voor glasachtig emailleren en een aparte chemische ruimte voor etsen, anodiseren en patroonvorming. We hebben ook grotere metaalbewerkingsapparatuur voor lassen, solderen, snijden en slijpen.

Textielstudio's

Met uitzicht op zee en 35 meter aan printtafels om experimenten aan te moedigen, beschikken onze Printed Textile Design Studios ook over een fantastische Mimaki-stoffenprinter, digitale borduurmiddelen, industriële naaimachines, sublimatieprinters, een verflaboratorium, hittepersen, een tuftpistool en een Mac-suite. Het moet een van de best bedrukte textielateliers in het VK zijn.

Digital Print Bureau en Equipment Resource Center

Ons Digital Print Bureau biedt betaalbare en snelle printservices voor al onze studenten die op zoek zijn naar iets van grootformaat printen of printen met solvent tot foto printen, scannen of vinyl snijden, en een breed scala aan afwerkingsservices. Onze zeer ervaren medewerkers van het Equipment Resource Center kunnen u adviseren welke van onze 6000 stuks industriestandaardkits - van onderwatercamera's tot traditionele grootformaatcamera's en allemaal gratis te huren - het beste aan uw behoeften voldoen.

Werkplaats voor hout en kunststof

Naast de laatste nieuwe technologie waarderen we de jarenlange tradities van het maken van hout en plastic - en hebben we een workshop met uitstekende middelen ontwikkeld die openstaat voor al onze studenten. Het beschikt over een breed scala aan sets, waaronder een indrukwekkende CNC-router, veel zagen en draaibanken, en stripverwarmers, evenals faciliteiten voor greenwood-bewerking.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom ... Lees meer

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom making is as important as reading and writing, and where the purpose of learning is inseparable from that of living your life. A place for making things, and making things happen. For making a difference. Lees Minder