BA (Hons) in Engelse literatuur

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Engelse literatuur is een van de meest diverse en uitdagende disciplines die we aanbieden.

Het bestuderen van onze driejarige BA cultiveert gevoeligheid voor taal en probeert een aantal provocerende vragen te beantwoorden. Het biedt ook een reeks opwindende carrièremogelijkheden door u te helpen bij het ontwikkelen van overdraagbare vaardigheden, die zeer gewaardeerd worden door werkgevers.

Je krijgt de kans om meer dan duizend jaar literatuur te verkennen, van Beowulf tot heden. Onze cursus behandelt nationale en wereldwijde literatuur die zich uitstrekt van renaissanceliteratuur, gotische en genre-fictie en 19e-eeuwse literatuur tot moderniteit en hedendaagse fictie. Andere opwindende onderwerpen zijn onder meer gender en cultuur en creatief en professioneel schrijven.

Je krijgt de kans om een semester door te brengen met studeren in de VS, Canada, China, Hong Kong of Singapore, waardoor je carrièrevooruitzichten verder worden verbeterd.

Waarom Engelse literatuur in Swansea?

Gebaseerd op onze prachtige Singleton Park-campus, in een park met uitzicht op Swansea Bay aan de rand van het Gower-schiereiland, wordt Engelse literatuur in Swansea gerangschikt:

 • 16e plaats in het VK voor carrièremogelijkheden - Guardian University Guide 2020.
 • 7e plaats in het VK voor onderzoek - Research Excellence Framework 2014.

Onze academische medewerkers worden internationaal erkend voor hun onderzoek. Je leert van ervaren, gevestigde schrijvers wier werk op grote schaal is gepubliceerd, uitgezonden en uitgevoerd.

Je hebt ook de mogelijkheid van een semester in de VS, Canada, China, Hong Kong of Singapore.

Uw Engelse literatuurervaring

Je kunt kiezen uit een fascinerende reeks Engelse literatuur en creatieve schrijfonderwerpen om je diploma aan te passen aan je interesses.

We bieden gevarieerde en flexibele cursusinhoud, zodat u uw cursus kunt aanpassen aan uw eigen interesses, of het nu gaat om gotische en genre-fictie, gender en cultuur, renaissanceliteratuur, nationale en mondiale literatuur, moderniteit en hedendaags schrijven, 19e-eeuwse literatuur of creatief en professioneel schrijven.

Wales heeft een rijke lyrische traditie en Swansea is de geboorteplaats van Dylan Thomas. Je kunt betrokken zijn bij projecten met het Dylan Thomas Centre en het National Theatre Wales.

Je hebt ook een academische mentor voor alle pastorale en academische ondersteuning die je nodig hebt, en de levendige Engelse studentenvereniging in Swansea organiseert een reeks literaire, sociale en culturele evenementen.

Engelse literatuur Werkgelegenheid

Engelse literatuur in Swansea staat op de tweede plaats voor afgestudeerden ( The Guardian Good University Guide 2016 ).

Meer dan 97% van onze Engelse Single en Joint Honours-afgestudeerden is zes maanden na afstuderen aan het werk of studeert verder (DLHE 2013/14).

Afstuderen met een internationaal erkende graad in het Engels zal je in een geweldige positie brengen om te slagen in een breed scala aan carrières. Je ontwikkelt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, sterke onderzoeks- en analytische vaardigheden, leert je ideeën in verschillende formaten te presenteren, problemen op te lossen, weloverwogen beslissingen te nemen en je tijd en werklast effectief te beheren. Al deze expertise zorgt ervoor dat u succesvol kunt concurreren op de arbeidsmarkt.

Onze afgestudeerden beginnen een carrière in een breed scala van sectoren, waaronder:

 • Onderwijs
 • afzet
 • Sociale media
 • Projectadministratie

Carrière en inzetbaarheid

Swansea Employability Academy (SEA) ondersteunt je in elke fase van je loopbaan en helpt je een mooie toekomst op te bouwen.

Onze loopbaanbegeleidingsdiensten omvatten:

 • Inzetbaarheidsworkshops, werkgeversgesprekken, evenementen op maat en carrièrebeurzen.
 • Individueel advies en begeleiding door professioneel gekwalificeerde loopbaanadviseurs.
 • Hulp bij het vinden van banen, stages, stages en vrijwilligerswerkmogelijkheden.
 • Toegang tot informatiebronnen over een breed scala van onderwerpen over loopbaanbeheer.
 • Advies en begeleiding over postdoctorale studie en financiering.
 • Financiering ter ondersteuning van stagemogelijkheden en Student Society / Club-evenementen.

We bieden ook hulp en advies voor Swansea University Alumni tot twee jaar nadat je bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Lees meer

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Lees Minder