BA (Hons) in Criminologie en Criminal Justice

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Heb je een onderzoekende geest? Bent u geïnteresseerd in waarom mensen misdaden plegen of het slachtoffer worden van een misdrijf? Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Ontdek de politieke, persoonlijke en sociale aspecten van criminaliteit met een diploma in Criminologie en Criminal Justice.

De cursus gaat net even verder door strafrecht op te nemen en te onderzoeken hoe daders en slachtoffers worden behandeld door het strafrechtelijk systeem. Het onderwerp ontwikkelt zich snel, omdat nieuwe onderzoeksgebieden zich openen voor criminologisch onderzoek. Je onderzoekt kwesties met betrekking tot hoe misdaad wordt gedefinieerd en beheerd in onze samenleving en krijgt de mogelijkheid om je te specialiseren, zodat je je opleiding kunt afstemmen op het loopbaanpad waarin je bent geïnteresseerd, bijvoorbeeld politiewerk, de gevangenisdienst of maatschappelijk werk.

De cursus behandelt de wijdverspreide en groeiende belangstelling voor criminaliteit in de moderne samenleving en komt tegemoet aan de steeds toenemende vraag van overheidsinstellingen en andere werkgevers, nationaal en internationaal, voor afgestudeerden in Criminologie en Criminal Justice. Het biedt gespecialiseerde studiestrategieën voor diegenen die een loopbaan willen volgen in het politiewerk, in de gevangenis, werken met slachtoffers / overlevenden van interpersoonlijk geweld, werken met jonge daders, werken met drugsgebruikers en werken met niet-gouvernementele organisaties in conflictsituaties en met slachtoffers / overlevenden van mensenhandel.

De cursus trekt studenten aan met een persoonlijke interesse in het onderwerp die vaak nadenken over een carrière in het strafrechtsysteem of organisaties die te maken hebben met strafrecht en steun voor slachtoffers / nabestaanden. Het biedt een uitdagend en rigoureus onderzoek naar de aard van hoe misdaad wordt gepercipieerd, gedefinieerd en beheerd in de moderne samenleving. Je ontwikkelt een kritische houding door middel van een breed curriculum dat een uitstekende verkenning van dit onderwerp vormt door een uitgebalanceerde mix van verplichte en optionele modules die worden gegeven door specialisten op die gebieden.

Waar zal de cursus u nemen?

Afgestudeerden volgen loopbanen in gebieden zoals de politie, de reclassering, gevangenissen en afdelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zoals het grensagentschap en de Criminal Justice Social Work. Studenten kunnen ook overwegen om gemeenschapsontwikkelingswerk, lokaal bestuur en volwassen begeleidingswerk met ex-delinquenten te doen. Betaald werk in de vrijwilligerssector is een steeds belangrijker gebied met posities in slachtofferhulp en vrouwenverblijven enz. Afgestudeerden zijn toegetreden tot het Britse grensagentschap, politie van Greater Manchester (GMP), lokale gevangenissen, drugsregelingen, onderwijsinstellingen en jeugdovertredingsteams.

Lancashire Law School werkt om u te ondersteunen bij het bereiken van betere resultaten op de arbeidsmarkt. Binnen elk studieprogramma zijn er ingebedde inzetbaarheidsvaardigheden binnen een aantal modules om inzetbaarheidvaardigheden en afstudeerattributen te verbeteren en te bevorderen.

De school heeft inzetbaarheid en community-links ontwikkeld in het noordwesten van Engeland en het Verenigd Koninkrijk als geheel. Dit zorgt ervoor dat je de kans hebt om met werkgevers, gemeenschapsgroepen, professionals en professionals van baanbrekende organisaties in contact te komen om hun academische portfolio en Pathway in de wereld van werk te ontwikkelen. Wij bieden de mogelijkheid om te vergaderen, communiceren en netwerken met een breed scala aan professionele medewerkers, van multidisciplinaire instellingen, die uit eerste hand ervaring en kennis van de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in uw carrière bestemming te bieden.

Inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling worden gedurende het hele programma volledig ondersteund en er zijn mogelijkheden om via Worldwise een taal te leren om de internationale dimensie van het programma en internationale carrièremogelijkheden te ondersteunen. Er bestaan ook kansen voor nationale en internationale stage via de Lancashire Law School en het bekroonde Centre for Volunteering en Community Leadership.

Het Study Abroad Exchange-programma biedt je de opwindende gelegenheid om een hele nieuwe kijk op Criminologie en Criminal Justice te ervaren, door je de helft of al je tweede jaar aan een andere universiteit door te brengen met een soortgelijk studieprogramma

Toelatingseisen

Onze typische aanbieding is 104 - 112 UCAS Points. We hanteren een flexibel toelatingsbeleid en behandelen iedereen als een individu. Dit betekent dat we rekening zullen houden met uw educatieve prestaties en voorspelde cijfers (indien van toepassing) samen met uw aanvraag als geheel, inclusief werkervaring en persoonlijke verklaringen.

Algemene Studies aanvaard.

 • BTEC Extended Diploma: Distinction, Merit, Merit
 • BTEC Diploma: Onderscheid * Onderscheid - Onderscheid * Onderscheid *
 • Toegangstraining: met 106 - 112 UCAS-punten
 • International Baccalaureate: Pass Diploma met 104 - 112 UCAS-punten van hoger-niveauvakken
 • IELTS: 6.0 zonder score lager dan 5.5
 • GCSE: 5 bij graad C / 4 inclusief wiskunde

Cursus overzicht

Jaar 1

Verplicht

 • CJ1010 Criminaliteit en rechtvaardigheid in de samenleving
 • CJ1011 Moraliteit en strafrechtspraak
 • CJ1012 Sleutelbenaderingen in de criminologie: sociaal-culturele perspectieven
 • CJ1013 Criminal Justice in Action
Jaar 2

Verplicht

 • CJ2030 Theorie en onderzoeksmethoden in de criminologie
 • CJ2031 Politie en beveiliging begrijpen
 • CJ2032 Perspectieven op gevangenissen en samenleving
 • CJ2033 Jeugdrechtvaardigheid
Jaar 3

Verplicht

 • CJ3003 Dissertatie
 • CJ3004 Diversiteiten, discriminatie en rechtvaardigheid in het VK

Opties: kies TWEE

 • CJ3001 Perspectieven op cybercriminaliteit
 • CJ3002 Misdaden van de Krachtigen
 • CJ3005 Geslachtelijk geweld, misdaad en rechtvaardigheid
 • CJ3006 Handel in kwetsbare personen

Werken in partnerschap

We hebben samenwerkingsverbanden ontwikkeld en gekoesterd binnen tal van professionele omgevingen, zoals de National Health Service, Lancashire Constabulary, Social-Enterprise Entrepreneurs, Armed Services, Criminal Justice System, multi-faith communities, niet-gouvernementele organisaties, derde sector providers, primary, secundair en voortgezet onderwijs, gemeenteraden, sociale diensten, de Reclassering Trust en gelijkheids- en diversiteitsbeoefenaars.

Leeromgeving en beoordeling

Modules worden op verschillende manieren geleverd, van traditionele grote groepslezingen tot kleinere, meer informele sessies met incidenteel gebruik van audiovisueel materiaal, waar nodig in kleine groepen geanalyseerd. Hoorcolleges worden ondersteund door kleinere werkgroepen voor seminars en workshops waar studenten kwesties uit het lesprogramma kunnen bespreken. Studenten zijn verplicht om individuele, en soms groep, lezen en voorbereiding op seminars en workshops

Medewerkers zijn allemaal experts op hun gebied van academische studie, actieve onderzoekers en schrijvers en leveren bijdragen aan nationale evaluaties van onderzoek en aan discussies en debatten in het beleid en de publieke sfeer.

U zult profiteren van door studenten geleide conferenties en gastbezoek sprekers uit verschillende sectoren zoals de Lancashire Constabulary, Armed Services, het Criminal Justice-systeem, sociale diensten, magistraat en Crown Court Services en de Cumbria

Beoordeling vindt plaats op verschillende manieren, van essays en opdrachten tot testen aan het eind van de module. Over het algemeen zijn er meer essays, opdrachten en projecten dan tests, waarbij sommige modules 100% cursussen gebruiken.

CJAM

Laatstejaars undergraduate en post-doctoraal rechten studenten hebben de mogelijkheid om betrokken te raken bij onze jaarlijkse cJAM inzetbaarheid evenement. cJAM schudt het traditionele carrièrebeursformat op en geeft studenten van UCLan face-to-face tijd met maximaal 30 succesvolle professionals uit de industrie die allemaal naar het evenement zijn gekomen met het aanbod van waardevolle stageplaatsen. Het cJAM-evenementformaat bestaat uit vier hoofdcomponenten:

 • Studenten horen van keynote-sprekers uit de industrie die hun persoonlijke carrière-reis delen en hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn.
 • De industrie Q
 • Informele netwerkmogelijkheden tijdens pauzes en lunch.
 • Het belangrijkste element van cJAM is de gigantische speed pitching-sessie. De studenten hebben acht minuten van één op één om pitch te geven aan geselecteerde industriegasten om te proberen een plaatsing te winnen. Studenten kunnen kiezen om een idee te pitchen, hun redenen om een stage bij dat specifieke advocatenkantoor te willen of om hun enthousiasme, vaardigheden en talent te demonstreren. Onmiddellijk na de pitching-sessie worden de plaatsingen bepaald en wordt het evenement afgesloten met alle winnende studenten die hun plaatsingsprijzen hebben ontvangen.

Industry Links

De school heeft samenwerkingsverbanden ontwikkeld en gevoed binnen tal van professionele omgevingen, zoals Lancashire Constabulary, Cumbria

Kansen op de cursus

Afgestudeerden volgen loopbanen in gebieden zoals de politie, de reclassering, gevangenissen en afdelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zoals het grensagentschap en de Criminal Justice Social Work. Studenten kunnen ook overwegen om gemeenschapsontwikkelingswerk, lokaal bestuur en volwassen begeleidingswerk met ex-delinquenten te doen. Betaald werk in de vrijwilligerssector is een steeds belangrijker gebied met posities in slachtofferhulp en vrouwenverblijven enz.

Afgestudeerden zijn toegetreden tot het Britse grensagentschap, de politie van Greater Manchester (GMP), lokale gevangenissen, drugsregelingen, onderwijsinstellingen en jeugdovertredende teams. Tweederde van onze studenten volgt carrièrepaden die verband houden met hun diploma.

Sommige recente afgestudeerden in de Criminologie zijn ook gegaan om een MA te studeren aan de hand van onderzoek of verdere onderzoeksgraden (MPhil / PhD).

In 2018 waren er vier cJAM-evenementen en in totaal werden 320 plaatsingen toegekend. Dit alles heeft onze studenten in staat gesteld om geloofwaardige koppelingen op te zetten in overeenstemming met hun loopbaanambities. Voor meer informatie over cJAM: Law, zie de video en lees het persbericht.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff in ... Lees meer

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff include internationally renowned research experts, award winning teachers and legal professionals with extensive practical experience. Lees Minder