BA (Hons) illustratie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat te verwachten op de cursus

Word een ervaren visuele communicator en druk uw stempel op een snel transformerend medialandschap.

Tijdens je studie van BA (Hons) Illustratie aan HCA , zul je je vermogen om een emotie over te brengen, een verhaal samenstellen, een complexe kwestie uitleggen en een verbazingwekkende reeks onderwerpen belichten, allemaal door de kracht van je beeldvorming.

Je wordt gewapend met de fundamentele kennis die nodig is om illustrator te worden, aangemoedigd om een verbazingwekkende breedte van beeldvormende technieken te verkennen en geïnspireerd om je eigen pad als creatieve professional te creëren tijdens en na deze cursus.

Illustratie studeren aan Hereford College of Arts biedt de werkplekken, contacttijd en kansen die nodig zijn om geweldig werk te maken.

Op het gebied van illustratie bij HCA , is het onze prioriteit om u te helpen uw unieke, persoonlijke 'stem' als illustrator te ontwikkelen. We doen dit door een brede cursus te geven, wat betekent dat je wordt ondersteund om een groot aantal technieken en media te verkennen en te ontwikkelen voordat je je gaat concentreren op wat je werk herkenbaar tot je werk maakt.

Tijdens de cursus heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan vele kleine groepsworkshops en tekenlessen. U zult ook profiteren van lezingen door onze ervaren cursusbegeleiders, werkplaatstechnici en bezoekende illustratoren. Wanneer het tijd is om aan uw projecten te werken, kunt u dat doen in uw individuele, gepersonaliseerde werkruimte.

We moedigen groepsdiscussies aan en houden regelmatig groepsfeedbacksessies zodat studenten elkaar kunnen aanmoedigen en ondersteunen. Een-op-een tutor-tijd betekent dat je de individuele hulp krijgt die je nodig hebt bij een verscheidenheid aan projecten, waarbij je alles kunt maken, van een individuele afbeelding voor een krant tot een prentenboek of zine.

Met een stevige basis in traditionele processen, zoals tekenen en prentkunst, houdt Illustration at HCA ook de meest hedendaagse praktijken in de gaten. De cursus wordt geassocieerd met veel spraakmakende illustratoren en internationaal gerenommeerde evenementen. Illustratie bij Hereford biedt ook toegang tot workshopfaciliteiten van wereldklasse en uitstapjes naar culturele epicentra. Live briefings met externe klanten betekenen dat u uit de eerste hand professionele ervaring opdoet voordat u zelfs maar afstudeert.

HCA Illustration-studenten hebben ook toegang tot technische ondersteuning in uitstekende ambachtelijke workshops die traditionele printprocessen gebruiken, waaronder briefpers, collagrafie, mono-printing, graveren, etsen en zeefdrukken. Studenten profiteren van uitstekende IT-faciliteiten en ondersteuning die industriestandaard software biedt op zowel pc- als MAC-systemen. Dit omvat het volledige Adobe-productpakket, inclusief Photoshop, illustrator en After Effects, plus I-stop Motion en Final Cut Pro voor videopostproductie.

Optiemodules bieden de mogelijkheid om uw studieprogramma aan te passen en samen te werken over cursussen en jaren heen. Alle studenten volgen Critical Studies, waar je fascinerende inzichten kunt krijgen in het onderwerp waar je van houdt.

Bovenal is individuele ontwikkeling de kern van Illustration bij HCA .

Wat bieden wij:

 • Lesgeven in kleine groepen in een vriendelijke studio-omgeving.
 • Individuele werkplekken die u zelf kunt inrichten.
 • Uitzonderlijke toegang tot zelfstudieondersteuning en technisch advies.
 • Inspirerende, spraakmakende bezoekende beoefenaars, waaronder bekroonde illustratoren: Clive Hicks-Jenkins, Jonny Hannah, Rebecca Gibbon, Matthew Richardson, Laura Carlin, Ian Murray, Geoff Grandfield, reportagekunstenaar Xaviere Pick en meesterprintmakers Charles Shearer en Nick Morley.
 • Regelmatige tekenlessen en printworkshops
 • Mogelijkheden om een reeks resultaten te produceren, waaronder graphic novels, prentenboeken, zines en kleine publicaties, kaarten, prints en meer.
 • Live projectoverzichten met externe klanten.

Carrièremogelijkheden

 • Grafisch ontwerper
 • Productie ontwerper
 • animator
 • Ingenieur videoproductie
 • Zelf gepubliceerde Illustrator
 • Creatieve freelancers

Succesverhalen

Recente voorbeelden van opdrachten van HCA afgestudeerden zijn onder meer:

 • Redactionele illustratie voor The Radio Times en New Your Times
 • Opdrachten voor kinderboeken voor verschillende uitgevers, waaronder Quarto en Wide Eyed Books, Otter-Barry Books en Graffeg Books
 • Kunstwerken maken voor public relations-publicaties voor Herefordshire Council en Balfour Beatty
 • Het maken van site-specifieke installaties en 'mural'-achtige kunstwerken
 • Groepen studenten zijn uitgegroeid tot 'collectieve' ondernemingen die studioruimte delen en kleine bedrijven ontwikkelen

“Ik heb zoveel genoten van HCA . We hadden altijd geweldige en inspirerende bezoekende illustratoren en reizen. De cursus is zo goed verbonden. "
~ Tina Pearce

Wat ga je studeren

Jaar 1

Inleiding tot jaar 1

Onderzoekend, experimenteel en analytisch.

In het eerste jaar verken je de rol van tekenen als kernvaardigheid, evenals de relatie tussen tekenen en traditionele printprocessen. Je bestudeert enkele van de fundamentele vormen van illustratie, zoals Mode en Reportage-illustratie, die een zeer duidelijke afhankelijkheid hebben van de praktijk van tekenen.

Jaar 2

Inleiding tot jaar 2

Praktijk ontwikkelen

Het tweede jaar bevordert je verkenning van illustratie in veel van zijn fundamentele vormen. Je krijgt kansen om je beeldvormende vaardigheden te ontwikkelen en toe te passen via een reeks hedendaagse resultaten. Deze omvatten het aangaan van extern vastgestelde projecten en taken in de vorm van samenwerkingen, wedstrijden en tentoonstellingen.

Jaar 3

Inleiding tot jaar 3

Bevestiging van praktijk

Je laatste jaar is waar je je interessegebied en / of specialisme in de illustratie aanscherpt. Je krijgt de kans om je onderzoeks- en illustratiepraktijk te ontwikkelen tijdens je persoonlijke project en je proefschrift. Wij ondersteunen u om dit te doen door middel van onderhandeling en discussie terwijl u deze werkzaamheden plant en ontwikkelt.

U maakt een portfolio waarin uw individuele, gespecialiseerde illustratiepraktijk wordt getoond. Je maakt ook inleidende media en visuele middelen, zoals innovatieve visitekaartjes en een opvallende aanwezigheid op het web, om je te helpen bij het behalen van je vroege carrièredoelen bij het afstuderen.

140225_IllustrationAnimation.jpg

© Hereford College of Arts

Toelatingseisen

 • Minimum leeftijd 18.
 • Succesvol portfoliogesprek.
 • Academische prestaties - we zouden normaal gesproken verwachten dat kandidaten bij binnenkomst 80 UCAS-tariefpunten hebben behaald, maar hoewel kwalificaties belangrijk zijn, zijn onze aanbiedingen niet alleen gebaseerd op academische resultaten. We kunnen aanbiedingen doen op basis van ander bewijs van talent en geschiktheid voor de cursus.
 • 80 UCAS-punten op het nieuwe UCAS-tariefsysteem voor 2017 komt overeen met 200 UCAS-punten op het vorige puntensysteem - zie voor meer details de uitleg over de tarieven en het advies op de UCAS-website.
 • Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is - een bewijs van de IELTS-algemene score van 6,0 met een minimum van 5,5 in alle secties (lezen, schrijven, luisteren en spreken) is vereist.
 • Ook sollicitaties van volwassen studenten met relevante ervaring komen in aanmerking.
 • Erkenning van eerdere leermogelijkheden - het college verwelkomt aanvragen van studenten met eerdere leerervaringen en / of eerdere ervaring. Meer informatie over geschiktheid vindt u op pagina 15 van ons toelatingsbeleid.
 • U kunt ook contact met ons opnemen via registry @ HCA .ac.uk en we kunnen u verder advies geven over de vereisten van HCA en de UWTSD-verlenende instantie.

NB Voor Top-Up studenten gelden andere toelatingseisen

Een nieuwe creatieve campus voor Hereford:
Station aanpak studentenhuisvesting

Met een bezwaard hart kondigen wij u aan dat de nieuwe bouw van de nieuwe studentenhuisvesting Station Approach niet zoals gepland op 21 september 2020 voor studenten opengaat. inhalen het gebouw zal pas op 2 januari 2021 klaar zijn voor studenten. We begrijpen dat dit geen ideaal nieuws is en een impact zal hebben op de plannen van het nieuwe studentencohort 2020/21. Het City Heart Living-team heeft echter dingen opgezet zodat studenten in september kunnen komen en een tijdelijk comfortabel huis hebben om aan het nieuwe semester te beginnen.

Station Approach is een nieuwe, speciaal gebouwde accommodatie voor studenten van Hereford College of Arts in het hart van de stad, op loopafstand van de onderwijscampussen van de HCA .

De accommodatie is speciaal ontworpen voor de hogeschool, en HCA medewerkers en studenten zijn betrokken bij de ontwerpconcepten en de besluitvorming over hoe het gebouw zal functioneren als een huiselijke, creatieve hub.

De accommodatie bevindt zich naast het treinstation van Hereford en bevindt zich halverwege tussen de twee onderwijscampussen (College Road & Folly Lane) en het stadscentrum. Dit geeft gemakkelijke toegang tot alle sociale en culturele bronnen van de stad, evenals verbindingen met de bredere gemeenschap.

De meeste kamers zijn ingedeeld in clusters met een gedeelde keuken en leefruimte, alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Het gebouw heeft een unieke focus op het tentoonstellen van creatief werk, zowel intern als extern, en er is een uitzonderlijke, ruime sociale ruimte op de begane grond die is ontworpen voor tentoonstellingen en optredens, maar ook voor informele gezelligheid.

Dit nieuwe gebouw profiteert van een innovatief, 'slim' off-site bouwproces dat uitzonderlijke kwaliteit ondersteunt.

Plaats

Station Approach ligt op een paar minuten lopen van vele voorzieningen om het zelfstandig leven van studenten te ondersteunen, waaronder een grote supermarkt tegenover de camping.

Het moderne, multi-huisartsenpraktijk Medisch Centrum van Hereford opent een paar honderd meter langs de weg.

De site geeft studenten gemakkelijk toegang tot de prachtige groene ruimte van Churchill Gardens, evenals entertainment zoals de populaire Bowling Alley van Hereford.

Om verder te reizen, kan Station Approach niet beter worden geplaatst voor trein, bus, fiets en taxi.

Ethos

Station Approach zal worden uitgevoerd om de studentengemeenschap en het welzijn van studenten te bevorderen.

Het zal overdag een bemande receptie hebben en buiten openingstijden contact opnemen met noodgevallen.

Individuele slaapkamers zijn voorzien van creatieve wandplanken die studenten kunnen personaliseren met een presentatie van hun eigen werk of inspiratiebronnen.

Het hele jaar door evenementen en sociale programma's, samengesteld door het managementteam van Station Approach in samenwerking met studenten, zullen de creatieve gemeenschap ondersteunen.

Vertegenwoordigers van studenten en HCA medewerkers worden betrokken bij de lopende besluitvorming rond campusbeheer.

Abigail Appleton, de directeur, zei: “Het was erg spannend voor mij om samen te werken met partners die net zo toegewijd zijn aan het ondersteunen van de studentengemeenschap en het welzijn van studenten als Cityheart. We stellen de stationsbenadering open voor het tweede en derde jaar, evenals voor het eerste jaar, aangezien dit ons ethos weerspiegelt om een onderling verbonden universiteitsgemeenschap te ontwikkelen. Het bevordert gezelligheid, samenwerking, creativiteit en ondersteunend gedrag tussen jaargroepen. We werken ook samen met NMiTE, de nieuwe pionier op het gebied van technisch onderwijs, en studenten die aan hun nieuwe programma beginnen, worden ook uitgenodigd om kamers aan te vragen in Station Approach. Creatieve kunstpraktijk en innovatieve techniek hebben veel gemeen. Ik ben heel blij dat de studenten van HCA deze kans krijgen om in hetzelfde creatieve centrum te leven en ik kijk ernaar uit om veel creatieve samenwerkingen te zien ontstaan. "

Enkele van onze partners

Ontwikkelingsbedrijf Cityheart Partnerships is gespecialiseerd in het werken met de publieke sector en heeft zowel kleinschalige gebouwen voor studentenhuisvesting in het VK als gebouwen voor gezondheidszorg opgeleverd. Het heeft een sterk ethos van nauw samenwerken met partners en het leveren van duurzame oplossingen. Van directeur Alastair Gourlay tot Operations Manager Sian Evans, Cityheart is net zo gepassioneerd als wij om ervoor te zorgen dat studenten gelukkig zijn en worden ondersteund in hun woonruimte.

Engie is een van de grootste energie- en dienstenbedrijven in het VK met een diepgaande toewijding aan regeneratie, gemeenschap en placemaking. Engie is verheugd om kunst van studenten te promoten op de reclameborden van de site en in het voltooide gebouw.

Caledonian Modular is een pionier op het gebied van offsite bouwen. Onze Caledonische ontwerper David Wallace heeft 'Art School' in zijn DNA en praat net zo graag Bauhaus als badkamerarmaturen met ons.

De Herefordshire Council ondersteunt de ontwikkeling van de historische kunstacademie van Hereford enorm en ondersteunt de verdere ontwikkeling van Hereford's internationale reputatie voor gespecialiseerd hoger onderwijs en maakt van Hereford een duurzame stad. We vinden het geweldig dat CEO Alistair Neill het college op zijn fiets komt bezoeken.

Huisvestingskosten

De huurprijs per week voor een clusterkamer is ongeveer £ 142 voor 42 weken, wat overeenkomt met £ 5.964 per jaar.

Het huurtarief per week voor een studio-appartement is ongeveer £ 163 voor 42 weken - gelijk aan £ 6.846 per jaar.

* Onder voorbehoud van algemene voorwaarden

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Lees meer

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Lees Minder