BA (Hons) creatieve technologieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Lancering in september 2021

Wil je bij ons studeren in 2021?

We zijn verheugd om deze nieuwe cursus voor 2021 te lanceren, terwijl we ons gevestigde undergraduate-curriculum verbeteren. Graden die worden vermeld als onderhevig aan validatie, bevinden zich in de laatste fase van ons rigoureuze goedkeuringsproces, ontworpen om ervoor te zorgen dat ze de cursusinhoud en werkgelegenheid voor studenten nauwkeurig weerspiegelen. Door nauw overleg met professionals uit de industrie, academici, studenten en alumni kunnen we ervoor zorgen dat uw leren u voorbereidt op een dynamische en steeds veranderende toekomstige arbeidsmarkt.

* Onder voorbehoud van validatie

Verken de culturele reikwijdte en grenzeloze mogelijkheden van bestaande en opkomende technologie door computergebaseerde digitale inhoud als een kunstvorm te benaderen. Je bespreekt de impact van technologie op de samenleving en cultuur door de technische aspecten en geschiedenis ervan te bestuderen en het potentieel voor innovatie te ontdekken.

Deze cursus biedt je de technische en ontwerpvaardigheden die je nodig hebt om de ontwikkeling van interactieve technologieën te leiden. Je onderzoekt de taal van code als uitdrukkingsvorm en ontwikkelt vervolgens kunstvormen die interactie met anderen tot stand brengen.

Je ontwikkelt een volledig bewustzijn van de sociale, ethische en milieu-impact van die technologieën in de verbonden hedendaagse wereld. U leert niet alleen hoe u nieuwe digitale interfaces ontwikkelt, maar ook waarom ze nodig zijn om technologische ideeën aan te moedigen die alternatieve manieren suggereren om informatiegemeenschappen te bewonen.

De cursus biedt een aantal gespecialiseerde studiegebieden waar je wordt ondersteund bij het ontwikkelen van je vaardigheid om computers ervaringsgericht te gebruiken, inclusief hoe je code kunt gebruiken om te tekenen, virtuele en fysieke werelden met elkaar te verbinden, of het web te zien als een levend, evoluerend kunstmedium. . Om je hands-on vaardigheden te geven, zal onze opleiding Creatieve Technologieën uitgebreid gebruik maken van ons Multimedia Lab, VR Incubator en Digital Fabrication Lab om te testen hoe computers en software kunnen worden gebruikt om de grenzen en mogelijkheden van kunst in de 21e eeuw te testen.

Je krijgt les van ons team van zeer ervaren academische medewerkers, allemaal actieve makers en onderzoekers in de hedendaagse kunst en de praktijk van nieuwe media. Je profiteert van hun kennis en ervaring in de beroepspraktijk en ze moedigen je aan om nieuwe technologieën, concepten, media en publiek te verkennen en te testen.

Kernspecialismen omvatten aandacht voor gebieden zoals; interactieontwerp, interfaceontwerp, ontwerp van sociale media, interactieve webmedia, ontwerp van mobiele applicaties, webontwerp, responsieve en meeslepende omgevingen, internetkunst, netwerkgebaseerde kunst en softwarekunst.

Je wordt volledig toegerust om nieuwe ideeën te plannen, coderen, ontwerpen en testen in bestaande en opkomende technologieën zoals ze worden ervaren in de openbare ruimte, in de studio en als een vorm van sociaal ondernemen.

Door Creative Technologies te bestuderen, leer je hoe digitale code, platforms en media tegelijkertijd bestaan in de studio, het laboratorium en de straten. Onze culturele partnerschappen met galerieën zoals Tate en Karst betekenen dat het bestuderen van technologie ook de verkenning van de digitale evolutie van traditionele materialen en methoden omvat om te begrijpen hoe de aard van kunst is getransformeerd door computationeel denken.

Denken en maken

Studeer bij ons en je breidt je kritische benadering uit naast het ontwikkelen van vaardigheden in onderzoek en analyse. Onze academisch robuuste en intellectueel stimulerende opleidingen worden verzorgd door ons team van academici, technische demonstranten en uitgenodigde experts die samen excellentie leveren in leren, onderwijzen en beoordelen. Onze programma's moedigen diversiteit in denken en maken aan - van praktische toepassingen tot reflectief, analytisch schrijven.

We bieden een dynamische, stimulerende leeromgeving om nieuwe praktijkmodellen te testen en tegelijkertijd te investeren in de rijke relatie tussen praktijk en theorie - gebaseerd op het potentieel in materiële en visuele verkenning, samenwerking, kruisbestuiving van ideeën en de verkenning van geschiedenissen en hedendaagse contexten.

Mogelijkheden om in het buitenland te studeren zijn beschikbaar bij onze partnerinstellingen.

modules

Onze eenheidsstructuur is van toepassing op al onze niet-gegradueerde cursussen en creëert een cultuur die nieuwsgierigheid en creatief denken stimuleert die verder gaan dan de vakgrenzen. Thematische benaderingen stimuleren een omgeving van vrij stromend creatief leren en kansen voor samenwerking. Elke eenheid wordt gecontextualiseerd door het vakspecialisme en de levering zal zich op unieke wijze manifesteren door de specialistische lens van elke cursus.

Aanmelden voor een vierjarige Extended BA-graad?

Als je ervoor kiest om een Extended BA te studeren, zal dit je een voorbereidend jaar opleveren dat je creatieve ontwikkeling ondersteunt via een breed scala aan kunst-, ontwerp- en mediavaardigheden, als basis voor een vervolgstudie in de door jou gekozen specialistische opleiding. In jaar 0 leer je door te experimenteren, te verkennen en te ontdekken. Succesvolle afronding van dit jaar maakt automatische voortgang mogelijk naar jaar 1 van je gekozen driejarige BA aan het Plymouth College of Art .

Jaar 1

 • Unit 1: Methoden en materialen
 • Unit 2: ontmoetingsplaats
 • Deel 3: Onderwerp verkennen
 • Unit 4: Uitwisselingsplatforms

Jaar 2

 • Unit 1: Speculatieve strategieën
 • Unit 2: wereldwijde uitdagingen
 • Unit 3: Ideeën en publiek
 • Unit 4: Emergent practice

Jaar 3

 • Unit 1: Onderzoek en ontwikkeling
 • Unit 2: Publicatie
 • Unit 3: Positioneringsoefening
 • Unit 4: Final project

Carrières en alumni

De beroepspraktijk is ingebed in al onze programma's. Tijdens je studie krijg je de kans om de belangrijkste professionele, overdraagbare vaardigheden voor inzetbaarheid in de creatieve industrieën te ontwikkelen en mogelijk samen te werken met andere sectoren lokaal, regionaal, nationaal of internationaal. Van het schrijven en optimaal benutten van uw cv tot het opdoen van branche-ervaring, het verwerven van professionele vaardigheden is in de studieprogramma's opgenomen door onze stafteams, die ervaring hebben in de 'echte wereld'. Ze worden ook ondersteund door onze Industry Liaison Groups, die helpen bij de ontwikkeling van het curriculum voor hoger onderwijs.

Afgestudeerden van deze cursus kunnen doorgroeien naar een carrière in app-ontwikkeling, webdesign, interface- en gebruikerservaringontwerp, virtual reality, augmented reality, digitale gegevensvoorspelling, interactieve kunst en meeslepende media.

Afgestudeerden kunnen worden:

 • App-ontwikkelaars
 • Webontwerpers
 • Interface-ontwerpers
 • UX-ontwerpers
 • Digitale gegevensvoorspellers
 • Interactieve artiesten
 • Meeslepende mediakunstenaars
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom ... Lees meer

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom making is as important as reading and writing, and where the purpose of learning is inseparable from that of living your life. A place for making things, and making things happen. For making a difference. Lees Minder