BA (Hons) illustratie en animatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wat te verwachten op de cursus

Snelle technologische vooruitgang en bijna universele toegang tot mobiele apparaten hebben het landschap van het maken van visuele inhoud getransformeerd. De manier waarop het publiek media consumeert, is fundamenteel veranderd. Programmamakers en adverteerders hebben daarom honger naar fantasierijk vermakelijk werk - vooral in bewegend beeld en animatie.

BA (Hons) Illustration & Animation bij HCA in op de natuurlijke link tussen illustratie en animatie en bewapent je met de kennis, inspiratie en ondersteuning die je nodig hebt om je stempel te drukken op deze bloeiende industrie.

Net als bij onze zuster Illustratie-cursus, bouw je voort op je vermogen om een verhaal te vertellen, een emotie over te brengen of een probleem uit te leggen door middel van afbeeldingen. Je creatieve pad zal echter afwijken van de pure illustratiestudenten naarmate je specialistische vaardigheden in animatietechnieken ontwikkelt.

Als student HCA Illustration & Animation wordt u aangemoedigd om het creatieve en vaak onverwachte potentieel van geïllustreerde en geanimeerde afbeeldingen te verkennen.

Op Illustratie & Animatie bij Hereford ondersteunen we het door u gekozen specialisme. Wanneer je deelneemt aan onze brede cursus, helpen we je om een onderscheidende aanpak te ontwikkelen op basis van je interesses en ervaring.

Je krijgt de kans om deel te nemen aan vele kleine groepsworkshops en tekenlessen tijdens je studie aan de cursus. U zult ook profiteren van lezingen door onze ervaren cursusbegeleiders, werkplaatstechnici en bezoekende beoefenaars. Wanneer het tijd is om aan uw projecten te werken, kunt u dat doen in uw individuele, gepersonaliseerde werkruimte.

We moedigen groepsdiscussies aan en houden regelmatig groepsfeedbacksessies, met zowel illustratie- als gespecialiseerde illustratie- en animatiestudenten, zodat studenten elkaar kunnen steunen. Een-op-een tutor-tijd betekent dat je de individuele hulp krijgt die je nodig hebt bij een verscheidenheid aan projecten, waarbij je van alles kunt maken, van gif voor een online krant tot een projectie voor een live muziekevenement.

Bij HCA heb je toegang tot de allernieuwste animatieapparatuur en software, waaronder een stop-frame-rig en Cintiq-tekentablets. Deze cursus biedt een stevige basis in traditionele processen naast deze moderne technieken en biedt een alternatief voor een alomtegenwoordige computergegenereerde esthetiek. Denk hierbij aan bewegend tekenen, animatie die helemaal niet door tekenen wordt geleid, korte geestige filmpjes die geen uitleg behoeven en 'ambient' animatie.

Een plaats bij HCA biedt ook uitstapjes naar culturele epicentra, evenals mogelijkheden om deel te nemen aan live briefings met externe klanten, die echte, professionele ervaringen bieden voordat je zelfs maar afstudeert.

Illustration & Animation bij Hereford houdt de horizon van de hedendaagse praktijk in de gaten door de associatie met vele spraakmakende professionals en internationaal gerenommeerde evenementen. Optiemodules bieden de kans om uw studieprogramma aan te passen en samen te werken over cursussen en jaren heen. Alle studenten volgen Critical Studies, waar je fascinerende inzichten kunt krijgen in het onderwerp waar je van houdt. De theorie die je beheerst in Critical Studies helpt je bij het beantwoorden van de vraag: waar wil ik mijn praktijk naartoe brengen?

highlights

 • Vergroot uw inzetbaarheid met flexibele vaardigheden in illustratie en animatie.
 • Geavanceerde animatiefaciliteiten en traditionele illustratieworkshops.
 • Ontdek expressieve, creatieve en innovatieve animatie.
 • Lesgeven in kleine groepen in een vriendelijke studio-omgeving.
 • Individuele werkplekken die u zelf kunt inrichten.
 • Uitzonderlijke toegang tot zelfstudieondersteuning en technisch advies.
 • Inspirerende, spraakmakende bezoekende beoefenaars.
 • Live projectoverzichten.
 • Ontwikkel je eigen beeldtaal en ontwikkel een unieke stijl.

Studio's en workshops

HCA biedt het gebruik van ultramoderne tekentablets: Cintiqs, uitstekende Stop Motion-faciliteiten, waaronder een speciale ruimte met verlichtingsinstallatie, samen met een indrukwekkende reeks industriestandaard software, waaronder Dragonframe.

Studenten profiteren van uitstekende IT-faciliteiten en ondersteuning die industriestandaard software biedt op zowel pc- als MAC-systemen. Dit omvat het volledige Adobe-productpakket, inclusief Photoshop, Illustrator en After Effects, plus I-stop Motion en Final Cut Pro voor videopostproductie.

HCA Illustration & Animation-studenten hebben ook toegang tot technische ondersteuning in uitstekende ambachtelijke workshops die traditionele printprocessen gebruiken, waaronder boekdruk, collagrafie, mono-printing, graveren, etsen en zeefdrukken.

140224_Illustration.jpg

© Hereford College of Arts

Industry Links

Een reeks deskundige huisbezoekers draagt bij aan de cursus. Deze omvatten bekroonde illustratoren: een reeks deskundige bezoekende beoefenaars draagt bij aan de cursus. Dit waren onder meer bekroonde illustratoren: Clive Hicks-Jenkins, Jonny Hannah, Rebecca Gibbon, Matthew Richardson, Alice Pattulo, Mark Hearld, Geoff Grandfield, Martin Ursell, Rebecca Gibbon en animators: BAFTA-winnende regisseur Jonathan Hodgson en Sarah Salter of Salty's Animatie. Onze studenten hebben deelgenomen aan seminars met Quentin Blake Athay Festival, Oliver Jeffers en werkten samen met HCA ere-fellow Nick Sharrat.

U ontmoet professionele beoefenaars op inspirerende lokale, nationale en internationale bezoeken. In het verleden hebben studenten Creative Director Barbara Ryan ontmoet in Amsterdam en Animation Oscar-genomineerde Javier Mariscal in Barcelona.

Uw creatieve toekomst

Je kunt je showreel gebruiken om je carrière te beginnen als freelance illustrator-animator of om intern te werken voor aanverwante media- en designhuizen of multimediaproductiebedrijven. Afgestudeerden zijn ook toegerust voor een breed scala aan rollen in de creatieve industrie als technicus, demonstrant of docent. Je kunt het onderwerp ook verder bestuderen, op MA-niveau.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Inleiding tot jaar 1

Onderzoekend, experimenteel en analytisch

In het eerste jaar verken je de rol van tekenen als een kernvaardigheid van zowel illustratie als animatie. Je bestudeert processen en technieken bij de productie van bewegende en statische beelden, gerelateerd aan originele en aangepaste verhalen.

Jaar 2

Inleiding tot jaar 2

Praktijk ontwikkelen

In het tweede jaar ontwikkel je verder je belangrijkste specialistische vaardigheden met betrekking tot processen en technieken. Modules zullen sterk gebaseerd zijn op workshops en technische ontwikkeling en verkenning, te beginnen met traditionele processen, maar bieden mogelijkheden om elementen samen te smelten en te combineren in nieuwe en expressieve combinaties.

Er zullen mogelijkheden zijn om met grafische studenten te werken in een digitale omgeving, waarbij niet-figuratieve (typografische en informatie) toepassingen worden onderzocht en gespecialiseerde benaderingen van preproductie worden ontwikkeld.

Jaar 3

Inleiding tot jaar 3

Bevestiging van praktijk

In je laatste jaar ga je je specialisme binnen illustratie & animatie aanscherpen. Je krijgt de kans om je onderzoek en praktijk te ontwikkelen tijdens je persoonlijke project en je proefschrift (of proefschriftalternatief). Wij ondersteunen u hierbij door middel van onderhandeling en bespreking van deze werkzaamheden.

U maakt een portfolio waarin uw individuele, gespecialiseerde illustratiepraktijk wordt getoond. Je maakt ook inleidende media en visuele middelen, zoals innovatieve visitekaartjes en een opvallende aanwezigheid op het web, om je vroege carrièredoelen na het afstuderen te bereiken.

140225_IllustrationAnimation.jpg

© Hereford College of Arts

Toelatingseisen

 • Minimum leeftijd 18.
 • Succesvol portfoliogesprek.
 • Academische prestaties - we zouden normaal gesproken verwachten dat kandidaten bij binnenkomst 80 UCAS-tariefpunten hebben behaald, maar hoewel kwalificaties belangrijk zijn, zijn onze aanbiedingen niet alleen gebaseerd op academische resultaten. We kunnen aanbiedingen doen op basis van ander bewijs van talent en geschiktheid voor de cursus.
 • 80 UCAS-punten op het nieuwe UCAS-tariefsysteem voor 2017 komt overeen met 200 UCAS-punten op het vorige puntensysteem - zie voor meer details de uitleg over de tarieven en het advies op de UCAS-website.
 • Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is - een bewijs van de IELTS-algemene score van 6,0 met een minimum van 5,5 in alle secties (lezen, schrijven, luisteren en spreken) is vereist.
 • Ook sollicitaties van volwassen studenten met relevante ervaring komen in aanmerking.
 • Erkenning van eerdere leermogelijkheden - het college verwelkomt aanvragen van studenten met eerdere leerervaringen en / of eerdere ervaring. Meer informatie over geschiktheid vindt u op pagina 15 van ons toelatingsbeleid.
 • U kunt ook contact met ons opnemen via registry @ HCA .ac.uk en we kunnen u verder advies geven over de vereisten van HCA en de UWTSD-verlenende instantie.

Een nieuwe creatieve campus voor Hereford:
Station aanpak studentenhuisvesting

Met een bezwaard hart kondigen wij u aan dat de nieuwe bouw van de nieuwe studentenhuisvesting Station Approach niet zoals gepland op 21 september 2020 voor studenten opengaat. inhalen het gebouw zal pas op 2 januari 2021 klaar zijn voor studenten. We begrijpen dat dit geen ideaal nieuws is en een impact zal hebben op de plannen van het nieuwe studentencohort 2020/21. Het City Heart Living-team heeft echter dingen opgezet zodat studenten in september kunnen komen en een tijdelijk comfortabel huis hebben om aan het nieuwe semester te beginnen.

Station Approach is een nieuwe, speciaal gebouwde accommodatie voor studenten van Hereford College of Arts in het hart van de stad, op loopafstand van de onderwijscampussen van de HCA .

De accommodatie is speciaal ontworpen voor de hogeschool, en HCA medewerkers en studenten zijn betrokken bij de ontwerpconcepten en de besluitvorming over hoe het gebouw zal functioneren als een huiselijke, creatieve hub.

De accommodatie bevindt zich naast het treinstation van Hereford en bevindt zich halverwege tussen de twee onderwijscampussen (College Road & Folly Lane) en het stadscentrum. Dit geeft gemakkelijke toegang tot alle sociale en culturele bronnen van de stad, evenals verbindingen met de bredere gemeenschap.

De meeste kamers zijn ingedeeld in clusters met een gedeelde keuken en leefruimte, alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Het gebouw heeft een unieke focus op het tentoonstellen van creatief werk, zowel intern als extern, en er is een uitzonderlijke, ruime sociale ruimte op de begane grond die is ontworpen voor tentoonstellingen en optredens, maar ook voor informele gezelligheid.

Dit nieuwe gebouw profiteert van een innovatief, 'slim' off-site bouwproces dat uitzonderlijke kwaliteit ondersteunt.

Plaats

Station Approach ligt op een paar minuten lopen van vele voorzieningen om het zelfstandig leven van studenten te ondersteunen, waaronder een grote supermarkt tegenover de camping.

Het moderne, multi-huisartsenpraktijk Medisch Centrum van Hereford opent een paar honderd meter langs de weg.

De site geeft studenten gemakkelijk toegang tot de prachtige groene ruimte van Churchill Gardens, evenals entertainment zoals de populaire Bowling Alley van Hereford.

Om verder te reizen, kan Station Approach niet beter worden geplaatst voor trein, bus, fiets en taxi.

Ethos

Station Approach zal worden uitgevoerd om de studentengemeenschap en het welzijn van studenten te bevorderen.

Het zal overdag een bemande receptie hebben en buiten openingstijden contact opnemen met noodgevallen.

Individuele slaapkamers zijn voorzien van creatieve wandplanken die studenten kunnen personaliseren met een presentatie van hun eigen werk of inspiratiebronnen.

Het hele jaar door evenementen en sociale programma's, samengesteld door het managementteam van Station Approach in samenwerking met studenten, zullen de creatieve gemeenschap ondersteunen.

Vertegenwoordigers van studenten en HCA medewerkers worden betrokken bij de lopende besluitvorming rond campusbeheer.

Abigail Appleton, de directeur, zei: “Het was erg spannend voor mij om samen te werken met partners die net zo toegewijd zijn aan het ondersteunen van de studentengemeenschap en het welzijn van studenten als Cityheart. We stellen de stationsbenadering open voor het tweede en derde jaar, evenals voor het eerste jaar, aangezien dit ons ethos weerspiegelt om een onderling verbonden universiteitsgemeenschap te ontwikkelen. Het bevordert gezelligheid, samenwerking, creativiteit en ondersteunend gedrag tussen jaargroepen. We werken ook samen met NMiTE, de nieuwe pionier op het gebied van technisch onderwijs, en studenten die aan hun nieuwe programma beginnen, worden ook uitgenodigd om kamers aan te vragen in Station Approach. Creatieve kunstpraktijk en innovatieve techniek hebben veel gemeen. Ik ben heel blij dat de studenten van HCA deze kans krijgen om in hetzelfde creatieve centrum te leven en ik kijk ernaar uit om veel creatieve samenwerkingen te zien ontstaan. "

Enkele van onze partners

Ontwikkelingsbedrijf Cityheart Partnerships is gespecialiseerd in het werken met de publieke sector en heeft zowel kleinschalige gebouwen voor studentenhuisvesting in het VK als gebouwen voor gezondheidszorg opgeleverd. Het heeft een sterk ethos van nauw samenwerken met partners en het leveren van duurzame oplossingen. Van directeur Alastair Gourlay tot Operations Manager Sian Evans, Cityheart is net zo gepassioneerd als wij om ervoor te zorgen dat studenten gelukkig zijn en worden ondersteund in hun woonruimte.

Engie is een van de grootste energie- en dienstenbedrijven in het VK met een diepgaande toewijding aan regeneratie, gemeenschap en placemaking. Engie is verheugd om kunst van studenten te promoten op zowel de reclameborden als het voltooide gebouw.

Caledonian Modular is een pionier op het gebied van offsite bouwen. Onze Caledonische ontwerper David Wallace heeft 'Art School' in zijn DNA en praat net zo graag Bauhaus als badkamerarmaturen met ons.

De Herefordshire Council ondersteunt de ontwikkeling van de historische kunstacademie van Hereford enorm en ondersteunt de verdere ontwikkeling van Hereford's internationale reputatie voor gespecialiseerd hoger onderwijs en maakt van Hereford een duurzame stad. We vinden het geweldig dat CEO Alistair Neill het college op zijn fiets komt bezoeken.

Huisvestingskosten

De huurprijs per week voor een clusterkamer is ongeveer £ 142 voor 42 weken, wat overeenkomt met £ 5.964 per jaar.

Het huurtarief per week voor een studio-appartement is ongeveer £ 163 voor 42 weken - gelijk aan £ 6.846 per jaar.

* Onder voorbehoud van algemene voorwaarden

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Lees meer

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Lees Minder